Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Neelix

#751 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Neelix »

ciro rulz :oops:
Risto Kuglarić

#752 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

ne! hrasno rulz. al to je već druga tema... :oops:
Abacija

#753 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Edin H. wrote:Kao sto sam vec rekao nisam za bojkot, jer ne vidim svrhu.
Ustvari mislim da bojkotom samo profitira Savez, jer ionako su nam u zadnjih par gostovanja pravili velike probleme da dobijemo karte i udjemo na stadion. Njih apsolutno ne interesuje hoce li nas tim dobiti podrsku sa trbina, da li cemo pobijediti ili ne.
Ali ne funkcionise to kao sto su oni zamislili ;-)
Meni se cini da najvise pricaju o bojkotu oni koji su u zadnjih dvije-tri godine bili na jednoj, dvije ili nijednoj utakmici reprezentacije. Mogu li da objasnim pojedincima da se bojkot ne odnosi da li ces ili ne gledati utakmicu na Televiziji, nego da li ces zavuci ruku u dzep i platiti kartu i putovanje do Sarajeva ili Zenice, da li ces zavuci ruku u dzep i otici u Armeniju, Estoniju, Spaniju, Belgiju, Tursku...
E sada, svaka utakmica kojoj prisustvujemo predstavlja novu demonstravciju protiv Saveza i to ce se zasigurno nastaviti.
Naravno na sljedecoj utakmici treba donijeti i transparante kojima cemo jasno dati do znanja deda Ciri sta mislimo o njegovoj ljubavi sa pobornikom podijele BiH Tudjmanom

Prema tome moje misljenje je reprezentaciju podrzavamo, neredi protiv Saveza se nastavljaju. a Ciri pravimo probleme dok ne revidira :D svoje stavove.
Ciro svoje stavove nece promijeniti, star je... Postavlja se pitanje koliko ce on biti profesionalan. On sam tvrdi da ce biti 100% profesionalan i da njegovova politicka ubjedjenja nece uticati na posao. Ali to toliko nije ni vazno koliko je vazno pitanje na koji ce on to nacin voditi reprezentaciju. Da li ce biti lutka koja igra na koncima Saveza ili ce stvarno odrzati svoj integritet kao selektor?
Ocigledno je da se Ciri dusevna hrana biti u centru paznje. E, da bi on tu paznju dobio od nas navijaca trebace je i zaraditi. Prvo muzika pa onda pare. Kada pokaze da stvarno radi ono sto i obecava po novinama, onda cemo i doci na tribine. Do tada sva ta njegova prica ne vrijedi tariguza na kojem je odstampana.
Abacija

#754 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Avdo Z. wrote:Abacija je napisao\la dosta logican post i uglavnom se slazem u svemu osim zadnjeg dijela. Savez se ne smije petljati u svari kao sto su izbor igrac i taktika. Ne znam da li je toga bilo do sada, Sliskovic nije nikada rekao ni rijec o tome da nije bio samostalan u odlucivanju, kod Muzurovica je igrao ko je htio da igra, mislim da ni Kodri za ono kratko vrijeme nije niko tako nesto sugerisao, Blazevicu nece pogotovo.
Mnogi pominju razna imena kao primjer da je noko pozivat pa nestao, ali treba shvatiti da mi nismo imali sirok izbor i moralo se probati sve i svasta, pa jedna Misimovic nije odigrao ni munute ni u jednoj lizi na svijetu kad je pozvan. Sta bi bilo da se pokazao kao levat? Savez se treba brinuti o organizaciji, o uslovima za pripreme, o sponzorima, u dogovoru sa selektorom o prijateljskim utakmicama i slicnim stvarima.

