Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
xkupinax

#751 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

Sarajevo1946 wrote:Ne bi niko a rekao da im je neko iznio večeru sa svijećama, a potpuno bi bila ista stvar.
Nista to ne bi bilo drugacije. Nije izletiste, da se jede napolju, pa makar i uz svijece.
madner

#752 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

xkupinax wrote:
sinuhe wrote:
"Svi ti koji komentarišu su mogli nekad te ljude posjetiti i počastiti ih bar kafom. U svom činu ne vidim ništa loše, primitivno i papansko", zaključio je Rifatbegović.
Pa bilo bi cudno Rifatbegovicu da ljude koji su placeni za svoj posao neko casti kafama.
Ali KO JE ON da se sepuri po mostu i cascava bilo koga?? Jel on finansirao izgradnju mosta?? Jel izvodjac radova??
Ne razumijem po kom osnovu i s kojim pravom je taj covjek napravio teferic tu? I kako sam ranije i napisala, da je njemu cilj samo bio da ih nahrani, uveo bi ih u prostorije fakulteta, imaju valjda stolove i stolice, da sjednu i pojedu. Bez hampe, prasine, fotografisanja i cuda. Nego jok, nek se vidi da se ima i da se moRe.
On je on, nije zabranjeno se sepuriti.

Svodi ti se kritika na cinjenicu da on ima za janje?
Nije to toliko skupo, nekih 110 KM za 10 kila. :D
xkupinax

#753 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

madner wrote:
Kakve to veze ima? Po toj logici ja ne bi trebao voziti auto tim dijelom jer postoje ljudi koji su prije imali za benzin a sad nemaju.

Ma nista, nemoj propustiti gozbu, jer kako cujem ovaj showman je najavio jos jedno janje peceno na mostu, pa navali narode, omasti brke. Poljubite ga u ruku, kad se dobro najedete i recite mu: džela mašala domacine, hvala sto nas nahrani i napoji, drugi put moze i na skenderiji da se proveselimo.
xkupinax

#754 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

madner wrote: On je on, nije zabranjeno se sepuriti.

Svodi ti se kritika na cinjenicu da on ima za janje?
Nije to toliko skupo, nekih 110 KM za 10 kila. :D

:-) :-) :-)
madner

#755 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Da napravimo neku humanitarnu akciju da i ti okusis isto?
Muhamed Đakmić

#756 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Muhamed Đakmić »

xkupinax wrote:
Sarajevo1946 wrote:Ne bi niko a rekao da im je neko iznio večeru sa svijećama, a potpuno bi bila ista stvar.
Nista to ne bi bilo drugacije. Nije izletiste, da se jede napolju, pa makar i uz svijece.
Gradilište bona, gradilište, pravno je još uvijek gradilište i mogu na njemu jesti kao što su jeli svaki dan. Mene samo ovaj pravni aspekt zanima. Jednak je status mosta kao prije mjesec dana. I prije mjesec dana su jeli na mostu, niko se nije bunio.
xkupinax

#757 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

madner wrote:Da napravimo neku humanitarnu akciju da i ti okusis isto?

Ma kako rekoh, pohiti da ne propustis sad kad bude druga tura, vidim da ti oci ispadose. Ja cu je jesti i dalje po restoranima, gdje sam i navikla. Al ti svakako javi kakav je dozivljaj jesti janje, nakon kljukuse ;).
palamuda

#758 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by palamuda »

fatality wrote:
quarterback wrote:Ja sam neko vrijeme nakon rata gajio nadu da ce sarajevo opet postati urbano, kao sto je nekada bilo, da ce biti dijelom avangarde a ne nazadnosti, dijelom dobrog a ne ogranicenog duha ...

Nakon 4 godina sranja nadao se da ce biti malo bolje medjutim kako su godine prolazile sve vise papaka, primitivaca, seljaka a sve manje urbanih, vise ih je bilo u ratu nego danas u ovom gradu, valjda kako smo svi bili ovdje zarobljeni pa se nisu mogli ispaliti.

Medjutim kako rekoh kako vrijeme ide Sarajevo sve seljackije, naravno nisi toga svjestan dok si ovdje, ovi sto su dosli sa raznih strana ga zovu seherom, ovakvim onakvim medjutim ja pamtim drugacije Sarajevo, bolje Sarajevo, pravednije Sarajevo, Sarajevo koje je nekada u bivsoj Jugoslaviji bilo uzor a kao Sarajlija si imao posebno mjesto u svakom drustvu i bio rado vidjen i primljen.

