BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
-
bosnisk_boy
#752 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prvo velika je razlika izmedju ove dvojice seferovic je rodjen u svicarskoj a bosnu zna iz prica roditelja gledanja na tv i godisnjim posjetama bih, a bilbija je rodjen zivi i stekao igracku afirmaciju u bosni hercegovini, a igrao bi za majku srbiju a to je za mene velika razlika izmedju seferovica i bilbije.........cyprus wrote:A ovi što izjavljuju da im je Švicarska majka nam trebaju?bosnisk_boy wrote:On svakako igra za bih iz interesa takvi nam netrebaju slobodno nek zaigra za majku srbiju koliko vidim na facebooku je njihov clan.........radio_mocan wrote:Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
Nagovorit ce ga oni u Vojvodini, mada su i oni "separatisti".
-
Officer Crabtree
#753 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
samo za tebe, srećom...
-
klixober
#754 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vec sam ga jednom spominjao na ovoj temi,ali ponovicu da se ne zagubi...Dino Arslanagic igra za mladu ekipu OSC Lille-a(Francuska) i za Belgiju u-17..igra u odbrani.
- Dammme
#755 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Je li bek ili štoper? Ako je bek, treba ga zvati odmah, pa taman da mu je 12!komeba wrote:Vec sam ga jednom spominjao na ovoj temi,ali ponovicu da se ne zagubi...Dino Arslanagic igra za mladu ekipu OSC Lille-a(Francuska) i za Belgiju u-17..igra u odbrani.
-
klixober
#756 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Treba ga svakako zvati u bh u-17 reprezentaciju,a na transfermarkt-u pise da igra u odbrani,vjerovatno moze igrati i beka i stopera.Dammme wrote:Je li bek ili štoper? Ako je bek, treba ga zvati odmah, pa taman da mu je 12!komeba wrote:Vec sam ga jednom spominjao na ovoj temi,ali ponovicu da se ne zagubi...Dino Arslanagic igra za mladu ekipu OSC Lille-a(Francuska) i za Belgiju u-17..igra u odbrani.
- Dammme
#757 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Svaka čast momku sve i da je najveća taraba na svijetu(u što čisto sumnjam). Ko nam je selektor U-17 repke? Da mu zatrpamo mail sa ovim člankom. Pa neka ga pozove i proba.komeba wrote:Nail Muskic dobio poziv za Svicarsku u-17 (aktuelni prvaci svijeta)
Srebreničan Nail Muskić želi igrati za domovinuOdbio Švajcarsku, čeka poziv iz BiHPiše: A. Jelić
Četvrtak, 11.02.10. 13:46.
Veliki broj mladih bh. igrača nastupa u gotovo svim evropskim ligama. Jedan od njih je i mladi Nail Muskić, koji svoju karijeru gradi u Švicarskoj. Ako je suditi po pisanju švicarskih medija, Muskić važi za jednog od najtalentovanijih igrača u toj zemlji.
Muskić je rođen 1993. godine u Srebrenici, odakle je u toku rata preselio u Švicarsku. U ovoj zemlji i počinje graditi svoju karijeru.
"Počeo sam trenirati fudbal od svoje pete godine. Moj prvi klub je bio FC Schindelleg. Nakon toga sam nastupao za Tuggen i Rapperswil-jona. Tada su me kontaktirali iz Wädenswila i postao sam njihov član. Oni se inače nalaze u najjačoj ligi Švicarske za juniore. Nakon što sam ovdje došao trebalo mi je vremena da se priviknem. Ovdje me najviše pamte jer sam na jednoj prvenstvenoj utakmici postigao deset golova", kaže Muskić za --- NO LINKS ---
Ovaj mladić je osvajao mnoge turnire sa svojim klubom i uvijek je bio među najboljim igračima.
"Na nekoliko turnira koje smo igrali prošle godine bio sam najbolji strijelac i igrač. Mnogo sam napredovao na ovim jakim turnirima, jer dolaze veoma snažne ekipe. Uvijek se trudim da dam sve od sebe i onda mi se taj trud i isplati. Drago mi je kada me u velikoj konkurenciji proglase najboljim igračem, to je dokaz da posjedujem kvalitet".
Nakon što je pružao kvalitetne partije u svom klubu, pa je i igrao za mlađe reprezentacije Švicarske. Sada je dobio poziv za U-17 reprezentaciju te države, ali ovaj momak ima svoje želje.
