AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zavatoni

#751 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

ultima_palabra wrote:
Zavatoni wrote:I Osvaldo. Njega niko ne izdvaja, a čovjek je zvijer od špica. Novi Batistuta. Mislim da će ovaj pick'n'roll Pjanić-Osvaldo postati trademark Rome u narednim godinama.
Niđe veze, frajer je prosjek strogi :roll: Nijedan segment igre nema u kojem je extra klasa.

Što se tiče Enriquea, ima čovjek finu viziju ali valja to implementirati u nepoznatoj mu zemlji... plus ima nekoliko starohana u ekipi koji se u to baš nikako ne uklapaju.
Ako ništa nije kloc. Valjalo je uštopati onaj Miretov pas sinoć... :D

Isto tako prosjek u Espanyolu od 39 golova u 44 utakmice nije odlika prosječnih špiceva. Cijena od 15m eura koliko je Roma platila. Poziv u talijansku reprezentaciju. 4 gola u posljednja 4 meča za Romu. Relativno mlad (25). Prilično robustan i nije ga lako čuvati. Igra dobro i glavom i nogom, a ima i dobar osjećaj za gol...

Sve su to argumenti zbog kojih smatram da je Osvaldo igrač o kojem će se dosta pričati u narednom periodu. Lično smatram da bi mogao biti prvi strijelac Serie A ove godine, te udarni špic Italije na Evropskom prvenstvu. Al' eto razlikujemo se u mišljenju, a vrijeme će pokazati ko je bio u pravu.
ultima_palabra

#752 Re: A.S.R.1927

Post by ultima_palabra »

Zavatoni wrote:
ultima_palabra wrote:
Zavatoni wrote:I Osvaldo. Njega niko ne izdvaja, a čovjek je zvijer od špica. Novi Batistuta. Mislim da će ovaj pick'n'roll Pjanić-Osvaldo postati trademark Rome u narednim godinama.
Niđe veze, frajer je prosjek strogi :roll: Nijedan segment igre nema u kojem je extra klasa.

Što se tiče Enriquea, ima čovjek finu viziju ali valja to implementirati u nepoznatoj mu zemlji... plus ima nekoliko starohana u ekipi koji se u to baš nikako ne uklapaju.
Ako ništa nije kloc. Valjalo je uštopati onaj Miretov pas sinoć... :D

Isto tako prosjek u Espanyolu od 39 golova u 44 utakmice nije odlika prosječnih špiceva. Cijena od 15m eura koliko je Roma platila. Poziv u talijansku reprezentaciju. 4 gola u posljednja 4 meča za Romu. Relativno mlad (25). Prilično robustan i nije ga lako čuvati. Igra dobro i glavom i nogom, a ima i dobar osjećaj za gol...

Sve su to argumenti zbog kojih smatram da je Osvaldo igrač o kojem će se dosta pričati u narednom periodu. Lično smatram da bi mogao biti prvi strijelac Serie A ove godine, te udarni špic Italije na Evropskom prvenstvu. Al' eto razlikujemo se u mišljenju, a vrijeme će pokazati ko je bio u pravu.
Ja sam našao podatak o 20 golova u 44 utakmice, ukupno 54 gola u 173 utakmice za sve klubove.
Ako Roma bude forsirala neki stil sličan Barceloni, mislim da je Osvaldo previše spor i nedovoljno dobar u pas igri da to sve isprati.
Zavatoni

#753 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

ultima_palabra wrote: Ja sam našao podatak o 20 golova u 44 utakmice, ukupno 54 gola u 173 utakmice za sve klubove.
Ako Roma bude forsirala neki stil sličan Barceloni, mislim da je Osvaldo previše spor i nedovoljno dobar u pas igri da to sve isprati.
Tvoj je podatak OK. Do mene - gledao pogrešnu kolonu:
http://www.soccerway.com/players/pablo- ... ldo/17826/

Oscaldo je špic sidraš. Barca takvog nema, tako da ne vjerujem da će Enrique potpuno preslikavati igru Barce...

On treba da bude opasan u šesnaest i da privlači 2 stopera na sebe, kako bi krilni napadači imali prostora. Mislim da je to zamisao.

E tu se Totti ne uklapa. On je neki povučeni (backup) špic za 4-4-2 taktike koju Roma ne igra. Nit' je jaki špic, nit' je krilo, a vezista sigurno nije... Jedino ga vadi što je LEGENDA, pa se ekipa njemu mora prilagođavati, što je glavni problem Enriquea.
Lako će se on rješiti Pizarra i sličnih...

