pazi da ti ne povjerujemo.Sarajmen wrote:Amir Zukić je visokoobrazovani novinar, i profesionalac u svom poslu. Znao je svoj posao i kao takav znao prepoznati i one uposlenike koji se svojim zalaganjem i odnosom prema profesiji odnose na ispravan način. Jednostavno, dizao standard struke i njenih vrijednih pojedinaca u ovoj TV kući. Jedan je od najobrazovanijih novinara uopšte , a najobrazovaniji je bio u ovom, po njega već bivšem radnom kolektivu. Buljubašić a naročito Sulejmanović mu nisu ni do koljena u struci. Loša kadrovska rješenja idu samo u korist poltronskim kvazinovinarima i njihovoj praksi dodvoravanja svakom onom ko im može dovesti u upit njihov radni status. Jer, osim na ovoj budzetskoj tv kući, vrlo je upitno gdje bi mogli zasnovati novi radni odnos u skladu sa svojim kvalifikacijama i radnim navikama. Da ne kažem golemin manama...gap wrote:Čudno je kako se TVSA pretvorila u seosko sijelo. Pali su im kriteriji strašno. Nije mi jasno šta se dešava !?!
Je li im Amir Zukić bio toliko važan da je nakon njegovog odlaska sve krenuli niz brdo
Danas imaju kašnjenje plate i sve lošije personalne odnose uposlenika . A eto, o samom programu možemo iznijeti svoje mišljenje .
TV Kantona Sarajevo
Moderator: anex
- mirnisan
#751 Re: TV Kantona Sarajevo
-
evo mene
#752 Re: TV Kantona Sarajevo
Kome ti Zukiću pričaš, a sa Zlatarom i Marićem si gurao Torabija i slične. Veze ti nemaš, narcisu jedan.Smijenio te Sulejmanović koji ima pet minuta škole i veliki odmor.
-
StupskaBitanga
#753 Re: TV Kantona Sarajevo
ako nista dnevnik TVSA je kompletno kopiran od strane FaceTVa
-
evo mene
#754 Re: TV Kantona Sarajevo
Opet smjena na TV SA. Slijedi smjena ljudi iz SDA, a dolaze (vracaju se) ljudi iz SBB.
-
StupskaBitanga
#755 Re: TV Kantona Sarajevo
kakav im je ono novi voditelj vijesti
Kuku lele
Kuku lele
-
Bosanac21
#756 Re: TV Kantona Sarajevo
Ko je lik???StupskaBitanga wrote:kakav im je ono novi voditelj vijesti
Kuku lele
-
ringorast
#757 Re: TV Kantona Sarajevo
Gledao sam ga, meni nije los. Bolji od onog nadobudnog i arogantnog Krivosije.
-
StupskaBitanga
#758 Re: TV Kantona Sarajevo
Gabrijel Vukadin vaskrsnuo u skupštini TVSA
Valjda se sjecate njegove uloge u aferi OBN
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#759 Re: TV Kantona Sarajevo
I ne baš Bitango. Budi ljubazan i podsjeti nas. To ime mi je poznato kao kroz maglu mislim da je prije rata radio na TVSA???StupskaBitanga wrote:Gabrijel Vukadin vaskrsnuo u skupštini TVSA
-
StupskaBitanga
#760 Re: TV Kantona Sarajevo
Karleušo nije nikakav problem
Kada je propast OBN kao projekat međunarodne zajednice bio očigledan niko nikada nije istražio odgovornost dotičnog kao člana upravljačkog odbora
Podatak koji je i danas dan tu je da je G.V i dalje u sudskom registru OSS osnivač društva Open Broadcast Network Sarajevo-OBN
Preko OBN su se prale desetine miliona kako maraka dolara i kojih sve valuta. Mnogo tog novca je završio u privatnim džepovima a sam GV je bio sudionik toga
Otkud on u SDP i baš na TVSA nemam pojma ali ništa izgleda nije slučajno
Kada je propast OBN kao projekat međunarodne zajednice bio očigledan niko nikada nije istražio odgovornost dotičnog kao člana upravljačkog odbora
Podatak koji je i danas dan tu je da je G.V i dalje u sudskom registru OSS osnivač društva Open Broadcast Network Sarajevo-OBN
Preko OBN su se prale desetine miliona kako maraka dolara i kojih sve valuta. Mnogo tog novca je završio u privatnim džepovima a sam GV je bio sudionik toga
- sabina1
#761 Re: TV Kantona Sarajevo
Ništa nije slučajnoStupskaBitanga wrote:Karleušo nije nikakav problem
-
StupskaBitanga
#762 Re: TV Kantona Sarajevo
a ima tu još
Ima jedna firma gore na Koševskom brdu zove se ADRIA-MEDIA
e ta firma je bila vlasnik TVX koju su poslije prodali braći Latić i Midhatu Paravliću preko čije frekevencije ide BeharTV
Mislim da je u toj firmi i njegov sin ali uglavnom postoji sukob interesa na svim stranama
Želiš li još?
