Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
udrch
#752 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ovo je smiješno..pa njima ste ostali najviše dužni..još trebaju čistiti smeće za vama..baš si pravi (K)ITMAN..ITMAN wrote:Kimtec.
- BarbaDue
#753 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
udrch, suzdrzi so od provokacija!udrch wrote:Ovo je smiješno..pa njima ste ostali najviše dužni..još trebaju čistiti smeće za vama..baš si pravi (K)ITMAN..ITMAN wrote:Kimtec.
opomena!
-
Brki-Brle
#754 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Na "IT brand" računare sam i mislio. Nema frižider grafičku. Ne razumijem zašto bi KimTec servisirao računare koji nisu njegovi? Može li objašnjenje? I da, imao si štab. IT HQ (headquarters) je bio u Gračanici, zar ne? E, sada riječnik u ruke i sve će ti se samo reći. Možda su te zbunjivala ta dva slova pri kraju nekih od mnogo prijetećih e-mail-ova, ali sada je svaka sumnja otklonjena, zar ne?
-
AmoK
#755 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ispravka: to jesu Kimtecovi računari jer su sve KimTecove komponente (većinom) a moguće da su prodavali i MSGW računare (koje samo KimTec servisira).Brki-Brle wrote:Na "IT brand" računare sam i mislio. Nema frižider grafičku. Ne razumijem zašto bi KimTec servisirao računare koji nisu njegovi? Može li objašnjenje? I da, imao si štab. IT HQ (headquarters) je bio u Gračanici, zar ne? E, sada riječnik u ruke i sve će ti se samo reći. Možda su te zbunjivala ta dva slova pri kraju nekih od mnogo prijetećih e-mail-ova, ali sada je svaka sumnja otklonjena, zar ne?
- nosara
#756 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Sta mu dodje "IT brand"...? 
-
udrch
#757 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ma drug ne kontam te nikako..znači kupac može sad uzeti računar pod ruku, otić i u KimTec servis i reći de vidite šta je vaše u ovom računaru, pa mi to lagano servisirajte???..račun nemam, kupio sam to u ITC-u, nemam ni ambalažu na kojoj se nalaze uvozne deklaracije da vam dokažem da je to vaše, ostala je kod njih, ali vi ipak to uradite..AmoK wrote:Ispravka: to jesu Kimtecovi računari jer su sve KimTecove komponente (većinom) a moguće da su prodavali i MSGW računare (koje samo KimTec servisira).Brki-Brle wrote:Na "IT brand" računare sam i mislio. Nema frižider grafičku. Ne razumijem zašto bi KimTec servisirao računare koji nisu njegovi? Može li objašnjenje? I da, imao si štab. IT HQ (headquarters) je bio u Gračanici, zar ne? E, sada riječnik u ruke i sve će ti se samo reći. Možda su te zbunjivala ta dva slova pri kraju nekih od mnogo prijetećih e-mail-ova, ali sada je svaka sumnja otklonjena, zar ne?
Znaš kad će mu ovo da prihvate???..nikad nikome..
Lično mislim da je u svemu napravljen dogovor između Nihada i dobavljača i da će kupci kojima se nešto pokvari najviše nagrabusiti..
ITC je proglasio stečaj, znači, pravno još uvijek postoji, tako da kupac svoje pravo treba ostvarivati preko njih..čak sumnjam da će distributeri kojima je ostao dužan htjeti prihvatiti da servisiraju i brand proizvode, iako su po zakonu obavezni..kupce će vjerovatno slati u Gračanicu da predaju na servis..onaj ko ne uspije kontaktirati prestavništvo tog branda i ne dobije jasne upute kako da ostvari svoje pravo, neće ništa izganjati..a ko u nas radi u ovim prestavništvima svjetskih brandova, sumnjam da će se i preko njih nešto više moći uraditi..poznanik mi je kontaktiro Sony prestavništvo 15 dana nakon što je ITC proglasio stečaj i pito lika šta da uradi, ovaj nije ni čuo da je ITC propo, pa ga onda uputio na MobilMediu, ni za njih nije čuo..zaibretio se čovjek..
Bolje je bilo da je ITC proglasio bankrot, tad bi sve obaveze pale na uvoznike i ovlaštene servise..