"Za najbolju mladu selekciju Švicarske (U-15) zaigrao sam u trinaestoj godini, a u toj generaciji sam bio najbolji igrač. Sada mi je došao poziv iz U-17 reprezentacije, ali sam ga odbio. Volio bih da igram za svoju državu za Bosnu i Hercegovinu. Velika mi je želja da me pozove selekotor našeg državnog tima. Vjerovatno niko i nije čuo za mene, pa i nisam mogao dobiti poziv. Nadam se da će neko od glavnih ljudi čitati ovo i možda me dođe neko pogledati. Ja samo želio da me pozovu na okupljanje i tada bih pokazao da posjedujem ogroman kvalitet", rekao je jedan od najtalentovanih igrača Švicarske Nail Muskić za --- NO LINKS ---
- Dammme
#758 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma ja sam mislio na A-reprezentaciju, očajno nam je potreban bek, pogotovo lijevi.komeba wrote:Treba ga svakako zvati u bh u-17 reprezentaciju,a na transfermarkt-u pise da igra u odbrani,vjerovatno moze igrati i beka i stopera.Dammme wrote:Je li bek ili štoper? Ako je bek, treba ga zvati odmah, pa taman da mu je 12!komeba wrote:Vec sam ga jednom spominjao na ovoj temi,ali ponovicu da se ne zagubi...Dino Arslanagic igra za mladu ekipu OSC Lille-a(Francuska) i za Belgiju u-17..igra u odbrani.
- luckylaka
#759 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da li je nekom poznato ime Zlatko Janjic(ne znam je li prije spomenut)Igrac Arminia Bielefeld.Kazu da je izuzetno dobar igrac.Samo sam nacuo.Ako ima ko kakvu info. neka postavi
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#760 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Od prosle sezone povremeno ulazi u igru Arminie, prije toga nastupao za njihovu amatersku ekipu. Nisam nesto upratio njegovu minutazu u zadnjih nekoliko utakmica, znam da na pocetku ove sezone cesto ga nije bilo ni na klupi. Ako se ustali u ekipi Arminije, taj nam nece pobjeciluckylaka wrote:Da li je nekom poznato ime Zlatko Janjic(ne znam je li prije spomenut)Igrac Arminia Bielefeld.Kazu da je izuzetno dobar igrac.Samo sam nacuo.Ako ima ko kakvu info. neka postavi
- luckylaka
#761 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jah nije mi jasno za Zlatka Janjica da pise Ofanzivac kad je covjek klasicni desni bek.I rodzen je negdje oko Dubice cini mi se Obradovac.E sad koliko je standardan tu gje je i imali smisla pozivati ga .Cudi me da ga Borce za sad nije zapazio iako su cini mi se zemljaci.Idem potraziti vise podataka.Inace kazu da mu je otac bio strasan fudbaler
- jeza u ledja
#762 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo gledao od zadnjih 15 utakmica, 6 je poceo, 5 puta kao lijevo krilo, 1 kao desno, a u 7 je usao u drugom poluvremenu, te mijenjao 3 puta lijevo krilo, 2 puta zadnjeg veznog, 1 desno krilo i jednom lijevog beka.
Jesenas je uglavnom startao u prvih 11, u zadnjih 5-6 utakmica uglavnom sa klupe ili nikako.
Znam da je dao barem jedan gol.
Po TMu pise da ima samo njemacko drzavljanstvo, ali nikad nije igrao ni za jednu repku.
Ako je rodjen u BejHa to ne bi bio problem. Ali naravno AKO hoce da igra.
Medjutim imamo dovoljno igraca na njegovom mjestu tako da ne znam bas koliko bi nam bio od koristi.
Jesenas je uglavnom startao u prvih 11, u zadnjih 5-6 utakmica uglavnom sa klupe ili nikako.
Znam da je dao barem jedan gol.
Po TMu pise da ima samo njemacko drzavljanstvo, ali nikad nije igrao ni za jednu repku.
Ako je rodjen u BejHa to ne bi bio problem. Ali naravno AKO hoce da igra.
Medjutim imamo dovoljno igraca na njegovom mjestu tako da ne znam bas koliko bi nam bio od koristi.
- luckylaka
#763 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
HVALA ZA INFO,,jeza,,konto sam da je Janjic desnik bek ali jebi sad ako je napadac nista.Trazimo dalje
-
BaileyS
#764 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo i Damir Sosic, usput receno Bosnjak po rodjenjubosnisk_boy wrote:On svakako igra za bih iz interesa takvi nam netrebaju slobodno nek zaigra za majku srbiju koliko vidim na facebooku je njihov clan.........radio_mocan wrote:Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
Nagovorit ce ga oni u Vojvodini, mada su i oni "separatisti".
-
bosnisk_boy
#765 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Upravo to nazalost mi najvise u cjelini imamo ti kukolja izdajnika kako hoces jer u velikoj vecini nas narod traga za svojim identitetom mi ga nemamo a kad cemo ga imati to je pitanje......BaileyS wrote:Evo i Damir Sosic, usput receno Bosnjak po rodjenjubosnisk_boy wrote:On svakako igra za bih iz interesa takvi nam netrebaju slobodno nek zaigra za majku srbiju koliko vidim na facebooku je njihov clan.........radio_mocan wrote:Bojim se da ce Bilbija preci igrati za Srbiju.
