Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#751 Re: Turska - BiH

Post by -LIBERO- »

I nije tacno da su nasi navijaci bili gadjani flasma i casama
I nije tacno da se zvizdalo,i to 90% stadiona,kada su nasi navijaci ulazili na stadion.
I nije tacno da se pohapsilo sedam ljudi,koa opravdanje su tri baklje i dvije dimne :D :D ,da da..bratski ,bratski. :D :D

I nije tacno da su se oduzimali transparenti,KOJI SU BACANI U SMECE POSLIJE ODUZIMANJA,i nije samo u pitanju transparent Srebrenica

Sta Srebrenica nije grad u Bosni,nesmije biti zastva Srebrenica ( :-) :shock: )

I nemoj jeftini podmetati da neko pokusava kvariti odnse izmedju dvije zemlje,samo se treba postaviti prema Turskim nevijacima i prema njihovim reprezentativnim ekipama ISTO ONAKO KAKO SE ONI POSTAVLJAJU PREMA NAMA.

A onaj koji se bude od Bosanaca u Zenici,na revansu,pojavio sa Turskom zastavom ,toboze kao podrsku nekome i necemu,prijateljskom i "bratskom2..treba mu odmah je+bati mater na licu mjesta.
Vozdra raja :-)

#752 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

Sve je ovo ispolitizirano, iz zna se kojih krugova!
Mi ce mo uvijek ostati prijatelji sa njima, svidjalo se to nekima ili ne!

LIBERO

Sta je probleam ako ja navijam za Tursku kada ne igra Bosna??
Šibicar

#753 Re: Turska - BiH

Post by Šibicar »

-LIBERO- wrote:I nije tacno da su nasi navijaci bili gadjani flasma i casama
I nije tacno da se zvizdalo,i to 90% stadiona,kada su nasi navijaci ulazili na stadion.
I nije tacno da se pohapsilo sedam ljudi,koa opravdanje su tri baklje i dvije dimne :D :D ,da da..bratski ,bratski. :D :D

I nije tacno da su se oduzimali transparenti,KOJI SU BACANI U SMECE POSLIJE ODUZIMANJA,i nije samo u pitanju transparent Srebrenica

Sta Srebrenica nije grad u Bosni,nesmije biti zastva Srebrenica ( :-) :shock: )

I nemoj jeftini podmetati da neko pokusava kvariti odnse izmedju dvije zemlje,samo se treba postaviti prema Turskim nevijacima i prema njihovim reprezentativnim ekipama ISTO ONAKO KAKO SE ONI POSTAVLJAJU PREMA NAMA.

A onaj koji se bude od Bosanaca u Zenici,na revansu,pojavio sa Turskom zastavom ,toboze kao podrsku nekome i necemu,prijateljskom i "bratskom2..treba mu odmah je+bati mater na licu mjesta.
Drug,ne možeš ti bošnji ništa objasniti djaba ti je,lakše ide metar u g....u nego cenat u glavu.Ta "vaša" braća Turci nas ne poštuju ni 2% znam to iz velikog iskustva sa njima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#754 Re: Turska - BiH

Post by -LIBERO- »

Vozdra raja wrote:Sve je ovo ispolitizirano, iz zna se kojih krugova!
Mi ce mo uvijek ostati prijatelji sa njima, svidjalo se to nekima ili ne!

LIBERO

Sta je probleam ako ja navijam za Tursku kada ne igra Bosna??
Meni licno nije problem,navijaj za koga hoces.

Samo nacin na koji ti to rezonujes,i zbopg kojih razloga ti to tako rezonujes,ja licno prezirem..samo toliko.
I nemojmo se praviti da nam nije jasna pozadina tvojih navijanja i navijana svih ostalih "navijaca" Turske u BIH.

Ja samo i to ISKLJUCIVO I SAMO,mogu za BIH navijati,a sto se tice nekih drugih reprezentacija i njihovih utakmica,to moze biti cisto simpatisanje od slucaja do slucaja...sto nije ni priblizno pojmu NAVIJATI ZA NEKOGA,i to srcem i totalnim bezrezervnim emocijama.

Ne pada mi na pamet navijati ni za koga drugoga,pa vala ni za Tursku.

A svi vi ostali,sirite zastave sto Srpske,sto Hrvatske Sto Turske i navijajte za koga hocete,sloboda izbora.

