Prava ljubav godine ne broji? ili...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
shin

Post by shin »

adisio wrote:Evo vidim napravljena je ova tema.. i predpostavljam da je to posljedica moje ranije teme, pa reko bilo bi kulturno da i ja kazem nesto o razlici u godinama kad sam vec postao popularan po ovoj temi :)

Kod mene godine bas neigraju nikakvu ulogu... dobro razlike od 30 godina je vec pretjerivanje... tu je vec velika razlika u fizickom smislu.

Meni je 23 godina a bio sam sa djevojkom od 34najstarija i 16 najmladja (upoznati ste sa ovom avanturom iz nedavnih tema) znaci 11 i 7 godina razlike. A naravno bio sam i sa djevojkama svih godista izmedju :).

Ja vam mogu reci da godiste nepredstavlja nikakvu ulogu u tome jel neko zreo ili nije. Bio sam sa djevojkama od 27 koja se je ponasala djetinjastije od nekih od 18... a bio sam s djevojkom od 34 koja je fizicki mladje izgledala od jedne kojoj je 26... a isto tako i s ovom od 16 koja je izgledala starije od ove od 23, i isto tako ponasala se zrelije od jedne kojoj je 22... i tako dalje...

Pa covjece ti imas vise avantura nego Jean-Luc Picard u Star Trek serijalu.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

@shin

quality over quantity! :D
svrco

Post by svrco »

.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:11, edited 1 time in total.
neupucena

Post by neupucena »

svrco wrote:ja imala 23 kad sam se udala za svog krasnog muza koji je stariji od mene 24 god! ne bi ga mijenjala ni za sta!
JA SAM SA SVOJE 23 ZNALA STA HOCU I TU SE NIKAKO NISU UKLAPALI MOMCI ISTOG GODISTA.nekako su mi previse nezreli! definitivno stariji muskarac, oni znaju sta hoce i cijene zene, ispucali se sa glupostima i hebancijama, opustis se i uzivas u zagrljaju odraslog muskarca!

a o seksu da ne govorim...ko sta voli nek izvoli!!!
Svako treba da ima pravo izbora ali nekako, iz milion prakticnih razloga, ne mogu da zamislim da zivim s vrsnjakom svog oca pa da me ubijes.
adisio

Post by adisio »

shin wrote:
adisio wrote:Evo vidim napravljena je ova tema.. i predpostavljam da je to posljedica moje ranije teme, pa reko bilo bi kulturno da i ja kazem nesto o razlici u godinama kad sam vec postao popularan po ovoj temi :)

Kod mene godine bas neigraju nikakvu ulogu... dobro razlike od 30 godina je vec pretjerivanje... tu je vec velika razlika u fizickom smislu.

Meni je 23 godina a bio sam sa djevojkom od 34najstarija i 16 najmladja (upoznati ste sa ovom avanturom iz nedavnih tema) znaci 11 i 7 godina razlike. A naravno bio sam i sa djevojkama svih godista izmedju :).

Ja vam mogu reci da godiste nepredstavlja nikakvu ulogu u tome jel neko zreo ili nije. Bio sam sa djevojkama od 27 koja se je ponasala djetinjastije od nekih od 18... a bio sam s djevojkom od 34 koja je fizicki mladje izgledala od jedne kojoj je 26... a isto tako i s ovom od 16 koja je izgledala starije od ove od 23, i isto tako ponasala se zrelije od jedne kojoj je 22... i tako dalje...

Ma ovdje su djevojke malo slobodnije nego kod nas... pa do ide malo ubrzanim putem... a i ja sam ovako malo slobodan.

Joj jarane haha sad sam primjetio da je davno tama zapoceta.... al sam se provalio :P

Djevojko... 23 godine stariji... ni manje ni vise nego duplo... ma blago tebi blago njemu :) pogotovu njemu
svrco

Post by svrco »

neupucena wrote:
svrco wrote:ja imala 23 kad sam se udala za svog krasnog muza koji je stariji od mene 24 god! ne bi ga mijenjala ni za sta!
JA SAM SA SVOJE 23 ZNALA STA HOCU I TU SE NIKAKO NISU UKLAPALI MOMCI ISTOG GODISTA.nekako su mi previse nezreli! definitivno stariji muskarac, oni znaju sta hoce i cijene zene, ispucali se sa glupostima i hebancijama, opustis se i uzivas u zagrljaju odraslog muskarca!

