Bravo, bravo Amrice, nije off topic nego baš naprotiv, u sridu...amrica wrote:Izvinjavam se na off topic-u, ali moram, kad samo pomislim koliko bi zivota bilo sredjeno, koliko djece bi zavrsilo skole, koliko staraca bi dostojanstveno docekali kraj bitisanja sa ovim novcem koji paraziti trose godisnje na svoj luksuz i budalastine i gluposti .... a racunajte da tu jos postoji citava armija nizih cinovnika ciji troskovi nisu uracunati u ovo:
Predsjedavajući i zamjenici domova primat će 4.654, čelnici komisija 4.547, a poslanici i delegati 4.494 marke...
Iako su koeficijenti ostali isti u odnosu na prethodnu godinu (8,7, 8,5, 8,4), s obzirom na rast plaća u BiH, doći će i do povećanja osnovice (80 posto prosjeka) sa dosadašnjih 498 na 535 KM. Tako će predsjedavajući domova i njihovi zamjenici umjesto dosadašnjih 4.332 imati osnovnu plaću od 4.654 KM, saznaje "Dnevni avaz".
Povećanje paušala
Plaća će biti povećana i predsjedavajućim i zamjenicima parlamentarnih komisija i klubova u oba doma, pa će umjesto dosadašnjih 4.233 sada iznositi 4.547 KM. Ni poslanici ni delegati neće ostati bez povećanja. Njihova plaća umjesto dosadašnjih 4.183 popet će se na 4.494 KM.
Osim povećanja plaća predsjedavajućim i zamjenicima parlamentarnih domova i komisija, i poslanicima i delegatima bit će povećan i paušal sa dosadašnjih 747 na 802 marke.
Izvještaj Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamenta BiH pokazao je da su troškovi Parlamenta BiH u prošloj godini iznosili 15.647.330 KM. Iako je prvobitno usvojeni budžet iznosio 14.814.867, ovaj iznos je korigiran na 18.112.942 marke.
Na koncu je zbog propalog izbora najpovoljnijeg ponuđača za obnovu trga ispred zgrade Parlamenta u budžetu za prošlu godinu ostalo viška 2.465.611 maraka.
Bruto plaće zaposlenih u 2008. godini iznosile su 6.405.478 KM. Od toga je za neto plaće isplaćeno 3.942.772 KM, za poreze na plaću 230.412, a za doprinose 2.232.294 marke.
Odvojen život
Bruto naknade zaposlenih i zastupnika u 2008. godini iznosile su 2.230.135 KM. Taj novac je, između ostalog, potrošen za naknade za prijevoz (116.726) i smještaj zvaničnika (128.748 KM).
Odvojen život zaposlenih u Parlamentu koštao je državu u prošloj godini 106.020, naknade za topli obrok 387.974, a regres za godišnji odmor 106.231 marku.
Za otpremnine je izdvojeno 42.200, a za pomoć prilikom smrti ili teže invalidnosti 44.029 maraka. Za korištenje osobnog vozila plaćeno je 105.706, naknade zastupnicima iznosile su 543.479, s tim što su na njih plaćeni i porez (206.528) i doprinosi (95.925 maraka).
Lani bilo 175 zaposlenih
Prosječan broj zaposlenih u 2008. u Parlamentarnoj skupštini BiH bio je 175, a prosječna mjesečna bruto plaća 3.050 maraka.
Dušanki Majkić 900 KM za odvojeni život i kiriju
Novi zahtjevi državnih poslanika i delegata upućeni Zajedničkoj administrativnoj komisiji Parlamenta BiH otkrivaju i njihove nove prohtjeve. Tako je Dušanka Majkić zatražila, a Komisija odobrila, da joj od 12. marta ove godine, osim plaće i ostalih primanja, mjesečno bude isplaćeno 400 maraka naknade za odvojeni život i 500 KM za zakup stana.
Saznajemo da je njen stranački kolega (SNSD) Drago Ljubičić od iste komisije zatražio da mu retroaktivno odobri isplatu naknada troškova mobilnog telefona od 31. oktobra 2007. do 31. decembra 2008. godine, te za januar i februar ove godine.
U obrazloženju zahtjeva naveo je da nije blagovremeno bio obaviješten da kao predsjedavajući Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj ima pravo na naknadu troškova mobilnog telefona, te da nije dovoljno obratio pažnju na pravilnik.
