BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Luke Perry
#751 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Pa Baho lupa 
- jeza u ledja
#752 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Da, a neki dan je Marijan rekao pogresno da Fellaini nece moci igrati u uzvratu. Komentatori grijese, i previse. A da bi saznao nesto najbolje je potraziti zvanican izvor:Šibicar wrote:Može li neko da mi odgovori na slijedeće pitanje,pošto sad sam skroz zbunjen.Maloprije na TVSA neka emisija gost je Ćiro i javlja se Sabahudin Topalbećirević AKA Baho,i hvali Ćiru...itd i u jednoj rečenici kaže ovako "Ne samo da ćemo gotovo sigurno izboriti baraž,nego imamo šanse i da kao najbolja drugoplasirana reprezentacija odemo direktno na SP".E sad,povjerovao bih Bahi,pošto mislim da mu je to ipak neki vid struke i da se razumije u te stvari,ali me buni to što je ovdje dosta "fudbalskih stručnjaka" reklo da to nije tako i da sve drugoplasirane igraju baraž,a da najlošija drugoplasirana ispada iz konkurencije...Zna li neko šta je tačno a šta ne?
Kao na primjer UEFAinu stranicu:
http://www.uefa.com/competitions/worldc ... index.html
gdje pise izmedju ostalog:
International breakdown
Of the teams competing in the final tournament, 13 will be from Europe – the nine winners of the qualifying groups and the winners of the four play-offs between the eight best runners-up from the nine groups.
- cikcanga
#753 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Eh,ovako ti stvari stoje.Šibicar wrote:Može li neko da mi odgovori na slijedeće pitanje,pošto sad sam skroz zbunjen.Maloprije na TVSA neka emisija gost je Ćiro i javlja se Sabahudin Topalbećirević AKA Baho,i hvali Ćiru...itd i u jednoj rečenici kaže ovako "Ne samo da ćemo gotovo sigurno izboriti baraž,nego imamo šanse i da kao najbolja drugoplasirana reprezentacija odemo direktno na SP".E sad,povjerovao bih Bahi,pošto mislim da mu je to ipak neki vid struke i da se razumije u te stvari,ali me buni to što je ovdje dosta "fudbalskih stručnjaka" reklo da to nije tako i da sve drugoplasirane igraju baraž,a da najlošija drugoplasirana ispada iz konkurencije...Zna li neko šta je tačno a šta ne?
Ima ukupno 9 grupa.Najlosija drugoplasirana repka otpada,a ostale idu u baraz,tj. njih 8.
Treba samo izbjec Hrvate i eventualno Srbe.Ostalo bi bilo mnogo lakse.
- Distortion
#754 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ne mogu da vjerujem da ljudi pisu i kritikuju i kao sramota je da Belgija ovdje ima loptu 70%. Pa mi smo ti koji imamo 2:0 i mi ne ganjamo rezultat nego oni. Bilo je za ocekivat kad napadnu da cemo im iz kontre stavit jos 1-2, bar sam se ja nadao ali eto Dzekson ofula onu sansu kad mu je golman odbranio i steta sto ta nije usla. Belgija je imala vise loptu ali nije imala ozbiljne sanse iz igre, dok su glavne prijetnje prijetile iz prekida. Taktika je bila takva, igrati na sigurno nakon 2:0 i cekati kontru i rjesit utakmicu. Hvala Bogu pa smo i srece imali i nismo puno grijesili.
Atmosfera nikad bolja na Bilinom, bar ja imam takav dojam
mal zglob na izvrnuh na ulazu kako se raja samo gura, pa ono nije humano kako su organizovali. Em' sto sam morao sebe da cuvam, em dviej curice koje su bile u masi...sreca pa smo im pomogli da se provuku do ulaza bez posljedica...kako je nezgodno bilo, prvo neki starac upade preko ograde koja je pala pa onda ja preko njega...
Miske Dzeko evropski tandem!
Steta sto protiv Turaka necemo igrati u Zenici. Pare su izgleda bitnije...
Atmosfera nikad bolja na Bilinom, bar ja imam takav dojam
Miske Dzeko evropski tandem!
Steta sto protiv Turaka necemo igrati u Zenici. Pare su izgleda bitnije...