:bih:
elSaik

#755 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

Vozdra raja wrote:
elSaik wrote:A šta to fali Srebrenici? :-?
Nista! Ali sta Srebrenica ima sa ovom utakmicom? Je li pristojno drzati ime grada u kojem je pocinjen genocid na nekakvoj utakmici?
Kakve sad genocid ima veze sa ovim? Ljudi su iz Srebrenice, imaju svoj trans i to je to. Ali dobro, ti maši turskom zastavom, braća su, ovo ono. Samo mi nije jasno po kojem kriteriju ti Hrvati, Srbi, Austrijanci, Mađari i Italijani nisu braća? :-?
Šibicar

#756 Re: Turska - BiH

Post by Šibicar »

elSaik wrote:
Vozdra raja wrote:
elSaik wrote:A šta to fali Srebrenici? :-?
Nista! Ali sta Srebrenica ima sa ovom utakmicom? Je li pristojno drzati ime grada u kojem je pocinjen genocid na nekakvoj utakmici?
Kakve sad genocid ima veze sa ovim? Ljudi su iz Srebrenice, imaju svoj trans i to je to. Ali dobro, ti maši turskom zastavom, braća su, ovo ono. Samo mi nije jasno po kojem kriteriju ti Hrvati, Srbi, Austrijanci, Mađari i Italijani nisu braća? :-?

Zna se dobro po kojem kriteriju... :D :wink:
elSaik

#757 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

Šibicar wrote:
elSaik wrote:
Vozdra raja wrote: Nista! Ali sta Srebrenica ima sa ovom utakmicom? Je li pristojno drzati ime grada u kojem je pocinjen genocid na nekakvoj utakmici?

Zna se dobro po kojem kriteriju... :D :wink:
Ma u ovoj se zemlji ništa ne zna. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#758 Re: Turska - BiH

Post by -LIBERO- »

Bosnjaci vole i navijaju za mati Tursku.
Srbi vole i velicaju bracu Ruse i Grke.
Hrvati na tribini glavna zastava im je zastava Vatikana,i navijaju za Seltik,ne zato sto je katolicki klub,nego sto im se svidja zelena boja. :D :lol:

Balkan jos funkcionise kao da je 18vijek,rodovsko,plemensko, vjerske varijacije na sve moguce nacine :D :D :D

A ovo malo "IZDAJICA" :D ,koji se ne uklapaju u ovake navijacke arsime (jesam,priznajem taj sam :D )koji navijaju samo za svoje maticne zemlje,ti su svakako vrsta u izumiranju..nece oni jos dugo. :dance:

p.s Hajmo Turska..... :lol: :lol:

#759 Re: Turska - BiH

Pa i ja navijam za Bosnu! Uvijek!
Ali ako Bosna ne igra, sta je problem ako imam simpatije prema Turskoj? Je li ja moram navijati za komsije, zasto?
dr.dangerdoom

#760 Re: Turska - BiH

Post by dr.dangerdoom »

veca_sa wrote:rano smo dali gol
Najjači post koji sam pročitao na ovih 30-ak stranica :thumbup:
Dali gol i kontali to je to :x Umjesto da ih stisnu i pošamaraju, da im daju još dva gola (jer su realno mogli), oni se povukli i igrali viktorije. Da je Ćiro mangup, k'o što nije, odmah bi nakon gola ubacio Ibiševića i njih onako izbezumljene dokrajčio.
Nego jok, Ćiro naredio sinovima da brane gol, a sve nesposobno u odbrani. Zato, ti treba da napdneš pa da im razvučeš pamet, jer si kvalitetniji u napadu. :x Kaže zakazala odbrana, aha, pa da je stavio brze igrače na krilima kao što su Vladavić i Pjanić, koji mogu sami sebi stvoriti šansu, ne bi ni razmišljali o odbrani, a on stavio Ibričića i Muratovića koji ne prave ništa u napadu a odmažu odbrani! Ne kažem da su to loši igrači, ali brate kod nas haman svi igrači igraju na pozicijama na kojima nikad ne igraju u svojim klubovima.
Odriče se Štilića, Jurića, Jahića, Nadarevića, Grlića ne zove, a na njihovim pozicijama igraju Muratović, Berberović, Radeljić, Rahimić.
Bože sačuvaj! Imamo toliko kavlitetnih igrača da možemo igrati bez problema napadački 4-4-2 ili 4-3-3, on igra neki 5-3-2 ili 4-5-1...STALNO ČUVA .EBENI GOL!
-LIBERO- wrote: A onaj koji se bude od Bosanaca u Zenici,na revansu,pojavio sa Turskom zastavom ,toboze kao podrsku nekome i necemu,prijateljskom i "bratskom2..treba mu odmah je+bati mater na licu mjesta.
:thumbup: :bih:
Vozdra raja wrote:Sta je probleam ako ja navijam za Tursku kada ne igra Bosna??
Ništa, ali ne nosaj je po gradu, jer je ovo nije ni Hrvatska, ni Srbija, a Boga mi ni Turska - nego samo BiH :bih:
Ja navijam za Gruziju, ali me sigurno nisi nikad vidio da letam po RS-u kad igraju protiv Rusije! :x