S obzirom na to da predsjedavajući parlamentarnih komisija imaju pravo na naknadu za korištenje mobitela u iznosu od 100 KM mjesečno, Zajednička administrativna komisija, ako prihvati Ljubičićev zahtjev, morat će mu retrokativno isplatiti 1.600 maraka.
Ni sekretar bh. delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Željko Grubešić nije se htio odreći svojih prava. Nakon što su mu prije nekoliko mjeseci ukradene lične stvari u kongresnoj dvorani u Valensiji, Grubešić je umjesto od organizatora nadoknadu od 283 marke zatražio od Zajedničke administrativne komisije BiH.
ljudi, MILIONA KM
mogla se citava povratnicka populacija pomoci samo djelicem ove sume pa da zapocne neki bolji zivot.
Haram im bilo.....
-
5ar5rovic
#751 Re: Haram im bilo.....
-
biscanka2
#752 Re: Haram im bilo.....
Auuuuu koje pare zgrcu a sta nam od zemlje i naroda rade!!!
Da bogda im na nos trgnulo i tamo ih zabolilo gdje najvise boli.
Ja sam izstampala ( izdrukala ) sa facebook-Haram im bilo- tekst i navedene racune pa cu u vidu letka ubaciti ponegdje
u postansko sanduce i gdje vidim da se moze - pa nebi li jos koja kanula.
Ja sam izstampala ( izdrukala ) sa facebook-Haram im bilo- tekst i navedene racune pa cu u vidu letka ubaciti ponegdje
u postansko sanduce i gdje vidim da se moze - pa nebi li jos koja kanula.
- atko
#753 Re: Haram im bilo.....
Sve vec davno poznato
... ako ovako nastavimo tema ce sahumanitarnog karaktera prerast u proteste opet ... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#754 Re: Haram im bilo.....
atko, zato i napisah...
mIRCerka wrote:zato i napisah da otvorite istu temu na HUIM akcijama, gdje ce biti prica samo o aktivnostima, a ovdje se moze i dusha otvorit i istrestamrica wrote:eyesburn wrote:@za pokretače akcije
ja bih mogao da prikupim nešto odjeće, ali ne bih mogao to danas završiti, pa me zanima da li postoji mogućnost sutra da neko preuzme to?
Nema mogucnosti jer 55, HAVANA & co sutra ujutru putuju za tamo.
Izvinjavam se svima sto sam skrenula sa teme, ali kad pomislim koliko je truda i emocija ulozeno da se skupi ovih 4.000 KM i koliko nam se ta lova cini velikom i vaznom i koliko je stvarno vazna za pocinjanje novog zivota ... sjetim se da nekakvi likovi vise od toga dobijaju mjesecno..![]()
Necu vise, obecavam....
PS Od stranice 20 naovamo sam u prvi post ubacila brojeve racuna
- kurty
#755 Re: Haram im bilo.....
Ako je neko danas vidjeo nekoga ko gamize po Sarajevu, iskrivio se od torbetine i jedva se vuce, onda sam to bio ja...hehehehe...malo sale, jer treba biti sretan....
No, ono sto se iscekuje od mene je racun:
KM- imamo 5137,08
Eurski 134,67,
UKUPNO 5399,68KM
Zahvlajujem se Mirzi i njegovim radnim kolegama
Hvala Muharemu i Emini iz USA
Hvala i svima koji su uplatili na KM racun, a nisam u mogucnosti da vidim njihova imena...
Stala je haman pa sredjena, ja sam je nesta skicirao, kao i projektovao sa jednim kolegom koji je malo vise upucen u stvarno stanje i nacin gradnje...
Veceras cu pokusati da postavim slike stale i nadam se da ce biti ok
KM- imamo 5137,08
Eurski 134,67,
UKUPNO 5399,68KM
Hvala i svima koji su uplatili na KM racun, a nisam u mogucnosti da vidim njihova imena...
Stala je haman pa sredjena, ja sam je nesta skicirao, kao i projektovao sa jednim kolegom koji je malo vise upucen u stvarno stanje i nacin gradnje...
- kurty
#756 Re: Haram im bilo.....
Jos nesta, stala je i finansijski zavrsena, znaci ono sto sam juce rekao, danas je sigurno. Znaci stala ce ubrzo da krasi jednu avliju u Bratuncu
-
5ar5rovic
#757 Re: Haram im bilo.....