- _tulumba_
#755 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
mm70 wrote:gledao sam nekoliko utakmica na koševu pred punim stadionom ali krv se zaledi jedino u zenici. a meni je ipak drago što sam
da se opet podsjetis slikom s tribina naj navijaca!
http://www.youtube.com/watch?v=haMAkfuB ... annel_page
- Šibicar
#756 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ma Baho krme debelo,ne zna ni on šta priča...Hvalajeza u ledja wrote:Da, a neki dan je Marijan rekao pogresno da Fellaini nece moci igrati u uzvratu. Komentatori grijese, i previse. A da bi saznao nesto najbolje je potraziti zvanican izvor:Šibicar wrote:Može li neko da mi odgovori na slijedeće pitanje,pošto sad sam skroz zbunjen.Maloprije na TVSA neka emisija gost je Ćiro i javlja se Sabahudin Topalbećirević AKA Baho,i hvali Ćiru...itd i u jednoj rečenici kaže ovako "Ne samo da ćemo gotovo sigurno izboriti baraž,nego imamo šanse i da kao najbolja drugoplasirana reprezentacija odemo direktno na SP".E sad,povjerovao bih Bahi,pošto mislim da mu je to ipak neki vid struke i da se razumije u te stvari,ali me buni to što je ovdje dosta "fudbalskih stručnjaka" reklo da to nije tako i da sve drugoplasirane igraju baraž,a da najlošija drugoplasirana ispada iz konkurencije...Zna li neko šta je tačno a šta ne?
Kao na primjer UEFAinu stranicu:
http://www.uefa.com/competitions/worldc ... index.html
gdje pise izmedju ostalog:
International breakdown
Of the teams competing in the final tournament, 13 will be from Europe – the nine winners of the qualifying groups and the winners of the four play-offs between the eight best runners-up from the nine groups.
-
elSaik
#757 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Pa da nisu truba ekipa ne bismo im ni prepustili inicijativu.cikcanga wrote: Ne bih se slozio sa tvojim zakljuckom.
To da se ciljano prepustila inicijativa terena stoji,ali to da kao rezultat toga Belgija nije imala sansu ne stoji.
Belgija nije imala sansu zato sto je truba ekipa,sto mi je veolma drago.
Bravo BiH.
- cikcanga
#758 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Turcima smo prepustili inicijativu pa smo dobili po usima,a onaj sastav Turske,sa kojim su nas dobili,je blago receno tragikomican.elSaik wrote:Pa da nisu truba ekipa ne bismo im ni prepustili inicijativu.cikcanga wrote: Ne bih se slozio sa tvojim zakljuckom.
To da se ciljano prepustila inicijativa terena stoji,ali to da kao rezultat toga Belgija nije imala sansu ne stoji.
Belgija nije imala sansu zato sto je truba ekipa,sto mi je veolma drago.
Bravo BiH.
- burek_in_space
#759 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
To je samo da ih zavaramo u revansh utakmici kada ce biti u punom sastavu a mi ih otrest' ko sline!cikcanga wrote:
Turcima smo prepustili inicijativu pa smo dobili po usima,a onaj sastav Turske,sa kojim su nas dobili,je blago receno tragikomican.
- bijelo_dugme
#760 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nije tacno, najlosija drugoplasirana drzava ispada odma a ostali u baraz.Šibicar wrote:Može li neko da mi odgovori na slijedeće pitanje,pošto sad sam skroz zbunjen.Maloprije na TVSA neka emisija gost je Ćiro i javlja se Sabahudin Topalbećirević AKA Baho,i hvali Ćiru...itd i u jednoj rečenici kaže ovako "Ne samo da ćemo gotovo sigurno izboriti baraž,nego imamo šanse i da kao najbolja drugoplasirana reprezentacija odemo direktno na SP".E sad,povjerovao bih Bahi,pošto mislim da mu je to ipak neki vid struke i da se razumije u te stvari,ali me buni to što je ovdje dosta "fudbalskih stručnjaka" reklo da to nije tako i da sve drugoplasirane igraju baraž,a da najlošija drugoplasirana ispada iz konkurencije...Zna li neko šta je tačno a šta ne?