#761 Re: Turska - BiH

Ocito neki ne vide Bakirovu podvalu i uvelicavanje stvari!
Policija je samo radila svoj posao. Boli policiju briga ko je iz koje zemlje!
Šibicar

#762 Re: Turska - BiH

Post by Šibicar »

Vozdra raja wrote:Ocito neki ne vide Bakirovu podvalu i uvelicavanje stvari!
Ma ti si polupao lončiće,ima nas kojima Turska apsolutno ništa više ne znači od bilo koje druge države na svijetu niti je ikad značila,a vas koje iskreno žalim nikakve podvale neće odvojiti od velikog bratstva sa "vašom" maticom Turskom... :wink:
Jazz_Junkie

#763 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

-LIBERO- wrote:Bosnjaci vole i navijaju za mati Tursku.
Hrvati na tribini glavna zastava im je zastava Vatikana,i navijaju za Seltik,ne zato sto je katolicki klub,nego sto im se svidja zelena boja. :D :lol:

Balkan jos funkcionise kao da je 18vijek,rodovsko,plemensko, vjerske varijacije na sve moguce nacine :D :D :D

A ovo malo "IZDAJICA" :D ,koji se ne uklapaju u ovake navijacke arsime (jesam,priznajem taj sam :D )koji navijaju samo za svoje maticne zemlje,ti su svakako vrsta u izumiranju..nece oni jos dugo. :dance:

Nikada nisam vidio hrvatske navijace sa dresom Celtica i vjeruj mi da isti Celticu ne bi ucinili nikakvu cast. To vazi u slucaju da je vecina hrvatskih navijaca desno usmjerena i da podrzava Celtic smatrajuci ga "katolickim" klubom. Celtic je naime IRSKI klub u Skotskoj ciji su navijaci ULTRALJEVICARI i u velikim prijateljskim odosima sa ULTRALIJEVIM navijacima njemackog St. Paulija. Znam to sve, jer sam dugogodisnji navijac Celtica i dugo bio u kontaktu s tamosnjim navijacima (mahom momci iz Glasgowa i Belfasta). Kada bi oni znali da neki navijaci koji se ponose i ustaskim simbolima kite salovima Celtica, Irci bi im objavili rat.
Jazz_Junkie

#764 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

Hajd jebla te vise Turska.....

#765 Re: Turska - BiH

Šibicar wrote:
Ma ti si polupao lončiće,ima nas kojima Turska apsolutno ništa više ne znači od bilo koje druge države na svijetu niti je ikad značila,a vas koje iskreno žalim nikakve podvale neće odvojiti od velikog bratstva sa "vašom" maticom Turskom... :wink:
E vidis, kad je bila utakmica hrvatska-turska, preko 90% nasih u BiH je navijalo za Tursku! Zato sto nam je to prijateljska zemlja, dok je sa druge strane Hrvatska izvrsila agresiju na nas! Takodje zbog ovih nasih hrvata koji ne navijaju za svoju zemlju!
LSD

#766 Re: Turska - BiH

Post by LSD »