e ta firma je bila vlasnik TVX koju su poslije prodali braći Latić i Midhatu Paravliću preko čije frekevencije ide BeharTV
Mislim da je u toj firmi i njegov sin ali uglavnom postoji sukob interesa na svim stranama
Želiš li još?
- sabina1
#763 Re: TV Kantona Sarajevo
Mislim da bi bilo bolje da se konsultuješ s poznanikom na koji način je najbolje ovo sve procesuiratiStupskaBitanga wrote:a ima tu još
Želiš li još?
Već zamišljam "transfer" voditelja sa TVSA na Behar
-
StupskaBitanga
#764 Re: TV Kantona Sarajevo
kkolegice valjda obrnuto
Mada BeharTV uopšte nema program i ne znam kako imaju dozvolu
Vaskrsenje Bošnjačke televizije je propalo i nek se okane ćorava posla
- sabina1
#765 Re: TV Kantona Sarajevo
Ma može i obrnuto , mislila sam da TVSA "pojača" Behar kadrovski.StupskaBitanga wrote:kkolegice valjda obrnuto
Da im prepuste makar "Nešto za raju"
Ni ja ne znam kakve propise oko programa ima RAK , samo znam da ne smije biti vrijeđanja (sjećaš se one prve famozne Alfe? ).
-
StupskaBitanga
#766 Re: TV Kantona Sarajevo
Mahir Žiško
Tadašnja BRT pa afera oko oduzimanja opreme policija pa nastanak Žiškove Alfe sa prostorijama u Šumarskom i onda na Vracama i projekti sa BKTV
Kada nešto razmislim pošto se BKTV vraća u eter u Srbiji zašto ne bi i Žiško uletio ponovo jer makar onda nam ne bi bilo dosadno u eteru kao sada
Tadašnja BRT pa afera oko oduzimanja opreme policija pa nastanak Žiškove Alfe sa prostorijama u Šumarskom i onda na Vracama i projekti sa BKTV
Kada nešto razmislim pošto se BKTV vraća u eter u Srbiji zašto ne bi i Žiško uletio ponovo jer makar onda nam ne bi bilo dosadno u eteru kao sada
- sabina1
#767 Re: TV Kantona Sarajevo
Tačno !!! Imali bi opet onu folk-diskotekuStupskaBitanga wrote:Mahir Žiško
Otišli smo moj Bitango u off topic
-
StupskaBitanga
#768 Re: TV Kantona Sarajevo
Ma nema na čemu i ti si meni jedan veliki pozitivni fenomen
Aida je super na OBN i odlično radi svoj posao i sa Edisom je odličan team za jednu televiziju ala OBN
Nismo otišli u off nek i moderacija zna
Zašto?