Svako treba da ima pravo izbora ali nekako, iz milion prakticnih razloga, ne mogu da zamislim da zivim s vrsnjakom svog oca pa da me ubijes.
.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:13, edited 1 time in total.
svrco

Post by svrco »

adisio wrote:
shin wrote:

Ma ovdje su djevojke malo slobodnije nego kod nas... pa do ide malo ubrzanim putem... a i ja sam ovako malo slobodan.

Joj jarane haha sad sam primjetio da je davno tama zapoceta.... al sam se provalio :P

Djevojko... 23 godine stariji... ni manje ni vise nego duplo... ma blago tebi blago njemu :) pogotovu njemu
.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:13, edited 1 time in total.
shin

Post by shin »

svrco wrote:
neupucena wrote:

kojih prakticnih razloga???
zar u onome sto se zove ljubav :) ima mjesta prakticnosti??? ja stvari radim iz srca a ne iz glave i racunice!
navedi mi jedan praktican razlog! zivo me zanima

Jooj kako ces za par godina ganjat buraniju kad ti dopizdi skakati do apoteke po vijagru. :D
svrco

Post by svrco »

.
.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:14, edited 1 time in total.
svrco

Post by svrco »

.
.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:15, edited 1 time in total.
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

24 godine stariji? :? ja ne bi mogla. ti kada budes imala 35 on ce imati skoro 60, deda. da li si sigurna da neces juriti neto mladje tada?
neupucena

Post by neupucena »

Kao sto sam vec napisala,
Svako treba da ima pravo izbora
Pri tome nisam automatski osudila tvoj izbor, niti sam rekla da bih u brak usla sracunato i bez ljubavi. Govorim o sebi. Pokusavam zamisliti sebe da se udam za covjeka koji je duplo stariji od mene. Nije nemoguce imati dijete s osobom tih godina, ali koliko ce taj covjek moci trcati sa svojom djecom, baviti se raznim aktivnostima koje ce zdrav muskarac od 25 ili 30 godina s lakocom raditi, to mi je vise nego upitno. Mozda i moze ali ja nesto nisam ubjedjena u to.
Dalje, ljudi s kojima se druzim su uglavnom mojih godina. Tesko mogu zamisliti krug zajednickih prijatelja sa osobom koja je 25 godina ispred nas. Nije nemoguce. U tom kontekstu mi je pala na pamet djevojka koja je studirala sa mnom. Nije se ni sa kim druzila od svojih vrsnjaka, zivjela je s nekim starijim bracnim parom iz SAD-a i preko njih je i upoznala svog sadasnjeg muza, Amerikanca, koji je isto duplo stariji od nje.
O seksu je suvisno pisati. Neka stoji sve to da su njegovi preci postajali ocevi u 62-oj, nikada zdrav muskarac od 55 nece moci pruziti kao zdrav muskarac od 25 ili 30. To je opet, s moje tacke gledista jer imam drugacije potrebe od “zagrljaja nekoga ko je prosao sve, zasitio se”, zivio citav jedan zivot koji treba biti predamnom. Nista u tome mi nema privlacno ni uzbudljivo.
svrco wrote:JA SAM SA SVOJE 23 ZNALA STA HOCU I TU SE NIKAKO NISU UKLAPALI MOMCI ISTOG GODISTA.nekako su mi previse nezreli! definitivno stariji muskarac, oni znaju sta hoce i cijene zene

To sto si ti “znala” sa 23 sta hoces nicim ne potkrijepljuje tvrdnju da su svi muskarci ispod 50 previse nezreli, a apsurdno je skroz reci da samo stariji muskarci “znaju sta hoce i cijene zene”.
Tebi zelim svaku srecu ako se nalazis u tome.
shin

Post by shin »

Ja znam da sa 35 nikad ne bih ganjao babe sa 60 :-D

Zamisli odes u opstinu sa zenom i kazu ''evo stolica da mama sjedne'', a ono tvoja raga :lol:
svrco

Post by svrco »

Ana_Ana wrote:

24 godine stariji? :? ja ne bi mogla. ti kada budes imala 35 on ce imati skoro 60, deda. da li si sigurna da neces juriti neto mladje tada?
da i na trenutakrazmisljam tako, sigurno se ne bi udavala za starijeg! i kao sto rekoh zavisi sta ko hoce od zivota i veze sa muskarcem! ja sam iznijela svoje misljenje iz licnog iskustva kao odgovor na postavljenu temu!!!!
svrco

Post by svrco »

shin wrote:Ja znam da sa 35 nikad ne bih ganjao babe sa 60 :-D

Zamisli odes u opstinu sa zenom i kazu ''evo stolica da mama sjedne'', a ono tvoja raga :lol:
.
Last edited by svrco on 17/11/2010 00:10, edited 1 time in total.
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

