Sto ne znas naucis. Hvala bogu pa je do istine danas prilicno lako doci (ako te istina zanima naravno). Imas dokaze, imas presude...SydneySerb1 wrote:pise da sam banovan, zanima me iz kojeg razloga jer nista drugo ne pise?
salvatore paradise wrote:A sta mislis da svojim rijecima napises nesto o temi? Jebes copy/paste nekih cirilicnih tekstova...SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Imam zanimljivog materijala sto se tice uloge Srba u WW2.
Hvala, pozdrav.
srpski mi nije maternji jezik, bolje da vam kopiram ono sto hocu da kazem nego da pisem jer mi je dosta slabo za pisati.
sto se tice uloge srba u ratovima 90tih, pa i to sto se desavalo po bosni. ja ne mogu da pricam o stvarima o kojima ne znam.
Srpska proslost
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
salvatore paradise
#751 Re: Srpska proslost
- muha_sa
#752 Re: Srpska proslost
a ovo što se dešavalo prije stotinjak i kusur godina znašSydneySerb1 wrote:pise da sam banovan, zanima me iz kojeg razloga jer nista drugo ne pise?
salvatore paradise wrote:A sta mislis da svojim rijecima napises nesto o temi? Jebes copy/paste nekih cirilicnih tekstova...SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Hvala, pozdrav.
srpski mi nije maternji jezik, bolje da vam kopiram ono sto hocu da kazem nego da pisem jer mi je dosta slabo za pisati.
sto se tice uloge srba u ratovima 90tih, pa i to sto se desavalo po bosni. ja ne mogu da pricam o stvarima o kojima ne znam.
-
salvatore paradise
#753 Re: Srpska proslost
Nije sija nego vrat. Nemam ja sta pricati sa sobom, meni je kristalno jasno o cemu se ovdje radi. Povijest jednog naroda koja traje stotinama godina svesti samo na 4 uzasne i sramotne godine je veoma objektivno razmisljanje. Vec rekoh samo nastavi, mene takve price ne zanimajumuha_sa wrote:gdje ti vidiš mržnjusalvatore paradise wrote:Mah ja sam budala, sto ista pokusavam. Izvol'te gospodo, mrznja je vasa stvar.![]()
ne do mi bog nosit to teško breme
ako je za tebe mržnja iznosit fakte i govorit o onom što je juce bilo onda popricaj malo sam sa sobom.
Isto kao da o Njemcima pricas samo kroz ulogu u Drugom svjetskom ratu...
-
SydneySerb1
#754 Re: Srpska proslost
Grci?ravno wrote:SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Hvala, pozdrav.
Može, super, samo nemoj zaboraviti i one o presvlačenju četnika-koljača u partizane 1942. i o telegramima Nedića Hitleru o rešenom jevrejskom pitanju u Srbiji! Ovi što se bune oko teme - navedite JEDAN primjer iz srpske prošlosti koji ukazuje na normalne i prijateljske odnose srpskog naroda sa nekim komšijom (osim Stefana Lazarevića kao presudnog faktora za vladanje Turaka većinom Balkana kroz 450 godina). Vječita zategnutost sa svima - Bugarima, Rumunima, Mađarima, Hrvatima, Bošnjacima, Albancima, Makedoncima, pa i "braćom" Crnogorcima - samo tako može opstati kolektivno ludilo od (albanskog) Kosova do danas!
- ravno
#755 Re: Srpska proslost
Navedi nick-ove pod kojima udaraš po mržnji na četničkim i ustaškim portalima, pa da ti vidimo vjerodostojnost. Sumnjam da ćeš moći, takve tamo ukinu nakon prvog posta.salvatore paradise wrote:Mah ja sam budala, sto ista pokusavam. Izvol'te gospodo, mrznja je vasa stvar.![]()
-
salvatore paradise
#756 Re: Srpska proslost
Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.ravno wrote:SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Hvala, pozdrav.
