Može, može imaš PMLejla_v wrote:gdje na pofalicimathousands of voices wrote:Je li nekome usput da sa Pofalića pokupi robicu za bebače?
jel moze izmedju 15 i 16h
![]()
moram drzat prvu poziciju
![]()
![]()
![]()
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2
- thousands of voices
-
Pearl
preuzeto ovo, kao i stvari iz skole u kiseljakuthousands of voices wrote:Može, može imaš PMLejla_v wrote:gdje na pofalicimathousands of voices wrote:Je li nekome usput da sa Pofalića pokupi robicu za bebače?
jel moze izmedju 15 i 16h
![]()
moram drzat prvu poziciju
![]()
![]()
![]()
-
nenanana
plakati postavljeni u vrticu "kosuta" - sutra ce vaspitacice imati s djecom razgovor o njihovim vrsnjacima kojima treba pomoci da dobiju paketice i postaviti veliku kutiju u koju djecica mogu odlagati igracke 
Ima li neko da stanuje u blizini ovih vrtica ili jos bolje da koristi usluge ovih vrtica:
Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pahuljica, Masnica, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, Labudovi, Kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Biseri, Bajka?
Ima li neko da stanuje u blizini ovih vrtica ili jos bolje da koristi usluge ovih vrtica:
Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pahuljica, Masnica, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, Labudovi, Kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Biseri, Bajka?
- daduli_sa
U ovaj vrtic Dunje ja sam odnio vec jednom ali mogu otici sutra ili u petak jos jednom.... Oni su dobili plakat, da li su ga okacili to je sad druga stvar....nenanana wrote:plakati postavljeni u vrticu "kosuta" - sutra ce vaspitacice imati s djecom razgovor o njihovim vrsnjacima kojima treba pomoci da dobiju paketice i postaviti veliku kutiju u koju djecica mogu odlagati igracke
Moze li neko samo da nazove (64 89 84) i provjeri?!
-
Lejla_v
zovem ja odmah ujutrodaduli_sa wrote:U ovaj vrtic Dunje ja sam odnio vec jednom ali mogu otici sutra ili u petak jos jednom.... Oni su dobili plakat, da li su ga okacili to je sad druga stvar....nenanana wrote:plakati postavljeni u vrticu "kosuta" - sutra ce vaspitacice imati s djecom razgovor o njihovim vrsnjacima kojima treba pomoci da dobiju paketice i postaviti veliku kutiju u koju djecica mogu odlagati igracke
Moze li neko samo da nazove (64 89 84) i provjeri?!
-
zastava101
Danas je na ekonomiji bilo super, mislim da smo pored puno igracaka i slatkisa skupili pravo puuuuuno para za puuuuuno paketica 
Na sajmu su ljudi donirali opet veliki broj slikovnica, bojanki i knjiga za djecu! Dok sam ja bila nismo jos izbrojali, ali mislim da Pearl sada ima tacan broj
Hvala svima!!!!
Btw. Znam da su svi plakati odneseni sa sajma, a ja cu dezurati sutra od 10 do 15 i trebaju mi
Od koga mogu preuzeti bar 5,6 nekad ranije od 10?
Na sajmu su ljudi donirali opet veliki broj slikovnica, bojanki i knjiga za djecu! Dok sam ja bila nismo jos izbrojali, ali mislim da Pearl sada ima tacan broj
Hvala svima!!!!
Btw. Znam da su svi plakati odneseni sa sajma, a ja cu dezurati sutra od 10 do 15 i trebaju mi
- daduli_sa
ja sutra preuzimam plakate ujutro od plavabubica pa mozemo se dogovoriti da uzmes od mene, taman sam ti blizu kod Skenderije. Ako ima neko blize neka uskace.nadira wrote:Danas je na ekonomiji bilo super, mislim da smo pored puno igracaka i slatkisa skupili pravo puuuuuno para za puuuuuno paketica
Hvala svima!!!!
Btw. Znam da su svi plakati odneseni sa sajma, a ja cu dezurati sutra od 10 do 15 i trebaju miOd koga mogu preuzeti bar 5,6 nekad ranije od 10?
P.S. Vrtic Lastavica je meni na putu tako da cu ujutro da odnesem jedan preostali plakat
- thousands of voices
Mogu li i od koga dobiti tri zvanična memoranduma - dopisa? Odnijela bi ih sutra sa plakatima u tri veće firme u mom komšiluku.
