Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zonbirile

#751 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote: nelogično je da je 135 ooo ljudi imalo taj procenat.Znači struka se prodala davno prije,sada samo vade fleke.
Čini mi se da je prethodni ministar Ministarstva za rad i soc. politiku FBiH ''uprskao'' stvar, pa je mogao primati invalidninu i onaj ko operacijom odstrani i žučnu kesicu. Ministar Vignjević - SDA, tako se zove.
---------------------------------------
ima i toga,ali i more zdravih pravih,najbolji su primjer RVI.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#752 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote: nelogično je da je 135 ooo ljudi imalo taj procenat.Znači struka se prodala davno prije,sada samo vade fleke.
Čini mi se da je prethodni ministar Ministarstva za rad i soc. politiku FBiH ''uprskao'' stvar, pa je mogao primati invalidninu i onaj ko operacijom odstrani i žučnu kesicu. Ministar Vignjević - SDA, tako se zove.
---------------------------------------
ima i toga,ali i more zdravih pravih,najbolji su primjer RVI.
Čini mi se da su za RVI revizioni ljekarski pregledi u toku, pa ko god zna za slučaj lažiranja u cilju sticanja RVI beneficija i invalidnina ima mogućnost anonimne dostave informacija:
Alipašina br. 41
Sarajevo
Telefon: +387 33 212-932, 212-933
Fax: +387 33 212 933
E-mail: [email protected]
Web: www.fmbi.gov.ba

Ministar: Zahid Crnkić
zonbirile

#753 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

[
@pdd
pa normalno da ima i provaljeni u Mostaru i nikom ništa.Ovde svako zna nekog da je na guzove došao do beneficije.uostalom znaju li se kriteriji,ili je kao za zaposlene,od posla do kuće,od kuće do posla.Nominalno su ljudi bili na spisku jedinice,vojske ni vidjeli,stradali u teškim okršajima,po kafićima i sl.Imaš više segmenata muljaže,nije samo u medc. struci,nego i nivo više.Čovjeka upuca muž,kao ljubavnika vlastite žene,u avliji u Sarajevo,oba podrumaša,na spisku,ovja ljubavnik stvarno ostane inavalid u nogu,ali je li RVI?
cico x

#754 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by cico x »

kad vec pricate o invalidima ,kako ide procedura za dobijanje one naljepnice sto koriste invalidi na autima?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#755 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

cico x wrote:kad vec pricate o invalidima ,kako ide procedura za dobijanje one naljepnice sto koriste invalidi na autima?
Pojma nemam.
zonbirile

#756 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

cico x wrote:kad vec pricate o invalidima ,kako ide procedura za dobijanje one naljepnice sto koriste invalidi na autima?
-----------------------------------------
kažu najlakše skeniranjem
braca

#757 Mafija u bijelom

Post by braca »

Danas bijah u Vrazovoj ambulanti, vodio sam staru majku na pregled za koji je cekala termin puna DVA mjeseca. Mogla je do sada tri puta umrijeti da doceka da je prime na kontrolu (radiolosko snimanje). Elem, ustadosmo u 06,30h po ovoj zimi i magli (nisam ja problem, naglasavam, nego stara majka!), dodjosmo u Vrazovu i oni mrtvi-hladni kazu - nema reagenasa.

Pa pitah ih ja zasto nam to nisu telefonom javili kada uvijek uzimaju broj mobilnog i insistiraju na tome, oni - nista, smijesno im, kazu dodjite po NOVI termin iza Nove godine.

Sta covjek da im radi? Da polupam tamo sve - ne moze to tako, odoh u zatvor. Da ih pljunem, ne moze ni to. Ostaje samo da podvijenog repa napustimo ambulantu i da im usebi psujem sve zivo i mrtvo.

Kod privatnika ima sve i reagenasa i sve sto treba. Kod tih istih doktora koji rade u Vrazovoj. Pa dobro, ako je to tako, zasto vec jednom ne odobre lijecenje u privatnoj praksi, da se ujednace sa javnim sektorom, ali ne na ovaj nacin koji reklamiraju da su odobrili, to je laž i foluška, a ustavri moras traziti stotinu odobrenja od osiguravajuce kuce, pa ako ti odobre, moze kod ponekog privatnika.

