Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aura Perez wrote:
nisu to pecinski instinkti nego univerzalni ideali ljepote
ako pogledas skulpture antickih bogova, neces sigurno naci neku od 1.65 m il da je razvijen ko peskir . svi vole ljepotu
istina
čak su i kinezi pravili muškarce ratnike skulpture u veličini od 2 metra
Sad, mene zanima u kojem položaju....
ladyblue18 wrote:Doduse i ja volim sira ramena. Onako da me zagrli jako a ja mala da se izgubim u tom zagrljaju...covjece sto znam mastati.
A tek mi iznad 177
Ja sam uvijek maštala o nekom visokom, i na kraju našla muškarca 5 cm višeg od mene
koji me je učinio najsretnijom na svijetu Ali ima široka ramena
Tako da curke , nije sve u visini,
nešto je i u širini
PS. @Aura Perez
Vala ako je ono njima bilo uzbudljivo
Dole kikiriki
A tek mi iznad 177
Ja sam uvijek maštala o nekom visokom, i na kraju našla muškarca 5 cm višeg od mene
koji me je učinio najsretnijom na svijetu Ali ima široka ramena
Tako da curke , nije sve u visini,
nešto je i u širini
Hahaha Ma ja rekoh ne volim svakako previsoke i nikada nijedan moj momak a ni lik mi se nije svidjao a da je bio bas nesto visok. Ali ramena volim, daju ti neki osjecaj sigurnosti.
Aura Perez wrote:
Sumnjam da imaju neke zanimljive, uvijek su nekako Evropljani pozama kipova budili odredjene zelje i asocijacije
Btw o Kinezima...predrasuda je da su oni svi mali, niski...valjda mi samo takve viđamo i ovi naši lokalni su takvi...ali muškarci iz južnih kineskih provincija znaju doseći i do 2m visine i biti zaista prelijepi...isto tako i Japanci, ima ih izrazito niskih ali i visokih...Jesus vidjela sam jednom jednog visokog Kineza sa prelijepim crtama lica...preznojila sam se na licu mjesta
Toffee karamela wrote:
Je li to bijahu predmenstrualne tegobe? Pitam jer to stalno brkam s onim kada žene ulaze u klimax? Ozbiljno.
A ne znam koji je vrag, ali je tako. Primijetila sam to unazad godinu-dvije, počela sam se okretati na ulici samo za ovima sa trokrilnim ramenima a la Steven Seagal iz mlađih dana. Možda me nekakav preventivno-odbrambeni mehanizam tjera na potragu za takvim mužjakom.
Evo ti kako je to @Daphna na jednoj temi definirala
'Naučno definisano i kao PMS (pred menstrualni sindrom). Hormoni nam divljaju, u disbalansu su, tijelo reaguje i mijenja se, stomačić se napuše, grudi bole... E da se bar zaustavi na tome... I duševno malo postajemo osjetljivije, nervozne... Da ne nabrajam'
ladyblue18 wrote:
Hahaha Ma ja rekoh ne volim svakako previsoke i nikada nijedan moj momak a ni lik mi se nije svidjao a da je bio bas nesto visok. Ali ramena volim, daju ti neki osjecaj sigurnosti.
Naravno da visina nije sve...ništa mi nema ružnije od ovih košarkaša (niko molim da se ne vrijeđa) ili mlađarije kada se izduži a kompletna masa tijela mu oko 60-75 kg...e to je zbilja ružno!
Aura Perez wrote:pa naravno da nije privlacno kad mu je gustina cca 30kg/m , ali mi svi mislimo da one lijepo misicnom masom popunjene frajere od cijeg zagrljaja modrice ostaju.. balim jebote
pretjera
Doduše, kad sagledam, pa i ne treba biti kao King Kong gore
a dole hoda na štulama
Još kad takvi otkriju noge...
'Parim ochi bratam'...
Aura Perez wrote:pa naravno da nije privlacno kad mu je gustina cca 30kg/m , ali mi svi mislimo da one lijepo misicnom masom popunjene frajere od cijeg zagrljaja modrice ostaju.. balim jebote
i ja doduse ne trebaju bas modrice ali razumijemo se.
pretjera
Doduše, kad sagledam, pa i ne treba biti kao King Kong gore
a dole hoda na štulama
Još kad takvi otkriju noge...
'Parim ochi bratam'...
one bermude do koljena, dole neke dobre tene, po mogucnosti lacoste malo dlaka al ne one sto se ufrckaju skroz. opet balim.
ne kapaj po tastaturi
Da ti faca ne bi bila ovakva
Toffee karamela wrote:Prije mi nije bila toliko važna...sada jeste, pojma nemam zašto...valjda mi je konačno nešta došlo iz g.... u glavu....i ne samo da je visok već i širokih ramena, jak i sve ostalo. Valjda mi se bude neki pećinski instinkti.
nisu to pecinski instinkti nego univerzalni ideali ljepote
ako pogledas skulpture antickih bogova, neces sigurno naci neku od 1.65 m il da je razvijen ko peskir . svi vole ljepotu
to to, pazi univerzalni ideali ljepote.
jaka vilica da moze da krcka ljesnjake, zategnuti guzovi, crna kosa, plave oci, malo nabildan, vide se plocice...
to je univerzalna ljepota, jel tako?