-
udrch
#758 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Primljeno k znanju..BarbaDue wrote:udrch, suzdrzi so od provokacija!udrch wrote:Ovo je smiješno..pa njima ste ostali najviše dužni..još trebaju čistiti smeće za vama..baš si pravi (K)ITMAN..ITMAN wrote:Kimtec.
opomena!
-
AmoK
#759 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
#1. Poneseš račun od ITCa kad odeš na servis. Btw. ko će ti popraviti nešto u garanciji ako nemaš račun ?Ma drug ne kontam te nikako..znači kupac može sad uzeti računar pod ruku, otić i u KimTec servis i reći de vidite šta je vaše u ovom računaru, pa mi to lagano servisirajte???..račun nemam, kupio sam to u ITC-u, nemam ni ambalažu na kojoj se nalaze uvozne deklaracije da vam dokažem da je to vaše, ostala je kod njih, ali vi ipak to uradite..
Lično mislim da je u svemu napravljen dogovor između Nihada i dobavljača i da će kupci kojima se nešto pokvari najviše nagrabusiti..
ITC je proglasio stečaj, znači, pravno još uvijek postoji, tako da kupac svoje pravo treba ostvarivati preko njih..čak sumnjam da će distributeri kojima je ostao dužan htjeti prihvatiti da servisiraju i brand proizvode, iako su po zakonu obavezni..kupce će vjerovatno slati u Gračanicu da predaju na servis..onaj ko ne uspije kontaktirati prestavništvo tog branda i ne dobije jasne upute kako da ostvari svoje pravo, neće ništa izganjati..a ko u nas radi u ovim prestavništvima svjetskih brandova, sumnjam da će se i preko njih nešto više moći uraditi..poznanik mi je kontaktiro Sony prestavništvo 15 dana nakon što je ITC proglasio stečaj i pito lika šta da uradi, ovaj nije ni čuo da je ITC propo, pa ga onda uputio na MobilMediu, ni za njih nije čuo..zaibretio se čovjek..
//
Bolje je bilo da je ITC proglasio bankrot, tad bi sve obaveze pale na uvoznike i ovlaštene servise..
#2. Npr. imaš račun, ambalaža nije bitna, uređaj je bitan. Po serijskom broju komponenti mogu provjeriti sve što je njihovo.
#3. Laptope moraju dobavljači servisirati: toshiba (comtrade, senso, kimtec), hp-asus-acer-lenovo (kimtec), msi(pakom), fujitsu(system1), lenovo(megatrend).
#4. Sony servis se nalazi na Dobrinji prekoputa Merkatora i to je jedini za koji znam.
-
Brki-Brle
#760 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Gledaj, kako je neko ranije pomenuo, IT nije nabavljao robu isključivo od KimTec-a. Monitori, posebno SAMSUNG su nabavljani kod njih, D-Link oprema, MS proizvoidi, i još dosta toga, ali ne i sve komponente računara. Roba je i uvožena od dobavljača iz inostranstva, uglavnom iz Italije, čak mislim da je većina iz Italije. Znam da je nabava često slala porudžbine da bi nam dali na znanje šta od robe dolazi. Fakture su uglavnom bile Italijanske. Znači, još jednom, ovo o čemu pričam se odnosi isključivo na računare IT. Tako da ta priča ne pije vode, i na kraju krajeva, šta ako odnesem računar u Vitez (KimTec nema servis nigdje na prostoru BiH osim u Vitezu), na servis, i oni utvrde da komponenta (recimo grafička karta) nije kupljena kod njih, odnosno da je IT tu komponentu kupio u inostranstvu?
E, probaj da vidiš problem iz perspektive kupca iz recimo, Bihaća, Trebinja ili Bijeljine. Garancija je uključivala i 3 god. na periferiju. Većina tastatura i miševa je bila "Trust", koje je IT uvozio iz Nizozemske. Šta sa njima? Naravno da niko neće ganjati pokvarenu tastaturu ili miša, ali garancija postoji.
Znam da su ljudi zvali direktno u Gračanicu, tamo se niko ne javlja ili su telefoni isključeni.