Može, super, samo nemoj zaboraviti i one o presvlačenju četnika-koljača u partizane 1942. i o telegramima Nedića Hitleru o rešenom jevrejskom pitanju u Srbiji! Ovi što se bune oko teme - navedite JEDAN primjer iz srpske prošlosti koji ukazuje na normalne i prijateljske odnose srpskog naroda sa nekim komšijom (osim Stefana Lazarevića kao presudnog faktora za vladanje Turaka većinom Balkana kroz 450 godina). Vječita zategnutost sa svima - Bugarima, Rumunima, Mađarima, Hrvatima, Bošnjacima, Albancima, Makedoncima, pa i "braćom" Crnogorcima - samo tako može opstati kolektivno ludilo od (albanskog) Kosova do danas!
-
SydneySerb1
#757 Re: Srpska proslost
znam zato sto sam imao priliku da naucim.muha_sa wrote:a ovo što se dešavalo prije stotinjak i kusur godina znašživi akter
sto se rata u bosni tice, jako malo informacija je dolazilo do nas. na televiziji nije bila velika pokrivenost tim dogadjajima, a kad bi zvali rodbinu da vidimo sta se desava, svako bi pricao svoju stranu price.
-
salvatore paradise
#758 Re: Srpska proslost
Ja sam porijeklom iz bosnjacke porodice te mi je kao takvom najvaznije udarati po vlastitoj mrznji. Uostalom ako vam je cilj biti isti kao ustase ili cetnici i to je ok. Samo nemoj prodavati multi-kulti pricu...ravno wrote:Navedi nick-ove pod kojima udaraš po mržnji na četničkim i ustaškim portalima, pa da ti vidimo vjerodostojnost. Sumnjam da ćeš moći, takve tamo ukinu nakon prvog posta.salvatore paradise wrote:Mah ja sam budala, sto ista pokusavam. Izvol'te gospodo, mrznja je vasa stvar.![]()
- ravno
#759 Re: Srpska proslost
Može, pa i Englezi, pa Rusi, pa Francuzi.....Kinezi....SydneySerb1 wrote:Grci?ravno wrote:SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Hvala, pozdrav.
-
SydneySerb1
#760 Re: Srpska proslost
Цена српске победе у првом светском рату: 1.247.435 људиsalvatore paradise wrote:Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.
Тукући се са силама које су биле одлучиле да је поробе и униште као самосталну државу и тако је спрече да оствари своје националне циљеве – да сабере све Србе у свом крилу, а поврх тога окупи око себе све земље настањене Јужним Словенима у Аустроугарској, Србија је у рату 1914-1918. године изгубила силно људство. Имала је толико гробова да их све није могла ни побележити. Ни платна није било довољно да би се на свакој кући, из које је неко погинуо или био убијен, могао истаћи црни барјак, по прастаром обичају.
Од 852.000 војника, колико је Србија позвала под ратну заставу, погинуло је на ратиштима или умрло од рана и епидемија 402.435 обвезника. Тако велике губитке, у односу на број становника није имала ниједна друга држава…
Само у 1914. години српска војска је остала без 2.110 официра, 8.074 подофицира и 153. 373 војника.
До септембра 1915. из списка живих избрисано је 172.508 бораца.
Током преласка преко Албаније живот је изгубило 77.455 војника, а на Солунском фронту, 1916, 1917. и 1918. године – 36.477.
Сем свега наведеног, године 1915, на територији Србије 34.781 војник умро је од рана или болести.
Колико су ови губици били велики, може се закључити и на основу податка, да је из читаве Хрватске и Славоније у Првом светском рату погинуло – у Србији, затим у Русији и на италијанском фронту око 70.000 војника (око 150.000 било је заробљено, већином у Русији).
И у заробљеништву је страдао велики број српских војника – у свему 81.214 бораца. Један број је убијен, један део умро услед слабе исхране и разних болести, а један део је оставио живот на сваковрсним радилиштима на којима ратни заробљеници, по Хашким конвенцијама, нису ни смели бити употребљавани; у питању су били фортификациони радови у првим борбеним линијама (на аустријско-италијанском фронту), у рудницима, и тако даље. Како је утврдио Владимир Стојанчевић, многи српски ратни заробљеници били су приморани да учествују и на изграднји Багдадске железнице у пустињама Месопотамије…
Велике губитке цивилног становништва имала је Србија у рату 1914-1918. године и у цивилном становништву – 845.000 рачунајући у тај број и жене и децу.
Само од грађана који су пошли за војском преко Албаније погинуло је или умрло 140.000. Епидемија тифуса 1914-1915. године однела је око 360.000 живота.
