PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Šćepo piše o KOS-u. Pa to ti je iz prve ruke. :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

damire ti stvarno pretjerujes

ako se bavis javnom aktivnoscu neko mora pisati o tebi

isto tako neko ce se sloziti sa tvojim zahtjevima i zvati ljude da ti se pridruze

po kojem osnovu smo mi sad odabrali stranu?

moras se prije ili kasnije prikloniti na neku stranu

bolje biti blizi Danima nego Avazu koji je dosad potrosio ljudi i ljudi a sve za vlastite interese
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

damirm wrote:Smece ima tiraz preko 100 000 danas. Napravili smo gresku i valja priznati. Sad smo zvanicno na opredijeljeni! Drugi put, pametnije.
pa dobro, šta je trebalo? Izabrati stranu avaza? Ili zamoliti pećanina da ne piše ništa o protestima da avaz ne bi bio protiv?

EDIT: ...ovo zadnje možda i nije daleko od pameti. Za sljedeći broj Dana zamolit Pećanina da popljuju proteste! Sutra naslov u Avazu "Komunisti, KOS-ovci i četnici sabotiraju mirna okupljanja građana! Svi pred Katedralu!" :D
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:damire ti stvarno pretjerujes

isto tako neko ce se sloziti sa tvojim zahtjevima i zvati ljude da ti se pridruze

bolje biti blizi Danima nego Avazu koji je dosad potrosio ljudi i ljudi a sve za vlastite interese
Avaz radi posao onako kako su navikli. Fahrinoj imperiji ni na koji nacin istinska demokratija ne odgovora, ciljevi za koje se ovaj pokret zalaze bi za njih bili ko glogov kolac za vampira. Otud i ovaj clanak. A ovo je tek pocetak, treba se spremiti na puno gore stvari.
Medjutim, Pecanin i Dani, koji su dugo vremena bili najbolja domaca nezavisna novina, zadnjih godina se pocinju baviti medijskim reketom (najbolji primjeri: Bosnalijek zatim Heco, Vuk Hamovic i ostali) i povremeno zastupaju interese koji su potpuno neprimjereni nezavisnoj novini.
Politika nesvrstanosti je jedina moguca politika ...
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

ma dajte mediji ce pisati sta oni hoce ma sta mi rekli o tome. neka pisu. protesta ima i bice ih. a forumasi i jesu nesvrstani. elem poslano je obavjestenje za zahtjevima i jos text za medije koji je objavio izmedu ostalog i SA-X portal gdje se fino kaze nesto o forumasima. a to sto oni nece da citaju je druga prica. bicuj bicuj meeeeee bicuj stojaneeeeeeee :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pista pisti fino :D Hvala na printu crvenog kartona :D

Poklonicu vam 1230 potpisa za mir skupljenih 1991 i 1992 godine :D
vjesticanametli

slusajte 202 gostuje neka cura iz DOSTA
jasminasab

Post by jasminasab »

Zasto da brisemo postove o clanku u Avazu? Tu se govori o protestu, iako u kontekstu koji nam se ne svidja (u najmanju ruku). Ali mislim da nema potrebe da pljujete po novinarima i/li novinama - eno forum velik, otvorite temu za to i ozezite.

Nesto ovakvo je bilo neminovno.

Da podsjetim:
Koja politička opcija stoji iza vas?
Niti jedna politička stranka ne stoji iza nas. Svjesno i aktivno bismo odbacili bilo kakav pokusaj uplitanja politickih stranaka ili pokreta u nas rad.

Da li iza vas stoji neka nova stranka?
Apsolutno ne. Mi nemamo ni želju ni namjeru biti dio bosanskohercegovačke političke scene ni u kojem obliku. Mi imamo namjeru biti samo njen jasan korektiv.

Da li iza vas stoji neka NVO?
20 NVO potpisnica saopstenja upućenog Vladi Kantona Sarajevo dale su nam svoju podršku. Ova grupa građana nije dio niti jedne od njih. Mi ne radimo na promociji bilo koje od ovih 20 NVO, već svi mi zajedno radimo na promociji uređenog i poštenog društva. Sve druge NVO su dobrodosle da se pridruže nama, građanima, i pomognu postizanju nasih ciljeva.