E, probaj da vidiš problem iz perspektive kupca iz recimo, Bihaća, Trebinja ili Bijeljine. Garancija je uključivala i 3 god. na periferiju. Većina tastatura i miševa je bila "Trust", koje je IT uvozio iz Nizozemske. Šta sa njima? Naravno da niko neće ganjati pokvarenu tastaturu ili miša, ali garancija postoji.
Znam da su ljudi zvali direktno u Gračanicu, tamo se niko ne javlja ili su telefoni isključeni.
-
ITMAN
#761 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
To o pretećim pismima je totalna neistina...
Ja ih nikada nisam dobijao naročito ne od nekakvog HQ sta god ti to znacilo...
-
ITMAN
#762 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Do kad cete te skode spominjati. To je bio operativni lizing. Vozi, plaćaj i vrati kad ti ne budu trebale. Pa ti auti su bili samo iznajmljeni.ludilo konstantno wrote:A šta će biti s onim crveno-bijelim Škodama što su parkirane na Zetri?
RAiffeisen će da promjeni oficijenlnu boju vozila u crvenu dok ne "poderu" Škode.
Vijest u novinama Raiffeisen Leasing obnovio vozni park - malokorištene Škodice....
Ne razumijem Vas "" Komšiji crkla krava..." i svima drago. Pa kakvi ste to ljudi...Nihad je makar pošten...
-
ITMAN
#763 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Smeće su nam prodavali pa neka ga sada i čiste.Jednostavno.udrch wrote:Ovo je smiješno..pa njima ste ostali najviše dužni..još trebaju čistiti smeće za vama..baš si pravi (K)ITMAN..ITMAN wrote:Kimtec.
-
udrch
#764 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Pod pojmom "smeće" nisam mislio na komponente koje ste vi kupovali od KimTeca..znaš na šta mislim..ITMAN wrote:Smeće su nam prodavali pa neka ga sada i čiste.Jednostavno.udrch wrote:Ovo je smiješno..pa njima ste ostali najviše dužni..još trebaju čistiti smeće za vama..baš si pravi (K)ITMAN..ITMAN wrote:Kimtec.
-
udrch
#765 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja ti garantujem da nijedna komponenta bez ambalaže sa uvoznom deklaracijom neće biti primljena na servis u KimTec..pa jednostavno ti kaže, taj serijski broj ne postoji u bazi..uostalom sve firme u Sarajevu odavno traže ambalažu za proizvode ako si ih preuzeo, drivere, kablove, sve..raspitaj se malo..odi na stranice ovih računarskih firmi i skini garantni list, pa ćeš vidjeti..AmoK wrote:#1. Poneseš račun od ITCa kad odeš na servis. Btw. ko će ti popraviti nešto u garanciji ako nemaš račun ?Ma drug ne kontam te nikako..znači kupac može sad uzeti računar pod ruku, otić i u KimTec servis i reći de vidite šta je vaše u ovom računaru, pa mi to lagano servisirajte???..račun nemam, kupio sam to u ITC-u, nemam ni ambalažu na kojoj se nalaze uvozne deklaracije da vam dokažem da je to vaše, ostala je kod njih, ali vi ipak to uradite..
//
#2. Npr. imaš račun, ambalaža nije bitna, uređaj je bitan. Po serijskom broju komponenti mogu provjeriti sve što je njihovo.
#3. Laptope moraju dobavljači servisirati: toshiba (comtrade, senso, kimtec), hp-asus-acer-lenovo (kimtec), msi(pakom), fujitsu(system1), lenovo(megatrend).
#4. Sony servis se nalazi na Dobrinji prekoputa Merkatora i to je jedini za koji znam.
Proizvodi koji su kupljeni u Megatrendu će biti uredno servisirani, kod njih je drugačiji sistem, za Sony će se moći nešto uraditi u onoj garaži na Dobrinji, ako onog lika nađeš na poslu..oni nisu ni izvisili..ali KimTec i NTCHS će teško pristati na to..
Vidjećemo opet, uskoro će se početi ljudi javljati po tom pitanju..
-
Brki-Brle
#766 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ITMAN wrote:To o pretećim pismima je totalna neistina...
Objaviću par kada stignem, u gužvi sam od sutra neko vrijeme. Čisto da ne bude da lažem.