Iz prostog razloga da ovdje 20 godina jedni te isti se vrte u krug i nekako nikad da nestanu
Moram postaviti jedno logično pitanje
Kantonalna je javni servis
Gdje je npr audicija, poziv oglas neafirmisanim mladim te studentima i onima koji se žele baviti novinarstvom da uče zanat jer je novinarstvo zanat čije i dobre i loše strane ne izucavas na FPN ili bilo kojem faxu već u srži medija
Aida je super na OBN i odlično radi svoj posao i sa Edisom je odličan team za jednu televiziju ala OBN
Zašto?
Iz prostog razloga da ovdje 20 godina jedni te isti se vrte u krug i nekako nikad da nestanu
Gdje je npr audicija, poziv oglas neafirmisanim mladim te studentima i onima koji se žele baviti novinarstvom da uče zanat jer je novinarstvo zanat čije i dobre i loše strane ne izucavas na FPN ili bilo kojem faxu već u srži medija
- sabina1
#769 Re: TV Kantona Sarajevo
Nema.Moj tetak ima rođaka koji opet ima svastiku u upravnom odboru pa eto vidjet ćemo hoće li "mala" ili "mali" doći. Ne mislim samo na TVSA već na sve javne televizije.StupskaBitanga wrote:Ma nema na čemu i ti si meni jedan veliki pozitivni fenomen![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zašto?
Osim što se urednici moraju prilagođavati sponzorima (donekle razumijem , ne sječeš granu na kojoj sjediš) , nerviraju me jer imaju dozla nizak kriterij za samu prezentaciju informacije (sve popratno što ide uz to).
Pozdrav
-
semirizsvemira
#770 Re: TV Kantona Sarajevo
Daleko najbolja TV u BiH . Mufid Memija , Zvonko Maric ( mislim da je sad na Alfi ) i jos neki su bili zaista dobri .Imaju dosta finog stranog i poucnog programa , dosta informacija o gradu , obiljezavaju se redovno znacjani datumi za BiH i za Sarajevo , za prosli Ramazan dali seriju o Jusufu a.s. Svaka cast . Mislim da je Hayat posto kopija Pinka ( upalim ga jednom mejsecno ) a jedina ozbiljna Tv je TV1. Nikako ne mogu da gledam TVSA preko kompjutera mada imam i WMplayer i Realplayer i jos neke ali slika se ne otvara nikako . Zasto ?
- poznanik
#771 Re: TV Kantona Sarajevo
I meni se čini da je za urednike TVSA najbitnija islamska vjeroispovjesna opredjeljenost Sarajlijasemirizsvemira wrote:Daleko najbolja TV u BiH ... za prosli Ramazan dali seriju o Jusufu a.s. Svaka cast ...
-
StupskaBitanga
#772 Re: TV Kantona Sarajevo
bila sada se stvari okrecupoznanik wrote:I meni se čini da je za urednike TVSA najbitnija islamska vjeroispovjesna opredjeljenost Sarajlijasemirizsvemira wrote:Daleko najbolja TV u BiH ... za prosli Ramazan dali seriju o Jusufu a.s. Svaka cast ...
- poznanik
#773 Re: TV Kantona Sarajevo
Prema kojoj sad religiji?StupskaBitanga wrote:bila sada se stvari okrecupoznanik wrote:I meni se čini da je za urednike TVSA najbitnija islamska vjeroispovjesna opredjeljenost Sarajlijasemirizsvemira wrote:Daleko najbolja TV u BiH ... za prosli Ramazan dali seriju o Jusufu a.s. Svaka cast ...
-
StupskaBitanga
#774 Re: TV Kantona Sarajevo
mislim najprije ateizmu
-
cobraz
#775 Re: TV Kantona Sarajevo
eeeeeeeeeeeeeeeeeeee.......vidim neki dan da je ponovo nedjeljom krenula ona emisija o Ribolovu,stvarno lijepa emisija,priroda,rijeke,putovanje lijepa muzika........