Sto se tice zenske ljepote, ta univerzalnost se vidi najvise na slika iz doba humanizma i renesanse..npr Radjanje Venere,
moja omiljena (tjesim se znas..)
Bond_JaneBond001 wrote:
Zasto se tjesis? Mislim da bi 90% muskaraca da vidi jednu ovakvu Veneru u zivom izdanju rekli da ima veliko dupe, stomacic, male grudi i da je debela.
hvala Jane.
to je bio dio tadasnji ideal ljepote. Ono o cemu Aura govori se naziva imagologija.
Unverzalna ljepota svakako ne postoji. Ovo je malo ironije o tim "univerzalijama".
Bolje se uci sa slikama
Eto za sve zene, koje nemaju 90-60-90 i muskarce koji ne izgledaju kao da rade u cementari, ali inace samo pisu pjesme, radosne vijesti.
A zasto se tjesim. Moja je Venera kao Sandrova. I najljepsa je.
Bond_JaneBond001 wrote:
Zasto se tjesis? Mislim da bi 90% muskaraca da vidi jednu ovakvu Veneru u zivom izdanju rekli da ima veliko dupe, stomacic, male grudi i da je debela.
ljepota je nešto o čemu se ne da zahvalno diskutovati.....citat iz Medžnuna i Lejla od Nizamija,upravo kazuje o tome
Bio jednom jedan kralj. Čuo je za priču o dvoje ludo zaljubljenih - Lejli i Medžnunu. Saznao je da je Medžnun napustio svoj dotadašnji život u gradu i počeo živiti u pustinji i na poljima.
Kralj pozva svoje vezire i vojnike te im naredi da mu dovedu Medžnuna u palaču. Vojnici odoše na polja, pronađoše Medžnuna i dovedoše ga pred kralja.
“Zašto si napustio društveni život, ostavio svoj dom a nastanio pećine i pustinje? Kako to da nisi osjetio slatkoću druženja?”, upita kralj.
“Ostavio sam svoju rodbinu i prijatelje jer su me krivili zbog ljubavi prema Lejli. Ah, kako bih volio da dođe dan kada će oni vidjeti njenu ljepotu i svi se u nju zaljubiti, i požaliti zbog svih ukora koje mi zbog nje uputiše!”, odgovori Medžnun.
Nastavio je pričati i pričati o Lejlinoj ljepoti do te mjere da je i kralj poželio viditi Lejlu. Naredio je vojnicima da mu ju dovedu.
Vojnici odoše do Lejlinoga plemena, pronađoše je i dovedoše pred kralja. Na kraljevo iznenađenje, Lejla bijaše mršava, tamnoputa i nimalo lijepa. “Pa ona nije ništa posebno, sasvim je obična. Moje sluškinje ljepše su od nje. Nema sjaja, niti ljepote”, pomisli kralj.
Medžnun, osjetivši kraljeve misli, reče:
“Kralju, trebaš vidjeti Lejlin sjaj i ljepotu mojim očima. Moraš imati Medžnunovo oko kako bi ti se tajna njene ljepote otkrila.”
Bond_JaneBond001 wrote:
ljepota je nešto o čemu se ne da zahvalno diskutovati.....citat iz Medžnuna i Lejla od Nizamija,upravo kazuje o tome
Bio jednom jedan kralj. Čuo je za priču o dvoje ludo zaljubljenih - Lejli i Medžnunu. Saznao je da je Medžnun napustio svoj dotadašnji život u gradu i počeo živiti u pustinji i na poljima.
Kralj pozva svoje vezire i vojnike te im naredi da mu dovedu Medžnuna u palaču. Vojnici odoše na polja, pronađoše Medžnuna i dovedoše ga pred kralja.
“Zašto si napustio društveni život, ostavio svoj dom a nastanio pećine i pustinje? Kako to da nisi osjetio slatkoću druženja?”, upita kralj.
“Ostavio sam svoju rodbinu i prijatelje jer su me krivili zbog ljubavi prema Lejli. Ah, kako bih volio da dođe dan kada će oni vidjeti njenu ljepotu i svi se u nju zaljubiti, i požaliti zbog svih ukora koje mi zbog nje uputiše!”, odgovori Medžnun.
Nastavio je pričati i pričati o Lejlinoj ljepoti do te mjere da je i kralj poželio viditi Lejlu. Naredio je vojnicima da mu ju dovedu.
Vojnici odoše do Lejlinoga plemena, pronađoše je i dovedoše pred kralja. Na kraljevo iznenađenje, Lejla bijaše mršava, tamnoputa i nimalo lijepa. “Pa ona nije ništa posebno, sasvim je obična. Moje sluškinje ljepše su od nje. Nema sjaja, niti ljepote”, pomisli kralj.
Medžnun, osjetivši kraljeve misli, reče:
“Kralju, trebaš vidjeti Lejlin sjaj i ljepotu mojim očima. Moraš imati Medžnunovo oko kako bi ti se tajna njene ljepote otkrila.”
ma na stranu sve to, ova Venera je bezveze
Vidi joj lica...