-
dusa_od_covjeka
#767 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kako neko može da tvrdi da su ljudi dobili garancije i to uredno ovjerene kada nisu. Pogledajte na poleđini faktura da stoji da garacije ostaju u IT Computersu (kako oni kažu na čuvanje). Ljudi nisu dobili te garancije jer ih gospoda "čuva" što je isto jedan oblik kršenja zakona, jer nisu prilikom kupovine dostavili ovjerene garancije. Ovo se posebno odnosi na Philips i Sony.
A izjava da "IT brand" računare sa 3 godine garancije da servisira KimTec je smiješna, jer nisu sve komponente iz Kimteca. Zatim provjerite garanciju pojedinih komponenti u KimTecu (npr. napojne 30 dana) pa ko je lud da mjenja komponente (sve i da su njihove) kojima je istekao vremenski rok za garanciju.
A izjava da "IT brand" računare sa 3 godine garancije da servisira KimTec je smiješna, jer nisu sve komponente iz Kimteca. Zatim provjerite garanciju pojedinih komponenti u KimTecu (npr. napojne 30 dana) pa ko je lud da mjenja komponente (sve i da su njihove) kojima je istekao vremenski rok za garanciju.
-
dusa_od_covjeka
#768 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Jedan od mailova i način komunikacije HQ sa PJ
Mali uvod: Na zadnjem sastanku je Nihad prosipao istu ovu priču što sada prosipaju ovi klonirani da upravo neko hoće da kupi firmu (a inače je pričao uvjek kako neko kupuje IT) i kako će se udružiti sa nekim i kako če napraviti milionski dogovor sa ... bla bla bla. I kada su radnici počeli malo više da se šale na ovu priču i da pričaju o stvarnom stanju firme to je sve zahvaljujući ulizicama i parazitima došlo do ušiju centrale.
Mali uvod: Na zadnjem sastanku je Nihad prosipao istu ovu priču što sada prosipaju ovi klonirani da upravo neko hoće da kupi firmu (a inače je pričao uvjek kako neko kupuje IT) i kako će se udružiti sa nekim i kako če napraviti milionski dogovor sa ... bla bla bla. I kada su radnici počeli malo više da se šale na ovu priču i da pričaju o stvarnom stanju firme to je sve zahvaljujući ulizicama i parazitima došlo do ušiju centrale.
Samo sada još jedno malo pitanje za ekipu koja brani ovdje IT za klonove šta ste vi od navedenogDrage kolege,ljudi, nečiji roditelji,nečija djeco, napaćeni radnici IT Computersa…
Imam ljudsku potrebu da Vam se obratim kao čovjek,nečija majka, nečije dijete,kao očajni uposlenik IT Computersa
Upravo sam za takozvani sastanak šireg kolegija napravila izvještaj za mart.COOL pravo
Direktor je ljut na sve nas.Učinio je zaista sve,dao nam je sve.U subotu je I zadnje atome pozitivne energije pokušao da nam prenese.Jadnik.
Nismo mu vratili .Možda smo I mi ljuti na njega.Pa moramo biti na nekog ljuti.On nam je valjda utemeljenje grešaka.Simbol osobe koja griješi.
On vala I jeste kriv.
Što će mu tolika firma? Što baš on da se pravi važan pa da otvori toliko prodavnica I zaposli tolko ljudi?
Budala vala I jeste da ih sve I prijavi,da im prostore,robu,kataloge ,nova auta,pa mogli smo se mučiti I u bubama I pandama.
I jeste se vala “nadigo” I po tim bankama,ko će sve te uslove I popamtiti , a kamoli primjeniti?
Ludi manijak, koji želi ugoditi svakom kupcu,bolan, on nas tjera da idemo po firmama I tražimo kupce,da im I mi tetošimo.
Pa ne vidi on da je kriza,da ljudi neće da kupuju,da su prezaduženi,da smo I mi isprepadani.Da nije do nas.
Čovjek ne vidi da će smak svijeta,da je bolje pričekati da se desi , a desiće se.
Bolje je prišutjeti se ,odgledati naveče sve vijesti,imamo Pink,pa RTL,pa Nova,BHT,pa Federalni,pa ako nam I to ne bude dovoljno obavezno odgledati “Pošteno”,60 Minuta”,”Bussines news” I druge slične, a u kasnim satima idu sve gore navedene ponovo.Slobodno okrenite na HRT,RTS I kod njih bedovi I kriza,nemiri,otkazi.