Treba uraditi to na najjednostavniji nacin: nesto ti treba, otvoris telefonski imenik, odaberes privatnu ordinaciju, odes i zavrsis sve sto ti treba. Na regularnu zdravstvenu knjizicu.

Korupcija u zdravstvu? Ovim potezom ce PREKO NOCI nestati sve korupcije u zdravstvu za vijeke vijekova. Samo, onaj ko brine o ovome, zaboli ga ona stvar, ima dobru platu i pristup zdarvstvenim uslugama i uopste ge ne interesuje sta se desava u bazi - u narodu.

Eto, da vidim sta vi mislite o ovoj mafiji u bijelom.
Troll_Happens

#758 Re: Mafija u bijelom

Post by Troll_Happens »

djes ti prije lupao i pljuvao hahahha
pa burazu ne zavisi od doktora hoce li imati reagens nego od onih sto nabavljaju med. opremu. Nije doktor kriv nego sistem.. ljekar je isto placen za posao i mora raditi... mizerije su plate za koje jedan doktor radi a tolike godine provede na faxu uceci da bi mu neka seljacina dosla i rekla daj ili cu ti porazbijati sve.. pa brate ako ti se ne svidja imas pare plati idi privatniku i vozdra... :x ni u jednoj zemlji doktori nisu nisko pali ko kod nas, moze se svaki smetljar izivljavati i bolje ziviti.... tu ne mislim na kriminalce u smislu direktora domova i koji operishu sa kovertama... nego govorim o obicnim postenim radnicima. A kukoljaima uvijek ko u svakoj profesiji od sestara pa nadalje...
isto je i sa GRASOM pljuje se a ljudi se voze pa nemoj se voziti pa pljuj budi gazda vozi se taxijem i gotovo.
:oops:
braca

#759 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by braca »

O tome se i radi sto ja NISAM gazda i sto ja NEMAM novaca da placam privatnike, a obzirom da se u ovom slucaju radi o mojoj majci KOJA CIJELI ZIVOT PLACA DOPRINOSE ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE, zaboli me ona stvar ko je kriv, samo znam da u javnom sektoru ne moze nista, a placamo cijeli zivot za njihove usluge, a u privatnom sektoru moze sve - ali za lovu. Pa neka izjednace - ali stvarno, u praksi - privatni i javni sektor, pa da mozemo k'o normalni insani imati lijecenje. A smrad korumpiranu nogom u dupe, tada vise ne bi imnali osnova da muzu lovu od jadnog naroda za bilo kakvu uslugu u bolnicama, sto se POSEBNO odnosi na porodiliste i na hirurske discipline.
palamuda

#760 Re: Mafija u bijelom

Post by palamuda »

braca wrote:Danas bijah u Vrazovoj ambulanti, vodio sam staru majku na pregled za koji je cekala termin puna DVA mjeseca. Mogla je do sada tri puta umrijeti da doceka da je prime na kontrolu (radiolosko snimanje). Elem, ustadosmo u 06,30h po ovoj zimi i magli (nisam ja problem, naglasavam, nego stara majka!), dodjosmo u Vrazovu i oni mrtvi-hladni kazu - nema reagenasa.

Pa pitah ih ja zasto nam to nisu telefonom javili kada uvijek uzimaju broj mobilnog i insistiraju na tome, oni - nista, smijesno im, kazu dodjite po NOVI termin iza Nove godine.

Sta covjek da im radi? Da polupam tamo sve - ne moze to tako, odoh u zatvor. Da ih pljunem, ne moze ni to. Ostaje samo da podvijenog repa napustimo ambulantu i da im usebi psujem sve zivo i mrtvo.

