Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Logovan

#751 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

andr0id wrote:JATA Srebrenik radi prvo sjevernu tribinu.. rusi se zgrada iza juga a onda se podize i jug.. za sada toliko ;)

Pocetak radova pocinje poslije grcke.

Zivjeli

PS tribine moraju biti zavrsene do slijedece kvalifikacijske utakmice..

Istok i zapad nista do daljnjeg...

Sent from my GT-i9001
:thumbup: :thumbup:
doff

#752 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by doff »

Na žalost ali u ovo ne vjerujem, jer tender nikada nije bio objavljen. Utakmica je za desetak dana i kako misliš da će se odmah poslije tekme početi sa radom. Tenderska procedura je malo duža, od objavljivanja, prijave, razmatranja, žalbenog roka....

Koji ti je izvor info?
BHF_Manijak

#753 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BHF_Manijak »

Adnrodid, je li trebaju radovi biti zavrseni do pocetka sljedece kvalifikacijske utakmice ili sljedecih kvalifikacija? Mislim da je prekratak period do sljedece kvalifikacione (domace), jer je ona u septembru, a kako kontaju dotad podici dvije tribine i plus srusiti jednu zgradu?
Djubre_

#754 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Izvor mi je JATA! pa kod nas se sve unaprijed zna ko sta radi. JATA je tu godinama kod nas. Kad je konkurs, jesu li ljudi vec izabrani koji ce biti primljeni? Konkurs,tender.. samo u zakonu stoji. Ne sumnjam da i Almy nece uletiti..

Naravno 100% ne mozemo vjerovati ni u sta danas, dok se nesto ne pocne. Trudim se da saznam uvijek neke tacnije informacije, da ih prenesem. Pa sam tako prenjeo od jate. Ne nekog vozaca kamiona, nego onih veci ljudi.

Sent from my GT-i9001
Ponosan

#755 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ponosan »

andr0id wrote:JATA Srebrenik radi prvo sjevernu tribinu.. rusi se zgrada iza juga a onda se podize i jug.. za sada toliko ;)

Zivjeli

Sent from my GT-i9001
ako je pola od ovoga istina(znaci bar jedna tribina) za mustuluka si! dogradnjom sjeverne i juzne tribine stadion bi imao cca 20 000 sjedecih mejsta,izgledao bi puno ljepse... Huso je obecao povecanje kapaciteta jos prosle godine,i vjerujem da ce sve uciniti da do toga dodje! super za Zenicu,i reprezentaciju naravno! jer realno sadasnji kapacitet stadiona je smjesan(sto se reprezentacije tice) i nije ni cudo sto Sarajevski lobi planira uciniti sve da se znacajnije utakmice u buduce igraju na Kosevo,jer kako oni kazu kad Hrvatska moze igrati na Maksimiru,Srbija na Marakani( a udaljenost tribina i terena je ista kao na Kosevu) onda i BIH moze u Sarajevu...Eh izgleda da Huso ne da reprezentaciji ici iz Zenice,svaka cast!
limeni

#756 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by limeni »

Ponosan wrote:

Zivjeli

Sent from my GT-i9001
ako je pola od ovoga istina(znaci bar jedna tribina) za mustuluka si! dogradnjom sjeverne i juzne tribine stadion bi imao cca 20 000 sjedecih mejsta,izgledao bi puno ljepse... Huso je obecao povecanje kapaciteta jos prosle godine,i vjerujem da ce sve uciniti da do toga dodje! super za Zenicu,i reprezentaciju naravno! jer realno sadasnji kapacitet stadiona je smjesan(sto se reprezentacije tice) i nije ni cudo sto Sarajevski lobi planira uciniti sve da se znacajnije utakmice u buduce igraju na Kosevo,jer kako oni kazu kad Hrvatska moze igrati na Maksimiru,Srbija na Marakani( a udaljenost tribina i terena je ista kao na Kosevu) onda i BIH moze u Sarajevu...Eh izgleda da Huso ne da reprezentaciji ici iz Zenice,svaka cast!
sarajevski lobi :lol:
mekaba

#757 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Ponosan wrote:

Zivjeli

Sent from my GT-i9001
Sarajevu treba stadion a repka nek igra u Zenici.Grbavica rupa a Kosevo ako se sta ne uradi bit ce isto rupa.Sarajevski lobi :-) Zenica pravi sebi a Sarajevo sebi.Gdje ce se igrati najmanje je bitno.Huso neda reprezentaciji iz Zenice :lol:
phillie

#758 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Ja sad zamislio Husu sa bakljom u ruci, puko barikadu kod Radakova i ne da autobusu sa Zmajevima da idu prema Sarajevu :D
Warashii