Selektor je taj koji je zaposlenik saveza, kojeg savez placa i samim tim mora u nekim stvarima uvazavati taj savez. Hajde ti, kad te sef pozove na sastanak kazi necu ovako mora biti i tacka, pa ces vidjeti kako ces dobiti nogu. Kodro je odbio doci na sastanak na kojem se trebalo raspravljati o utakmici sa Iranom i ispravno je dobio otkaz. Dalje, selektor odgovara za svoje rezultate i samim tim kako sam vec rekao mora imati potpunu slobodu o izboru igraca, taktici.
Ako ne postigne ocekivane rezultate zna se da mu je noga, nema milosti.
Zadnja stvar u Abacijinom postu je o vezi izmedju igraca i navijaca i tu mi bas ne stima. Igraci trebaju i moraju dati maksimum, ali ko god se i malo bavio sportom zna da je ogromna razlika dati sve od sebe pred punim i praznim stadionom. Pred punim stadionom ne da dajes sve od sebe, nego cetiri puta sve od sebe, ponekad ti se ucini da bi mogao i poletjeti. Nasi protivnici u grupi 5 su kvalitetniji timovi od nas i nasa jedina sansa je da oni koju budu igrali i navijali izgaraju spojenu u jedno, povezani zlatnim ljiljanima i Bosnom i Harcegovinom. Zato jos jednom apelujem da oni koji vole svoju zemlju, oni koji vole fudbal, razmisle da ne dozvole da ih provokatori vodaju za nos i naturaju misljenje kao zadnjim fukarama.
Kodro je pokusao da sa direktnim sukobom promijeni nesto i izgubio je. Fino je trebao otici u Iran i povesti sve one mlade igrace iz dijaspore. Na taj nacin bi ostao na poziciji selektora i nastavio bi rad na poboljsanju stanja. Istovremeno osigurao bi sve te igrace za nasu reprezentaciju pa ih tako poslije nebi mogli otimati Hrvatska, Srbija, Danska, Svedska, Kanada, USA, itd.

Po dosadasnjim izjavama nekih igraca izgleda da ce oni prestati sa bojkotom. Sigurno ima i caka zasto to i rade. Ako je to zbog love i buducih ugovora onda ce oni ginuti na terenu ili mi za njih navijali, ili protiv ili tribine bile prazne. Oni ce ginuti za sebe!!!

Glavno pitanje ovdje je - sta ces Ti licno uraditi ako se vidi da Savez i dalje otvoreno radi protiv te nase resprezentacije "spojene zlatnim ljiljanima i Bosnom i Hercegovinom"?
Torentte

#755 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Ne znam zašto svi hukate na Tuđmana, pa da nije bilo hrvatske vojske nikad ne bi zaustavili rat, jer Srbi su popustili i potpisali sporazum kad su stjerani i kad je vojska federacije uz iznimnu podršku vojske iz Hrvatske došla na 20-ak kilometara od Banja Luke, nikad to vojska FBIH ne bi uspjela bez hrvatske vojske. Trebate biti zahvalni Hrvatskoj i Tuđmanu što danas imate bošnjačku federaciju, a vi pričate protiv njega.
A to što vam je neko nalagao da je Tuđman htio dijeliti BiH u to ne bih ulazio, to je bila politička propaganda pred izbore.
campa_xxx

#756 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

Torentte wrote:Ne znam zašto svi hukate na Tuđmana, pa da nije bilo hrvatske vojske nikad ne bi zaustavili rat, jer Srbi su popustili i potpisali sporazum kad su stjerani i kad je vojska federacije uz iznimnu podršku vojske iz Hrvatske došla na 20-ak kilometara od Banja Luke, nikad to vojska FBIH ne bi uspjela bez hrvatske vojske. Trebate biti zahvalni Hrvatskoj i Tuđmanu što danas imate bošnjačku federaciju, a vi pričate protiv njega.
A to što vam je neko nalagao da je Tuđman htio dijeliti BiH u to ne bih ulazio, to je bila politička propaganda pred izbore.
Hajde ti pasha na podforum politika ovdje ti nije mjesto....
Mobile_Disco

#757 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Torentte wrote:Ne znam zašto svi hukate na Tuđmana, pa da nije bilo hrvatske vojske nikad ne bi zaustavili rat, jer Srbi su popustili i potpisali sporazum kad su stjerani i kad je vojska federacije uz iznimnu podršku vojske iz Hrvatske došla na 20-ak kilometara od Banja Luke, nikad to vojska FBIH ne bi uspjela bez hrvatske vojske. Trebate biti zahvalni Hrvatskoj i Tuđmanu što danas imate bošnjačku federaciju, a vi pričate protiv njega.
Da naravno da mu trebamo biti zahvalni.. :oops: Ti stvarno nisi svjestan sta pricas..
Torentte

#758 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Dobro, nisam svjestan šta pričam, vi pljujte i dalje na Ćiru bez razloga i govorite kako ne valja jer čovjek podupire Tuđmana, a došao pomoći b-h nogometu. I to čini za nogometnu siću!!! Vama ne bi valjao ni Mourinho, našli bi mu neku zamjerku, ako ne nacionalističku, onda kvalitativnu.
Mobile_Disco

#759 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Torentte wrote:Dobro, nisam svjestan šta pričam, vi pljujte i dalje na Ćiru bez razloga i govorite kako ne valja jer čovjek podupire Tuđmana, a došao pomoći b-h nogometu. I to čini za nogometnu siću!!! Vama ne bi valjao ni Mourinho, našli bi mu neku zamjerku, ako ne nacionalističku, onda kvalitativnu.
Za Tuđmana ti govorim jer sam "osjetio" tu njegovu politiku..