Kod privatnika ima sve i reagenasa i sve sto treba. Kod tih istih doktora koji rade u Vrazovoj. Pa dobro, ako je to tako, zasto vec jednom ne odobre lijecenje u privatnoj praksi, da se ujednace sa javnim sektorom, ali ne na ovaj nacin koji reklamiraju da su odobrili, to je laž i foluška, a ustavri moras traziti stotinu odobrenja od osiguravajuce kuce, pa ako ti odobre, moze kod ponekog privatnika.

Treba uraditi to na najjednostavniji nacin: nesto ti treba, otvoris telefonski imenik, odaberes privatnu ordinaciju, odes i zavrsis sve sto ti treba. Na regularnu zdravstvenu knjizicu.

Korupcija u zdravstvu? Ovim potezom ce PREKO NOCI nestati sve korupcije u zdravstvu za vijeke vijekova. Samo, onaj ko brine o ovome, zaboli ga ona stvar, ima dobru platu i pristup zdarvstvenim uslugama i uopste ge ne interesuje sta se desava u bazi - u narodu.

Šta će ti reagensi za radiološko snimanje, niđe veze.
Ja koliko znam Zavod zdravstvenog osiguranje je ima i tri mjeseca sklopio ugovor sa privatnim ordinacijama.
Dakle ako te Javni sektor ne može naručiti u roku od mjesec dana, automatski dobijaš uputnicu privatniku gdje ideš samo sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom.
100 % tačno, iskusio takođe sa starim članom svoje porodice, nije istina da su ti rekli dođi po novi termin, ne lupaj i ne širi dezinformacije.
:thumbup:
braca

#761 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by braca »

Od koga dobijes uputnicu? Od ljekara opste prakse iz obiteljske medicine - sigurno ne, odnosno, mozes ti dobiti uputnicu, ali moras nesto ici u Zdravstveno osiguranje na Socijalno, pa neku dokumentaciju nositi tamo na salter....pa ako ti odobre.......tako sam cuo....ali proceduru ne znam.

Bilo bi dobro da nam to pojasnis, korak po korak, mnogi bi bili zahvalni, ukljucujuci i moju malenkost.

Nadalje ja ne lupam- a najvise mrzim ove jake virtualne likove koji vole da vrijedjaju druge preko interneta, a u stvarnom zivotu su male mace. Ne znam u zivotu kad se je neko odvazio da mi kaze u kafani da lupam, niti je imao potrebe.

Nadalje, ja ne lupam, nego sam bio jutros na prvom spratu Vrazove po ranije dogovorenom terminu, onaj drugi salter kada se udje i odbili su nas i rekli da dodjemo po novi termin iza Nove godine. Tako ti je to.

Napisao bih ti jos svasta, ali necu jer ce me - banirati. Ali smatraj kao da sam ti i napisao, zamisli sta bi sve to moglo biti. I neovisno od mene, nauci se - ba- da pristojno i civilizovano razgovaras, nema potrebe da budes smrad.
Last edited by braca on 21/12/2010 10:42, edited 1 time in total.
awake

#762 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by awake »

svakom doktoru opšte prakse je dalo ograničen broj tih uputnica za privatnike, on ti da tu uputnicu ako nije ispuco sve za ovaj mjesec i s tim ideš u socijalno koje ti da kod kojeg privatnika ides (nemožes ti birat), sve ide brzo i nije plaho komplikovano
braca

#763 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by braca »

awake wrote:svakom doktoru opšte prakse je dalo ograničen broj tih uputnica za privatnike, on ti da tu uputnicu ako nije ispuco sve za ovaj mjesec i s tim ideš u socijalno koje ti da kod kojeg privatnika ides (nemožes ti birat), sve ide brzo i nije plaho komplikovano

Ovo je vec nesto konstruktivno, thanks.
nevenkagaragic

#764 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Evo sta jutros procitah, a kaze Mustafa Cuplov.

21-12-2010 02:00
Liječenje kod privatnika moguće i nakon 1.marta

Ugovore koje su sarajevsko kantonalno Ministarstvo zdravstva i Zavod zdravstvenog osiguranja potpisali sa deset privatnih ordinacija važit će do kraja februara iduće godine. Naime, od 1. oktobra građani sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom idu na preglede kod privatnika i za sada ovaj način pružanja zdravstvenih usluga odvija se bez problema.