Uključiti se u kružoke otpuštenih radnika,onih kojima kasne plate,zaposlenim u konkurenrskim firmama I samo pričati o bedovima.
Činjenica da konkurenciiji ide još gore nego nama, nam treba biti misao vodilja,a da doživljaj bude veći ,samo sebe još trebamo ubijediti da će IT ionako bankrotirati,a mi ćemo onako u kolonama na biro na socijanu pomoć.Nema veze što država neće imati da nam svima isplati,bar ćemo ostvariti životnu želju da smo na “budžetu”, a nećemo biti sami u bedovima,Pa takvih već ima 30 000 I biće ih još.
Kad bolje razmislim o tom ”ludom direktoru “ treba snimiti film.On je 10 godina proveo bezveze boreći se sa vjetrenjačama da stvori najveći BH brand,možda mu Branković dodijeli povelju u zlatu izvezenu ali za “glupost”.
Htjeo, jadan da svima ugodi,da i od nezaposlenih bez dana iskustva,od konobara,vozača,pizza majstora,propalih studenata,očajnih kućanica,uboge djece napravi “account managere”,kreditne službenike,voditelje…
Da ih nauči da zarade,da stave kravate,da im otvori sva vrata,da ih poveže,da im da povjerenje,po 30 000,50 000,100 000 KM robe da je čuvaju I paze kao svoju.
Plaćao nam seminare,držao obuke,vodo nas po jezerima,plaćo nam telefone,gorivo.
On je kriv I što smo u kreditima.On je napravio da u svakoj banci možemo uzeti kredit ili katicu bez žiranata,pa nam ovjeravao kreditne obrasce,sada smo mi u bedu zbog njega.Moramo mi te rate vraćati,pa nas zovu, pa opominju,nek zovu njega on nam je kriv.
Nezna on da mi znamo biti I mudri,uzeti dozu znanja,uzeti reference,pričati mu priče koje želi čuti,nafuravati ga kako je u pravu,kako ga volimo,kako smo uz njega,dati mu gomilu zabluda.A I ono malo njih što proadje I njih ćemo nafurati da su ludi,luđi od direktora,da su ulizice..Džaba im pozitivna energija I njihov uspjeh.Nas je više ,jači smo.
Znamo I mi kazniti njega.Kada nama kasne plate ,nek vala I njega boli.
Nemože nas platiti onoliko malo kolko mi malo možemo uraditi.
Pa nije do nas.
Krivo je sve…
Pa ni jedna ljubav ne traje vječno.Dok ima para biće I ljubavi. A poslije, ima uvjek bolje,ima biro,socijala.
Ne može on nama nikako nauditi.
A možda on takav lud kakav I jeste opet napravi čudo,možda on sam proda 2.000.000.00 KM
Možda nas “srećković “ udruži sa nekim.Sada nas nije briga.Sačekaćemo da vidimo šta će biti.Ako nas nazove-radimo,idemo,obilazimo,krediti nam padaju.Ako nas zatekne u radnji,onda istovarama, fakturišemo,proknjižavamo,oprašujemo ma radimo pa hajd.
Sada nemožemo ni raditi,ne da nam đavo mira,treba sve isprozivati da vidimo s kim se to mi udružujemo.Prosućemo priču u raji da se udružujemo sa M-sanom,pa nema veze nek I nije,nek se ima o čemu pričati.A kada nas upitaju za rate kredita,rećemo das mo bankrotirali.
Bazu banke ,navaljaćemo vala imena pa nek prebiru po tabelama.Nek se I Zerina zabavi.Kada nas skontaju rećemo da nismo smo stigli da je ažuriramo.
Uto će I april proći.U maju je svejedno smak svijeta.
A možda ludak opet smisli nešto novo.
Možda Samit G napravi čudo,možda se Branković I Dodik šta dogovore.
Obama nam je zadnja nada.
Uglavnom ,mi se nećemo sikirati.Mi ćemo “čeknuti”
Molim Vas da I Vi date sebi oduška I slobodno nablatite direktora.Zapamtite on je kriv .
