zato što se nađe dovoljan broj budala da izglasaju Eseda Radeljaša u kantonalnu skupštinu, a samim tim i kao direktora zdravstvenog fonda.upsy_daisy wrote:Hvala.
Međutim, ponavljam, akcenat je na pravo izbora.Zašto ga mi nemamo?
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#751 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
-
upsy_daisy
#752 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
znači tamo gdje postoji pravo izbora ima dovoljan broj budala?a uglavnom procentualno se više vakcinišu nego ne-vakcinišu.kako to?Chmoljo wrote:zato što se nađe dovoljan broj budala da izglasaju Eseda Radeljaša u kantonalnu skupštinu, a samim tim i kao direktora zdravstvenog fonda.upsy_daisy wrote:Hvala.
Međutim, ponavljam, akcenat je na pravo izbora.Zašto ga mi nemamo?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#753 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
moj odgovor je bio... na fonu naše poslovične poluinformisanosti i hronične nezainteresovanosti za vlastito dobro.
međutim, tvoja logika, odnosno odsustvo iste, samo je jedan od razloga zašto ne bi trebalo postojati pravo izbora.
međutim, tvoja logika, odnosno odsustvo iste, samo je jedan od razloga zašto ne bi trebalo postojati pravo izbora.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#754 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ne brinite ovaj post će se hladno izignoriratibalea wrote:Začitah se na ovoj temi, pa rekoh da podijelim svoje mišljenje. Popriličan broj ljudi mi priča horor priče o posljedicama vakcinacije. Lično ne znam nikoga ko ima trajne posljedice vakcinacije, već samo priče...
Sa druge strane, ja sam kako dijete od 2,5 godine bila na rubu smrti zbog krzamaka... ospica, morbila... dva puta fras doživjela. Zamalo da me visoka temperatura ubije. Nisam bila vakcinisana. Sjećam se zaušnjaka koje sam dobila sa 4 godine... zapravo sjećam se da me jako bolilo, sjećam mame koja je plakala dok me pokušavala nahraniti, jer nisam htjela da otvorim usta zbog boli... Možda se i ne sjećam, ali je to prepričano toliko puta da sam sebi stvorila sliku u glavi.
Zbog loma ruke i liječenja u fojničkim banjama, imala sam priliku vidjeti posljedice dječije paralize... Ova bolest sa strašnim posljedicama još uvijek nije iskorijenjena.
Tetka moje rodice je dobila rubeolu u ranoj trudnoći, nije znala da je trudna, a mislila je da joj menzes kasni zbog bolesti. Bilo je to početkom 80-ih. Danas ima dijete od dvije godine u tijelu žene sa 35, koje ima i mnoge druge zdravstvene probleme.
Na mojoj listi više je argumenata u korist vakcinacije, tako da vakcinišem svoje dijete. Boli me svaka vakcina koju primi, ali sam svjesna činjenice da "dječije bolesti" nose to ime jer najviše djeca oboljevaju, a ne zato što su lagane i primjerene djeci.
-
upsy_daisy
#755 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
jao sorry, do mene je, pročitala sam ''zato što se ne nađe'' umjesto'' zato što se nađe''Chmoljo wrote:moj odgovor je bio... na fonu naše poslovične poluinformisanosti i hronične nezainteresovanosti za vlastito dobro.
zato sam otišla u pogrešnom smjeru i tek sam te sad shvatila
-
lacrima
#756 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Sa jednom malom ispravkom, ako smijem.balea wrote:Začitah se na ovoj temi, pa rekoh da podijelim svoje mišljenje. Popriličan broj ljudi mi priča horor priče o posljedicama vakcinacije. Lično ne znam nikoga ko ima trajne posljedice vakcinacije, već samo priče...
Sa druge strane, ja sam kako dijete od 2,5 godine bila na rubu smrti zbog krzamaka... ospica, morbila... dva puta fras doživjela. Zamalo da me visoka temperatura ubije. Nisam bila vakcinisana. Sjećam se zaušnjaka koje sam dobila sa 4 godine... zapravo sjećam se da me jako bolilo, sjećam mame koja je plakala dok me pokušavala nahraniti, jer nisam htjela da otvorim usta zbog boli... Možda se i ne sjećam, ali je to prepričano toliko puta da sam sebi stvorila sliku u glavi.
