OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_veleposlanik

Post by _veleposlanik »

u mom slucaju, govorim kao pojedinac jer sam stvarno "izolovan" sto se nasih ljudi tice (jedno 10ak ljudi siroko rasprostranjeni...). mislio sam vise kao pojedinacno svi koji ovo citaju pokusaju se obratiti ambasadama makar putem emaila, izrazavajuci svoje nezadovoljstvo upravnih vlasti, npr.

vjerujem da bi i peticija mogla nesto znaciti kao zvanicna i vazeca, jos u slucaju dobrog odziva, sigurno bi imala nekakvog efekta, ako nista kao interesantan podatak za medije i proteste...

pokusacu sastaviti spisak nasih ambasada sa kontakt podacima.

krenulo je... samo ne daj Boze da se ovo fakat pretvori u fizicki sukob gradjanstva i drzave, mislim na mogucu rulju koju vlada angazuje da ih brani...
delightful

Post by delightful »

Šapat wrote:SLUSAJ 'VAMO!

Imamo ulaz kod medija i HITNO je potrebna informacija vezan za pismo borackih udruzenja KS.

- koje su organizacije kontaktirane i potvrdile da nisu ucestvovale na sastanku ili u izradi teksta

- koje organizacije (provjereno) pripremaju demantij svega

- ko je direktno sve ovo provjeravao.

BRZO!
Šapat

Post by Šapat »

Hajmo ljudi - dajte informacije!

Mediji citaju ovo i cekaju.
delightful

Post by delightful »

Ne razumijem samo zasto sami ne sjednu na telefon i traze potvrdu ili demant!?
konyan

Post by konyan »

Sapat, pisi direktno ljudima koji su na temi rekli da su nesto provjerili.
fixer

Post by fixer »

sta bi sad s onim koji su provjerili?
anakadabra

Post by anakadabra »

fixer wrote:sta bi sad s onim koji su provjerili?
nije valjda da neće niko da se javi :?
suncica24

Post by suncica24 »

info proslijedjene.
_veleposlanik

Post by _veleposlanik »

fazon je u tome, sto su to valjda ucinili pojedinci a ne organizacije. ja se i dalje nadam da ovdje djelujemo individualno i svako u sferama u kojima je ukljucen...

javno iznosenje imena na forumu.......... :roll:
kukalatimajka

Post by kukalatimajka »

imamo potvrdu za SUBNOR, Udruzenje paraplegicara i Udruzenje veterana odreda policije Bosna.
Ima li jos provjera pliiiiiiiiiiiiiiiiiz?
Shapat

Post by Shapat »

Ja sam u autu, tipkam s telefona, s tudje mreze :D i trenutno ne mogu nista. Ako mi saljete pp, sorry. Konyane, preuzmi ako mozes umjesto mene i javi onome s naocalama od prekjucer, znas na koga mislim.
suncica24

Post by suncica24 »

kukalatimajka wrote:imamo potvrdu za SUBNOR, Udruzenje paraplegicara i Udruzenje veterana odreda policije Bosna.
Ima li jos provjera pliiiiiiiiiiiiiiiiiz?
SUBNOAR
Valjda :D
kukalatimajka

Post by kukalatimajka »

Valjda jeste :)
damirm

Post by damirm »

suncica24 wrote:info proslijedjene.
Ko se ogradio?
Asana

Post by Asana »

Šapat (citat):
SLUSAJ 'VAMO!

Imamo ulaz kod medija i HITNO je potrebna informacija vezan za pismo borackih udruzenja KS.

- koje su organizacije kontaktirane i potvrdile da nisu ucestvovale na sastanku ili u izradi teksta

- koje organizacije (provjereno) pripremaju demantij svega

- ko je direktno sve ovo provjeravao.

BRZO!
Bemti medije koji pitaju forumashe za takve informacije... sto ne provjere sami ?
fixer

Post by fixer »

provjeravanja se vec desavaju
shuriken

Post by shuriken »

©apat wrote:Ovo je vrlo interesantno, a dio je onog saopstenja, pa kaze:

"Gradonaèelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Fondacije “Bosanskohercegovaèka inicijativa ¾ena" i drugih nevladinih organizacija s kojima je razgovarala o formiranju vijeæa nevladinih organizacija pri Uredu gradonaèelnice Sarajeva. "

Bas me zanima koje su to "druge" nevladine organizacije, pored ove zenske, a koje ne zasluzuju da budu navedene ovdje... :dance:

S druge strane, ove "bitne" organizacije, (a ocito se i dalje radi o gender opciji jer samo neke zenske organizacije daju podrsku gradonacelnici, dok je podrska premijeru od ovih i ovakvih organizacija izostala), ocito ili nisu vijdjele potpisnike onog prvog saopstenja ili ne shvataju najbolje koje su NVO dale svoju podrsku svemu ovome. Da shvataju, znali bi da ovakvim opredjeljenjem sebi zatvaraju neka vrata, koja im mogu biti vrlo korisna.
Ali, to je njihovo pravo.