Alma Softić
Htjeo, jadan da svima ugodi,da i od nezaposlenih bez dana iskustva,od konobara,vozača,pizza majstora,propalih studenata,očajnih kućanica,uboge djece napravi “account managere”,kreditne službenike,voditelje…
-
marija 29
#769 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kako te uopste nije sramota, i odakle ti pravo da postavljas ovaj mail na forum???Prava si "DUSA OD COVJEKA"dusa_od_covjeka wrote:Jedan od mailova i način komunikacije HQ sa PJ
Mali uvod: Na zadnjem sastanku je Nihad prosipao istu ovu priču što sada prosipaju ovi klonirani da upravo neko hoće da kupi firmu (a inače je pričao uvjek kako neko kupuje IT) i kako će se udružiti sa nekim i kako če napraviti milionski dogovor sa ... bla bla bla. I kada su radnici počeli malo više da se šale na ovu priču i da pričaju o stvarnom stanju firme to je sve zahvaljujući ulizicama i parazitima došlo do ušiju centrale.Samo sada još jedno malo pitanje za ekipu koja brani ovdje IT za klonove šta ste vi od navedenogDrage kolege,ljudi, nečiji roditelji,nečija djeco, napaćeni radnici IT Computersa…
Imam ljudsku potrebu da Vam se obratim kao čovjek,nečija majka, nečije dijete,kao očajni uposlenik IT Computersa
Upravo sam za takozvani sastanak šireg kolegija napravila izvještaj za mart.COOL pravo
Direktor je ljut na sve nas.Učinio je zaista sve,dao nam je sve.U subotu je I zadnje atome pozitivne energije pokušao da nam prenese.Jadnik.
Nismo mu vratili .Možda smo I mi ljuti na njega.Pa moramo biti na nekog ljuti.On nam je valjda utemeljenje grešaka.Simbol osobe koja griješi.
On vala I jeste kriv.
Što će mu tolika firma? Što baš on da se pravi važan pa da otvori toliko prodavnica I zaposli tolko ljudi?
Budala vala I jeste da ih sve I prijavi,da im prostore,robu,kataloge ,nova auta,pa mogli smo se mučiti I u bubama I pandama.
I jeste se vala “nadigo” I po tim bankama,ko će sve te uslove I popamtiti , a kamoli primjeniti?
Ludi manijak, koji želi ugoditi svakom kupcu,bolan, on nas tjera da idemo po firmama I tražimo kupce,da im I mi tetošimo.
Pa ne vidi on da je kriza,da ljudi neće da kupuju,da su prezaduženi,da smo I mi isprepadani.Da nije do nas.
Čovjek ne vidi da će smak svijeta,da je bolje pričekati da se desi , a desiće se.
Bolje je prišutjeti se ,odgledati naveče sve vijesti,imamo Pink,pa RTL,pa Nova,BHT,pa Federalni,pa ako nam I to ne bude dovoljno obavezno odgledati “Pošteno”,60 Minuta”,”Bussines news” I druge slične, a u kasnim satima idu sve gore navedene ponovo.Slobodno okrenite na HRT,RTS I kod njih bedovi I kriza,nemiri,otkazi.
Uključiti se u kružoke otpuštenih radnika,onih kojima kasne plate,zaposlenim u konkurenrskim firmama I samo pričati o bedovima.
Činjenica da konkurenciiji ide još gore nego nama, nam treba biti misao vodilja,a da doživljaj bude veći ,samo sebe još trebamo ubijediti da će IT ionako bankrotirati,a mi ćemo onako u kolonama na biro na socijanu pomoć.Nema veze što država neće imati da nam svima isplati,bar ćemo ostvariti životnu želju da smo na “budžetu”, a nećemo biti sami u bedovima,Pa takvih već ima 30 000 I biće ih još.
Kad bolje razmislim o tom ”ludom direktoru “ treba snimiti film.On je 10 godina proveo bezveze boreći se sa vjetrenjačama da stvori najveći BH brand,možda mu Branković dodijeli povelju u zlatu izvezenu ali za “glupost”.
Da ih nauči da zarade,da stave kravate,da im otvori sva vrata,da ih poveže,da im da povjerenje,po 30 000,50 000,100 000 KM robe da je čuvaju I paze kao svoju.
