Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
muha_sa

#751 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by muha_sa »

LBVIEW

#752 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:Evo stigli i chatnici u pomoc. :mrgreen:
De ba ucrvat ces se u toj svojoj mrznji.....nesmeta ti kad sds u skupstini pravi koaliciji sa sda a smeta ti bregovic....uostalom kakva je ovo prica ukrao muziku i nije rekao nista za sarajevo...kradu svi a ni sarajevo sveta krava...de ba ljudi spustite se na zemlju....ovo me podsjeca na onu izjavu alijinu kad je rekao krajisnika cijeni jer je otisao sa svojim narodom (a lazovic ostao ko popisan)...otiso u bg ko i drugi i sta sad..ko sto neko rece uz njegovo ime uvijek pise sarajevski umjetnik..vise je on pronijeo glas o sarajevu nego hadjo merlin....
Dobro padobranac, prije nego sto uletis kao isti, prelistaj malo par stranica diskusije.
Dalje, otkud to da mi ne smeta, u kakvoj je to uzrocno - posljedicnoj vezi sa stavom o ovom supku?
Za istog me zaboli gdje je isao i koga je podravao - a svoj grad nije nikad, za razliku od Srbije i Beograda(npr. Solun), samo nemoj ko placipicka cmizdriti za "mojim gradom". Ne nakon sto si ustanovio kako je to Alijino Sarajevo s kojim nemas nista, za razliku od Milosevicevig Beograda.
A tebi i ostatku ekipe je on lakmus - papir po kojem se poznajete, bas kao i Andric.
leffe

#753 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by leffe »

Kakvih sve šupaka ima medju muzičarima, glumcima, piscima i generalno javnim ličnostima, Brega je super.
muha_sa

#754 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by muha_sa »

leffe wrote:Kakvih sve šupaka ima medju muzičarima, glumcima, piscima i generalno javnim ličnostima, Brega je super.
kakvih sve šupaka ima koji sjede u državnom parlamentu, vijecu ministara, pravosudju......................i primaju debelu lovu za nerad, Brega je super
nosara

#755 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

LBVIEW

#756 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

piupiu wrote:
LBVIEW wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Bregoviću, stvarno si budala ako uopšte odmotaš kablove u rodnom ti gradu, pored onolikog Beograda, Zagreba, Novog Sada, Ljubljane... :roll:

Image
Ne znam da li Rikardo razumije "vrhunsku umjetnost" poput "udari Zaima po jajima" ili "Micu po glavicu"? :mrgreen:
Sto opet nje relevantno za ovu temu,
na kojoj se raspravlja o odnosu istog prema rodnom gradu, zvanom Alijino Sarajevo. :mrgreen:
Ti ne slušaš našu izvornu iliti seljačku muziku? :mrgreen:

U njoj su ovakvi stihovi standard, što je (meni lično) i simpatično i simptomatično. Inače, treba poznavati umotvorine svog naroda, to je dio opšte iliti opće kulture. Što ja, na primjer, nikako ne mogu da primijenim na sebi kad su u pitanju ovi Jala i Buba-stajl likovi. To mi je puno debilnije od narodne seksualne revolucije i udaranja po jajima. :D
To su narodne umotvorine koje supak u belom pokusava prodati kao vrhunsku umjetnost, dakle, sto bi se u narodu reklo: "muda pod bubrege". :mrgreen:
A da se ne lazemo, da se ne radi o njemu, reklo bi se "fuj, sund", kao sto i jeste. Zamisljam ekstazu publike, nakon sto su debelo pretplatili ulaznice, uz "stihove": " dodji cici da ti cica spici" ili "udri Micu po glavicu". :lol:
nosara

#757 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

Bodkin

#758 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:A je li Bregovic ista izjavio za vrijeme rata? Sorry ako je vec bilo pitanje.
:lol: :lol: bjezi u pm
Bodkin

#759 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:Evo stigli i chatnici u pomoc. :mrgreen:
De ba ucrvat ces se u toj svojoj mrznji.....nesmeta ti kad sds u skupstini pravi koaliciji sa sda a smeta ti bregovic....uostalom kakva je ovo prica ukrao muziku i nije rekao nista za sarajevo...kradu svi a ni sarajevo sveta krava...de ba ljudi spustite se na zemlju....ovo me podsjeca na onu izjavu alijinu kad je rekao krajisnika cijeni jer je otisao sa svojim narodom (a lazovic ostao ko popisan)...otiso u bg ko i drugi i sta sad..ko sto neko rece uz njegovo ime uvijek pise sarajevski umjetnik..vise je on pronijeo glas o sarajevu nego hadjo merlin....
Svako malo je u banovicima. Nece dugo ne brini
LBVIEW