Укупно, према подацима изнесеним на Конференцији мира у Паризу, Србија је, што војника, а што цивила изгубила 1.247.435 људи – 28 одсто од целокупног броја становника 1914. године, када је рат почео. (Према подацима саопштеним у Народној скупштини 1921. године, број жртава рата износио је – 1.000.356). Са тешким инвалидима, неспособним за самосталан живот и привређивање, губици Србије износили су пак 1.511.415 људи.
Инвалида је било толико у Србији после 1918. године да су се од њих могле формирати читаве дивизије… Они су представљали велики проблем за опустошену Србију. Исто тако велики проблем су била и ратна сирочад, недорасла деца, која су остала без храниоца, често и без оца и без мајке… Њих је било око 500.000.
Србија је све жртвовала за љубав јединствене државе са Хрватима и Словенцима
Услед тако великог губитка у становништву, Србија је била осуђена на спор опоравак. На другој страни, она је постала пасивно миграционо подручје, у које су се, како је изнео Милорад Екмечић, сливале православне струје досељеника из суседних покрајина. Последица тога, опет, било је стварање простора за раст становништва исламске вере, које је у дотадашњим историјским раздобљима, свуда сем на Косову, било у демографском назадовању. Отуда, а кад се све друго узме у обзир, може се рећи, као што констатује и М. Екмечић, да је уједињење 1918. године било – „Пирова победа српског народа“.
У том смислу, да је српски народ у Првом светском рату извојевао Пирову победу, говорило се и у Народној скупштини, још 1921. године, нарочито у дебатама које су вођене кад се доносио Видовдански устав. Истицало се и тада, и доказивало, да је Србија у рату за Југославију дала све што је могла и имала, а да за узврат није добила ништа.
- ravno
#761 Re: Srpska proslost
Pa jesu.......POČELI GA!salvatore paradise wrote:Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.ravno wrote:SydneySerb wrote:S obzirom da je 6:20 ujutro, jedva gledam na oci, postavicu jos nekoliko tekstova o srpskim vladarima.![]()
Hvala, pozdrav.
- muha_sa
#762 Re: Srpska proslost
Njemci su prošli kroz katarzu dok se kod nas još uvijek pronalaze masovne grobnice po selima u kojima normalno žive oni koji za grobnice znaju a cute a još se velicaju ratni zlocinci koje u pjesmama opjevavaju.salvatore paradise wrote:Nije sija nego vrat. Nemam ja sta pricati sa sobom, meni je kristalno jasno o cemu se ovdje radi. Povijest jednog naroda koja traje stotinama godina svesti samo na 4 uzasne i sramotne godine je veoma objektivno razmisljanje. Vec rekoh samo nastavi, mene takve price ne zanimajumuha_sa wrote:gdje ti vidiš mržnjusalvatore paradise wrote:Mah ja sam budala, sto ista pokusavam. Izvol'te gospodo, mrznja je vasa stvar.![]()
ne do mi bog nosit to teško breme
ako je za tebe mržnja iznosit fakte i govorit o onom što je juce bilo onda popricaj malo sam sa sobom.
Isto kao da o Njemcima pricas samo kroz ulogu u Drugom svjetskom ratu...
suocenje sa bliskom prošlošcu, katarza i furamo naprijed.
nema tu neke filozofije a posebno ne mržnje.
- ravno
#763 Re: Srpska proslost
De nam, porijeklom Bošnjače, objasni kako se to pliva u moru, a da se ne osoliš?salvatore paradise wrote:Ja sam porijeklom iz bosnjacke porodice te mi je kao takvom najvaznije udarati po vlastitoj mrznji. Uostalom ako vam je cilj biti isti kao ustase ili cetnici i to je ok. Samo nemoj prodavati multi-kulti pricu...ravno wrote:Navedi nick-ove pod kojima udaraš po mržnji na četničkim i ustaškim portalima, pa da ti vidimo vjerodostojnost. Sumnjam da ćeš moći, takve tamo ukinu nakon prvog posta.salvatore paradise wrote:Mah ja sam budala, sto ista pokusavam. Izvol'te gospodo, mrznja je vasa stvar.![]()
-
salvatore paradise
#764 Re: Srpska proslost
Nemoj me ti podrzavati majke ti. Iz Australije si (posto ti srpski nije maternji pretpostavljam da ste tamo nekoliko generacija). A znamo ko je i zbog cega isao u Australiju ili Juznu AmerikuSydneySerb1 wrote:Цена српске победе у првом светском рату: 1.247.435 људиsalvatore paradise wrote:Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.