Beatrice_22 wrote:
Ana_Ana wrote:

Ana, daj molim te, pa zavoljela ga je i pozeljela zivot sa njim i dobila ga je i voli taj svoj zivot - bi li ti jurila ikoga da si udata za covjeka kojeg volis, bez obzira koliko godina imao. da "juri" mladjeg kraj muza i djece? sta bi to njoj moglo nedostajati sa trideset i pet? nesto sto mnogi od nas mozda nikada necemo imati, ona vec ima... razmisli malo... :)
nemam ja nista protiv toga, to je njen izbor. ja sam rekla da ja ne bi mogla. a znam zene koje su se udale za duplo starijeg muskarce i sada imaju mladje pored sebe. bez obzira na porodicu. a znam i za one kojima je brak super. u svakom slucaju joj zelim sve najbolje. ima jedna u mom komsiluku ima 37 kod a on 61 imaju sina od 12 god. ali ona sada hoce nesto mladje. ali nista od ovoga ne mora da znaci. rastaju se i oni izmedju kojih nema razlike u godinama. mislim da se rano udala.
izblajhana

Post by izblajhana »

Prava ljubav i ,dodala bih, pravo prijateljstvo...se ne osvrce na godine!!!
Imam par pravih i iskrenih prijatelja koji su dooosta stariji od mene...da li me je briga...NIJE!!! Vazno je kako funkcionisemo skupa!!!
Imala sam vezu sa prilicno starijim muskarcem od mene...bili smo sretni i voljeli smo se...nije nam smetalo, ali je cinjenica da "ono sto je mene snaslo, on je davno prosao" i hebes ga, to je tako!
Nisam ga vidjela kao oca mog djeteta, a voljela sam ga!!!
Istina je i da je bio prilicno nezreo u nekim stvarima...pa dobro, ono sto zelim reci je da nasa veza nije opstala zato sto nisam zeljela preskakati godine i uciti iz njegovog iskustva,a on se ocigledno nije zelio vracati unazad...jer ono sto je njemu bilo bitno nekada, vise nije...ali MENI JESTE!!!
A imali smo zaista lijepih trenutaka, vazna je ljubav pa imali 20, 30, 40, 50...
svakom svoje...
haj zivjeli :D :D
neupucena

Post by neupucena »

izblajhana wrote: nasa veza nije opstala zato sto nisam zeljela preskakati godine i uciti iz njegovog iskustva,a on se ocigledno nije zelio vracati unazad...jer ono sto je njemu bilo bitno nekada, vise nije...ali MENI JESTE!!!
opet zeza tastatura :D
izblajhana

Post by izblajhana »

neupucena wrote:
izblajhana wrote: nasa veza nije opstala zato sto nisam zeljela preskakati godine i uciti iz njegovog iskustva,a on se ocigledno nije zelio vracati unazad...jer ono sto je njemu bilo bitno nekada, vise nije...ali MENI JESTE!!!
opet zeza tastatura :D
i tastatura i mis...ali i konekcija :x :x :x :x
Anka

Post by Anka »

Moj bivši muž je moj vršnjak. Ubeđena sam da bi nam brak opstao da je bio zreliji. E sad,da li to znači i stariji? Pre dve godine sam se zaljubila u čoveka 15 godina starijeg (49god),delovao mi je kao neko kome mogu da verujem, neko ko može i da me posavetuje,toliko sam mu verovala,verovala sam njegovim procenama, mnoge odluke (lične,poslovne) sam njemu prepustila,bio mi je kao otac,prijatelj pre svega.......On je u kontaktu sa drugima bio stabilan, jak,čak i prilično autoritativan,svi ga poštuju....Osećala sam se totalno pogubljeno kada mi je rekao da rušim njegovu predstavu o svetu, da sam izvan svih podela- on ima čudnu potrebu da ljude trpa u određene kategorije.
Rekao mi je:" Mnogo si komplikovana".
Istu rečenicu je izgovarao i moj bivši muž.
Samo,on je to rekao kada je imao 28 a ovaj sa 49 godina.
I tako,pokušala sam da budem jednostavnija...nije mi išlo, ...a onda se desilo nešto neverovatno, jednog dana je moj stariji sofisticiran "intelektualac" u jednom momentu iskrenosti i nerazmišljanja rekao da mu se dopada Stoja. Bila sam šokirana. Užas,ceo svet mi se srušio, NJEMU se sviđa Stoja?!
Nije ni čudno što sam mu ja bila komplikovana...ja i moja filozofiranja,ja i moje dileme,trileme...ja i smisao života, propast čovečanstva, klimatske promene,.....trebala sam da ščepam mikrofon,zadignem suknju i najzad se svrstam u neku kategoriju!
Od tada, ne mislim da su godine merilo zrelosti ,a bogami ni obrazovanje ne diktira neke stvari.
izblajhana