#759 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

NE razumijem se u arhitektru ali po meni postoji barem jedan poprilican problem oko prosirenja kapaciteta stadion B. Polje a to je prostor oko stadiona kao i parking.
Prosto nemam pojma gdje da se prosire. Istocna tribina ne moze dalje sto zbog bulevara sto zbog Bosne. Jug od poliklinike, Sjever od hotela a Zapad i onako ima puni kapacitet i tu je negdje sa prostorom kao i Istok.
A tek jos kad prokontam za onaj Husin projekat oko odigravanja utakmice super kupa :) pa mislim jbte kad reprezentacija igra nema se gdje a zamisli tek ovo. Imas dva normalna hotela u gradu, neces valjda ljude sa strane u Fontanu da smjestis ( svaka cast Fontani ) .
Co0l

#760 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

Parking nije problem oko stadiona.I sad se vise auta parkiraju po Kamberovicima koji su 5 minute hoda od stadiona i okolo nego oko stadiona.Kad igra reprezentacija oko stadiona je svakako ogradjeno a i da nije ionako na parkinzima oko stadiona nema puno mjesta.
law2

#761 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by law2 »

Warashii wrote:NE razumijem se u arhitektru ali po meni postoji barem jedan poprilican problem oko prosirenja kapaciteta stadion B. Polje a to je prostor oko stadiona kao i parking.
Prosto nemam pojma gdje da se prosire. Istocna tribina ne moze dalje sto zbog bulevara sto zbog Bosne. Jug od poliklinike, Sjever od hotela a Zapad i onako ima puni kapacitet i tu je negdje sa prostorom kao i Istok.
A tek jos kad prokontam za onaj Husin projekat oko odigravanja utakmice super kupa :) pa mislim jbte kad reprezentacija igra nema se gdje a zamisli tek ovo. Imas dva normalna hotela u gradu, neces valjda ljude sa strane u Fontanu da smjestis ( svaka cast Fontani ) .
Lupaš gluposti.
Već je napisano da će se zgrada iza juga rušiti, do poliklinike (bivše) ima bruka prostora.
Na sjeveru do Hotela ima minimlano 500 metara i Hotel nije tačno iza Sjevera već se nalazi pored Bulevara.
Na istoku imaš cijeli parking koji se može iskoristiti, mada im se generalno ne isplati dirati istočnu tribinu zbog prethodnih ulaganja u klupske prostorije, svlačionice, medijske kabine i slično.
U Zenici ima više normalnih hotela : "Hotel Zenica, Hotel Metalurg, Hotel Internacional"
Co0l

#762 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

Nema vise Metalurga,sad je to Dubrovnik :)
Not My Idea

#763 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Not My Idea »

Warashii wrote:NE razumijem se u arhitektru ali po meni postoji barem jedan poprilican problem oko prosirenja kapaciteta stadion B. Polje a to je prostor oko stadiona kao i parking.
Jel se zajebavas? :lol:
motorola01

#764 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Kod izgradnje stadiona za reprezentaciju treba drzava da reaguje. Znaci izmjeniti zakon i odrediti koji ce stadion biti drzavni(stadion repke) i da se dogovori finansiranje izgradnje stadiona(koliko se koji kanton izdvojiti). Huso mozda moze napraviti stadion(zaduzit ce i nas i nasi djecu), ali na kraju krajeva, kome ga pravi??? Celiku??? Pa oni duguju u Bogu i narodu. Ne mogu igracima platiti doprinose, a kamoli sta drugo. Ko ce placati odrzavanje, jer budala ce napraviti i onda ce to cudo propadati zbog neodrzavanja!
Jednostavno ne treba dati da se ista zapocinje dok ne vide kako ce to sve isfinansirati! Jer ako pocnu nesto rusiti, hebali smo konju majku.
elcaliente

#765 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by elcaliente »

motorola01 wrote:Kod izgradnje stadiona za reprezentaciju treba drzava da reaguje. Znaci izmjeniti zakon i odrediti koji ce stadion biti drzavni(stadion repke) i da se dogovori finansiranje izgradnje stadiona(koliko se koji kanton izdvojiti). Huso mozda moze napraviti stadion(zaduzit ce i nas i nasi djecu), ali na kraju krajeva, kome ga pravi??? Celiku??? Pa oni duguju u Bogu i narodu. Ne mogu igracima platiti doprinose, a kamoli sta drugo. Ko ce placati odrzavanje, jer budala ce napraviti i onda ce to cudo propadati zbog neodrzavanja!
Jednostavno ne treba dati da se ista zapocinje dok ne vide kako ce to sve isfinansirati! Jer ako pocnu nesto rusiti, hebali smo konju majku.
Koja drzava?

