Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moonca wrote: ↑02/05/2023 01:38
Samo kaznjavati one koji daju... jer daju jako malo.. dok se isti ( prosjaci) vrachaju iz dana u dan... bez ikakvog napretka..
Problem su kartice, jer raja ne nosi puno cash-a u džepu.
moonca wrote: ↑02/05/2023 01:38
Samo kaznjavati one koji daju... jer daju jako malo.. dok se isti ( prosjaci) vrachaju iz dana u dan... bez ikakvog napretka..
Problem su kartice, jer raja ne nosi puno cash-a u džepu.
ElRe wrote: ↑07/05/2023 17:55
Svako jutro oko 07:00 na trafici iza Holidaya par žena koje prose uzmu coffe to go i po cigaru zapale na parkingu i lagano na posao.
Jedna od redovnih prosjakinja neku noć u Konzumu na čvili kupi punu kesu piva, pita je prodavačica kome ćeš to, eto došla joj tetka, dedo, mora se zaliti. Pa vi dajite, budale.
nekome wrote: ↑30/05/2023 23:34
ja kod binga kolodvorska, kad ona djeca cige sto prose, onako druze se malo zabavljaju ko djeca, kad onaj jedan kaze, dobro dosta idemo raditi
Oni to tako inace zovu - rad. Ne kazu idemo tamo da prosimo, vec idemo tamo da radimo, misle da je to vrsta posla.
Na neki nacin i jeste, jako unosan biznis ko zna.
Problem maloljetnog prosjacenja smo stvorili mi gradjani i drzava koja nista ne radi, recimo romsku djecu koja prosjace mi ne gledamo kao ljude nego ih gledamo tipa kao obicnu zivotinju lutalicu, kada vidite romsko dijete boso bez adekvatne odjece i prljavo kako prosi i trazi pola marke sta radite ??
Nista apsloutno ili ignorisete ili udjelite sadaku i idete svojim putem, sada vam postavljam pitanja sta bi uradili kada bi vidjeli dijete od 4 godine od bijelog covjeka kako boso hoda prljavo i poderano iste bi sekunde pozvali policiju pitali ga gdje mu je mama itd itd.
Jednostavno nas odnos i drzavni odnos prema djeci koja prosjace romske nacionalisti je kriv za veliki broj maloljetnog prosjacenja na ulicama sirom BiH.
Ironmen wrote: ↑02/06/2023 21:30
Problem maloljetnog prosjacenja smo stvorili mi gradjani i drzava koja nista ne radi, recimo romsku djecu koja prosjace mi ne gledamo kao ljude nego ih gledamo tipa kao obicnu zivotinju lutalicu, kada vidite romsko dijete boso bez adekvatne odjece i prljavo kako prosi i trazi pola marke sta radite ??
Nista apsloutno ili ignorisete ili udjelite sadaku i idete svojim putem, sada vam postavljam pitanja sta bi uradili kada bi vidjeli dijete od 4 godine od bijelog covjeka kako boso hoda prljavo i poderano iste bi sekunde pozvali policiju pitali ga gdje mu je mama itd itd.
Jednostavno nas odnos i drzavni odnos prema djeci koja prosjace romske nacionalisti je kriv za veliki broj maloljetnog prosjacenja na ulicama sirom BiH.
Za romsko dijete znas da je tu i takvo jer ga je roditelj ostavio, i da nikakva intervencija ne vrijedi jer ce ga roditelj u najgorem slucaju samo morati preuzeti negdje drugo, i opet ga sutra ostaviti tu na cesti. Koliko god to zvucalo okrutno, jedino rjesenje i jeste ono o cemu se govori stalno na temi - ignorisati i ne davati nista.
Naravno, za ocekivati je da bi tad sa prosjacenja vodje tih klanova prebacile tu istu djecu na lakse i potencijalno teze kradje.