A vezano za saopstenje KO borackih organizacija, u cijem potpisu stoje mnoge koje pojma nemaju ni da su tu potpisane, a jos su manje prisustvovale tom sastanku, misli mda ce tek nastupiti prava bura. Prije svega, zato sto onakvo saopstenje definitivno nije ni misljenje ni stav boracke populacije, odnosno pravih boraca.

Dajem ruku na panj da, recimo, Dragan Vikic pojma nema da je i njegovo udruzenje, odnosno udruzenje specijalne jedinice "Bosna", jedan od potpisnika. A svi vidjesmo njegovu reakciju na ono oko Cace... Ostaje da vidimo hoce li biti reakcije i na ovo.
I tako je, izgleda, sa vecinom potpisanih borackih udruzenja - ni ne znaju da su tamo.

Zalosna manipulacija....nema sta...
pa hajde vidi s Vikicem i ako nisu da demantiraju u medijima
ako ih sami ne demaskiramo nece niko
shuriken

Post by shuriken »

vjesticanametli wrote:"Dana¹njem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su :D BiH inicijativa alapaca, djeca klocevi semihini, obrazovanja nema u bih, I MI BI, vlada za mlade, centar KAR, KRILA VLADE, PASIVA

a oni ne govore u nase ime :D
mislim da ne mozemo pausalno napadat sve redom
korisnije bi bilo sa svakim od njih popricat
vidit jesu li svjesni manipulacije, u kavom su polozaju
i probat ih pridobit na nasu stranu

do sada smo ustanovili da u priopcenjima lazu
ne mozemo na racun njihovih lazi nekog prozivat
shuriken

Post by shuriken »

Vingo wrote:
tajniglas wrote:Redovan ucesnik svih okupljanja je Nermin Tuliæ, cak je isao u kolicima do Marin Dvora sa nama, moze reci koju, moze i Zdravko Grebo koji je uvijek uz nas, ima jos zanimljivih dobrih ljudi koji se pojavljuju na okupljanjima, dajmo im mikrofon....
Oh - samo to ne!
Taj je reko sve sto je imao

( super mi je slusati kad govore "anonimne" cure i momci i penzici i majke i borci...)
Nermin svakako, mogu ga ja pozvat

Tajo ga je zajebavao za stan godinama!
atko

Post by atko »

Ocigledno da su premijer i gradonacelnica savjetovani da shute jer svakom izjavom doprinose svojim ostavkama ... kuhalo se nekoliko dana i skuhala se potpora borackih organizacija... jadno :(

Ta udruzenja i organizacije se svode na 2-3 covjeka njihove plate i placanje rezija i kancelarisjkog materijala ... a tu milostinju dobijaju od kantona ... ali eto ocigledno da tih 2-3 ljud koji jedini i imaju koristi od takvih udruzenja spremni su za rad te milostinje da se direktno stave u sluzbu zastite fotelja doticne gospode... moj otac je RVI ali sumnjam da ce doci da protestuje protiv mene, moje dajdze su demobilisani borci sumnjam da im je dobro i da bi dosli da protestuju protiv mene... sve cu da ih povdem u subotu na proteste!
zemljotres

Post by zemljotres »

Zna l' iko 'dje ima jeftinih sprejeva?
damirm

Post by damirm »

Koliko se sjecam, onomad na mitingu na Marin Dvoru ih nije bilo malo...
pitt

Post by pitt »

zemljotres wrote:Zna l' iko 'dje ima jeftinih sprejeva?
jel za transparente ili grafite? :?
zemljotres

Post by zemljotres »

pitt wrote:
transparente
zeko2008

Post by zeko2008 »

zemljotres wrote:
pitt wrote:
transparente
Ima u Marsu 97, koliko ja znam, dobri sprejevi oko 5 KM.
I ja namjeravam da kupim tamo.
Locked