Da li ste predvođeni nekim medijem?
Ne. Mediji su nasi partneri, jer je interes javnosti da se drzavni i javni poslovi vode efikasno i na opcu korist. Javni mediji imaju zakonsku obavezu da to prate, a privatni i komercijalni to prate zato sto njihovi gledaoci i citaoci o tome zele biti informirani. Lokalni internet forum preko koga smo medjusobno stupili u kontakt je jednostavno komunikacijska platforma, kao sto telekom operateri omogucavaju telefonske razgovore. Kao grupa se obraćamo medijima organizirano a kao pojedinci govorimo samo u svoje ime. Uključenost medija ovisi samo od njihove zainteresovanosti i svi su dobrodosli.
Ja shvatam ove clanke kao podsticaj - onako kako shvatam i pojedince koji dodju na forum da nam sole pamet ili da nas prestrase. Vratimo se bitnim stvarima.
zastava101

Post by zastava101 »

Ko vjeruje avazu za sve sto napisu, taj nije bio ni na jednom protestu!
Zato, ne brinite :) Bice nas, sve vise i vise :)
Znam momka koji kupi avaz da se kvalitetno ismije, tako da ne treba nista generalizovati :)
Prenj

Post by Prenj »

vjesticanametli wrote:ma dajte mediji ce pisati sta oni hoce ma sta mi rekli o tome. neka pisu. protesta ima i bice ih. a forumasi i jesu nesvrstani. elem poslano je obavjestenje za zahtjevima i jos text za medije koji je objavio izmedu ostalog i SA-X portal gdje se fino kaze nesto o forumasima. a to sto oni nece da citaju je druga prica. bicuj bicuj meeeeee bicuj stojaneeeeeeee :lol:
Mediji su po definiciji pogani (naravno, neki su poganiji od ostalih) i gladni ruznih i senzacionalnih vijesti, ali im municiju ne treba olako servirati.
damirm

Post by damirm »

DaysleepeR wrote:damire ti stvarno pretjerujes

Mene ne interesuje ni jedan ni drugi racun. Kao ni mnoge koji su spremni podrzati proteste. Ovaj clanak se mozda cini banalan, ali na zalost pokazuje koliko smo naivni. Ako mislite ostati nepristrasni, dobro pazite ko vas u sta zove, ko vam sta nudi.
vjesticanametli

kanton SA nema odjel za mlade i sva ona prica o tome je laz - izvor 202
znaci dijana i njeno radno mjesto su izmisljotina. nije htjela ni da gostuje u danasnjoj emisij u 202 jer kaze nema vremena da primi...hmmm valjda medije ili sta vec. eto dijana aj ti gostuj na kantonalnoj :x
*mima*

Post by *mima* »

Oko cega se vi prepirete..........ccccccccc..........Glupi komentar u Avazu.........pa to ni djeca u obdanistu ne vjeruju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Boze mili dragi oko cega vi gubite vrijeme...
jasminasab

Post by jasminasab »

Evo slusam 202, voditelj je iznio jednu zanimljivu cinjenicu: "U Kantonu Sarajevo ne postoji odjel za mlade. U RS-u, na entitetskom nivou postoji Ministarstvo za porodicu i mlade." Znaci postoji savjetnica za mlade, ali ne i odjel. :roll:

Udruzenje invalida i hendikepiranih BiH takodjer najavljuje neki protest, ljudi se bude.
damirm

Post by damirm »

mima wrote:Oko cega se vi prepirete..........ccccccccc..........Glupi komentar u Avazu.........pa to ni djeca u obdanistu ne vjeruju.
Poenta je da nam nije bio potreban.
konyan

Post by konyan »

Informacija je kako slijedi:

u 12.30 danas ce biti odredjeni broj letaka i plakata dostupan kod kolporterke Zulejhe ispred trznice. Ko god je voljan preuzeti dio i podijeliti u svom naselju, neka svrati i obavi svoju gradjansku duznost. :D

Pozdrav svima.
alica.k

Post by alica.k »

avaz bi i o majci terezi naso nesto sto ne valja.

zato dajte ljudi, avaz je ocito protiv ovoga, i PRIJE DANA, u nedjelju il ponedjeljak fino su nas izignorisali, i nas protest.