-
jasminasab
Evo da se i ja tuspasim za veceras.
Moja kolegica koja je takodjer danas bila na Ekonomiji i na Sajmu, a koja nikako da se javi na forum
dijeli nadirino odusevljenje i takodjer misli da se skupilo dosta para, igracaka, slatkisa i slikovnica. Cure, najbolje ste, svaka cast!
Bila sam u Velpru (privatno) i vidjela da imaju puzzle od 500 komada, koje izgledaju jako simpaticno i kvalitetno, cini mi se po oko 4-5KM (neki je hrvatski proizvodjac), sto je jako jeftino u odnosu na Ravensburger koje su 15-20 za isti broj komada. Pa eto, just a thought, mogli bismo kupiti nekoliko tih za paketice - motivi su djecak i djevojcica u dvije varijante i jedna s nekim cukama cini mi se. (Ovo da se zapise u ideje, jer ce moje misli vec sutra odlutati u nekom drugom pravcu...
) Imam sliku u mobu, postavim je sutra, dok prebacim u komp.
Moja kolegica koja je takodjer danas bila na Ekonomiji i na Sajmu, a koja nikako da se javi na forum
Bila sam u Velpru (privatno) i vidjela da imaju puzzle od 500 komada, koje izgledaju jako simpaticno i kvalitetno, cini mi se po oko 4-5KM (neki je hrvatski proizvodjac), sto je jako jeftino u odnosu na Ravensburger koje su 15-20 za isti broj komada. Pa eto, just a thought, mogli bismo kupiti nekoliko tih za paketice - motivi su djecak i djevojcica u dvije varijante i jedna s nekim cukama cini mi se. (Ovo da se zapise u ideje, jer ce moje misli vec sutra odlutati u nekom drugom pravcu...
-
Pearl
odlicno.. skontali smo da nam treba puzli, karata, domina, nekih brain-working igrica, pogotovo za djecake, pa bi se to moglo uzeti u petak... odlicno..jasminasab wrote:Evo da se i ja tuspasim za veceras.![]()
Moja kolegica koja je takodjer danas bila na Ekonomiji i na Sajmu, a koja nikako da se javi na forumdijeli nadirino odusevljenje i takodjer misli da se skupilo dosta para, igracaka, slatkisa i slikovnica. Cure, najbolje ste, svaka cast!
Bila sam u Velpru (privatno) i vidjela da imaju puzzle od 500 komada, koje izgledaju jako simpaticno i kvalitetno, cini mi se po oko 4-5KM (neki je hrvatski proizvodjac), sto je jako jeftino u odnosu na Ravensburger koje su 15-20 za isti broj komada. Pa eto, just a thought, mogli bismo kupiti nekoliko tih za paketice - motivi su djecak i djevojcica u dvije varijante i jedna s nekim cukama cini mi se. (Ovo da se zapise u ideje, jer ce moje misli vec sutra odlutati u nekom drugom pravcu...) Imam sliku u mobu, postavim je sutra, dok prebacim u komp.
-
Pearl
a sad izvjestaj.... 
danas smo dobili stvari iz drvno-sumarske skole, skola iz kiseljaka, sa ekonomije, sa sajma, od forumasa (thousands of voices.... )
opet je hodnik bio prepun, cak smo dobili i neke gotove paketice (cini mi se sa ekonomije i kiseljaka, nisam bila tu kad su donisili). paketici cu poslani u Ilijas i nesto garderobe (nermina zna tacan broj paketica), kao i dvjema djevojcicama koje su se pojavile u emisiji kod Josipa Pejakovica
sve stvari koje su dosle smo razvrstali, za subotu (cokolade, cokoladni slatkisi, sokovi, "slani slatkisi" kako ih nermina nazva
, skolski pribor, i knjige sa sajma.. nismo mogli puno da gledamo, jer nismo vise znali sta gdje da stavimo
imamo 2 kutije knjiga raznih, po kesu (minimalno pola punu) svih namamisa gore nabrojanih, kutiju sokica, i kutiju cokolada...