Kurtyyyy.... sutra odmori od svega, faxa, financija, idemo u Podčauš da uzmemo mjeru za štalu! Havana i naša draga Munira, (ima još mjesta), Edisova tetka Ramiza, ti i ja. Sve koji imaju priloge, a nisu stigli podsjećam da ih čekamo na sve tri adrese, a do 20 sati na Breki (Breci).kurty wrote:Ako je neko danas vidjeo nekoga ko gamize po Sarajevu, iskrivio se od torbetine i jedva se vuce, onda sam to bio ja...hehehehe...malo sale, jer treba biti sretan....
KM- imamo 5137,08
Eurski 134,67,
UKUPNO 5399,68KM
-
biscanka2
#758 Re: Haram im bilo.....
Kurty legendo, hvala ti sto si toliko vrijedan
Rodila te majkaaa !!!
Rodila te majkaaa !!!
- amrica
#759 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:Ako je neko danas vidjeo nekoga ko gamize po Sarajevu, iskrivio se od torbetine i jedva se vuce, onda sam to bio ja...hehehehe...malo sale, jer treba biti sretan....
KM- imamo 5137,08
Eurski 134,67,
UKUPNO 5399,68KM
kurty wrote:Jos nesta, stala je i finansijski zavrsena, znaci ono sto sam juce rekao, danas je sigurno. Znaci stala ce ubrzo da krasi jednu avliju u Bratuncu
@kurty, ti si pun divnih vijesti...
Pripazi sebe malo, odmori malo, ima nas jos...
-
sanasa
#760 Re: Haram im bilo.....
@HAVANA
Ne stizem da ti posaljem pp...gdje da se nadjemo da preuzmes paket, ja sam kod Mercatora na Dobrinji..mozes poslati tel. na pp...da te nazovem...
Ne stizem da ti posaljem pp...gdje da se nadjemo da preuzmes paket, ja sam kod Mercatora na Dobrinji..mozes poslati tel. na pp...da te nazovem...
-
istina živa
#761 Re: Haram im bilo.....
Dragi moji forumovci
nema me dan i nemogu stići pročitati sve napisano.Žao mi je što nemam mogućnost biti uvijek uz Vas ali treba snimiti sav ovaj nesretni narod koji čeka našu pomoć.Vidim da je kolega izvršio obećanje i hvala mu u ime svih nas
Neka me neko kontaktira da znam kad i odakle se ujutro kreće.
Moram Vam reći dragi forumovci da sam sudionik svakodnevnih vapaja za pomoć.
Super ste što razmišljate i dalje o humanitarnim akcijama.
Da Vas obavijestim da što se tiče humanitarnih organizacija,oni su se malo zatvorili.Lično sam kontaktirala hum.org.Birds i nisam dobila pozitivan odgovor.Zato ostaje ona "Uzdaj se u se.......".Mi smo sretni što smo zajedno i što ovi ljudi imaju nas da im pomognemo.
Obećavam da će svi forumovci imati informaciju o odlasku u Bratunac.
nema me dan i nemogu stići pročitati sve napisano.Žao mi je što nemam mogućnost biti uvijek uz Vas ali treba snimiti sav ovaj nesretni narod koji čeka našu pomoć.Vidim da je kolega izvršio obećanje i hvala mu u ime svih nas
Neka me neko kontaktira da znam kad i odakle se ujutro kreće.
Moram Vam reći dragi forumovci da sam sudionik svakodnevnih vapaja za pomoć.
Super ste što razmišljate i dalje o humanitarnim akcijama.
Da Vas obavijestim da što se tiče humanitarnih organizacija,oni su se malo zatvorili.Lično sam kontaktirala hum.org.Birds i nisam dobila pozitivan odgovor.Zato ostaje ona "Uzdaj se u se.......".Mi smo sretni što smo zajedno i što ovi ljudi imaju nas da im pomognemo.
Obećavam da će svi forumovci imati informaciju o odlasku u Bratunac.
-
teAMICA
#763 Re: Haram im bilo.....
Svaka čast na iznosuuuuuukurty wrote:Ako je neko danas vidjeo nekoga ko gamize po Sarajevu, iskrivio se od torbetine i jedva se vuce, onda sam to bio ja...hehehehe...malo sale, jer treba biti sretan....
KM- imamo 5137,08
Eurski 134,67,
UKUPNO 5399,68KM
A ti kurty fakat odmori malo, nemoj da nam se poslije svega razboliš...i hvala ti za trčanja u banku
- lerdi
#764 Re: Haram im bilo.....