apsolutno nema razloga da sad pljujemo i jedne i druge. oni se medjusobno crne i ko im je kriv...mene cisto ne interesuje.

cinjenica je da jako puno ljudi cita dane, i kad nam neke novine napisu DODJITE NA PROTEST na dvije stranice, TO JE REKLAMA KOJU SMO TREBALI PLATITI, a mi smo je dobili besplatno.

a opet imamo avaz, pa i oni napisase o protestu, i to je reklama. nek se prica, LOSE IL DOBRO, al samo nek se prica. to je bitno.

i eto, nemojte se vise prepucavat oko toga :D.
jasminasab

Post by jasminasab »

Jedan gospodin koji se javio na 202 rekao je nekoliko jako pametnih stvari:

"Ovakva vlast se moze odrzati jedino tako dok uspijeva odrzati u ljudima osjecaj da se nista ne moze promijeniti. Jedina sansa da se na bilo koji nacin utice na rad vlasti jeste optimizam. Moze se bolje."
damirm

Post by damirm »

Izignorisali su jer nam nisu imali sta priljepit. Nista se bitno nije dogodilo. Sve o cemu trebate voditi racuna je da ubuduce ne dajete materijala da vam Avaz ili bilo ko drugi nesto kaci. Pistaljka u Danima nije vrijedna da neki Radoncic i njemu slicni blate i vas i vase ciljeve. Jaci ste od i od Dana i od Avaza i svih njih zajedno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

damirm wrote:
mima wrote:Oko cega se vi prepirete..........ccccccccc..........Glupi komentar u Avazu.........pa to ni djeca u obdanistu ne vjeruju.
Da li to ocekujes podrsku od svih medija?
Pa demonstranti pred KS zgradom su na kantonalnoj TV proglaseni CETNICIMA S BRDA...

STEFANEEEEEEEEEEEEe ako citas forum, pozovi vladu Kantona da prezentira VECERAS NA DNEVNIKU racune od 100.000 KM vrijednosti popravke stete na zgradi!!!!!
vedderedi

Post by vedderedi »

Dobrodosli novi forumasi, nadam se da vas ima jos! ;)

Hocemo li utvrditi rutu setnje za sutra, posto sam je ja propustio prosli put, misleci da je nece biti. Predlazem istu rutu kao i prosle subote, dakle Ferhadija, Titova do Skupstine na Marin Dvoru i onda Obalom nazad (pored Estrade) do Katedrale.
Sta mislite?

Hvala Danima za pistaljku i crveni karton.
damirm

Post by damirm »

mIRCerka wrote:
damirm wrote:
Da li to ocekujes podrsku od svih medija?
Pa demonstranti pred KS zgradom su na kantonalnoj TV proglaseni CETNICIMA S BRDA...

STEFANEEEEEEEEEEEEe ako citas forum, pozovi vladu Kantona da prezentira VECERAS NA DNEVNIKU racune od 100.000 KM vrijednosti popravke stete na zgradi!!!!!
Apsolutno ne. Oni koji vas ignorisu, trebaju nastaviti da vas ignorisu. Ne trebate im davati materijala da vas blate.
Oni koji vas ne ignorisu sami ce doci. kao sto su dosli Dani. Ne trebate im davati prostor da vas koriste.
Faust

Post by Faust »

alica.k wrote:...i kad nam neke novine napisu DODJITE NA PROTEST na dvije stranice, TO JE REKLAMA KOJU SMO TREBALI PLATITI, a mi smo je dobili besplatno.
:thumbup:
Ne možemo predviđati i pitati Aziru šta će biti ako nešto (ne)uradimo. Naše je da radimo onako kako se dogovorimo, a kako će drugi reagovati možemo znati samo kad reaguju. Da smo rekli Pećaninu: nemoj nam se više javljati, ne zanimaš nas, Avaz bi (evo predviđanje) mogao napisati kako su se hrabri građani Sarajeva odlučili razračunati s lobijem Oručevića i konačno pokazati kako ipak vole porodicu Izetbegović jer su onome koji ih je špijunirao rekli: Ne!
Last edited by Faust on 22/02/2008 11:03, edited 1 time in total.
Renson

Post by Renson »

Evo i mene da se prikljucim:)

Sutra se vidimo, dabome. Sta treba jos za odradit, tu sam.
Locked