Bakir i njegova emisija 60.minuta uredno svakog ponedeljka zaokupira pažnju cijele nacije i uredno joj servira tj.optereti je novom porcijom-novom dozom sranja,tegobe,patnje,korupcije i sl. ...nacija,izgleda,to voli i uživa u tome dok emisija pici vec nekoliko godina sa nesmanjenim intenzitetom...kolektivna hipnoza je vidljiva i laiku...ne treba ni ocekivati da ce Bakir ikad pricati o necemu humanom,pozitivnom,afirmativnom...samo drek,tegobe,bol,patnja,zlo i ostalo
To nije ni toliki problem pošto je emisija politickog profila i sadržaja,niti je problem što doticni kvazinovinar slijepo izvršava naredbe svog gospodara i mentora Lagumdzije egocentrika,vec je problem što Bakir tu i tamo zaluta i skrene u fudbalske teme ili one koje se vežu za fudbal...dosad je samo dva puta zagazio u fudbalske vode...prvi put kad je bila Marakana (dakle desilo se sranje na tribinama) i evo sad u Turskoj (opet sranje na tribinama)...jasno je da ga samo to privlaci i da uživa u sranjima ,ali mora biti svjestan da je on totalni laik za fudbal i navijace...ili barem bi nacija ,koju redovno ponedeljkom roka u vugla, treba to prepoznati.
Last edited by LSD on 14/10/2008 02:38, edited 3 times in total.
dr.dangerdoom

#767 Re: Turska - BiH

Post by dr.dangerdoom »

Vozdra raja wrote:E vidis, kad je bila utakmica hrvatska-turska, preko 90% nasih u BiH je navijalo za Tursku! Zato sto nam je to prijateljska zemlja, dok je sa druge strane Hrvatska izvrsila agresiju na nas! Takodje zbog ovih nasih hrvata koji ne navijaju za svoju zemlju!
Stvarno mi je žao zbog off topica, ali moram stvarno srušiti iluzije forumašu "Vozdra raja" i svim ostalim istomišljenicima, o prijateljskoj nam zemlji Turskoj! ;-)
Ima ona i bližih komšija od naše drage Bosne, gdje je skoro 100% muslimansko stanovništvo, gdje su ljudi isto tako živjeli u zabludi o prijateljstvu sa Turkiyom, i ako kod nas, jel, nije toliki procentualni omjer. Čini mi se da ih USA i dan danas oslobađa (vuče naftu) od tomošnjih režima :x naravno sa zemljišnim bazama i usidrenim nosačima aviona u toj dragoj Vam zemlji. Mogu samo zamisliti kako bi izašli u susret nekom k'o je pikiro BiH, a potreban im slobodan vazdušni prostor i luke...mislim da bi to oni u svom stilu odradili prijateljski ;-) :evil: :dance:

#768 Re: Turska - BiH

Bakir *ebe zdravu pamet, ali to mnogima odgovara!
Policija nije pokupila transparente sto smo bosanci, to je uradila jer joj je to posao!
Ali zlotvori bi to odma da uzmu za zlo pa da nam kazu kako smo mi budal sto prijateljavamo sa Turcima pored nam ovako finih susjeda.
Avdo Z.

#769 Re: Turska - BiH

Post by Avdo Z. »

Narode, sta se ufatili te budalastinje ko pijan plota? Policija je trebala pohapsiti izgrednike, a ako im se omaklo pa spandjali nekog nevinog, trebalo bi ispitati i preduzeti odredjene korake. Sve drugo je nebitno. Ako neko navija za Tursku, prosto mu bilo samo neka prvo navija za BiH, isto tako ako neko navija za Srbiju (posle BiH), zabolje me. Ja licno navijam da gledam dobar fudbal, volim Portugal i Holandiju, volio bi da Srbija izgubi svaku utakmicu, takodje i Hrvatska kada ne igra sa Srbijom (u tom slucaju navijam da bude po pet crvenih kartona). Kada igra Turska i npr Sjeverna Irska, Poljska, Grcka... navijam za Tursku. Zasto? Moj problem.

#770 Re: Turska - BiH

Naravno da navijam za Bosnu uvijek kada igra! Medjutim, ovdje se javljaju likovi koji govore da si niukom slucaju ne traba navijati za Tursku cak i ako igra protiv naseg do jucerasnjeg agresora ili neke druge drzave! Glupost!