- cikcanga
#761 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Inteligentno,nema sta.burek_in_space wrote:To je samo da ih zavaramo u revansh utakmici kada ce biti u punom sastavu a mi ih otrest' ko sline!cikcanga wrote:
Turcima smo prepustili inicijativu pa smo dobili po usima,a onaj sastav Turske,sa kojim su nas dobili,je blago receno tragikomican.![]()
![]()
-
sasa_t
#762 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Sto se tice sljedecih utakmica ja sam za to da se Turska igra u Zenici, a Spanija da se igra u Sarajevu zbog finansija. Na kraju nemojmo zaboraviti zasto se uopste igra u Zenici. Blizina tribina i atmosfera se jednostavno ne mogu porediti sa Kosevom. Naravno Kosevo ima kapacitet i zbog toga bi trebalo uzeti kes sa Spanijom, a sa Turcima ici na "sigurno".
Na kraju ako neko misli da velicina terena ne igra bitnu ulogu nek se mnogi zapitaju zasto nismo isli na proslo svjetsko. Gol Danaca u Zenici jednostavno ne bi bio moguc jer lik gdje je primio loptu na Bilinom polju bi bio u autu i to debelo
Na kraju, i Spanija se u Zenici bas nesto nije naigrala
U svakom slucaju sto se mene tice moze se igrati i u Banja Luci samo da odemo u Afriku!!!!
Na kraju ako neko misli da velicina terena ne igra bitnu ulogu nek se mnogi zapitaju zasto nismo isli na proslo svjetsko. Gol Danaca u Zenici jednostavno ne bi bio moguc jer lik gdje je primio loptu na Bilinom polju bi bio u autu i to debelo
Na kraju, i Spanija se u Zenici bas nesto nije naigrala
U svakom slucaju sto se mene tice moze se igrati i u Banja Luci samo da odemo u Afriku!!!!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#763 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
sancica wrote:Pitanje: zasto se jedna tekma nase repke nebi igrala u Banja Luci a jedna u Mostaru???? I to BOSNA I HERCEGOVINA....![]()
Jedno je sto smo mi euforicni i sve to stoji trenutno, ali ovo neces dozivjeti, bar ne u skorije vrijeme.
A ako bi i dozivjeli ne bi bilo lijepo sigurno
- BHCluster
#764 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Mi ako nepopravimo zavrsnicu to jeste zadnjih 15 minuta ce mo da oberemo zelen bostan. Treba nam Prvo poluvrijeme kao u Zenici a drugo poluvrijeme kao u Genku i to je to.
- rado_vidjen
#765 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
eto, malo im je trebalo da nam prirede novu glupost.
govorim o ugoscavanju turske na kosevu. njima su pare i samo pare u glavi.
nije da sam sujevjeran i da vjerujem u prokletstvo koseva, jer smo znali dobro ispusit i zenici (grci, madjari), ali mislim da im to nije trebalo.
pogotovo jer ce nam to biti mozda i presudna utakmica (ako kiksamo u armeniji
) O.K. moze sa spancima na kosevu, kad vec osiguramo plasman, ali s turcima- jok!
znam da smo ih dobili na kosevu 3-2, i sve to, ali....
manji teren je za nas. u zenici izmjenes dva-tri brza pasa, i eto te u sesnesetercu protivnika.
na kosevu je muka stvorit POLUPRILIKU. znam sta govorim, jer smo toliko puta gledali patnju na kosevu, gdje se jedva stvore dvije-tri poluprilike. (iz njih smi i zabijali, ili nekom lucidnoscu pojedinca)
o nekom pritsiku na kosevu da ne govorim. jer ga NIKAD nismo ni stvarali. (ni protiv amaterskih rep.)
mi smo se hebote s litvom znali patit, sve dok bola nije presudio jednim fantasticnim udacem iz ocaja.
znaci, obavezno promjeniti travu u zenici, nadograditi tribine u nekoj blizoj buducnosti, i nema mrdanja s BP!
ne treba se kockati u ovakvim trenucima. uostalom, mislim da bi trebalo i igrace konsultovat. mislim da i oni vise vole onaj manji teren u zenici.
ako im je samo do love, prosta stvar
neka prodaju tekmu u armeniji i onu na kosevu. turci ce kesirat koliko zines.
eto loveeeeee
nije da sam sujevjeran i da vjerujem u prokletstvo koseva, jer smo znali dobro ispusit i zenici (grci, madjari), ali mislim da im to nije trebalo.
pogotovo jer ce nam to biti mozda i presudna utakmica (ako kiksamo u armeniji
znam da smo ih dobili na kosevu 3-2, i sve to, ali....