Danas kada kazes da si iz Sarajeva odmah si svrstan u primitivca i okrecu se od tebe. Treba zahvaliti na tome novim Sarajlijama a i nama starim koji smo dozvolili novim ovo poseljacenje.

Janje na mostu kod akademije je jedno takvo poseljacenje, jos jedan korak u krivom smjeru, u kojem Sarajevo koraca vec dugo.

Od ovog nazovi grada me vise nista nemoze iznenaditi u negativnom smislu, siledzijstvo, bahatost, primitivizam i papanluk najgore vrste caruju, urbanost se povlaci po mracnim coskovima...

To je danasnje Sarajevo, sta ste htjeli od njega ste napravili a mene je sve stid reci da sam iz Sarajeva i stid me grada u kojem zivim...

Nemojte se truditi i sada jebavati sve redom, zapjenjeni, izbacenih vena na vratu, crveni u licu - to su te face koje svaki dan i vidjam po ovom gradu, zato i jeste takav kakvim ga vidim zadnjih 15 tak godina.

baj baj
iz sarajeva sam, ali nije valjda da pokusavas reci da je sarajevo "IKAD" bilo neki simbol kulture(mislim u globalnom smislu, znas ono kako se kaze, medju slijepcima je jednooki kralj ;) ). Doduse prije rata sam bio beba, ali mi taj period ni iz knjiga nije poznat :)
Kako sam i milsio vidi se iz aviona da si post pisao čitajući knjige i nadri hvalospjeve, ja sam u tom Sarajevu živio i kad je rat počeo bio za vojske, zato ti kažem da si previše patetičan jer nisi zapamtio odašnje papake, malograđane, Gorice, jer da jesi ne bi sa ovakvim zanosom blatio današnje Sarajevo
madner

#759 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Pa kako te nije stid.
Obidjite malo narodnu kuhinju, pa pogledajte koliko ljudi stoji u redu za komad hljeba i jedan obrok. Pogledajte malo apele porodica sirom drzave, koje nemaju ni hljeb, djeca nemaju za sendvica u skoli. Gladuju po cijeli dan.
A ti jedes po restoranima. Mislim uzas.
svjezi_ustipak

#760 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by svjezi_ustipak »

madner wrote:Pa kako te nije stid.
Obidjite malo narodnu kuhinju, pa pogledajte koliko ljudi stoji u redu za komad hljeba i jedan obrok. Pogledajte malo apele porodica sirom drzave, koje nemaju ni hljeb, djeca nemaju za sendvica u skoli. Gladuju po cijeli dan.
sta ima veze sto jede po restoranima?
madner

#761 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

svjezi_ustipak wrote:
madner wrote:Pa kako te nije stid.
sta ima veze sto jede po restoranima?
Ne znam, to pitaj nju. Ovo su njeni argumenti prije par postova :D
black

#762 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by black »

koliko samo lokal shovinizma....
jedan_dobar_dan

#763 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by jedan_dobar_dan »

bas bih voljela vidjeti komentare da se, evo zamislimo situaciju zavrsi neki posao, sasvim regularno,
po propisima u opcini ili ministarstvu pravde, pa se za poklon donese cijelo janje, stavi negdje u hol, da vide stranke,
i da se se uposleni koji su zavrsili taj posao pocaste...

(zanemarimo sada da se u vidu mita, daleko od ociju, nosi pojedinima i mnogo vise...)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#764 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Truba »

kakva bi tek rasprava bila da je donio krme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
xkupinax

#765 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

jedan_dobar_dan wrote:bas bih voljela vidjeti komentare da se, evo zamislimo situaciju zavrsi neki posao, sasvim regularno,
po propisima u opcini ili ministarstvu pravde, pa se za poklon donese cijelo janje, stavi negdje u hol, da vide stranke,

(zanemarimo sada da se u vidu mita, daleko od ociju, nosi pojedinima i mnogo vise...)
Kako sama rece " negdje u hol ". Znaci, podsvjesno i sama svrstavas objed u enterijer, ne eksterijer. I ja bih voljela vidjeti tvoj komentar da izlazis iz zgrade, kuce gdje god da zivis, a na ulici komsije rucaju pilad ( eto da ne forsiramo vise janje ). Ne NEGDJE u dvoristu, basti, nego na ulici.
xkupinax