Zbog loma ruke i liječenja u fojničkim banjama, imala sam priliku vidjeti posljedice dječije paralize... Ova bolest sa strašnim posljedicama još uvijek nije iskorijenjena.
Tetka moje rodice je dobila rubeolu u ranoj trudnoći, nije znala da je trudna, a mislila je da joj menzes kasni zbog bolesti. Bilo je to početkom 80-ih. Danas ima dijete od dvije godine u tijelu žene sa 35, koje ima i mnoge druge zdravstvene probleme.
Na mojoj listi više je argumenata u korist vakcinacije, tako da vakcinišem svoje dijete. Boli me svaka vakcina koju primi, ali sam svjesna činjenice da "dječije bolesti" nose to ime jer najviše djeca oboljevaju, a ne zato što su lagane i primjerene djeci.
Polio ili virus dječije paralize je iskorijenjen u svim zemljama, osim u dijelovima Afganistana i Pakistana gdje su talibani fetvom zabranili vakcine. Još jedan u nizu dokaza o djelotvornosti vakcina, ali eto, kome trebaju dokazi.
- Smrcak15
#757 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
de pogledaj ovo papolacijela wrote:Gledajuci ovaj procenat obuhvacenosti vakcinom, nije mi jasan argument antivakcinalnog pokreta, po kojem se vakcinacija kao monstruozan koncept provodi najvise u zemljama treceg svijeta, cime se nastoje pobiti siromasni, etc, a bogata bijela djeca se ne vakcinisu.
A procenti govore nesto sasvim drugacije, najvise su ugrozene nevakcinacijom siromasne zemlje treceg svijeta, dok se bogati svijet vakcinise preko 95%.
a pogotovo ovaj dokumentarac, gdje doktori govore o stetnosti vakcina
Nevakcinisana deca zdravija!
http://kpv.rs/?p=1047
Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane!
kad je bilo aktuelno za vakcinaciju mojeg djeteta morao sam temeljito istraziti ovo oko vakcina i nakon sto sam vidio da se velike opasnosti kriju u vakcinama odlucio se da ne dobije ni jednu vakcinu, i hvala Bogu dijete super, zdravo, nema nikakvih problema niti alergija, cak i kad je prehladjeno kad ima temperaturu samo dan ili dva i prodje brzo i to je to. Cak sta vise vodio sam djecu da dobiju ospice kod druge djece da to preboluju dok su mali, i opet nisu dobili, koliko im je imunitet jak.
Svako nek prostudira materiju dobro da nebi bilo poslije sam pao sam se ubio, jer najgore je onim roditeljima koji ostete dijete svojim odlukama.
- AleksoMKD
#758 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Sve doktore u bolnicama pod hitno zamjeniti dobro informisanim roditeljima.
Sta koj hurac trosit pare na studije, pa specijalizaciju pa godine i godine truda i iskustva.
Prosecan novi roditelj to za par meseci sa interneta pregazi materiju i sve je super.
Sta koj hurac trosit pare na studije, pa specijalizaciju pa godine i godine truda i iskustva.
Prosecan novi roditelj to za par meseci sa interneta pregazi materiju i sve je super.
- Smrcak15
#759 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
zadnje sto je bilo aktuelno u BIHAleksoMKD wrote:Sve doktore u bolnicama pod hitno zamjeniti dobro informisanim roditeljima.
Roditelje u FBiH strah vakcinisati djecu
27 decembar 2014 Izmijenjeno 17:13 CET
Nuspojave koje je kod učenika sarajevske škole izazvao antitetanus, probudile su kod roditelja strah od vakcinacije.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ro ... sati-djecu
-
artuditu
#760 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Zavjera farmaceutskih kompnija, nego šta!