Kako nam je kazao Mustafa Cuplov, sarajevski ministar zdravstva privatnici se redovno kontrolišu i ukoliko bude nekih naznaka da negdje nešto ne štima kada je u pitanju broj pregleda, Ministarstvo može tražiti raskid ugovora.

- Ugovor je potpisan na pet mjeseci i mi za sada nismo imali pritužbi od građana. Malo je u počeku bilo nedoumica zbog procedure, ali sistem je već sada uhodan. Zavod zdravstvenog osiguranja je za ovu namjenu osigurao 1, 5 miliona KM i mi nećemo dozvoliti da neko radi mimo ugovora kojeg je potpisao. Vjerovatno će nakon isteka roka ugovori biti produženi - kazao je ministar Cuplov.

Ugovore su potpisali poliklinika SANASA, Republički centar za medicinsku rehabilitaciju Fojnica, Internistička ordinacija «Dr Jelić», JZU Banjsko - rekreativni centar«Aquaterm», Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku «Doc.dr. Fahrudin Smajlović», PZU «Mehmedbašić», Poliklinika «Atrijum», ZU Lječilište «Banja - Terme Ilidža, Privatni rendgen - kabinet «Dr Fauzi Kelle» i Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku «Medichol».
J.M.

(San)
http://www.san.ba/index.php?id=15556
palamuda

#765 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by palamuda »

braca wrote:Od koga dobijes uputnicu? Od ljekara opste prakse iz obiteljske medicine - sigurno ne, odnosno, mozes ti dobiti uputnicu, ali moras nesto ici u Zdravstveno osiguranje na Socijalno, pa neku dokumentaciju nositi tamo na salter....pa ako ti odobre.......tako sam cuo....ali proceduru ne znam.

Bilo bi dobro da nam to pojasnis, korak po korak, mnogi bi bili zahvalni, ukljucujuci i moju malenkost.

Nadalje ja ne lupam- a najvise mrzim ove jake virtualne likove koji vole da vrijedjaju druge preko interneta, a u stvarnom zivotu su male mace. Ne znam u zivotu kad se je neko odvazio da mi kaze u kafani da lupam, niti je imao potrebe.

Nadalje, ja ne lupam, nego sam bio jutros na prvom spratu Vrazove po ranije dogovorenom terminu, onaj drugi salter kada se udje i odbili su nas i rekli da dodjemo po novi termin iza Nove godine. Tako ti je to.

Napisao bih ti jos svasta, ali necu jer ce me - banirati. Ali smatraj kao da sam ti i napisao, zamisli sta bi sve to moglo biti. I neovisno od mene, nauci se - ba- da pristojno i civilizovano razgovaras, nema potrebe da budes smrad.
Ja prijatelju više nisam derište nego zrela osoba sa poprilično životnog iskustva, tako da me komunikacija na nivo razbijanja noseva u kafani davno prestala zanimati. Nisam te mislio uvrijediti, naprotiv, htio sam ti pomoći, a ti bacio ovu tinejdzersku šuplju još ti samo fali ocam ubiću ga. Eto izvini, nisam horan da se marišem ima već deset godina i potraži sparing partnera na drugoj adresi.

O temi
Mojoj majci porodični doktor dao uputnicu radiologu, ja otišao, kad kaže nemamo termina sa istom uputnicom se vratite svom porodičnom ljekaru da Vas pošalje privatniku. Ja se vratio i dobio drugu uputnicu javio se u socijalno i oni mi dali neki papirić sa kojim sam otišao privatniku i odmah došao na red ne može jednostavnije. Nigdje ni jednog momenta nisam imao potrebu da nekog razbijem iako mi je majka teško pokretna, al to je moj usud i nije mi kriv ni doktor ni sistem.
Brus Lee

#766 Re: Mafija u bijelom

Post by Brus Lee »

palamuda wrote:
braca wrote:Danas bijah u Vrazovoj ambulanti, vodio sam staru majku na pregled za koji je cekala termin puna DVA mjeseca. Mogla je do sada tri puta umrijeti da doceka da je prime na kontrolu (radiolosko snimanje). Elem, ustadosmo u 06,30h po ovoj zimi i magli (nisam ja problem, naglasavam, nego stara majka!), dodjosmo u Vrazovu i oni mrtvi-hladni kazu - nema reagenasa.

