Pre desetak dana , negde pre ponoci, zvali smo Hitnu u Tuzli jer je komsinica bila jako lose. Padala je u nesvest ucestalo, povracala sve sto bi malo pojela.
Zivi sama, malena, sitna, kao pahuljica, suprug joj je bio teski bolesnik (godinama je 3 puta sedmicno isao na dijalizu), umro je pre 4 godine, dece nisu imali, a ona ima SVE moguce bolesti : epilepsiju, srcani aparat (operisala srce pre nepune 2 godine jer joj je radilo samo 25%), zelucanu herniju i cir i jos kojesta, creva losa - ne znam kako prezivljava od hleba, mleka i nesto voca (vecinu hrane NE SME jesti).
Eh, u Hitnoj kazu neka dodje taksijem, ukljucicemo je na aparat i posmatrati (zena koja pada stalno u nesvest, i to u pola noci???).
Nista, sedeli smo muz i ja kod nje, ona u fotelji gubila se i dolazila k sebi ...
Nakon izvesnog vremena (pola sata ili vise, zovu iz Hitne i pitaju da li je krenula. Kazemo ne, nije, a oni - eto MI krecemo.
Malo mi je bilo cudno sto su se parkirali tacno ispod njenog balkona, iako smo rekli SAMO IME I NASELJE, ne i broj zgrade!
Pregledali su je, uradili EKG, cudili se svim mogucim bolestima koje ima (citajuci njenu medicinsku dokumentaciju) i mlada doktorica je zakljucila da joj zelucana hernija pravi problem i da ima lagane, ali ucestale napade epilepsije (rekla sam joj da nije imala one jake napade od operacije srca).
Zasto ovo pisem?
Pre 2-3 dana muz mi rece da je susreo u naselju vozaca kola Hitne pomoci (zivi tu u istom naselju-znaju se) koji ga je pitao da li je on bio neku noc kod komsinice i zvao Hitnu? A evo zasto ga je pitao : ON, VOZAC, je cuo prezime i rekao doktorima :
"SEVAP JE OTICI, TA ZENA JE STVARNO BOLESNA"!!!
Onda mi je bilo jasno otkud kola Hitne ispod balkona, a nismo rekli adresu! Dakle, IMALI su kola na raspolaganju, ali im se NIJE ISLO!!!
Onda se ne treba cuditi ovakvim situacijama i komentarima tipa "bacaju grah iza šaltera da vide kome idu a kome ne idu" :
Razbio šaltersko staklo i fizički nasrnuo na vozača SHMP-a