Za par decenija (a možda i prije), 'vidim' epidemiju neke od ovih 'lagano' preboljivih zarazica, a ovi farmaceutcki moćnici sigurno imaju lijek protiv paralize ali ne daju
Za par decenija (a možda i prije), 'vidim' epidemiju neke od ovih 'lagano' preboljivih zarazica, a ovi farmaceutcki moćnici sigurno imaju lijek protiv paralize ali ne daju
-
polacijela
#761 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ja sam odlučila da moje dijete dobije sve vakcine, pa je dijete super, zdravo i sve ovo sto si nabrojao.Smrcak15 wrote: odlucio se da ne dobije ni jednu vakcinu, i hvala Bogu dijete super, zdravo, nema nikakvih problema niti alergija, cak i kad je prehladjeno kad ima temperaturu samo dan ili dva i prodje brzo i to je to.
Svako nek prostudira materiju dobro da nebi bilo poslije sam pao sam se ubio, jer najgore je onim roditeljima koji ostete dijete svojim odlukama.
i šta sad?
ja sam dobro prostudirala materiju, imam 23 godine formalnog stručnog i naučnog obrazovanja, od toga u zdravstvu (stručnog i naučnog obrazovanja, fakultet, specijalizacija, postdiplomski) 11 godina plus rada isto toliko.
i šta sad?
- AleksoMKD
#762 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
I u Nigeriji i Somaliji nije iskorenjena decja paraliza.lacrima wrote: Sa jednom malom ispravkom, ako smijem.
Polio ili virus dječije paralize je iskorijenjen u svim zemljama, osim u dijelovima Afganistana i Pakistana gdje su talibani fetvom zabranili vakcine. Još jedan u nizu dokaza o djelotvornosti vakcina, ali eto, kome trebaju dokazi.
Razlog isti ko u Pakistanu i Avganistanu.
- pezzar
#763 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pa majku mu, zar ne bi bila zavjera farmaceutskih kompanija s ciljem da se ljudi što više razbolijevaju, pa da im prodaju tone lijekova?
Ja sam svoje redovno vakcinisao i dalje cu nastaviti. Ovaj doktor sto je gostovao u Al Jazeeri ima subjektivan motiv protiv vakcinacije, i spominje taj motiv u razgovoru, tako da mi njegovo mišljenje puno ne znači.
Konačno, mislim da je upravo taj subjektivizam glavni problem. Kao roditelj, naravno da imam pomisli tipa "a šta ako baš moje dijete dobije određenu nuspojavu?". Objektivno, vjerovatnoća je premala da bih rizikovao sa posljedicama nevakcinacije.
Drugi, ne puno manji problem, je što kod nas nije problem ljude uvjeriti u sve i svašta, s par jakih riječi. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Ja sam svoje redovno vakcinisao i dalje cu nastaviti. Ovaj doktor sto je gostovao u Al Jazeeri ima subjektivan motiv protiv vakcinacije, i spominje taj motiv u razgovoru, tako da mi njegovo mišljenje puno ne znači.
Konačno, mislim da je upravo taj subjektivizam glavni problem. Kao roditelj, naravno da imam pomisli tipa "a šta ako baš moje dijete dobije određenu nuspojavu?". Objektivno, vjerovatnoća je premala da bih rizikovao sa posljedicama nevakcinacije.
Drugi, ne puno manji problem, je što kod nas nije problem ljude uvjeriti u sve i svašta, s par jakih riječi. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
-
polacijela
#764 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Smrcak15 wrote: Roditelje u FBiH strah vakcinisati djecu
Nuspojave koje je kod učenika sarajevske škole izazvao antitetanus, probudile su kod roditelja strah od vakcinacije.
"Moj mlađi sin je tada imao tri i po godine. Primio je tu vakcinu, rekli su mi nema nikakve reakcije, može se desiti blaga temperatura od 37 stepeni. Nakon dva sata od primanja te vakcine dobio je temperaturu od 40 stepeni. Tri dana nismo znali šta je. Stavimo čepić, spadne dva sata i onda se ponovo vraća. Završio je u bolnici…", kaže ona.