skontali smo da moramo paketice od prosli put malo "pojacati" ako nista sa knjigama i priborom.. i igrackama za djecake
dobili smo spisak iz izbjeglickog naselja kod tuzle, njih je 120, mahom male djece i beba
pa cemo vjerovatno za njih prvo prviti paketice u subotu, plus spremiti garderobu...
nasli smo i mjesto na koje mozemo odlagati gotove paketice, jer u ostavi vise nema mjesta.. ako neko moze nabaviti vecih cvrsch kutija, neka ih ponese u subotu.. da mozemo da prenosimo lakse..
pouceni iskustvom od prethodne subote, morat cemo se poijeliti u grupe:
- razrstavanje (s tim da se odmah odvajaju igracke i garderoba koje zaista ne mozemo pokloniti ni djeci koja nemaju jer se vide da su koristeni ili su pohabani, da ne gubimo vrijeme kasnije)
- dopakovanje paketica od prosle sedmice
- prenosenje paketica (nadam se da ce biti krsnih volontera)
- pakovanje novih paketica
danas smo dobili stvari iz drvno-sumarske skole, skola iz kiseljaka, sa ekonomije, sa sajma, od forumasa (thousands of voices.... )
opet je hodnik bio prepun, cak smo dobili i neke gotove paketice (cini mi se sa ekonomije i kiseljaka, nisam bila tu kad su donisili). paketici cu poslani u Ilijas i nesto garderobe (nermina zna tacan broj paketica), kao i dvjema djevojcicama koje su se pojavile u emisiji kod Josipa Pejakovica
sve stvari koje su dosle smo razvrstali, za subotu (cokolade, cokoladni slatkisi, sokovi, "slani slatkisi" kako ih nermina nazva
skontali smo da moramo paketice od prosli put malo "pojacati" ako nista sa knjigama i priborom.. i igrackama za djecake
dobili smo spisak iz izbjeglickog naselja kod tuzle, njih je 120, mahom male djece i beba
nasli smo i mjesto na koje mozemo odlagati gotove paketice, jer u ostavi vise nema mjesta.. ako neko moze nabaviti vecih cvrsch kutija, neka ih ponese u subotu.. da mozemo da prenosimo lakse..
pouceni iskustvom od prethodne subote, morat cemo se poijeliti u grupe:
- razrstavanje (s tim da se odmah odvajaju igracke i garderoba koje zaista ne mozemo pokloniti ni djeci koja nemaju jer se vide da su koristeni ili su pohabani, da ne gubimo vrijeme kasnije)
- dopakovanje paketica od prosle sedmice
- prenosenje paketica (nadam se da ce biti krsnih volontera)
- pakovanje novih paketica
-
Pearl
konyan, nermina i ja cemo vjerovatno svratiti sutra popodne do pistolata, da narucimo odmah neke igracke, da su spremne za subotu, da ih samo pokupimo..
jasminasab, mi cemo imati jos neki dogovor sutra popodne oko toga sta treba kupiti... mozes li ti otici po tih puzAla, kad skontamo otprilike broj (meni je ta cijena skroz ok, ne znam sta ostali kazu)...
morat cemo kupiti i sveski, to nam je na to-do listi... dinchy ce sa onim sto skupi na svom faxu kupiti pribora skolskog (tempere, vodene bojice, plastelin..)
dinchy je zavrsila pozivnice, sutra idu na stampanje, buba je spremila poprato pismo... skontali smo da u ponedeljak u utirak obavimo obavjestavanje porodica.. pa se psihicki i fizicki pripremite
:D
lejla_v, hoces moci u ponedeljak i utorak izmedju 9-12 biti kod tetka zilhe, da pomognes oko spiskova? da zenu ne opterecujemo da ona to radi....
ako neko moze obezbijediti ili nam pomoci da nadjemo prevoz za paketice za olovo, zenicu, visoko, tuzlu, capljinu, mostar, neka nam se javi.. pokusat cemo da obavimo djecu van sarajeva prije 30.12.
jasminasab, mi cemo imati jos neki dogovor sutra popodne oko toga sta treba kupiti... mozes li ti otici po tih puzAla, kad skontamo otprilike broj (meni je ta cijena skroz ok, ne znam sta ostali kazu)...
morat cemo kupiti i sveski, to nam je na to-do listi... dinchy ce sa onim sto skupi na svom faxu kupiti pribora skolskog (tempere, vodene bojice, plastelin..)