Šta će ti reagensi za radiološko snimanje, niđe veze.
Ja koliko znam Zavod zdravstvenog osiguranje je ima i tri mjeseca sklopio ugovor sa privatnim ordinacijama.
Dakle ako te Javni sektor ne može naručiti u roku od mjesec dana, automatski dobijaš uputnicu privatniku gdje ideš samo sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom.
100 % tačno, iskusio takođe sa starim članom svoje porodice, nije istina da su ti rekli dođi po novi termin, ne lupaj i ne širi dezinformacije.
:thumbup:
Covjek je napisao radiolosko snimanje, a u privatnu ordinaciju sa zdravstv knjizicom, mozes ici samo na ultrazvucno snimanje :dance:
Brus Lee

#767 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Brus Lee »

braca wrote:
awake wrote:svakom doktoru opšte prakse je dalo ograničen broj tih uputnica za privatnike, on ti da tu uputnicu ako nije ispuco sve za ovaj mjesec i s tim ideš u socijalno koje ti da kod kojeg privatnika ides (nemožes ti birat), sve ide brzo i nije plaho komplikovano

Ovo je vec nesto konstruktivno, thanks.
Jos jednom, uputnice za privatne ordinacije vaze samo za ultrazvucnu dijagnostiku. Znaci, ako ti stara treba RTG snimak, mora u Dom zdravlja, ako nece/ne moze da plati. :sad:
braca

#768 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by braca »

RTG, jah. Thanks i tebi. I ovo je nesto novo, no na zalost razocaravajuce. Jbga. Bosnia. :x
nevenkagaragic

#769 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Pre desetak dana , negde pre ponoci, zvali smo Hitnu u Tuzli jer je komsinica bila jako lose. Padala je u nesvest ucestalo, povracala sve sto bi malo pojela.
Zivi sama, malena, sitna, kao pahuljica, suprug joj je bio teski bolesnik (godinama je 3 puta sedmicno isao na dijalizu), umro je pre 4 godine, dece nisu imali, a ona ima SVE moguce bolesti : epilepsiju, srcani aparat (operisala srce pre nepune 2 godine jer joj je radilo samo 25%), zelucanu herniju i cir i jos kojesta, creva losa - ne znam kako prezivljava od hleba, mleka i nesto voca (vecinu hrane NE SME jesti).

Eh, u Hitnoj kazu neka dodje taksijem, ukljucicemo je na aparat i posmatrati (zena koja pada stalno u nesvest, i to u pola noci???).

Nista, sedeli smo muz i ja kod nje, ona u fotelji gubila se i dolazila k sebi ...

Nakon izvesnog vremena (pola sata ili vise, zovu iz Hitne i pitaju da li je krenula. Kazemo ne, nije, a oni - eto MI krecemo.
Malo mi je bilo cudno sto su se parkirali tacno ispod njenog balkona, iako smo rekli SAMO IME I NASELJE, ne i broj zgrade!

Pregledali su je, uradili EKG, cudili se svim mogucim bolestima koje ima (citajuci njenu medicinsku dokumentaciju) i mlada doktorica je zakljucila da joj zelucana hernija pravi problem i da ima lagane, ali ucestale napade epilepsije (rekla sam joj da nije imala one jake napade od operacije srca).

Zasto ovo pisem?
Pre 2-3 dana muz mi rece da je susreo u naselju vozaca kola Hitne pomoci (zivi tu u istom naselju-znaju se) koji ga je pitao da li je on bio neku noc kod komsinice i zvao Hitnu? A evo zasto ga je pitao : ON, VOZAC, je cuo prezime i rekao doktorima :

"SEVAP JE OTICI, TA ZENA JE STVARNO BOLESNA"!!!