Ali prilog na 60 minuta je dno dna! Bitno je da je Avdo Avdic snimio sebe kako klanja. Jer to ipak interesuje gledaoce al ono pravo!
New York

#771 Re: Turska - BiH

Post by New York »

Ma jadna nam majka kad nam turci dodju kompletni u goste, nece nam ni 11 o(d)brambenih pomoci.
Ma evo citam postove pa mi se vise zamantalo. Ljudi bolji, razbili nas. Pusite ono "eh da je", "eh da smo", jer nije i nismo.
Da smo mogli i da mozemo i znamo bolje, sigurno bi(h).
Jos nesto interesantno. Jel to neko konta da cemo uzeti beligijance. Daj boze BOD (ko Kuca) kod kuce i kao sto rekoh zijan od turaka ili bod max. To su nam realne mogucnosti.
Nazalost ostaje nam ponovo nada za neke slijedece kvalifikacije.
To je u stari i sto nas odrzava u zivotu..Kvalifikacije, jer je to za nas ocigledno krajnji domet. Dok god naravno u njima budemo ucestvovali.
NAJDRAZA MOJA BiH, VOLIM TE ZATO NECU DA TE FOLIRAM.
bos

#772 Re: Turska - BiH

Post by bos »

Okupira Bakir paznju uvijek istih ljudi, taj nesretnik i njegovi sefovi godinama ne uspjevaju "pridobiti" veliku vecinu ljudi, najveci dokaz su izbori...ista je stvar i sa ostalim medijima. Da je Fahro toliko uspjesan u "ubjedjivanju" Zlaja bi danas prodavao priglavke s onim nanama na Otoci sto svi znamo da nije slucaj. Daleko... :) Problemi nastaju s ovima sto ne vide dalje od svog nosa, zive u svojim malim svijetovima pa ih ovakve budalastine cine sretnim.

Vozdra raja, nemam razloga vjerovati da nisi dobronamjeran ali brate Bakir i kompanija na tebe najvise uticu. Ne mogu da vjerujem da iskreno mislis kako taj pacenik i njemu slicni mogu promjeniti ili narusiti prijateljske odnose sa Turskom. :-)

btw.
Veceras sam sjedio s ekipom koja je bila tamo heftu dana, kazu ljudi ih tukli svih 7 dana, nisu mogli ni do onog njihovog Bezistana od batina. Tuku i psuju majku bosansku.Prijete da ce prekinuti ono za Alju sto je ovih dana u toku. Dokle je to otislo Samke kaze da jedan ga novinar TRT-a na sred ulice pljunu i obeca da vise nema samo Saray-Bosne na balkanu na vremenskoj prognozi. Ne smije ni da prica sta mu je govorio za program 11. jula. Dok mi spavamo (ne bas svi ocito :D ) gradjani Konje vec potpisuju peticiju za promjenu imena glavne dzade i dzamije u... :-)
vee-jay

#773 Re: Turska - BiH

Post by vee-jay »

New York wrote:Ma jadna nam majka kad nam turci dodju kompletni u goste, nece nam ni 11 o(d)brambenih pomoci.
Ma evo citam postove pa mi se vise zamantalo. Ljudi bolji, razbili nas. Pusite ono "eh da je", "eh da smo", jer nije i nismo.
Da smo mogli i da mozemo i znamo bolje, sigurno bi(h).
Jos nesto interesantno. Jel to neko konta da cemo uzeti beligijance. Daj boze BOD (ko Kuca) kod kuce i kao sto rekoh zijan od turaka ili bod max. To su nam realne mogucnosti.
Nazalost ostaje nam ponovo nada za neke slijedece kvalifikacije.
To je u stari i sto nas odrzava u zivotu..Kvalifikacije, jer je to za nas ocigledno krajnji domet. Dok god naravno u njima budemo ucestvovali.
NAJDRAZA MOJA BiH, VOLIM TE ZATO NECU DA TE FOLIRAM.
:? sta, pa jel' ti ne znas da smo mi i ovako i onako od 2016. stalni gost na evropskom prvenstvu :D :D :D
Na EP 2016. učestvuju 24 reprezentacije
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080925116
elSaik

#774 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

Ali tebe ne boli u kojoj su zemlji uhapšeni. Da je bilo koja druga, bilo bi "zapad ne poštuje žrtve genocida" blabla, i verbalni napadi na policiju i ljude iz te države, ali ovako, pošto su braća Turci u pitanju, onda su navijači krivi. :dance:
JThomas

#775 Re: Turska - BiH

Post by JThomas »

-LIBERO- wrote:Bosnjaci vole i navijaju za mati Tursku.

to. :thumbup:

zašto nam austrija i mađarska nisu bratske nacije, a turska jeste? hmmmmmm baš se pitam zašto :run:
Locked