Sta mislis sta bi Mico rekao na to?? Nemozete praviti racun bez krcmara.
motorola01

#766 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Ne znam sta bi rekao jer ne moze ni ovako. Znas i sam da bi to sve propalo i kad bi se uspjelo napraviti. Preostaje FBIH jer tesko je to sam izvesti, ne zbog toga sto se nema para(mozda bi se i nasle), nego zbog vremena koji dolazi nakon izgradnje. Sve bi to propalo dok bi rekao keks.
Warashii

#767 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

Not My Idea wrote: Jel se zajebavas? :lol:
Ne zajebavam se
Image
Kada bi se napravila tribina identicna zapadnoj onda bi ova strana dosla skoro do bulevara.
A na onoj prezentaciji socijalno uslo u sklop stadiona :-) .
Mislim, svejedno mi pravio se ili ne, samo kad bi se pravio volio bi da to bude nesto sa smislom a ne ko onaj most u Sanskom.
Warashii

#768 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

law2 wrote: Lupaš gluposti.
Već je napisano da će se zgrada iza juga rušiti, do poliklinike (bivše) ima bruka prostora.
Na sjeveru do Hotela ima minimlano 500 metara i Hotel nije tačno iza Sjevera već se nalazi pored Bulevara.
Na istoku imaš cijeli parking koji se može iskoristiti, mada im se generalno ne isplati dirati istočnu tribinu zbog prethodnih ulaganja u klupske prostorije, svlačionice, medijske kabine i slično.
U Zenici ima više normalnih hotela : "Hotel Zenica, Hotel Metalurg, Hotel Internacional"
Ama ima se on kud siriti, al onda dodje do kraja a ja tu ne vidim bas toliko mnogo mjesta za parkiranje :-) a ja mislim da treba tu jos stosta da dodje , o tom se radi, nije da ne moze se on onakav ubaciti ondje al ce mu okolna infrastruktura bit za k... .
A hoteli, rekao sam 2 normalna al eto nek su i tri. E sad vidi u jednoj jedna ekipa u drugom druga i sta dalje???
Dje ces smjestiti ostale ljude koji dodju. Zamisli igraju Real vs Chelsea ( loopam ) sta dalje, pa samo za novinare bi ti trebali jos dva hotela. Ah da mozemo mi to sirom BiH da posutamo .
Mislim budimo realni jbga.
motorola01

#769 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Warashii wrote:
Not My Idea wrote: Jel se zajebavas? :lol:
Ne zajebavam se
Image
Kada bi se napravila tribina identicna zapadnoj onda bi ova strana dosla skoro do bulevara.
A na onoj prezentaciji socijalno uslo u sklop stadiona :-) .
Mislim, svejedno mi pravio se ili ne, samo kad bi se pravio volio bi da to bude nesto sa smislom a ne ko onaj most u Sanskom.
Dzabe pricas. Uradili ljudi prezentaciju i uglavili stadion na istu povrsinu na kojoj je i sadasnji. A tako nece ni u snu izgledati. Ako se ikad napravi, oko stadiona cemo hodati ko kroz tunel jer ce biti strasno visok i uz trenutno samo setaliste i bice ruglo(bez obzira sto je tek napravljeno). Od ove lijepe sirine ono bi to sve skucili, bas kao i dzamijasi sto zele dzamiju da prave odmah iza zelenih lamela na onoj livadi :shock: :-)
Warashii

#770 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

E to :thumbup:
Mislim ja sam laik za arhitekturu al nastojim biti realan.
Moja je zelja podjednaka da imamo super stadion, evropski Celik itd. al nema jbga .
Pa mi muku mucimo sa parkinzima kad reperezentacija igra a kamo li kad se i ako se kapacitet poveca 2X . A to je samo jedan od problema.
Napravi stadion kao Ljudski Vrt bez tih nekih megalomanskih prohtjeva, da zadovoljava sve moguce uslove a ne La Luz na guzove.
Not My Idea

#771 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Not My Idea »

Ama bolan, vidis li ti koliko ima prostora do bulevara, do Intera i do poliklinike (ako je tacno to da ruse onu zgradu gdje je Zenica stan)?
Sve se to da fino sredit. :)
Ajatolah_

#772 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ne kontam kako misliš da nema prostora. Istoku ne smeta ni Bosna ni cesta, pa ipak se ne pravi Allianz Arena, vjerovatno ne bi uzelo ni čitav onaj parking iza te tribine. Jugu ne smeta Poliklinika već ova zgrada, a ona je navodno u vlasništvu ITC-a i svakako bi se rušila. Od Sjevera do hotela je jako velika udaljenost i tu nema problema.
Da se stadion radi ispočetka vjerovatno bi se parking pravio ispod terena ili tako nešto a i sam stadion bi bio na periferiji, ovako se treba nadati kakvom parkingu na više etaža u blizini. Ne mogu si sad vizualizirati to, ali vjerovatno bi se i onaj prostor iza Sjevera mogao pretvoriti u parking uz uklanjanje fontane.
Warashii