manji teren je za nas. u zenici izmjenes dva-tri brza pasa, i eto te u sesnesetercu protivnika.
o nekom pritsiku na kosevu da ne govorim. jer ga NIKAD nismo ni stvarali. (ni protiv amaterskih rep.)
mi smo se hebote s litvom znali patit, sve dok bola nije presudio jednim fantasticnim udacem iz ocaja.
znaci, obavezno promjeniti travu u zenici, nadograditi tribine u nekoj blizoj buducnosti, i nema mrdanja s BP!
ne treba se kockati u ovakvim trenucima. uostalom, mislim da bi trebalo i igrace konsultovat. mislim da i oni vise vole onaj manji teren u zenici.
ako im je samo do love, prosta stvar
Last edited by rado_vidjen on 03/04/2009 00:07, edited 1 time in total.
- Luke Perry
#766 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Banjaluka nije bila domacin najboljoj selekciji ima preko 20 god. Bilo bi i vrijeme 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#767 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
a ja sve ove godine zivim u ubjedjenju da postoje standardi za dimenzije fudbalskog stadiona, tj igralista, tj izmedju korner zastavica...kad ne lezi vraze, u zenici je manje igraliste...rado_vidjen wrote:eto, malo im je trebalo da nam prirede novu glupost.govorim o ugoscavanju turske na kosevu. njima su pare i samo pare u glavi.
![]()
pogotovo jer ce nam to biti mozda i presudna utakmica (ako kiksamo u armeniji) O.K. moze sa spancima na kosevu, kad vec osiguramo plasman, ali s turcima- jok!
znam da smo ih dobili na kosevu 3-2, i sve to, ali....![]()
manji teren je za nas. u zenici izmjenes dva-tri brza pasa, i eto te u sesnesetercu protivnika.na kosevu je muka stvorit POLUPRILIKU. znam sta govorim, jer smo toliko puta gledali patnju na kosevu, gdje se jedva stvore dvije-tri poluprilike. (iz njih smi i zabijali, ili nekom lucidnoscu pojedinca)
o nekom pritsiku na kosevu da ne govorim. jer ga NIKAD nismo ni stvarali. (ni protiv amaterskih rep.) mi smo se hebote s litvom znali patit, sve dok bola nije presudio jednim fantasticnim udacem iz ocaja.
znaci, obavezno promjeniti travu u zenici, nadograditi tribine u nekoj blizoj buducnosti, i nema mrdnanja s BP!![]()
Nego, je li zvanicno da je Turska na Kosevu?
- rado_vidjen
#768 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
imaju neki standardi dokle se more kresat
(omjer duzina-sirina)
a ja sam jos danas cuo da igramo na kosevu, a i veceras je ciro kod bajrama demicija, na kantonalnoj, isto najavio.
kaze da "malo zaradimo"...jbg ...recesija i to....
a ja sam jos danas cuo da igramo na kosevu, a i veceras je ciro kod bajrama demicija, na kantonalnoj, isto najavio.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#769 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nogomet se igra na travnatom terenu dužine 100 do 110 metara i širine 64 do 75 metara. Teren je obilježen linijama koje ne smiju biti šire od 12 cm i podijeljen na dva dijela linijom preko sredine. Sredina terena je obilježena tačkom i krugom čiji je poluprečnik 9,15 metara.
Znaci,mozes "ocrtati" teren u ovim razmjerima,nije fiksno u metar ,kao sto se vidi
Po meni licno bi trebalo da ostane reprezentacija na BP,ali ,kako je Ciro danas rekao,vec se racuna da ce se i protiv Turske i protiv Spanije igrati na Kosevu,zbog 35.000 karata koje racunaju prodati za svaku od ove dvije utakmice.
Znaci,mozes "ocrtati" teren u ovim razmjerima,nije fiksno u metar ,kao sto se vidi
Po meni licno bi trebalo da ostane reprezentacija na BP,ali ,kako je Ciro danas rekao,vec se racuna da ce se i protiv Turske i protiv Spanije igrati na Kosevu,zbog 35.000 karata koje racunaju prodati za svaku od ove dvije utakmice.