Тукући се са силама које су биле одлучиле да је поробе и униште као самосталну државу и тако је спрече да оствари своје националне циљеве – да сабере све Србе у свом крилу, а поврх тога окупи око себе све земље настањене Јужним Словенима у Аустроугарској, Србија је у рату 1914-1918. године изгубила силно људство. Имала је толико гробова да их све није могла ни побележити. Ни платна није било довољно да би се на свакој кући, из које је неко погинуо или био убијен, могао истаћи црни барјак, по прастаром обичају.
Од 852.000 војника, колико је Србија позвала под ратну заставу, погинуло је на ратиштима или умрло од рана и епидемија 402.435 обвезника. Тако велике губитке, у односу на број становника није имала ниједна друга држава…
Само у 1914. години српска војска је остала без 2.110 официра, 8.074 подофицира и 153. 373 војника.
Током преласка преко Албаније живот је изгубило 77.455 војника, а на Солунском фронту, 1916, 1917. и 1918. године – 36.477.
Сем свега наведеног, године 1915, на територији Србије 34.781 војник умро је од рана или болести.
Колико су ови губици били велики, може се закључити и на основу податка, да је из читаве Хрватске и Славоније у Првом светском рату погинуло – у Србији, затим у Русији и на италијанском фронту око 70.000 војника (око 150.000 било је заробљено, већином у Русији).
И у заробљеништву је страдао велики број српских војника – у свему 81.214 бораца. Један број је убијен, један део умро услед слабе исхране и разних болести, а један део је оставио живот на сваковрсним радилиштима на којима ратни заробљеници, по Хашким конвенцијама, нису ни смели бити употребљавани; у питању су били фортификациони радови у првим борбеним линијама (на аустријско-италијанском фронту), у рудницима, и тако даље. Како је утврдио Владимир Стојанчевић, многи српски ратни заробљеници били су приморани да учествују и на изграднји Багдадске железнице у пустињама Месопотамије…
Велике губитке цивилног становништва имала је Србија у рату 1914-1918. године и у цивилном становништву – 845.000 рачунајући у тај број и жене и децу.
Само од грађана који су пошли за војском преко Албаније погинуло је или умрло 140.000. Епидемија тифуса 1914-1915. године однела је око 360.000 живота.
Укупно, према подацима изнесеним на Конференцији мира у Паризу, Србија је, што војника, а што цивила изгубила 1.247.435 људи – 28 одсто од целокупног броја становника 1914. године, када је рат почео. (Према подацима саопштеним у Народној скупштини 1921. године, број жртава рата износио је – 1.000.356). Са тешким инвалидима, неспособним за самосталан живот и привређивање, губици Србије износили су пак 1.511.415 људи.
Инвалида је било толико у Србији после 1918. године да су се од њих могле формирати читаве дивизије… Они су представљали велики проблем за опустошену Србију. Исто тако велики проблем су била и ратна сирочад, недорасла деца, која су остала без храниоца, често и без оца и без мајке… Њих је било око 500.000.
Услед тако великог губитка у становништву, Србија је била осуђена на спор опоравак. На другој страни, она је постала пасивно миграционо подручје, у које су се, како је изнео Милорад Екмечић, сливале православне струје досељеника из суседних покрајина. Последица тога, опет, било је стварање простора за раст становништва исламске вере, које је у дотадашњим историјским раздобљима, свуда сем на Косову, било у демографском назадовању. Отуда, а кад се све друго узме у обзир, може се рећи, као што констатује и М. Екмечић, да је уједињење 1918. године било – „Пирова победа српског народа“.
У том смислу, да је српски народ у Првом светском рату извојевао Пирову победу, говорило се и у Народној скупштини, још 1921. године, нарочито у дебатама које су вођене кад се доносио Видовдански устав. Истицало се и тада, и доказивало, да је Србија у рату за Југославију дала све што је могла и имала, а да за узврат није добила ништа.