#773 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

EdoI wrote:Ne kontam kako misliš da nema prostora. Istoku ne smeta ni Bosna ni cesta, pa ipak se ne pravi Allianz Arena, vjerovatno ne bi uzelo ni čitav onaj parking iza te tribine. Jugu ne smeta Poliklinika već ova zgrada, a ona je navodno u vlasništvu ITC-a i svakako bi se rušila. Od Sjevera do hotela je jako velika udaljenost i tu nema problema.
Da se stadion radi ispočetka vjerovatno bi se parking pravio ispod terena ili tako nešto a i sam stadion bi bio na periferiji, ovako se treba nadati kakvom parkingu na više etaža u blizini. Ne mogu si sad vizualizirati to, ali vjerovatno bi se i onaj prostor iza Sjevera mogao pretvoriti u parking uz uklanjanje fontane.
Sve stoji, al haj zamisli sad sliku.
Jel se ta zgrada neka zgrada, haman bivsi zenicastan, treba srusiti radi tribine?
Ako je radi tribine onda mora negdje biti ulaz u tu tribinu, odnosno nekog prostora oko tribine, sto ja kad to sebi u glavi prikazem ispada da bi ograda stadiona granicila sad po onom parkingu gdje imaju oni borici ili sta vec ispred poliklinike a to je bas utjesno.
motorola01

#774 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by motorola01 »

Warashii wrote:
EdoI wrote:Ne kontam kako misliš da nema prostora. Istoku ne smeta ni Bosna ni cesta, pa ipak se ne pravi Allianz Arena, vjerovatno ne bi uzelo ni čitav onaj parking iza te tribine. Jugu ne smeta Poliklinika već ova zgrada, a ona je navodno u vlasništvu ITC-a i svakako bi se rušila. Od Sjevera do hotela je jako velika udaljenost i tu nema problema.
Sve stoji, al haj zamisli sad sliku.
Jel se ta zgrada neka zgrada, haman bivsi zenicastan, treba srusiti radi tribine?
Ako je radi tribine onda mora negdje biti ulaz u tu tribinu, odnosno nekog prostora oko tribine, sto ja kad to sebi u glavi prikazem ispada da bi ograda stadiona granicila sad po onom parkingu gdje imaju oni borici ili sta vec ispred poliklinike a to je bas utjesno.
Sad na to dodati onaj plato ispred sjeverne tribine(u najboljem slucaju), pola parkinga na istoku i zapadu(opet u najboljem slucaju) i na to dodati visinu cijelog stadiona jer ce otici nebu pod oblake. Eh eto slike, pa sad recite na sta bi to sve licilo :-) :?: . Kuda ce se kretati pjesaci itd? Znaci cjelokupna slika stadiona i prostora oko stadiona se mijenja, ali na gore. Nigdje parkinga, nigdje prolaza za pjesake. Sve izgleda preglomazno(zbog visine stadiona-pogledajte onu prezentaciju sto je mekaba postavio) i ruzno. I onda na kraju slag na tortu, odakle pare za odrzavanje jer u klubu nemaju ni za kifle. Igracima ne ide staz, pa ni jedan Preldzic ne moze u penziju zbog neuplacivanja staza :-) . A delegat bi gradio stadion od 30-40 000 mjesta :-)
Kad cete shvatiti da on samo pravi posao za sebe i svoje jatake(od Almija preko pm-e do ITC)..
Logovan

#775 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

motorola01 wrote: Sad na to dodati onaj plato ispred sjeverne tribine(u najboljem slucaju), pola parkinga na istoku i zapadu(opet u najboljem slucaju) i na to dodati visinu cijelog stadiona jer ce otici nebu pod oblake. Eh eto slike, pa sad recite na sta bi to sve licilo :-) :?: . Kuda ce se kretati pjesaci itd? Znaci cjelokupna slika stadiona i prostora oko stadiona se mijenja, ali na gore. Nigdje parkinga, nigdje prolaza za pjesake. Sve izgleda preglomazno(zbog visine stadiona-pogledajte onu prezentaciju sto je mekaba postavio) i ruzno. I onda na kraju slag na tortu, odakle pare za odrzavanje jer u klubu nemaju ni za kifle. Igracima ne ide staz, pa ni jedan Preldzic ne moze u penziju zbog neuplacivanja staza :-) . A delegat bi gradio stadion od 30-40 000 mjesta :-)
Kad cete shvatiti da on samo pravi posao za sebe i svoje jatake(od Almija preko pm-e do ITC)..
Ja baš nešto sad kontam oko rekostrukcije one tri tribine (sjever, jug i istok) i nisam baš siguran hoće li se sve uspjeti proširiti a da ne bude problema oko prolaženja pješaka, auta i slično. :-) Nekako malo prostora ima...
Post Reply