Pet dana poslije, utvrđeno je kako je dijete oboljelo od gnojne angine. Krivca nije tražila, odluku je sama donijela."
moze li mi iko razlozno obrazloziti kako je vakcina dovela do gnojne angine (gnojne upale grla) u roku od 2 sata nakon vakcinisanja?
dosta propusta ima prilikom sistematskog pregleda pred vakcinaciju i sasvim lako se desi da dijete u pocetnoj fazi infekcije primi vakcinu, pa se nuspojave ili tok bolesti od strane roditelja i googla objasne isključivo vakcinom.
ja sam uvijek insistirala da kada prima vakcinu, i dijete i ukucani budu zdravi, uz normalne leukocite i CRP.
-
The Realist
#765 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Jeste, Nigeriju mislim prošle godine, ili pretprošle proglasili polio free. Ostali su još Pakist i Afganistan.AleksoMKD wrote:I u Nigeriji i Somaliji nije iskorenjena decja paraliza.lacrima wrote: Sa jednom malom ispravkom, ako smijem.
Razlog isti ko u Pakistanu i Avganistanu.
Nikako, nije moguće, jer gnojna upala grla je bakterijska infekcija i ne može se za 2 sata razviti (prodor, razmnožavanje, lučenje toksina,...., sve zahtijeva svoje vrijeme). Ili kada je neko napisao da je neko njegov primio OPV/IPV vakcinu i nakon 24h (mislim) došlo do povišene temperature, paralize i td.,...., što opet nije moguće, barem ne da je uzrok vakcina (ovo je već pojašnjavano).polacijela wrote: "Moj mlađi sin je tada imao tri i po godine. Primio je tu vakcinu, rekli su mi nema nikakve reakcije, može se desiti blaga temperatura od 37 stepeni. Nakon dva sata od primanja te vakcine dobio je temperaturu od 40 stepeni. Tri dana nismo znali šta je. Stavimo čepić, spadne dva sata i onda se ponovo vraća. Završio je u bolnici…", kaže ona.
Pet dana poslije, utvrđeno je kako je dijete oboljelo od gnojne angine. Krivca nije tražila, odluku je sama donijela."
moze li mi iko razlozno obrazloziti kako je vakcina dovela do gnojne angine (gnojne upale grla) u roku od 2 sata nakon vakcinisanja.
Nažalost ovo se već dešava, mada ni blizu u takvom broju koliko se spominje (nije svaka povišena temperatura znak da se ne smije primiti vakcina, ili svako kašljucanje, zavisi i o kakvoj se vakcini radi), no ovdje treba definitivno najviše pažnje obratiti (iako nije uvijek moguće ni uočiti sve).dosta propusta ima prilikom sistematskog pregleda pred vakcinaciju i sasvim lako se desi da dijete u pocetnoj fazi infekcije primi vakcinu, pa se nuspojave ili tok bolesti od strane roditelja i googla objasne isključivo vakcinom.
ja sam uvijek insistirala da kada prima vakcinu, i dijete i ukucani budu zdravi, uz normalne leukocite i CRP.
- JanuaryJones
#766 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Tri dana dijete ima temp 40 a oni ga ne vode doktoru? Fino piše ako ne spada temp jedan dan javiti se doktoru, ne kontam ove roditelje majke mi. Nisu uradili sve da pomognu djetetu a 'vamo drvlje i kamenje po vakcinama na osnovu vlastitog mišljenjapolacijela wrote:Smrcak15 wrote: Roditelje u FBiH strah vakcinisati djecu
"Moj mlađi sin je tada imao tri i po godine. Primio je tu vakcinu, rekli su mi nema nikakve reakcije, može se desiti blaga temperatura od 37 stepeni. Nakon dva sata od primanja te vakcine dobio je temperaturu od 40 stepeni. Tri dana nismo znali šta je. Stavimo čepić, spadne dva sata i onda se ponovo vraća. Završio je u bolnici…", kaže ona.
moze li mi iko razlozno obrazloziti kako je vakcina dovela do gnojne angine (gnojne upale grla) u roku od 2 sata nakon vakcinisanja?
dosta propusta ima prilikom sistematskog pregleda pred vakcinaciju i sasvim lako se desi da dijete u pocetnoj fazi infekcije primi vakcinu, pa se nuspojave ili tok bolesti od strane roditelja i googla objasne isključivo vakcinom.