-
salvatore paradise
#765 Re: Srpska proslost
Da ti malo ponovis povijest ilitiga historiju?ravno wrote:Pa jesu.......POČELI GA!salvatore paradise wrote: Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.
- muha_sa
#766 Re: Srpska proslost
hvala na odgovoruSydneySerb1 wrote:znam zato sto sam imao priliku da naucim.muha_sa wrote:a ovo što se dešavalo prije stotinjak i kusur godina znašživi akter
sto se rata u bosni tice, jako malo informacija je dolazilo do nas. na televiziji nije bila velika pokrivenost tim dogadjajima, a kad bi zvali rodbinu da vidimo sta se desava, svako bi pricao svoju stranu price.
pogledaj malo klipove koje smo na ovoj temi postavljali pa valjda nešto i nauciš.
procitaj malo i ove novine osim tih iz kojih vi u Australiji ucite.
http://www.e-novine.com/
a ako te baš zanima pitaj nas koje su 1500 dana svakodnevno "castili" u prosjeku sa 300 granata dnevno pri tom ubivši samo u ovom gradu oko 10000 (deset hiljada) civila od toga 1600 (hiljadu šesto) djece.
-
SydneySerb1
#767 Re: Srpska proslost
Sve je bilo spremno za rat. Bio je potreban samo razlog. Bilo kakav razlog.ravno wrote:Pa jesu.......POČELI GA!
Ako ti mislis da je globalni sukob pokrenuo neuki Gavrilo, da je sve spalo na njegova ledja onda je to velika greska.
- ravno
#768 Re: Srpska proslost
Pa ajde, bre, navedi i neki srpski izvor - nemoj samo "neutralne australijske"..............SydneySerb1 wrote:Цена српске победе у првом светском рату: 1.247.435 људиsalvatore paradise wrote:Pa Srbi su odigrali pozitivnu ulogu u WW1, a ako cemo iskreno dali su najvise za narodnooslobodilacku borbu u ww2. Naravno sad cu ja ispasti cetnik, ali to je manje bitno.
-
salvatore paradise
#769 Re: Srpska proslost
Primjecujem dozu neuspjesne ironije (a nema pod kapom nebeskom niceg goreg od lose ironije, tako da me postedis toga ubuduce, jel ok)... Pa lijepo, tako sto ne postanes isti kao tvoji dzelati. Ako cemo jednoumlje rjesavati jednoumljem, mrznju mrznjom onda nam se pored uzasne proslosti, tmurne sadasnjosti "smijesi" jos gora buducnost.ravno wrote:De nam, porijeklom Bošnjače, objasni kako se to pliva u moru, a da se ne osoliš?salvatore paradise wrote: Ja sam porijeklom iz bosnjacke porodice te mi je kao takvom najvaznije udarati po vlastitoj mrznji. Uostalom ako vam je cilj biti isti kao ustase ili cetnici i to je ok. Samo nemoj prodavati multi-kulti pricu...
-
SydneySerb1
#770 Re: Srpska proslost
zbog cega? reci slobodno.salvatore paradise wrote:Nemoj me ti podrzavati majke ti. Iz Australije si (posto ti srpski nije maternji pretpostavljam da ste tamo nekoliko generacija). A znamo ko je i zbog cega isao u Australiju ili Juznu Ameriku
ps: srbi nisu isli u juznu ameriku koliko znam. vecinom severna amerika/australija.
- ravno
#771 Re: Srpska proslost
...reče "Mujo" i zaplaka, jer mu je dželat gurnuo ruku u džep, a njemu neugodno - nema dinara u džepu!salvatore paradise wrote:Primjecujem dozu neuspjesne ironije (a nema pod kapom nebeskom niceg goreg od lose ironije, tako da me postedis toga ubuduce, jel ok)... Pa lijepo, tako sto ne postanes isti kao tvoji dzelati. Ako cemo jednoumlje rjesavati jednoumljem, mrznju mrznjom onda nam se pored uzasne proslosti, tmurne sadasnjosti "smijesi" jos gora buducnost.ravno wrote:De nam, porijeklom Bošnjače, objasni kako se to pliva u moru, a da se ne osoliš?salvatore paradise wrote: Ja sam porijeklom iz bosnjacke porodice te mi je kao takvom najvaznije udarati po vlastitoj mrznji. Uostalom ako vam je cilj biti isti kao ustase ili cetnici i to je ok. Samo nemoj prodavati multi-kulti pricu...