Post by izblajhana »

Anka wrote:Moj bivši muž je moj vršnjak. Ubeđena sam da bi nam brak opstao da je bio zreliji. E sad,da li to znači i stariji? Pre dve godine sam se zaljubila u čoveka 15 godina starijeg (49god),delovao mi je kao neko kome mogu da verujem, neko ko može i da me posavetuje,toliko sam mu verovala,verovala sam njegovim procenama, mnoge odluke (lične,poslovne) sam njemu prepustila,bio mi je kao otac,prijatelj pre svega.......On je u kontaktu sa drugima bio stabilan, jak,čak i prilično autoritativan,svi ga poštuju....Osećala sam se totalno pogubljeno kada mi je rekao da rušim njegovu predstavu o svetu, da sam izvan svih podela- on ima čudnu potrebu da ljude trpa u određene kategorije.
I tako,pokušala sam da budem jednostavnija...nije mi išlo, ...a onda se desilo nešto neverovatno, jednog dana je moj stariji sofisticiran "intelektualac" u jednom momentu iskrenosti i nerazmišljanja rekao da mu se dopada Stoja. Bila sam šokirana. Užas,ceo svet mi se srušio, NJEMU se sviđa Stoja?!
Nije ni čudno što sam mu ja bila komplikovana...ja i moja filozofiranja,ja i moje dileme,trileme...ja i smisao života, propast čovečanstva, klimatske promene,.....trebala sam da ščepam mikrofon,zadignem suknju i najzad se svrstam u neku kategoriju!
Od tada, ne mislim da su godine merilo zrelosti ,a bogami ni obrazovanje ne diktira neke stvari.
moja anka, mislim da vecina muskaraca, kazem vecina,a ne SVI (da ne bi bilo zabune) razmisljaju bas tako kao taj tvoj bivsi stariji, ili mladji, potpuno svejedno...
nego ti zadigni suknju i scepaj mikrofon :D :D
salim se, ali fakat sve vise muskaraca ostavlja ili se i ne zeli upustiti u veze sa zenama koje su komplikovane, ma sta to iz njihove perspektive znacilo...valjda hoce biljke...nemam pojma, a da su nezreli bez obzira na godine, TO STOJI :D :D
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

Anka wrote:Moj bivši muž je moj vršnjak. Ubeđena sam da bi nam brak opstao da je bio zreliji. E sad,da li to znači i stariji? Pre dve godine sam se zaljubila u čoveka 15 godina starijeg (49god),delovao mi je kao neko kome mogu da verujem, neko ko može i da me posavetuje,toliko sam mu verovala,verovala sam njegovim procenama, mnoge odluke (lične,poslovne) sam njemu prepustila,bio mi je kao otac,prijatelj pre svega.......On je u kontaktu sa drugima bio stabilan, jak,čak i prilično autoritativan,svi ga poštuju....Osećala sam se totalno pogubljeno kada mi je rekao da rušim njegovu predstavu o svetu, da sam izvan svih podela- on ima čudnu potrebu da ljude trpa u određene kategorije.
stoja mu se svidela kako izgleda ili tu muziku slusa? ona i ne izgleda :-)
Anka

Post by Anka »

Evo ima godinu dana kako svaki put kada vidim Stoju na TV-u padnem u nesvest. Nije žena kriva..ali..stvarno zanemim, ....
Kao "zgražava" se nad tom muzikom...licemer...sviđa mu se fizički :?Sigurno mu se sviđa i Seka :-)
Last edited by Anka on 25/07/2006 00:32, edited 1 time in total.
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

Anka wrote:Evo ima godinu dana kako svaki put kada vidim Stoju na TV-u padnem u nesvest. Nije žena kriva..ali..stvarno zanemim, ....pa stanem ispred ogledala, gledam se...sigurno mu se sviđa i Seka :roll:
to je taj tip zene. verovatno mu se svidja i seka. mozda bi te vodio na snimanje granda :lol: . ne znas ti sta si propustila. :D
izblajhana

Post by izblajhana »

zoom66 wrote:shto komplikovanije - izazovnije...:-)...dzebesh ravnicu, dosadno...:D:D:D
mozda da mi pricamo o zeskoj komplikovanosti u fizickom smislu :? :?
rijec je o intelektu,
ne ocekujem da shvatis :D :D :D
Post Reply