Eto u Zagrebu je zaradjivao 10.000.000 po sezoni :oops:
LSD

#760 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by LSD »

Kakve gluposti i laži ti pricaš covjece...to je nehumano :( :( ....a koje sranje od price :x
cyprus

#761 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Bože sačuvaj na šta liči tema!!! :x :x
olduser

#762 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by olduser »

CIRO PEDERU

SAVEZ NAPOLJE :x

BOJKOT LIGE

BOJKOT REPREZENTACIJE
cyprus

#763 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

E ja znam da mi je odsad BOJKOT ove teme, a uostalom i svih koje se tiču domaćeg fudbala. :D Odsad se posvećujem samo internacionalnom :)
Torentte

#764 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

LSD wrote:
Kakve gluposti i laži ti pricaš covjece...to je nehumano :( :( ....a koje sranje od price :x

Gluposti, pitaj ljude koji su tada vodili ovu državu pa ćeš vidjeti da nisu gluposti. Istina boli, a sve i da ovo jesu laži, i dalje je činjenica da je federacija bošnjačka, a RS srpska, za to sam dao i argumente.
Ćiro je dobar trener, i napravit će rezultat samo mu treba malo podrške, a ne da ga pljuju sa svih strana. Ne govorim ovo zato što sam Hrvat, nego zato što želim da i ova reprezentacija krene naprijed, bar da imamo poštenu reprezentaciju, a premijer liga će valjda nekad postati regularno takmičenje, tu nam Ćiro ne može pomoći.
A vidim ti po nicku da si pod uzjecajem "sredstava" pa i ne možeš adekvatno odgovoriti :-)
JThomas

#765 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by JThomas »

e nek si ti nas prosvijetlio, da je tuđman ustvari neshvaćeni dobrotvor bosne i hercegovine :lol:

davno, davno je feral to najbolje formulisao :dance: :

Image
Risto Kuglarić

#766 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

Torentte wrote: Gluposti, pitaj ljude koji su tada vodili ovu državu pa ćeš vidjeti da nisu gluposti. Istina boli, a sve i da ovo jesu laži, i dalje je činjenica da je federacija bošnjačka, a RS srpska, za to sam dao i argumente.
Ćiro je dobar trener, i napravit će rezultat samo mu treba malo podrške, a ne da ga pljuju sa svih strana. Ne govorim ovo zato što sam Hrvat, nego zato što želim da i ova reprezentacija krene naprijed, bar da imamo poštenu reprezentaciju, a premijer liga će valjda nekad postati regularno takmičenje, tu nam Ćiro ne može pomoći.
A vidim ti po nicku da si pod uzjecajem "sredstava" pa i ne možeš adekvatno odgovoriti :-)
A vidiš li po svojoj lokaciji možeš li ti adekvatno pričati o situaciji u BiH? I koga uopšte zaboli šta si ti po nacionalnosti? Bio si zabavan dok si samo pričo besmislice, sad baš postaješ dosadan s tom politikom.
sl@ven

#767 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sl@ven »

kaanite se vise ovih, onih, ko je koga podrzavo, koje kome pus.... itd.

pun nam je svima k.... toga....

savez napolje i gotovo.....
tokar

#768 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by tokar »

sl@ven wrote:kaanite se vise ovih, onih, ko je koga podrzavo, koje kome pus.... itd.

pun nam je svima k.... toga....

savez napolje i gotovo.....
Tako je!

Savez napolje!
srpanj

#769 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by srpanj »

da...i ja se pridruzujem ovim vasim uzvicima... :-)
i jos jednom da utvrdimo gradivo: (ponavljajte za mnom :D )...SAVEZ napolje !
(i.. cyprus napolje ! :D ....mislim s ove teme ;-) )
cyprus

#770 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja napolju :D :D .
Torentte