-
salvatore paradise
#772 Re: Srpska proslost
Razliciti ljudi su nadareni za razlicite stvari. Neko je brz, neko visok, neko lijep, neko duhovit. Najgore je kad osoba nije svjesna svojih kvaliteta te silom pokusava biti ono sto nije. Nisi duhovit ni pronicljiv te se samo blamiras ovim postovima. I to je najgore od svega ne znas normalno komunicirati te ides na ignore.ravno wrote:...reče "Mujo" i zaplaka, jer mu je dželat gurnuo ruku u džep, a njemu neugodno - nema dinara u džepu!salvatore paradise wrote: Primjecujem dozu neuspjesne ironije (a nema pod kapom nebeskom niceg goreg od lose ironije, tako da me postedis toga ubuduce, jel ok)... Pa lijepo, tako sto ne postanes isti kao tvoji dzelati. Ako cemo jednoumlje rjesavati jednoumljem, mrznju mrznjom onda nam se pored uzasne proslosti, tmurne sadasnjosti "smijesi" jos gora buducnost.
-
salvatore paradise
#773 Re: Srpska proslost
Pa isli su ustase i cetnici spasavajuci glavu zbog ideologije koja je prouzrocila toliko zla. I jos su na kraju ispali mucenici koji su pobjegli pred komunistickim nozem. Nisi automatski tagovan, vec imas vecu mogucnost da budes zarazen virusom nacionalizma, bas zbog predaka koji su bili ustase ili cetnici. A tagovan si zbog tekstova koje iznosis bez da provjeravas njihovu tacnost. Ja sam samo letimicno preletio preko nekih stvari i uvidjam da su pisane u propagandno-romanticarsko-nacionalistickom stilu. A to nikad ne obecavaSydneySerb1 wrote:zbog cega? reci slobodno.salvatore paradise wrote:Nemoj me ti podrzavati majke ti. Iz Australije si (posto ti srpski nije maternji pretpostavljam da ste tamo nekoliko generacija). A znamo ko je i zbog cega isao u Australiju ili Juznu Amerikujesam ja kao potomak srba u AUS automatski tagovan?
ps: srbi nisu isli u juznu ameriku koliko znam. vecinom severna amerika/australija.
- muha_sa
#774 Re: Srpska proslost
ne znam zašto si se ukljucio na ovu temusalvatore paradise wrote:Razliciti ljudi su nadareni za razlicite stvari. Neko je brz, neko visok, neko lijep, neko duhovit. Najgore je kad osoba nije svjesna svojih kvaliteta te silom pokusava biti ono sto nije. Nisi duhovit ni pronicljiv te se samo blamiras ovim postovima. I to je najgore od svega ne znas normalno komunicirati te ides na ignore.ravno wrote:...reče "Mujo" i zaplaka, jer mu je dželat gurnuo ruku u džep, a njemu neugodno - nema dinara u džepu!salvatore paradise wrote: Primjecujem dozu neuspjesne ironije (a nema pod kapom nebeskom niceg goreg od lose ironije, tako da me postedis toga ubuduce, jel ok)... Pa lijepo, tako sto ne postanes isti kao tvoji dzelati. Ako cemo jednoumlje rjesavati jednoumljem, mrznju mrznjom onda nam se pored uzasne proslosti, tmurne sadasnjosti "smijesi" jos gora buducnost.
-
salvatore paradise
#775 Re: Srpska proslost
Ne, nego da naucim nesto o srpskoj proslosti, sto je i bit ove teme. Imas stotine tema o zrtvama gdje mozes mirne duse pricati o svemu sto se desilo. Da li ti namjerno pogresno shvatas o cemu pricam ili zaista ne kontas?muha_sa wrote:ne znam zašto si se ukljucio na ovu temusalvatore paradise wrote: Razliciti ljudi su nadareni za razlicite stvari. Neko je brz, neko visok, neko lijep, neko duhovit. Najgore je kad osoba nije svjesna svojih kvaliteta te silom pokusava biti ono sto nije. Nisi duhovit ni pronicljiv te se samo blamiras ovim postovima. I to je najgore od svega ne znas normalno komunicirati te ides na ignore.da žrtvama kažeš da cute i ne talasaju