On je kriv I što smo u kreditima.On je napravio da u svakoj banci možemo uzeti kredit ili katicu bez žiranata,pa nam ovjeravao kreditne obrasce,sada smo mi u bedu zbog njega.Moramo mi te rate vraćati,pa nas zovu, pa opominju,nek zovu njega on nam je kriv.
Nezna on da mi znamo biti I mudri,uzeti dozu znanja,uzeti reference,pričati mu priče koje želi čuti,nafuravati ga kako je u pravu,kako ga volimo,kako smo uz njega,dati mu gomilu zabluda.A I ono malo njih što proadje I njih ćemo nafurati da su ludi,luđi od direktora,da su ulizice..Džaba im pozitivna energija I njihov uspjeh.Nas je više ,jači smo.
Pa nije do nas.
Krivo je sve…
Pa ni jedna ljubav ne traje vječno.Dok ima para biće I ljubavi. A poslije, ima uvjek bolje,ima biro,socijala.
A možda on takav lud kakav I jeste opet napravi čudo,možda on sam proda 2.000.000.00 KM
Možda nas “srećković “ udruži sa nekim.Sada nas nije briga.Sačekaćemo da vidimo šta će biti.Ako nas nazove-radimo,idemo,obilazimo,krediti nam padaju.Ako nas zatekne u radnji,onda istovarama, fakturišemo,proknjižavamo,oprašujemo ma radimo pa hajd.
Sada nemožemo ni raditi,ne da nam đavo mira,treba sve isprozivati da vidimo s kim se to mi udružujemo.Prosućemo priču u raji da se udružujemo sa M-sanom,pa nema veze nek I nije,nek se ima o čemu pričati.A kada nas upitaju za rate kredita,rećemo das mo bankrotirali.
Bazu banke ,navaljaćemo vala imena pa nek prebiru po tabelama.Nek se I Zerina zabavi.Kada nas skontaju rećemo da nismo smo stigli da je ažuriramo.
Molim Vas da I Vi date sebi oduška I slobodno nablatite direktora.Zapamtite on je kriv .
Alma Softić
Ljudi jel vi uopste imate nekog svog posla, ili svoj privatni zivot i probleme, ili vam je glavni zivotni problem IT Computers?O sadrzaju ovog maila uopste ne zelim da komentarisem, jer vi ne znate pod kakvim uslovima, i pritiscima je on nastao.Direktorica je prije svega zena, i majka, i ona je takodje kao i svi mi osjecala nemoc, i prolazila kroz sve ono sto smo i mi.Plus je morala za toliko nas da nadje rjesenje i objasnjenje za sva pitanja.To je nesto sto vasi maloumni mozgovi nikad ne mogu shvatiti....
-
ONA39
#770 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
KATASTROFA,NE ZNAM KOME JE PALO NA PAMET OVAKO NESTO DA STAVI NA FORUM,ZAISTA ZALOSNO !!!
marija 29 wrote:Kako te uopste nije sramota, i odakle ti pravo da postavljas ovaj mail na forum???Prava si "DUSA OD COVJEKA"dusa_od_covjeka wrote:Jedan od mailova i način komunikacije HQ sa PJ
Mali uvod: Na zadnjem sastanku je Nihad prosipao istu ovu priču što sada prosipaju ovi klonirani da upravo neko hoće da kupi firmu (a inače je pričao uvjek kako neko kupuje IT) i kako će se udružiti sa nekim i kako če napraviti milionski dogovor sa ... bla bla bla. I kada su radnici počeli malo više da se šale na ovu priču i da pričaju o stvarnom stanju firme to je sve zahvaljujući ulizicama i parazitima došlo do ušiju centrale.Samo sada još jedno malo pitanje za ekipu koja brani ovdje IT za klonove šta ste vi od navedenogDrage kolege,ljudi, nečiji roditelji,nečija djeco, napaćeni radnici IT Computersa…
On vala I jeste kriv.
Pa nije do nas.
Krivo je sve…
Alma Softić
Ljudi jel vi uopste imate nekog svog posla, ili svoj privatni zivot i probleme, ili vam je glavni zivotni problem IT Computers?O sadrzaju ovog maila uopste ne zelim da komentarisem, jer vi ne znate pod kakvim uslovima, i pritiscima je on nastao.Direktorica je prije svega zena, i majka, i ona je takodje kao i svi mi osjecala nemoc, i prolazila kroz sve ono sto smo i mi.Plus je morala za toliko nas da nadje rjesenje i objasnjenje za sva pitanja.To je nesto sto vasi maloumni mozgovi nikad ne mogu shvatiti....