Nagovorit ce ga oni u Vojvodini, mada su i oni "separatisti".dobio poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske
Dokaz da u svakom zitu ima kukolja, ali po svim prilikama u nasem ponajvise
na zalost
- campa_xxx
#766 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ediz Bahtiyaroğlu odabrao BiH
Ediz Bahtiyaroğlu, bivši mladi turski fudbalski reprezentativac odlučio je prihvatiti poziv selektora Safeta Sušića te u budućnosti nastupati za najbolju fudbalsku selekciju Bosne i Hercegovine.
Ovaj 24-godišnji prvotimac Ankaragucua prije debitovanja za našu fudbalsku reprezentaciju svakako će morati proći proces promjene sportskog državljanstva, za šta osnova leži u njegovim bosanskohercegovačkim korjenima, odakle potiče i pravo Edizovo ime, Edis Bahtijarević.
Inače, Edis je stoper, koji igra podjednako sa obje noge, a za turski je mladi nacionalni tim ubilježio jedanaest nastupa i postigao jedan gol.
Ediz Bahtiyaroğlu, bivši mladi turski fudbalski reprezentativac odlučio je prihvatiti poziv selektora Safeta Sušića te u budućnosti nastupati za najbolju fudbalsku selekciju Bosne i Hercegovine.
Ovaj 24-godišnji prvotimac Ankaragucua prije debitovanja za našu fudbalsku reprezentaciju svakako će morati proći proces promjene sportskog državljanstva, za šta osnova leži u njegovim bosanskohercegovačkim korjenima, odakle potiče i pravo Edizovo ime, Edis Bahtijarević.
Inače, Edis je stoper, koji igra podjednako sa obje noge, a za turski je mladi nacionalni tim ubilježio jedanaest nastupa i postigao jedan gol.
-
HarnagaHarnaga
#767 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
I sta bi u svezi toga Janjica?luckylaka wrote:Jah nije mi jasno za Zlatka Janjica da pise Ofanzivac kad je covjek klasicni desni bek.I rodzen je negdje oko Dubice cini mi se Obradovac.E sad koliko je standardan tu gje je i imali smisla pozivati ga .Cudi me da ga Borce za sad nije zapazio iako su cini mi se zemljaci.Idem potraziti vise podataka.Inace kazu da mu je otac bio strasan fudbaler
-
HarnagaHarnaga
#768 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Hajd' nek je sretno.campa_xxx wrote:Ediz Bahtiyaroğlu odabrao BiH
- jeza u ledja
#769 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dao je ove godine par golova.HarnagaHarnaga wrote:I sta bi u svezi toga Janjica?luckylaka wrote:Jah nije mi jasno za Zlatka Janjica da pise Ofanzivac kad je covjek klasicni desni bek.I rodzen je negdje oko Dubice cini mi se Obradovac.E sad koliko je standardan tu gje je i imali smisla pozivati ga .Cudi me da ga Borce za sad nije zapazio iako su cini mi se zemljaci.Idem potraziti vise podataka.Inace kazu da mu je otac bio strasan fudbalerJa se samo sjecam da je pretprosle godine dao gol u drugoj bunes ligi...
Arminia se inace bori za ulazak u prvu.
- Djokej
#770 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
koliko taj Zlatko ima godna??
- cyprus
#772 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Opet desničari o identitetu i kukoljubosnisk_boy wrote:Upravo to nazalost mi najvise u cjelini imamo ti kukolja izdajnika kako hoces jer u velikoj vecini nas narod traga za svojim identitetom mi ga nemamo a kad cemo ga imati to je pitanje......BaileyS wrote:Evo i Damir Sosic, usput receno Bosnjak po rodjenjudobio poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske
na zalost
- Djokej
#773 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gdje je rodjen taj Damir??
-
bosnisk_boy
#774 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Za mene je neshavatljivo rodjen u bosni i hercegovini stekao anfirmaciju igrajuci za nase mlade selekcije i sad odabrao hrvatsku nemam rijeci za ovakve ljude, a ti ako ovo nesvacas ili odobravas ti ocigledno imas problem sa identitetom kao ovaj Sovsic.........cyprus wrote:Opet desničari o identitetu i kukoljubosnisk_boy wrote:Upravo to nazalost mi najvise u cjelini imamo ti kukolja izdajnika kako hoces jer u velikoj vecini nas narod traga za svojim identitetom mi ga nemamo a kad cemo ga imati to je pitanje......BaileyS wrote:Evo i Damir Sosic, usput receno Bosnjak po rodjenjudobio poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske
na zalost
![]()
. Nije pravi podforum za to
Last edited by bosnisk_boy on 18/02/2010 14:12, edited 1 time in total.
- Djokej
#775 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091123002
Evo ima članak gdje je odbio da igra za nas(Damir Šovšić)- goni ga..
Evo ima članak gdje je odbio da igra za nas(Damir Šovšić)- goni ga..