Ako ima neko sa paketom za porodicu, ali nema prevoza nek mi se javi do 7.15 - 7.20 da mogu doći i preuzeti paket. Mora se do 8 na Breku odvući
-
sanasa
#765 Re: Haram im bilo.....
@HAVANA
Hvala sto si preuzeo garderobu sa Dobrinje
Hvala sto si preuzeo garderobu sa Dobrinje
- bingov buraz
#766 Re: Haram im bilo.....
Svaka vam cast ljudi,vratili ste mi vjeru u ljudskost i nadu za ovu nasu napacenu zemlju.
Naravno stize i moj skromni prilog.
Naravno stize i moj skromni prilog.
- maybelline
#768 Re: Haram im bilo.....
Jedno veeeliko HVALA Kurty-ju, 55 na svom trudu i zalaganju!!!!!! Hvala amrici, mircerki, havani sto su se nudili za prevoze danas!!!! Legende ste, ljudiiiiii!!!
U zivotu nisam bila dio jedne ovako znacajne akcije i vrlo sam ponosna na sve nas, a ponajvise ove koji su sve to i konkretno odradili! Raji koja sutra krece, zelim SRETAN PUT i puno pozdravite Hodzice od nas!!!! Vojlela bih im vidjeti lica sutra kad dodjete, ali se nadam da ce biti slika....

- neno68
#769 Re: Haram im bilo.....
Ljudi ovu informaciju sam procitao na facebook-u :
Uglavnom ovim putem zelim se zahvaliti i zaposlenicima JP NIO SLUZBENI LIST BiH u novcanoj pomoci za kupovinu hrane.
Ono sto je jos bitnije zaposlenici i Sindikat JP NIO Sluzbeni list BiH su donijeli odluku o kupovini motokultivatora za porodicu Hodzic u iznosu cca 1300,00 KM.
Jos jedna super vijest

Uglavnom ovim putem zelim se zahvaliti i zaposlenicima JP NIO SLUZBENI LIST BiH u novcanoj pomoci za kupovinu hrane.
Ono sto je jos bitnije zaposlenici i Sindikat JP NIO Sluzbeni list BiH su donijeli odluku o kupovini motokultivatora za porodicu Hodzic u iznosu cca 1300,00 KM.
Jos jedna super vijest
- ahmed_dv
#770 Re: Haram im bilo.....
Evo i ja upravo procitao. Prosto ne mogu da vjerujemneno68 wrote:Ljudi ovu informaciju sam procitao na facebook-u :
Jos jedna super vijest![]()
A kakav je to sindikat?
- neno68
#771 Re: Haram im bilo.....
Nemam pojma to pitaj kolegicu administratorku ona je poslala ovu vijest.Rekla je da ima problema sa internetom pa se vjerovatno ne moze javiti na forum.Kakav god sindikat da je dobar jeahmed_dv wrote:Evo i ja upravo procitao. Prosto ne mogu da vjerujemneno68 wrote:Ljudi ovu informaciju sam procitao na facebook-u :
![]()
A kakav je to sindikat?
-
ekvivalent
#772 Re: Haram im bilo.....
eh etoo
motic je pao,sad ce biti lakse
vjerujte da ta masina moze prehraniti ne samo porodicu nego i jedno malo selo

motic je pao,sad ce biti lakse
vjerujte da ta masina moze prehraniti ne samo porodicu nego i jedno malo selo
- neno68
#773 Re: Haram im bilo.....
Sretan put raji koja sutra idu u Podcause i puno pozdrava porodici Hodzic iz Sydney-a.
-
teAMICA
#774 Re: Haram im bilo.....
HAVANA & 55 hvala vam što ste odvojili vrijeme da odete tamo i pripremite teren
Sretan vam put!
P.S. Zvat ću vas usput da vidim šta ste, dokle ste...
P.P.S. HAVANA, ponesi one svoje dobre muzike
P.S. Zvat ću vas usput da vidim šta ste, dokle ste...
P.P.S. HAVANA, ponesi one svoje dobre muzike
- Maraschino
#775 Re: Haram im bilo.....
koje dobre vijesti...neno68 wrote:Ljudi ovu informaciju sam procitao na facebook-u :
da covjek napuni baterije ne za sutra nego za duzi period...
kurty, 5ar5, i svi ostali...sretan vam put u podcaus i nazad...