#771 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Risto Kuglarić wrote:
Torentte wrote: Gluposti, pitaj ljude koji su tada vodili ovu državu pa ćeš vidjeti da nisu gluposti. Istina boli, a sve i da ovo jesu laži, i dalje je činjenica da je federacija bošnjačka, a RS srpska, za to sam dao i argumente.
A vidiš li po svojoj lokaciji možeš li ti adekvatno pričati o situaciji u BiH? I koga uopšte zaboli šta si ti po nacionalnosti? Bio si zabavan dok si samo pričo besmislice, sad baš postaješ dosadan s tom politikom.
Ja mislim da u ovoj temi ne treba pričati ni o politici ni o savezu, nego o tome šta nam Ćiro može pozitivno donijeti.
A o politici sam počeo jer su Ćiru počeli zvati ustašom i još kojekakvim imenima koje ne zaslužuje.
Hehe, kažeš bio sam zabavan dok sam pričao besmislice, a sad postajem dosadan s politikom, znači, ipak nisu bile besmislice, sam sebe demantiraš!
I još nešto, moja lokacija je u sred BIH i živim ovdje odkad sam se rodio, ovo sam napisao jer navijam za taj klub zato se nemoj na to osvrćati.
Risto Kuglarić

#772 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

Torentte wrote: Ja mislim da u ovoj temi ne treba pričati ni o politici ni o savezu, nego o tome šta nam Ćiro može pozitivno donijeti.
A o politici sam počeo jer su Ćiru počeli zvati ustašom i još kojekakvim imenima koje ne zaslužuje.
Hehe, kažeš bio sam zabavan dok sam pričao besmislice, a sad postajem dosadan s politikom, znači, ipak nisu bile besmislice, sam sebe demantiraš!
I još nešto, moja lokacija je u sred BIH i živim ovdje odkad sam se rodio, ovo sam napisao jer navijam za taj klub zato se nemoj na to osvrćati.
[/quote][/quote]

pričao si besmislice o ćiri koji nas je branio - bio si zabavan. prešao si na priču o federaciji, RS-u, svom hrvatstvu - posto si dosadan.
Vizavi lokacije, objasnio bih ti paralelu između osvrĆanja na ono "Lokacija:" oko nicka, i osvrĆanja na sam nick (kao npr.), al nisam siguran vrijedi li truda.
U principu slažem se sa jednim dijelom tvoje prve rečenice, a to je da ne treba pričati o politici. Tema je o selektoru koji je vezan za savez, a ima ljudi i koji misle da nam Ćiro ima šta i negativno donijeti.
sjever

#773 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sjever »

Mobile_Disco wrote:
cyprus wrote:Hipotetičko pitanje:

Šta bi radije:

a) bili prvaci svijeta sa ovim savezom
b) ostali prosječni sa idealnim savezom

:D :D
Skidam kapu :thumbup:
Torentte

#774 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Risto Kuglarić wrote:
Torentte wrote: Ja mislim da u ovoj temi ne treba pričati ni o politici ni o savezu, nego o tome šta nam Ćiro može pozitivno donijeti.
[/quote]

pričao si besmislice o ćiri koji nas je branio - bio si zabavan. prešao si na priču o federaciji, RS-u, svom hrvatstvu - posto si dosadan.
Vizavi lokacije, objasnio bih ti paralelu između osvrĆanja na ono "Lokacija:" oko nicka, i osvrĆanja na sam nick (kao npr.), al nisam siguran vrijedi li truda.
U principu slažem se sa jednim dijelom tvoje prve rečenice, a to je da ne treba pričati o politici. Tema je o selektoru koji je vezan za savez, a ima ljudi i koji misle da nam Ćiro ima šta i negativno donijeti.[/quote]

A jebga sad, nigdje nisam rekao da nas je Ćiro BRANIO, nego da je PJEVAO neke pjesme kada niko nije smio, ovo ostalo neću ni komentarisat jer nema smisla, a da i ne offtopičarim više.
LSD

#775 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by LSD »

Torentte wrote:
LSD wrote:

Gluposti, pitaj ljude koji su tada vodili ovu državu pa ćeš vidjeti da nisu gluposti. Istina boli, a sve i da ovo jesu laži, i dalje je činjenica da je federacija bošnjačka, a RS srpska, za to sam dao i argumente.
SVJESNO i ciljano si provokativan...dakle,svjesno politiziras na sportskim temama,ubacujes Tudjamana i njegovu ljubav prema BiH,svjesno se pravis naivan.
Kažeš da istina boli,a pri tome si itekako svjestan da lažeš tj.da prvi ti ne pišeš istinu u vezi Čire,Tudjmana,politike,federacije,hrvata,bošnjaka itd...dakle,dodatno se praviš lud.
Mislim da bi moderator trebao pregledati ove tvoje politicke besjede i adkevatno te "nagraditi" za iste.
Locked