#760 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Ti si to vec davno trebao zbog serpske propagande koju siris po forumu, sta je sljedece "cuo ja na sokolac-kurac.com kako je Sidran drzao srpske robove u podrumu"? :lol:
A vidim sprijateljio si se i s likom kojem "baba Bilja nije nista kriva", ako, ako, svoji ste.
madner

#761 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by madner »

Ide iz krajnosti u krajnost.

Nikog ne tjeraju da ide na koncert. Grad je iz nekog razloga odlucio da je to dobar potez. Bregovic provodi odavno puno vremena u i oko Sarajeva.
Da li je bezveze umjetnik ili nije, glupo raspravljati, ima rezultate kakve ima.

Jedina ispravna kritika bi bila na sponzore, ne na izvodjaca.
Edin H.

#762 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Edin H. »

[*]
Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A je li Bregovic ista izjavio za vrijeme rata? Sorry ako je vec bilo pitanje.
Radio je muziku za Kustin Underground koji je financirao Milošević, tako da mislim da nije moralna gromada. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#763 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

Edin H. wrote:[*]
Bodkin wrote:
Radio je muziku za Kustin Underground koji je financirao Milošević, tako da mislim da nije moralna gromada. :oops:
ma de i ti više,to se bolan ne treba spominjati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#764 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

bolje Bregi pusHit qujac i josH ga placat neg Bonu i Pavarotiju dat ime trga... jos mu trazili PCijevci da vrne pasaporte...

hizo ramidovic

#765 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by hizo ramidovic »

ocekujemo kustu da nam iduce godine otvori sff i da mu se uruci pocasno srce sarajeva...i bezbeli da nam zvaljo svira i peva na after partiju...sve prema zaslugama
kakavdanakneiskustvu

#766 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

hizo ramidovic wrote:ocekujemo kustu da nam iduce godine otvori sff i da mu se uruci pocasno srce sarajeva...i bezbeli da nam zvaljo svira i peva na after partiju...sve prema zaslugama
:thumbup:
pici

#767 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

hizo ramidovic wrote:ocekujemo kustu da nam iduce godine otvori sff i da mu se uruci pocasno srce sarajeva...i bezbeli da nam zvaljo svira i peva na after partiju...sve prema zaslugama
:thumbup:
Edin H.

#768 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Edin H. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Edin H. wrote:
ma de i ti više,to se bolan ne treba spominjati
Ima i kontra-argument

Voli repa, a trebalo mu je casha :skoljka:
radostan dan

#769 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by radostan dan »

Jel komšo rezerviso prvi saf?
tandmand

#770 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

Evocirajući uspomene iz nekadašnjeg Sarajeva, Bregović kaže da je to bilo jedno drugačije vreme.

"U moje vreme se išlo u Sarajevo na večeri poezije u jednakom broju kao na koncerte. Tada su recitovali Rajko Nogo, Duško Trifunović, Radovan Karadžić..."
pici

#771 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

Image

Hamo motaj kablove...
tandmand

#772 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

U prošlom veku su Amerikanci da bi pokazali kako su demokratsko društvo, u prvi plan gurali crnce kada su u pitanju sport i muzika.
Tako sada lukavi muslimani rade sličnu stvar, da bi nazor pokazali kako je Sarajevo multietnički grad.
Reisu-l-ulema je tokom susreta (sa Bregovićem) istakao kako svi imamo obavezu učiniti sve što možemo kako bi se multietnički i multikonfesionalni duh Sarajeva i Bosne i Hercegovine sačuvao i svetu prezentirao.
radostan dan

#773 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by radostan dan »

Hmmm, gledam set...nema jeremije, nema alkohol, nema tamo daleko.. ovo neki redukovani repertoar?
pici

#774 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

kako li ga ovi iz I.Sarajeva dozivljavaju kad kaze da je sarajlija :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#775 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

pici wrote:kako li ga ovi iz I.Sarajeva dozivljavaju kad kaze da je sarajlija :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: izdajica
Post Reply