- Smrcak15
#767 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
pa nista, a davanje djetetu vakcina sto su pune doksicnim materijala , adjuvansa, teskih metala, mrtvih virusa koji se uzgajaju od bubrega majmuna pa sve do pileceg emrbija je igranje ruskog ruleta sa djetetom.polacijela wrote:ja sam odlučila da moje dijete dobije sve vakcine, pa je dijete super, zdravo i sve ovo sto si nabrojao.Smrcak15 wrote: odlucio se da ne dobije ni jednu vakcinu, i hvala Bogu dijete super, zdravo, nema nikakvih problema niti alergija, cak i kad je prehladjeno kad ima temperaturu samo dan ili dva i prodje brzo i to je to.
i šta sad?
ja sam dobro prostudirala materiju, imam 23 godine formalnog stručnog i naučnog obrazovanja, od toga u zdravstvu (stručnog i naučnog obrazovanja, fakultet, specijalizacija, postdiplomski) 11 godina plus rada isto toliko.
i šta sad?
ono moze da prodje neokrznjeno, ali sta da se nesto desi, sta da se pojave problemi zbog vakcine za nekoliko godina tek??
poslusaj ovo emotivno obracanje sta biva kad su nuspojave katastrofalne
- Krokodajl
#768 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Apsolutno protiv prava izbora za vakcinaciju.
Ionako nam djeca oboljevaju u prosjeku češće i od mumpsa i rubeole i vodenih kozica.
U ovakoj zemlji punoj nehigijene još nam samo fale potencijalne pandemije velikih boginja i dječije paralize..
Ionako nam djeca oboljevaju u prosjeku češće i od mumpsa i rubeole i vodenih kozica.
U ovakoj zemlji punoj nehigijene još nam samo fale potencijalne pandemije velikih boginja i dječije paralize..
-
lacrima
#769 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Dati izbor narodu koji bira 20 godina da ga vode korumpirani političari, narodu u kojem je 80 posto ljudi i samo korumpirano, narodu koji izabere Eseda Radeljaša, osuđenog kriminalca, narodu koji izabere Lijanoviće za 20 KM mita, dati takvom nepismenom narodu izbor da odlučuje o zdravlju tek rođene dječice je katastrofa.Krokodajl wrote:Apsolutno protiv prava izbora za vakcinaciju.
- buba80
#770 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nije to samo pitanje za zdravlje tek rodjene djecice, vec za opste zdravstveno stanje cijele zajednice.
A kad bi izbile epidemije, pa ne daj Boze, pandamije, tek bi onda farmaceutske kompanije trljale ruke od zarade, al eto...
A kad bi izbile epidemije, pa ne daj Boze, pandamije, tek bi onda farmaceutske kompanije trljale ruke od zarade, al eto...
-
pinkman
#771 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne kontasSmrcak15 wrote:pa nista, a davanje djetetu vakcina sto su pune doksicnim materijala , adjuvansa, teskih metala, mrtvih virusa koji se uzgajaju od bubrega majmuna pa sve do pileceg emrbija je igranje ruskog ruleta sa djetetom.polacijela wrote:ja sam odlučila da moje dijete dobije sve vakcine, pa je dijete super, zdravo i sve ovo sto si nabrojao.Smrcak15 wrote: odlucio se da ne dobije ni jednu vakcinu, i hvala Bogu dijete super, zdravo, nema nikakvih problema niti alergija, cak i kad je prehladjeno kad ima temperaturu samo dan ili dva i prodje brzo i to je to.
i šta sad?
i šta sad?
ono moze da prodje neokrznjeno, ali sta da se nesto desi, sta da se pojave problemi zbog vakcine za nekoliko godina tek??
poslusaj ovo emotivno obracanje sta biva kad su nuspojave katastrofalne
Mizerni procenat moze imati nuspojave, ali to je toliko mali broj da je veci mnogo veci problem ako imas hiljade i hiljade djece koja nisu vakcinisana.
Preporucujem da prostudiras Cost-benefit analizu: https://en.wikipedia.org/wiki/Cost%E2%8 ... t_analysis
pozz
- Smrcak15
#772 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ukratko sta sadrze vakcine i kako uticu te komponente na tijelo.pinkman wrote:
Ne kontassvaki farmaceutski proizvod potencijalno donosi odredjene nuspojave. I kod vakcina se mogu desiti nuspojave, ali vjerovatnoca je kao da osvojis na lotu ili da te grom udari i ubije - pa sta te potrefi.