#766 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

Black swan wrote:kakva bi tek rasprava bila da je donio krme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ukljucili bi se i oni iz RS-a i rekli da izigravamo multi-kulti :D i da je to ustvari bilo janje u kostimu krmeta
poznanik

#767 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by poznanik »

Sarajevo1946 wrote:Gradilište bona, gradilište, pravno je još uvijek gradilište i mogu na njemu jesti kao što su jeli svaki dan. Mene samo ovaj pravni aspekt zanima. Jednak je status mosta kao prije mjesec dana. I prije mjesec dana su jeli na mostu, niko se nije bunio.

Zar nije nezaposlenim licima strogo zabranjen ulaz na gradilišta?
Jay Gatsby

#768 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Jay Gatsby »

xkupinax wrote:
jedan_dobar_dan wrote:bas bih voljela vidjeti komentare da se, evo zamislimo situaciju zavrsi neki posao, sasvim regularno,

Kako sama rece " negdje u hol ". Znaci, podsvjesno i sama svrstavas objed u enterijer, ne eksterijer. I ja bih voljela vidjeti tvoj komentar da izlazis iz zgrade, kuce gdje god da zivis, a na ulici komsije rucaju pilad ( eto da ne forsiramo vise janje ). Ne NEGDJE u dvoristu, basti, nego na ulici.
Ali toga imaš po gradu koliko hoćeš. Bašte i restorani se prave gdje im nikad nije ni bilo mjesto. Bukvalno preskačeš preko ljudi koji jedu i piju metar ili dva od usnulih pasa lutalica i beskućnika.
poznanik

#769 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by poznanik »

Ko je pozvao novinare na "jagnjeću zakusku" na mostu?
Lakat Jebić

#770 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Lakat Jebić »

neprevazidjen argument je: sta ce reci turisti, sta ce pomislit turisti? a ne kontaju ljudi da ovi stranci sto dodju nemaju kompleks papanluk i malogradjanstine i da im ovo moze biti samo simpaticno.

cuj sta ce reci turisti....
MedenoSrce

#771 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by MedenoSrce »

Lakat Jebić wrote:neprevazidjen argument je: sta ce reci turisti, sta ce pomislit turisti? a ne kontaju ljudi da ovi stranci sto dodju nemaju kompleks papanluk i malogradjanstine i da im ovo moze biti samo simpaticno.

:thumbup: :thumbup: :lol: :lol:

Niko da spomene brucelozu. Nikome nije smetalo kada su oni penzionisani vojnici na M.dvoru rostilj organizovali.
forest gump

#772 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by forest gump »

Lakat Jebić wrote:neprevazidjen argument je: sta ce reci turisti, sta ce pomislit turisti? a ne kontaju ljudi da ovi stranci sto dodju nemaju kompleks papanluk i malogradjanstine i da im ovo moze biti samo simpaticno.

Al fakat...

Mislim da nigdje na svijetu ne postoji narod koji se više stidi svoje tradicije i indentiteta.
fatality

#773 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by fatality »

pa to sam i ja pisao.
Il evo zamisli sebe odes u neki evropski grad, npr. berlin. Vidis ljudi rostiljaju na mostu, sigurno neces pomislit "aj vidi seljaka". Prvo sto bih ja pomislio bilo bi nest u stilu da su merhametli narod :-D .
Naravno tu dolazi bosansko malogradjanstvo u igru, i sigurno bi takvi prisil onom njemcu i rekli nest u stilu "halo seljaci, to sto vi radite je pravo fuj" :D
MedenoSrce

#774 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by MedenoSrce »

Pa na javnoj površini i bez najave nadležnim organima teško da bi to smio napraviti bilo gdje osim kod nas (osim ako nisi spreman platiti finu novčanu kaznu)
fatality

#775 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by fatality »

MedenoSrce wrote:Pa na javnoj površini i bez najave nadležnim organima teško da bi to smio napraviti bilo gdje osim kod nas (osim ako nisi spreman platiti finu novčanu kaznu)
pa ni ovdje nije niko rostiljao, a nije mi poznat zakon gdje se zabranjuje konzumiranje janjetine unutar centralne opstine :)
Locked