Gledao sam i ovog momka i jako je interesentan krilni špic:
http://www.soccerway.com/players/fabio-borini/95826/

Prema sadašnjem stanju stvari, Boriello će u ekipu tek kad se barem 3 prva špica povrijede... :D
Baudelaire

#754 Re: A.S.R.1927

Post by Baudelaire »

Roma mora okrenuti leđa Tottiju i Pizzaru, te generalno tim starijim igračima za koje su doveli zamjene. Jbg, sinoć je meni preočito bilo da Pizarro živi u nekom svom svijetu, i da se svojim načinom igre sveti Enriqueu što mu ne da igra. Ja ne znam jesam li ja netolerantan, ali ja bih recimo da sam na mjestu Mancinija Teveza poslao u tri pm davno, ne bih mu dao da me obruka odbijanjem da uđe u igru, a isto bih sad uradio i sa Pizarrom. Lijepo ga odstranio, pa nek šipu neku stvar kad je seljak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#755 Re: A.S.R.1927

Post by Tomahawk11 »

Gdje Pjanic :shock: Da se nije povrijedio?! :roll:
Acheron

#756 Re: A.S.R.1927

Post by Acheron »

Koliko vidjeh, ovaj Lamela je jos jedan AMF.

Ne znam zasto su dovodili dva mlada igraca koji konkurisu za isto mjesto. Roma je osrednji klub, i ne moze sebi priustiti takav luxuz. Jedino ako Lamelu ne prekomanduju na poluspicu, umjesto Tottia, a Pjanica ostave iza dva spica kao protiv Lazia. (play). Ili opcija da Pjanic bude pozadinac, iako on tu ne moze puno pruzit.

Helem, sranje na vidiku za naseg covjeka tamo. Valjda LE ima neki plan.
Romanista 101%

#757 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

PJANIĆ ZBOG POVREDE PROPUŠTA GENOVU

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić neće se naći u sastavu Rome za sutrašnji susret kojeg igraju u Genovi protiv istoimenog domaćina.
Roma u okviru devetog kola italijanske Serije A gostuje sutra kod Genoe, a u tom susretu biće lišena usluga svog legendarnog kapitena Francesca Tottija i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

"Sutra ćeo protiv Genove biti lišeni usluga Tottija i Pjanića, što je za nas velika šteta. Međutim, uvijek mijenjam prvu postavu pa sam uvjeren da će drugi igrači moći nadoknaditi izostanak ove dvojice", rekao je na današnjoj konferenciji za medije Luis Enrique, trener Rome.

Pjanić ima problema sa povredom mišića, ali se očekuje da će biti u sastavu rimske Vučice već za naredni susret Serije A ovog vikenda.
Zavatoni

#758 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

Roma's Luis Enrique: Lecce can beat us if we don't give 100 per cent
The former Barcelona B boss has warned his team that they need to be at their best if they are to get the better of Eusebio Di Francesco's men

Roma coach Luis Enrique has urged his players to give 100 per cent against Lecce in Serie A on Sunday, otherwise he believes his side could be in danger of defeat.

The capital club have made an inconsistent start to the season yet were 2-0 victors against Novara before the international break.

Lecce are one of the favourites for relegation, currently sitting 18th in the table, although the Spanish coach believes this weekend's opponents could provide a stern test for his men.

"I expect three points against Lecce if we all give 100 per cent. If we don't then Lecce can win at the Olimpico," Luis Enrique told reporters at his press conference.

"We are not one of those teams who can give 50 per cent and still win. If we don't keep possession, attack space with vertical passes and mark our opponents, then of course Lecce can win."

The home team are boosted by the news that captain Francesco Totti has recovered from injury and is set to take part in Sunday's fixture.

"Totti has recovered and can play from the start which is lucky for us. Can Totti play alongside Erik Lamela? All situations are possible. Totti has played many times as a centre-forward, though I think his natural position is trequartista," he added.

"Do I have a basic Roma team? There are four or five players who more or less play all the time, and the others rotate."

One man who will not feature anytime soon for Luis Enrique's men is centre-half Nicolas Burdisso, who snapped knee ligaments on international duty with Argentina last week.

"It's such a shame as he is a leader in this squad. Unfortunately these things happen when you least expect them. We are ready to go forward and wish him a speedy recovery, as we'll be waiting for him when he returns," the coach said.

And he added: "This is a large squad and we are capable of covering for Burdisso."