-
elSaik
#770 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Kakva ba siva Zenica. IMA DA GRMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
jefferson
#771 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Zenicki teren zadovoljava uslove. Ono, kriteriji su OD DO!mIRCerka wrote:a ja sve ove godine zivim u ubjedjenju da postoje standardi za dimenzije fudbalskog stadiona, tj igralista, tj izmedju korner zastavica...kad ne lezi vraze, u zenici je manje igraliste...rado_vidjen wrote:eto, malo im je trebalo da nam prirede novu glupost.govorim o ugoscavanju turske na kosevu. njima su pare i samo pare u glavi.
![]()
pogotovo jer ce nam to biti mozda i presudna utakmica (ako kiksamo u armeniji) O.K. moze sa spancima na kosevu, kad vec osiguramo plasman, ali s turcima- jok!
manji teren je za nas. u zenici izmjenes dva-tri brza pasa, i eto te u sesnesetercu protivnika.na kosevu je muka stvorit POLUPRILIKU. znam sta govorim, jer smo toliko puta gledali patnju na kosevu, gdje se jedva stvore dvije-tri poluprilike. (iz njih smi i zabijali, ili nekom lucidnoscu pojedinca)
o nekom pritsiku na kosevu da ne govorim. jer ga NIKAD nismo ni stvarali. (ni protiv amaterskih rep.) mi smo se hebote s litvom znali patit, sve dok bola nije presudio jednim fantasticnim udacem iz ocaja.
znaci, obavezno promjeniti travu u zenici, nadograditi tribine u nekoj blizoj buducnosti, i nema mrdnanja s BP!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Medjutim, blizina tribina, cinjenica da je zenicki stadion pravi fudbalski a ne atletski stadion isto igra ulogu. Spanija, OK, nek se savez ispravi, ali Turska, samo u Zenici!
-
Rambo-Amadeus
#772 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
E ovdje sto mozes cut komunistickih stavova tipa "prepustili im inicijativu" to malo gdje mozes...
Ali hajde, Ciro nam je kakva - takva nada da cemo malo preuzeti od evropskog sistema igre, kakvo crno prepustanje inicijative...
, pa sve evropske ekipe danas igraju do zadnje minute angazovano, sasvim svejedno da li vode ili gube, i uvijek se ide na to da se da sto vise golova, samo jos u nas vrijedi komunisticki sistem "daj go i povuci se" a da ne govorim o onom "u gostima bod , kuci tri" (na ovu bi nam se englezi, nijemci itd. ismijali do suza)

Ali hajde, Ciro nam je kakva - takva nada da cemo malo preuzeti od evropskog sistema igre, kakvo crno prepustanje inicijative...
- jeza u ledja
#773 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Postoje standardi 'od-do'.mIRCerka wrote:a ja sve ove godine zivim u ubjedjenju da postoje standardi za dimenzije fudbalskog stadiona, tj igralista, tj izmedju korner zastavica...kad ne lezi vraze, u zenici je manje igraliste...rado_vidjen wrote:eto, malo im je trebalo da nam prirede novu glupost.govorim o ugoscavanju turske na kosevu. njima su pare i samo pare u glavi.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se mene tice i ja mislim Turke docekati u Zen'ci, a Spance u Saraj'vu.
A mislim, s obzirom da to tad ima ihaha da bez obzira sta kazu sada da se odluka o stadionu moze promjeniti u medjuvremenu.
-
elSaik
#774 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Čuj molim te, Zenica pogodna za igru brzih pasova. Pa nismo dva pasa uvezali da valjaju protiv Belgije. Jeste li vi uopšte obratili pažnju KAKAV je teren bio? A i svakako igramo na kontre, a za kontri se Koševo ubilo. 
-
elSaik
#775 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Aha, zato smo prva ekipa po broju golova u Europi.Rambo-Amadeus wrote:E ovdje sto mozes cut komunistickih stavova tipa "prepustili im inicijativu" to malo gdje mozes...![]()
Ali hajde, Ciro nam je kakva - takva nada da cemo malo preuzeti od evropskog sistema igre, kakvo crno prepustanje inicijative..., pa sve evropske ekipe danas igraju do zadnje minute angazovano, sasvim svejedno da li vode ili gube, i uvijek se ide na to da se da sto vise golova, samo jos u nas vrijedi komunisticki sistem "daj go i povuci se" a da ne govorim o onom "u gostima bod , kuci tri" (na ovu bi nam se englezi, nijemci itd. ismijali do suza)
![]()
![]()