-
Ne pada mi na pamet
#771 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Maloumna si ti i osoba koja je poslala ovaj mail.marija 29 wrote: Kako te uopste nije sramota, i odakle ti pravo da postavljas ovaj mail na forum???Prava si "DUSA OD COVJEKA"
Iako, maloumnik je slaba rijec za nekoga ko u IT firmi zaposljava konobare, vozace, pizza majstore, propale studente, ocajne kućanice i ubogu djecu. Nesto sumnjam da su vam ovako izgledali oglasi za uposljenje.
Ali ako su to bili kriteriji, jasno mi je i kako ste vi dosle na management pozicije
-
Ne pada mi na pamet
#772 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
[quote="ONA39"]KATASTROFA,NE ZNAM KOME JE PALO NA PAMET OVAKO NESTO DA STAVI NA FORUM,ZAISTA ZALOSNO !!!
[quote="marija 29"]
Zalostan je onaj ko je kliknuo na <Send> nakon ovakvih nebuloza, ocigledno izazvanih prevelikom upotrebom sredstava za smirenje. Ili neceg drugog. Nadam se samo da ovo nije "prirodno" stanje te osobe
[quote="marija 29"]
Zalostan je onaj ko je kliknuo na <Send> nakon ovakvih nebuloza, ocigledno izazvanih prevelikom upotrebom sredstava za smirenje. Ili neceg drugog. Nadam se samo da ovo nije "prirodno" stanje te osobe
- CLIO
#773 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ovaj mail je jos 23.maja 2009 na Facebooku objavila Dijana Vranic
http://www.facebook.com/s.php?ref=searc ... topic=8871
http://www.facebook.com/s.php?ref=searc ... topic=8871
Last edited by CLIO on 23/06/2009 11:44, edited 1 time in total.
- illuminated
#774 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja cu samo da vam ispricam jednu pricu...
Prica se, da svaki brod, koji tone, place; vristi.
Jedno vrijeme, zagonetka je ostala neodgonetnuta,
ali je naposlijetku, konacno razrijesena.
Radi se o tome, da voda, koja ulazi u utrobu broda, istiskuje zrak,
koji struji kroz sve moguce supljine i stvara taj karakteristicni pisak, ili plac.
PS
Svaka slicnost sa IT-om je slucajna.
PS2.
Prije par dana sam proticao intervju sa jednim dobrim menadzerom, koga su pitali da li
ga kriza puno pogadja i kako mu ide. Odgovor je glasio: "Kad je islo odlicno, prije krize, znali smo da
to ne moze biti tako zauvijek. Isto pravilo vazi i u krizi - tako da smo krizu docekali spremni."
Ima Nihad jos trikova da nauci, prije nego otvori jos jednu firmu, sa lovom koju je "ustek'o".
Prica se, da svaki brod, koji tone, place; vristi.
Jedno vrijeme, zagonetka je ostala neodgonetnuta,
ali je naposlijetku, konacno razrijesena.
Radi se o tome, da voda, koja ulazi u utrobu broda, istiskuje zrak,
koji struji kroz sve moguce supljine i stvara taj karakteristicni pisak, ili plac.
PS
Svaka slicnost sa IT-om je slucajna.
PS2.
Prije par dana sam proticao intervju sa jednim dobrim menadzerom, koga su pitali da li
ga kriza puno pogadja i kako mu ide. Odgovor je glasio: "Kad je islo odlicno, prije krize, znali smo da
to ne moze biti tako zauvijek. Isto pravilo vazi i u krizi - tako da smo krizu docekali spremni."
Ima Nihad jos trikova da nauci, prije nego otvori jos jednu firmu, sa lovom koju je "ustek'o".
- CLIO
#775 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
http://www.facebook.com/s.php?ref=searc ... topic=8871Ne pada mi na pamet wrote:ONA39 wrote:KATASTROFA,NE ZNAM KOME JE PALO NA PAMET OVAKO NESTO DA STAVI NA FORUM,ZAISTA ZALOSNO !!!
marija 29 wrote: