F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
The__Doctor
#751 Re: F1 2008 and counting
Ja mislim da bi trebalo ponistiti utrku jer Ferrari nije osvojio bodove...
- van Basten
#752 Re: F1 2008 and counting
primjetio sam i ja našu zastavu... naravno, komentator na Hayatu nije to registrovao... bilo bi to previše za njega
taman sam se ušuškao pod dekicom kad se Piquet skrši i pretumba sve. Šta reći... Ferrari sam sebe uništava cijelu sezonu i platiće te gtreške skupo na kraju, Hamilton išao na sigurno pa guslao iza Coultharda a kasnije i Rosberga skoro pola utrke... da je bio malo hrabriji možda je mogao imati i +2 boda, ali očito je išao bez rizika.
Alonso je izgleda imao dosta sreće sa tajmingom ulaska... čak su mu i njegovi javili da bude spreman da odrade kaznu, bili su ubjeđeni da su "kroz crveno" ušli u boks. Rosberg najbolje odvozao utrku danas.
Jedan vozač koji pretenduje da se u historiju moto sporta upiše kao prvak formule 1 ne smije sebi dopustiti nastupe kakve je sebi ove godine dopustio Massa u Silverstonu i Singapuru.
taman sam se ušuškao pod dekicom kad se Piquet skrši i pretumba sve. Šta reći... Ferrari sam sebe uništava cijelu sezonu i platiće te gtreške skupo na kraju, Hamilton išao na sigurno pa guslao iza Coultharda a kasnije i Rosberga skoro pola utrke... da je bio malo hrabriji možda je mogao imati i +2 boda, ali očito je išao bez rizika.
Alonso je izgleda imao dosta sreće sa tajmingom ulaska... čak su mu i njegovi javili da bude spreman da odrade kaznu, bili su ubjeđeni da su "kroz crveno" ušli u boks. Rosberg najbolje odvozao utrku danas.
Jedan vozač koji pretenduje da se u historiju moto sporta upiše kao prvak formule 1 ne smije sebi dopustiti nastupe kakve je sebi ove godine dopustio Massa u Silverstonu i Singapuru.
- Edin H.
#753 Re: F1 2008 and counting
Alonso je pokazao sjajnu formu i u drugom treningu gdje je bio prvi. Ocigledno su poboljsali auto, pa je vjerovatno zbog toga i riknuo u Q2. Bez obzira, kao sto rece na press konferenciji "Kao sto nisam imao srece u kvalifikacijama, imao sam u trci. Ali bez obzira imali smo "pace" da se odljepim od pratilaca kada sam dosao u tu situaciju".van Basten wrote:primjetio sam i ja našu zastavu... naravno, komentator na Hayatu nije to registrovao... bilo bi to previše za njega![]()
Masa je imao zeleno svijetlo da krene, tako da ne vidim njegove krivice.
Prolupao tim Ferarija
Joj Kimija
- beco
#754 Re: F1 2008 and counting
Jeste za boks kriv Ferrari ali Massa, ali koliko god je meni drag Massa momak nema ono nesto sto cini sampiona, sto ne znaci da on ne moze biti sampion. Covjek nema ono nesto da se vrati kako se vratio Schumi u Brazilu 06 to je za mene, najveci majstorluk sto sam vidio u F1!
Kimi ko da ima problema u glavi momak mora skontati sta hoce, on vozi sam za sebe kad mu se cefne, umjesto da malo umanji tragediju danas i da ne dozvoli gubitak prednosti u konstruktorskom sampionu jok on se natjerava i unisti sve!
Recimo po sto ja na RTL pratim oni su danasnju voznju Hame pozdravili, tipa pravi sampion zna kad treba malo i odustati i skupiti nekolkiko bodova! Meni je Hamo nedefinisan, nekad je pravi kreten nekad pravi se manjim od makovog zrna, nekad izgurava sa staze, dok opet nekad drugima govori o njihovoj voznji.
Kimi ko da ima problema u glavi momak mora skontati sta hoce, on vozi sam za sebe kad mu se cefne, umjesto da malo umanji tragediju danas i da ne dozvoli gubitak prednosti u konstruktorskom sampionu jok on se natjerava i unisti sve!
Recimo po sto ja na RTL pratim oni su danasnju voznju Hame pozdravili, tipa pravi sampion zna kad treba malo i odustati i skupiti nekolkiko bodova! Meni je Hamo nedefinisan, nekad je pravi kreten nekad pravi se manjim od makovog zrna, nekad izgurava sa staze, dok opet nekad drugima govori o njihovoj voznji.
- ranger
#755 Re: F1 2008 and counting
odmah na pocetku da kazem navijam za ferrari i za massu! al jbg, ono sto je danas uradjeno u aranzmanu ova dva imena je najblaze receno smjesno! i jos nesto, primjetio sam da u zadnje vrijeme cesto ima problema s tim k...cem za dosipanje goriva! pa majku mu, zar se ne nadje niko pametan pa ne otkaci vise tog proizvodjaca, do kad ce vozaci ispastat greske nekih trecih osoba?! a i taj semafor, na kom principu uopce radi, ako neko zna nek kaze! opcenito, mislim da je ova sezona otkrila par mladih, potencijalnih vozaca, i to je ono sto je po meni najbolje! alonsu svaka cast, sta vozi, ostvaruje super rezultate, a onog kimija treba otjeart iz ferarija pod hitno! ja uopce nemam rijeci kojom da opisem njegovu voznju, ukratko nidje veze!
hamilton, jbg, lik nije los sofer, to sto se desava oko ovih kazni i preticanja je normalna stvar! svako brani svoje dupe, isto bi se tako ponasao i kimi i kubica i alonso i peti deseti...
sto se staze tice, ja sam juce bio odusevljen gledajuci kvalifikacije, al danas su na vidjelo izasli neki nedostaci: npr. oni komadi bolida po stazi, niko da ih skloni (??!) a kako bi ih sklonio kad ne moze pric tom djelu staze, dalje, bolid se slupa i treba im helikopter da ga sklone, jadni sofer moli Boga da ga ko ne opali u bolidu il van njega.... oni rubnici kroz onu sikanu, toliko su brutalno napravljeni, ne dao Bog da neko naleti punom brzinom preko njih....
sve u svemu, pricati da je F1 glupa i dosadna je besmisleno, te stvari koje se dogadjaju, otkazivanje motora greske u boksovima, preticanja na ovaj ili onaj nacin su dio svega toga! zalili smo se da nema neizvjesnosti dok je Schumi vozio, e pa eto sad je ima u izobilju! meni je drago sto je tako!
zivjeli!
hamilton, jbg, lik nije los sofer, to sto se desava oko ovih kazni i preticanja je normalna stvar! svako brani svoje dupe, isto bi se tako ponasao i kimi i kubica i alonso i peti deseti...
sto se staze tice, ja sam juce bio odusevljen gledajuci kvalifikacije, al danas su na vidjelo izasli neki nedostaci: npr. oni komadi bolida po stazi, niko da ih skloni (??!) a kako bi ih sklonio kad ne moze pric tom djelu staze, dalje, bolid se slupa i treba im helikopter da ga sklone, jadni sofer moli Boga da ga ko ne opali u bolidu il van njega.... oni rubnici kroz onu sikanu, toliko su brutalno napravljeni, ne dao Bog da neko naleti punom brzinom preko njih....
sve u svemu, pricati da je F1 glupa i dosadna je besmisleno, te stvari koje se dogadjaju, otkazivanje motora greske u boksovima, preticanja na ovaj ili onaj nacin su dio svega toga! zalili smo se da nema neizvjesnosti dok je Schumi vozio, e pa eto sad je ima u izobilju! meni je drago sto je tako!
zivjeli!
-
Fordas
#756 Re: F1 2008 and counting
Prvo da pohvalim 'karen' za 'impresivan' podatak - wou! A imas li mozda podatak koliko puta Massa nije zavrsio utrku u posljednje dvije sezone zahvaljujuci greskama u boxu ili tehnickim kvarovima? Znas li koliko se puta momku, koji nesumljivo ima ogroman pritisak na ledjima jer sa od njega ocekuje titula, dogodilo u posljednje dvije sezone da mu drugi us... sve sto on dobro uradi na treninzima i kvalifikacijama? Znas li? A znas li koliko se to MANJE puta dogodilo njegovim konkurentima u posljednje dvije sezone? Znas, kad budes baratala tim podacima onda se javi da diskutujemo na temu je li neko nesto 'zasluzio' i ko je 'zasluzio'!ranger wrote:odmah na pocetku da kazem navijam za ferrari i za massu! al jbg, ono sto je danas uradjeno u aranzmanu ova dva imena je najblaze receno smjesno!
Ranger, sta da ti kazem. Nama koji gledamo na tv-u nije lako. Ja posljednjih 7-8 godina uvijek, ali bas uvijek, strepim od svakog Ferrarijevog odlaska u box! Mogu misliti kako je tek vozacima! Pa massi su nedavno zaboravili nasuti gorivo na kvalifikacijama, redovno imaju problema po kisi jer BOLID nema gripa a svi optuzuju vozace, redovno gube u kisnim utrkama, redovno im se dogadja da zakace neku olupini na stazi (Massi se to dogodilo 3x u zadnjih 5 utrka), redovno ih svaki gilipter koji se izvrne na stazi omete, otkaze motor, dovod goriva, mjenjac... a njihovim konkurentima ni upola od svega toga. Valja biti normalan i psihicki stabilan nakon svega toga. Lako je Hakinenu bilo ostati miran nakon sto mu je bolid stao 200 m prije cilja, dogodilo se nije do njega, on vec dvostruki prvak - pa Boze moj sta je tu je! Ali, Massa nije u toj poziciji a unistavaju ga mehanicari ili neki 'nesretni dogadjaji' iz trke u trku.
Sto se mene tice ja ne zudim toliko za atraktivnoscu. Meni je puno bitnije da vozac pokaze svoj maksimum, izvuce maksimum iz bolida na stazi i pokaze performanse. A to - hoce li pasti kisa pa da neki anonimus nicim izazvan ili zahvaljujuci 3 SC dodje do nekih bodova a potom se opet vrati u narednih 15 utrka u nepostojanje iz kojeg je slucajno izronio, to meni nije nimalo atraktivno
- Neelix
#757 Re: F1 2008 and counting
meni samo nije jasno kakvi su ono semafori za kretanje iz boxa? sta se desilo sa lollypop manom?
- van Basten
#758 Re: F1 2008 and counting
@Edin H. ... složio bih se čak da nije bilo velike njegove krivice u boksu (iako ga ne amnestiram u potpunosti), pod pokazanim danas sam mislio na činjenicu da nije bio na začelju konkurentan ni prvom do sebe, da ga je Kubica prestizao kako je htio te da se, na kraju, zabio čak i u zid, te svojim vraćanjem na stazu bez da pogleda ima li koga iza direktno skrivio odustajanje Sutila ( pitam se šta je taj momak skrivio Ferrariju
)
- bijelo_dugme
#759 Re: F1 2008 and counting
Neelix wrote:meni samo nije jasno kakvi su ono semafori za kretanje iz boxa? sta se desilo sa lollypop manom?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yUbVmDrN ... re=related[/youtube]
- Neelix
#760 Re: F1 2008 and counting
nije to bolan, nego onaj sto ovo drzi

- Edin H.
#761 Re: F1 2008 and counting
van Basten wrote:@Edin H. ... složio bih se čak da nije bilo velike njegove krivice u boksu (iako ga ne amnestiram u potpunosti), pod pokazanim danas sam mislio na činjenicu da nije bio na začelju konkurentan ni prvom do sebe, da ga je Kubica prestizao kako je htio te da se, na kraju, zabio čak i u zid, te svojim vraćanjem na stazu bez da pogleda ima li koga iza direktno skrivio odustajanje Sutila ( pitam se šta je taj momak skrivio Ferrariju)
Ne znam ni ja, ali mora da je nesto gadno
Konta Massa ako ti nisam dohakao u pit stopu dva puta e ovaj put se neces izvuci
Mislim da su looly pop man-a zabranili iz sigurnosnoh razloga.
A sada malo pa malo neko povrijedjen kada mijenjaju gume i sipaju gorivo
-
Karen
#762 Re: F1 2008 and counting
čovječe, za prvi dio posta - pa ti se ljutiš na sudbinu - ovo je sport, brzi sport u kojem su ljudske greške fatalne, deal with it. jel ko zaslužio ili nije, nije moja stvar, to dragi Bog određuje, al massa po onom što pokaže kad ima priliku na stazi, kao danas, da se vrati u utrku - to nije čovjek za titulu jer se u ključnim trenucima pogubi.Fordas wrote:Prvo da pohvalim 'karen' za 'impresivan' podatak - wou! A imas li mozda podatak koliko puta Massa nije zavrsio utrku u posljednje dvije sezone zahvaljujuci greskama u boxu ili tehnickim kvarovima? Znas li koliko se puta momku, koji nesumljivo ima ogroman pritisak na ledjima jer sa od njega ocekuje titula, dogodilo u posljednje dvije sezone da mu drugi us... sve sto on dobro uradi na treninzima i kvalifikacijama? Znas li? A znas li koliko se to MANJE puta dogodilo njegovim konkurentima u posljednje dvije sezone? Znas, kad budes baratala tim podacima onda se javi da diskutujemo na temu je li neko nesto 'zasluzio' i ko je 'zasluzio'!ranger wrote:odmah na pocetku da kazem navijam za ferrari i za massu! al jbg, ono sto je danas uradjeno u aranzmanu ova dva imena je najblaze receno smjesno!
Ranger, sta da ti kazem. Nama koji gledamo na tv-u nije lako. Ja posljednjih 7-8 godina uvijek, ali bas uvijek, strepim od svakog Ferrarijevog odlaska u box! Mogu misliti kako je tek vozacima! Pa massi su nedavno zaboravili nasuti gorivo na kvalifikacijama, redovno imaju problema po kisi jer BOLID nema gripa a svi optuzuju vozace, redovno gube u kisnim utrkama, redovno im se dogadja da zakace neku olupini na stazi (Massi se to dogodilo 3x u zadnjih 5 utrka), redovno ih svaki gilipter koji se izvrne na stazi omete, otkaze motor, dovod goriva, mjenjac... a njihovim konkurentima ni upola od svega toga. Valja biti normalan i psihicki stabilan nakon svega toga. Lako je Hakinenu bilo ostati miran nakon sto mu je bolid stao 200 m prije cilja, dogodilo se nije do njega, on vec dvostruki prvak - pa Boze moj sta je tu je! Ali, Massa nije u toj poziciji a unistavaju ga mehanicari ili neki 'nesretni dogadjaji' iz trke u trku.
Sto se mene tice ja ne zudim toliko za atraktivnoscu. Meni je puno bitnije da vozac pokaze svoj maksimum, izvuce maksimum iz bolida na stazi i pokaze performanse. A to - hoce li pasti kisa pa da neki anonimus nicim izazvan ili zahvaljujuci 3 SC dodje do nekih bodova a potom se opet vrati u narednih 15 utrka u nepostojanje iz kojeg je slucajno izronio, to meni nije nimalo atraktivno
kad sam baratala sa "impresivnim" podacima- ti si sam počeo o pravilima, nemoj sad da se bacaš sa teme na temu. ne vodim evidenciju o odustajanjima i razlozima istih, jer to nema smisla, to je dio ovog sporta i definitivno čar
a ako jednog 2x šampiona zoveš anonimusom, zapitaj se koliko ti dobro pratiš f1.
- beco
#763 Re: F1 2008 and counting
E ovo se zove tim, ma sta da se desi ove godine. Ovo je nesto sto Meclaren nikad ali nikad nece imati.
Citat: SA ITV_F1
"Today the whole race turned on a split-second misjudgement by a nameless member of the team.
He was in tears afterwards, knowing that what should have been 18 points and a comfortable lead in both championships had been turned into a struggle for Massa and a deficit to McLaren in the constructors’ table.
Massa went to find him after the race to console him and he will again be in charge of pit stops in Fuji."
"Today the whole race turned on a split-second misjudgement by a nameless member of the team.
He was in tears afterwards, knowing that what should have been 18 points and a comfortable lead in both championships had been turned into a struggle for Massa and a deficit to McLaren in the constructors’ table.
Massa went to find him after the race to console him and he will again be in charge of pit stops in Fuji."
-
Fordas
#764 Re: F1 2008 and counting
Ja se ljutim na one koji se, kad već profitiraju na 'taj nacin', pocnu radovati kao da su necim nesto zasluzili, kao da su to oni uradili i napravili svojom sposobnoscu. Oholost!? Iako nisam spomenuo Alonsa, da, on je definitivno jedan od takvihKaren wrote: čovječe, za prvi dio posta - pa ti se ljutiš na sudbinu - ovo je sport, brzi sport u kojem su ljudske greške fatalne, deal with it. jel ko zaslužio ili nije, nije moja stvar, to dragi Bog određuje, al massa po onom što pokaže kad ima priliku na stazi, kao danas, da se vrati u utrku - to nije čovjek za titulu jer se u ključnim trenucima pogubi.
kad sam baratala sa "impresivnim" podacima- ti si sam počeo o pravilima, nemoj sad da se bacaš sa teme na temu. ne vodim evidenciju o odustajanjima i razlozima istih, jer to nema smisla, to je dio ovog sporta i definitivno čarbilo bi besmisleno gledat utrku bez takvih stvari - jer je to bit utrkivanja, biti bolji i brži i riskirati.
a ako jednog 2x šampiona zoveš anonimusom, zapitaj se koliko ti dobro pratiš f1.
- Edin H.
#765 Re: F1 2008 and counting
Treba ga imenovati pa ce me fordas dohakatibeco wrote:E ovo se zove tim, ma sta da se desi ove godine. Ovo je nesto sto Meclaren nikad ali nikad nece imati.
A neka se Massa grli sa njim.
Vala je i Massa smotan. 20-tak krugova do kraja slicna se stvar desila i Davidu Coulthardu.
Ali posto frajer gleda u retrovizore, krenuo je i odmah se zaustavio, skinuli su crijevo i covjek je nastavio. Mozda je izgubio jednu-dvije sekunde.
Najbolje je bilo kada Mc Laren tim bodri ove iz Ferarija dok su trcali da stignu do Massinog bolida
Uvijek je lijepo kada pomognes ljudima u nevolji
- kirby
#766 Re: F1 2008 and counting
Edin H. wrote:Treba ga imenovati pa ce me fordas dohakatibeco wrote:E ovo se zove tim, ma sta da se desi ove godine. Ovo je nesto sto Meclaren nikad ali nikad nece imati.
Massa went to find him after the race to console him and he will again be in charge of pit stops in Fuji."![]()
A neka se Massa grli sa njim.
Vala je i Massa smotan. 20-tak krugova do kraja slicna se stvar desila i Davidu Coulthardu.
Ali posto frajer gleda u retrovizore, krenuo je i odmah se zaustavio, skinuli su crijevo i covjek je nastavio. Mozda je izgubio jednu-dvije sekunde.
Najbolje je bilo kada Mc Laren tim bodri ove iz Ferarija dok su trcali da stignu do Massinog bolida![]()
Uvijek je lijepo kada pomognes ljudima u nevolji
ma ono je bruka i sramota.navijac sam ferarija ali za ono nemam rijeci.
- kirby
#767 Re: F1 2008 and counting
i upravo citam da ce ferarri od sad imati dva pitstop-a.jedan na pocetku pitlane a drugi na kraju.za svaki slucaj(da ne moraju jadnici trcati)

- Edin H.
#768 Re: F1 2008 and counting
Mislim da je ono Ferari uradio namjerno.
Kontali su da Massa izadje sa onom debelim crijevom zakacenim za bolid i posamara konkurenciju.
Hajde pretekni sad Hamiltone Lewisu ako si mangup
Medjutim posto je Massa dingospo, is stare brazilske obitelji nije pristao na to, te ih je ljubazno zamolio da crijevo uklone sto su oni na kraju i ucinili
Kontali su da Massa izadje sa onom debelim crijevom zakacenim za bolid i posamara konkurenciju.
Hajde pretekni sad Hamiltone Lewisu ako si mangup
Medjutim posto je Massa dingospo, is stare brazilske obitelji nije pristao na to, te ih je ljubazno zamolio da crijevo uklone sto su oni na kraju i ucinili
-
Klodovik
#769 Re: F1 2008 and counting
Massa je imao i puncture.van Basten wrote:@Edin H. ... složio bih se čak da nije bilo velike njegove krivice u boksu (iako ga ne amnestiram u potpunosti), pod pokazanim danas sam mislio na činjenicu da nije bio na začelju konkurentan ni prvom do sebe, da ga je Kubica prestizao kako je htio te da se, na kraju, zabio čak i u zid, te svojim vraćanjem na stazu bez da pogleda ima li koga iza direktno skrivio odustajanje Sutila ( pitam se šta je taj momak skrivio Ferrariju)
-
The__Doctor
#770 Re: F1 2008 and counting
Nije moguce, ova trka nije regularna Ferrari nije osvojio bodove, zahtjevam ponavljanje utrke!!!
-
Fordas
#771 Re: F1 2008 and counting
Hvala Bogu pa se vozac Ferrarija nije sam zabio u pjesak u pit laneu, to moze uciniti samo jedan lik 
-
dinosaur
#772 Re: F1 2008 and counting
Jes' vala baš
Samo- i u ovom cirkusu važno je biti čovjek (što Massa jest,dokazao je to i juče) a ne asshole kao pojedini vozači...
Samo- i u ovom cirkusu važno je biti čovjek (što Massa jest,dokazao je to i juče) a ne asshole kao pojedini vozači...
- DoradO
#773 Re: F1 2008 and counting
ti si sa ovim htio da ispadnes smijesan jelEdin H. wrote:Mislim da je ono Ferari uradio namjerno.
Hajde pretekni sad Hamiltone Lewisu ako si mangup![]()
- beco
#774 Re: F1 2008 and counting
Da se nesto slicno Hami ili Alonsu desilo (kao sto se Massi sa crijevom desilo) oni bi rekli da ih neko u timu sabotira! Znate sto ne cjenim Hamu zato sto je sve dobio na zlatnom tanjiru. Budimo realni svi koji dodu u F1 su vrhunski vozaci i kad bi svi odmah dobili Meclaren ili Ferrari napravili bi primjetan rezultat, ja se samo pitam kakav bi Hamo bio da je poceo u Minardiu, Sauberu. Sto se neko ne sjeti ponasanja Schumija 2005 kad su bili donji , nigdje ih nije bilo ali momak nikad nijednu rijec nije protiv tima rekao, koliko ste vi navijace Meclaren ubijedeni da bi i Hamo takav bio.
- ranger
#775 Re: F1 2008 and counting
ovo za zlatni tanjir se apsolutno slazem! dobrih vozaca ima na hiljade u raznim prvenstvima a ona sakica koja uspije upast u F1 svarno vrijedi nesto! Hamilton je dosao na gotovo i ako cemo iskreno, on je trebao biti onaj tzv. vodonosa u ekipi. to sto je lik imao (ne)srecu da mu u timu bude Alonso, koji je sa ekipom imao odnos kakav je imao, i sto je McLaren uhvatio zalet i napravio dobar bolid je stvar sretnih okolnosti! naravno, to mu niko ne moze zamjerit! al pitanje je dali bi Hamilton bio to sto je sad da je proslu sezonu vozio bolid Super Agurija?!beco wrote:Da se nesto slicno Hami ili Alonsu desilo (kao sto se Massi sa crijevom desilo) oni bi rekli da ih neko u timu sabotira! Znate sto ne cjenim Hamu zato sto je sve dobio na zlatnom tanjiru. Budimo realni svi koji dodu u F1 su vrhunski vozaci i kad bi svi odmah dobili Meclaren ili Ferrari napravili bi primjetan rezultat, ja se samo pitam kakav bi Hamo bio da je poceo u Minardiu, Sauberu. Sto se neko ne sjeti ponasanja Schumija 2005 kad su bili donji , nigdje ih nije bilo ali momak nikad nijednu rijec nije protiv tima rekao, koliko ste vi navijace Meclaren ubijedeni da bi i Hamo takav bio.