Mizerni procenat moze imati nuspojave, ali to je toliko mali broj da je veci mnogo veci problem ako imas hiljade i hiljade djece koja nisu vakcinisana.
Preporucujem da prostudiras Cost-benefit analizu: https://en.wikipedia.org/wiki/Cost%E2%8 ... t_analysis
pozz
-
pinkman
#773 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne osporavam uopste sadrzaj vakcine. On je takav kakav je, a ja nisam medicinske struke, a vjerujem da ni ti nisi. Ono sto hocu da kazem jeste da ce mozda od 100.000 vakcinisane djece jedno ili nijedno imati nuspojave, a da tih 100.000 djece ne primi vakcinu, onda bi ogroman broj djece imao probleme. Zalosno je sto taj mali broj djece ima nuspojave, ali eto tako je to....Smrcak15 wrote:ukratko sta sadrze vakcine i kako uticu te komponente na tijelo.pinkman wrote:
Ne kontassvaki farmaceutski proizvod potencijalno donosi odredjene nuspojave. I kod vakcina se mogu desiti nuspojave, ali vjerovatnoca je kao da osvojis na lotu ili da te grom udari i ubije - pa sta te potrefi.
pozz
- Smrcak15
#774 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
istraivanja kazu suportno onome sto tvrdis, jer istrazivanja kazu da su vakcinisana djeca bolesnija od nevakcinsane do 500% visepinkman wrote:Ne osporavam uopste sadrzaj vakcine. On je takav kakav je, a ja nisam medicinske struke, a vjerujem da ni ti nisi. Ono sto hocu da kazem jeste da ce mozda od 100.000 vakcinisane djece jedno ili nijedno imati nuspojave, a da tih 100.000 djece ne primi vakcinu, onda bi ogroman broj djece imao probleme. Zalosno je sto taj mali broj djece ima nuspojave, ali eto tako je to....Smrcak15 wrote:ukratko sta sadrze vakcine i kako uticu te komponente na tijelo.pinkman wrote:
pozz
Vakcinisana djeca bolesnija 500% vise od nevakcinisane djece
Vaccinated children have up to 500% more disease than unvaccinated children
http://www.naturalnews.com/036220_vacci ... rgies.html
sta cemo sad??
kako onda objasnjavas to da djeca koja se vakcinisu protiv neke bolesti i upravo dobiju tu bolest iz vakcine zbog te i ste vakcine??
MoPaRu: nakon cijepljenja - dobila zaušnjake
http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrv ... -zausnjake
sta cemo sad??
de malo bolje informisi se , ja sam studirao ovu materiju od 2013 tako danisam bas od jucer krenuo studirati vakcine
-
pinkman
#775 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ovo dijete sto je dobilo zausnjake je ta jedinka koja bi mozda i osvojila loto da je igrala. Vidis da je samo to dijete dobilo, nema jos 300 clanaka o oboljeloj djeci tih dana.Smrcak15 wrote:
istraivanja kazu suportno onome sto tvrdis, jer istrazivanja kazu da su vakcinisana djeca bolesnija od nevakcinsane do 500% vise
Vakcinisana djeca bolesnija 500% vise od nevakcinisane djece
Vaccinated children have up to 500% more disease than unvaccinated children
http://www.naturalnews.com/036220_vacci ... rgies.html
sta cemo sad??
kako onda objasnjavas to da djeca koja se vakcinisu protiv neke bolesti i upravo dobiju tu bolest iz vakcine zbog te i ste vakcine??
MoPaRu: nakon cijepljenja - dobila zaušnjake
http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrv ... -zausnjake
sta cemo sad??
de malo bolje informisi se , ja sam studirao ovu materiju od 2013 tako danisam bas od jucer krenuo studirati vakcine
A ovaj drugi tekst ne bih komentarisao jer je to obicni news portal koji je prepun reklama i cilji je jedini cilj generisanje klikova. Nije to tekst sa Nature i sl.