Onda mi je bilo jasno otkud kola Hitne ispod balkona, a nismo rekli adresu! Dakle, IMALI su kola na raspolaganju, ali im se NIJE ISLO!!!

Onda se ne treba cuditi ovakvim situacijama i komentarima tipa "bacaju grah iza šaltera da vide kome idu a kome ne idu" :
Razbio šaltersko staklo i fizički nasrnuo na vozača SHMP-a
nevenkagaragic

#770 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Ovde bar "traju" (istina predugo), a u BiH lekarske greske ne mogu ni stici do sudjenja - to tuzioci po hitnom postupku "resavaju" - odbacuju...
Sto bi se mucili tolike godine iznalazeci sve moguce i nemoguce nacine da zastite Hipokratove krivokletnike.

Vesti Hronika Suđenja za lekarske greške predugo traju
sokkia

#771 Hipokratova zakletva i doktori!

Post by sokkia »

Malo sam se kolebao dali da ovo stavim na forum ili ne ali ipak evo hoću.
Primjer 1.
Priča mi jaran kojem je nedavno umro otac:
Otac mu je dobio rak prostate i upućen na Koševo gdje je imao trtman koji nije bio moguć u našoj bolnici.
Otamo je poslat nazad sa nalazima i preciznom upustvu za operaciju koja je se mogla uraditi i u našoj bolnici.Kad se javio "svom doktoru"ovaj mu je rekao donesi sutra još 200km i odmah si na programu a prije mu je već dao 200.Što je ovaj naravno i uradio.Ćovjek je nakon operacije podlegao .
Primjer 2.
Nedavno sam odveo sina od 8 godina u hitnu pošto je dobio temperaturu i poćeo povraćat .U hitnoj je bio doktor i kad sam ušao dao mu zdravstvenu knjižicu on je upisivajući podatke pitao šta je djetetu ja sam mu objasnio o ćemu se radi taj doktor( znam da mi ovo nečete vjerovat )nije ni digao pogled prema djetetu a kamoli da ga je pregledao napisao da ga vodim u dom zdravlja da mu daju infuziju.To sam i uradio ali mi nikako nije jasan postupak tog doktora da ne pogleda djete.
Pitam se šta znaći hipokratova zakletva i zašto je ovakvi "doktori"polažu???
Dali postoji naćin da se ovakvim doktorima stane ukraj i da im se oduzmu radne dozvole jer ne zaslužuju ovako časno zvanj ?
kurty

#772 Re: Hipokratova zakletva i doktori!

Post by kurty »

Svaka cast sto nisi generalizovao...
Prijavljivati ih... Direktoru, sefu odjeljenja... Kome god...Samo ih treba prijavljivati...
vazi

#773 Re: Hipokratova zakletva i doktori!

Post by vazi »

nemas ti njih kome prijavljivati kad je sve ogrezlo u korupciji, i sef i direktor i profesor na faxu...

stvoriti pravnu drzavu , dug je put....
kurty

#774 Re: Hipokratova zakletva i doktori!

Post by kurty »

vazi wrote:nemas ti njih kome prijavljivati kad je sve ogrezlo u korupciji, i sef i direktor i profesor na faxu...

stvoriti pravnu drzavu , dug je put....
nek za korupciju prijavi krimolovcima...
zateznistub

#775 Re: Hipokratova zakletva i doktori!

Post by zateznistub »

Odgovor na tvoju dilemu:
Davne 1972. diobio sam temperaturu 40 i otac me odveo (odnjeo) u Kumrovec. Nakon desetak minuta cekanja zajedno ostalim pacijentima koje niko nije prozivao, poceo ih je traziti i nasao ih sve u jednoj sobi kako ispijaju litrenjak mimo pauze. Nakon ŠUTANJA njih i litrenjaka odmah sam uzet u postupak masiranja alkoholom radi skidanja teperature te hitnog pregleda i upucivanja na dalje lijecenje.
Samo i jedino tako mozes nesto postici, zalbe i tuzbe okaci o zid.
Post Reply