Roma go into the game sitting in seventh place after winning four, losing four and drawing two of their opening 10 matches.
Biće interesantnih rokada u vezi i napadu večeras. Oporavio se Totti, a tu su na raspolaganju i ostali ofanzivci, uključujući i našeg Pjanića...

Šteta za Burdissa. Sad ćemo više gledati neuračunljivog Kjaera. Najavljena i moguća zamjena. Boriello nazad u Milan, a iz Milana lova i Bonera (da popuni zadnju liniju do oporavka Burdissa).

U svakom slučaju, pobjedom se Roma vraća u sami vrh...
udrch

#759 Re: A.S.R.1927

Post by udrch »

Jel prenosi neka televizija večerašnju tekmu..
ultima_palabra

#760 Re: A.S.R.1927

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:Jel prenosi neka televizija večerašnju tekmu..
Samo Arena 4, ako je imaš.
Zavatoni

#761 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

Mire zaista vlada sredinom, a posebno je dobar u kombinaciji sa Gagom i De Rossijem. Mislim da će to postati nezamjenjiva trojka veze Rome. Samo još da zadrže De Rossija.
todd_smith

#762 Re: A.S.R.1927

Post by todd_smith »

Sreca vasa pa imate Pjanketa da vas nosi na ledjima ka tituli :mrgreen: :bih:
Romanista 101%

#763 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

ja Bojana igracine :x
ganjeta

#764 Re: A.S.R.1927

Post by ganjeta »

Link da valja?
lider

#765 Re: A.S.R.1927

Post by lider »

Kakvu im golcinu ponistise
A cist go 100% :-)
brucos7

#766 Re: A.S.R.1927

Post by brucos7 »

Ne mogu da vjerujem koji su sudije gol ponistili Romi!!! Jebo ih Juve, Milan, Inter.... :run:
bingov buraz

#767 Re: A.S.R.1927

Post by bingov buraz »

ganjeta wrote:Link da valja?
Na makedoncite :mrgreen: ovaj sesti slijeva

http://zulu.on.net.mk/live/telma
ganjeta

#768 Re: A.S.R.1927

Post by ganjeta »

:thumbup:
bingov buraz

#769 Re: A.S.R.1927

Post by bingov buraz »

:x :x
Zavatoni

#770 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

Sramota za poništen gol. Odavno nisam vidio bolji. Osvaldo... :thumbup:

Sve u svemu, previše promašenih šansi i ovaj Lecce je trebalo potopiti. Ipak, igra je bila dobra, ali realizacija očajna. Enriqueova koncepcija je sjajna i rezultati će doći.

Mire fantastičan, a odlični su bili i De Rossi, Taddei, Gago...
S druge strane...Kjaer je prava opasnost za Stekelenburga...Bojan ne bi prazan gol iz 5 pokušaja ni 2 puta pogodio.
Ostali prosjek.

Ovaj projekat ROMA će sigurno dati rezultat. Možda ne ove godine, ali trend je vrlo pozitivan...
Romanista 101%

#771 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Image
Zavatoni

#772 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

De Rossi izjavio da je njegova sudbina da bude naredni "il capitano" u Romi ( :thumbup: )...Totti se povrijedio na treningu, pa ga vjerovatno opet nema...Italijanski reprezentativac Osvaldo se nada da će argentinci zažaliti što ga nisu zvali u reperezentaciju...na listi želja za rješenja u odbrani u januarskom prelaznom roku: Garay (Benfica), Bonera (Milan), Subotić (Dortmund), Xandao (Sao Paolo)...
Izvor: Goal.com

Večeras bi mogla biti veoma dobra utakmica. Udinese igra odlično kući, ali i Roma zabija golove u gostima, tako da se nadam jako dobroj utakmici i nastavku serije asistencija i golova našeg Mireta. Navijačka prognoza: 1:2... :D
Utakmica je bitna jer igraju 4. i 5. i pobjeda Romi mjenja tok sezone, a bogami i poraz Udineseu...Ima na TV-u (Arena 1 u 20.45).
Romanista 101%

#773 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Savic iz Citija dolazi u januaru na posudbu.

Jako vazna tekma veceras...nadam se da nece Enrique opet nesto eksperimentisati sa pocetnim sastavom.
Lakat Jebić

#774 Re: A.S.R.1927

Post by Lakat Jebić »

imal kakav link?
TOM SCHOLZ

#775 Re: A.S.R.1927

Post by TOM SCHOLZ »

Fakat dajte kakav link za utakmicu.
Post Reply