dinchy je zavrsila pozivnice, sutra idu na stampanje, buba je spremila poprato pismo... skontali smo da u ponedeljak u utirak obavimo obavjestavanje porodica.. pa se psihicki i fizicki pripremite
lejla_v, hoces moci u ponedeljak i utorak izmedju 9-12 biti kod tetka zilhe, da pomognes oko spiskova? da zenu ne opterecujemo da ona to radi....
ako neko moze obezbijediti ili nam pomoci da nadjemo prevoz za paketice za olovo, zenicu, visoko, tuzlu, capljinu, mostar, neka nam se javi.. pokusat cemo da obavimo djecu van sarajeva prije 30.12.
-
Lejla_v
ponedeljak mogu definitivno ali mi je utorak malo problem (znas zbog cega)Pearl wrote:konyan, nermina i ja cemo vjerovatno svratiti sutra popodne do pistolata, da narucimo odmah neke igracke, da su spremne za subotu, da ih samo pokupimo..
dinchy je zavrsila pozivnice, sutra idu na stampanje, buba je spremila poprato pismo... skontali smo da u ponedeljak u utirak obavimo obavjestavanje porodica.. pa se psihicki i fizicki pripremite:D
-
zastava101
Ja mogu u utorakLejla_v wrote:ponedeljak mogu definitivno ali mi je utorak malo problem (znas zbog cega)Pearl wrote:konyan, nermina i ja cemo vjerovatno svratiti sutra popodne do pistolata, da narucimo odmah neke igracke, da su spremne za subotu, da ih samo pokupimo..
dinchy je zavrsila pozivnice, sutra idu na stampanje, buba je spremila poprato pismo... skontali smo da u ponedeljak u utirak obavimo obavjestavanje porodica.. pa se psihicki i fizicki pripremite:D
-
Lejla_v
nadira wrote:Ja mogu u utorakLejla_v wrote:ponedeljak mogu definitivno ali mi je utorak malo problem (znas zbog cega)Pearl wrote:konyan, nermina i ja cemo vjerovatno svratiti sutra popodne do pistolata, da narucimo odmah neke igracke, da su spremne za subotu, da ih samo pokupimo..
uuuuhhhhh
hvala ti
supeeeer
-
Pearl
ma cure..... extra ste
x 100
:D
-
jasminasab
Of kors. Ja sam na polici vidjela desetak puzAla. Nadam se da ih ima i vise, posto pretpostavljam da hocete vise. Uglavnom, da pokupujemo koliko bude. Naravno, ako se ostali slazu...Pearl wrote:jasminasab, mi cemo imati jos neki dogovor sutra popodne oko toga sta treba kupiti... mozes li ti otici po tih puzAla, kad skontamo otprilike broj (meni je ta cijena skroz ok, ne znam sta ostali kazu)...
Koliko paketica treba voziti za Olovo, Visoko i Mostar? I hoce li tamo to neko preuzeti ili treba i podijeliti te paketice?Pearl wrote:ako neko moze obezbijediti ili nam pomoci da nadjemo prevoz za paketice za olovo, zenicu, visoko, tuzlu, capljinu, mostar, neka nam se javi.. pokusat cemo da obavimo djecu van sarajeva prije 30.12.
-
Pearl
vjerovatno ce trebati i podijeliti.. u mostaru mozda i nadjemo soc.sluzbu da nam pomogne, u visokom ce nam pomoci jedan noinar za porodicu koju imamo (cini mi se da je jedna, sa dosta djece)jasminasab wrote:Koliko paketica treba voziti za Olovo, Visoko i Mostar? I hoce li tamo to neko preuzeti ili treba i podijeliti te paketice?Pearl wrote:ako neko moze obezbijediti ili nam pomoci da nadjemo prevoz za paketice za olovo, zenicu, visoko, tuzlu, capljinu, mostar, neka nam se javi.. pokusat cemo da obavimo djecu van sarajeva prije 30.12.
- Ivy
cnermina wrote:molim vas da se raspitate ako neko zna profesionalnog snimatelja koji bi to sve snimio(podjelu paketica) pa da imamo fino na CD-u i da mozemo poslati svim donatorima i prijateljima u znak zahvalnosti, i kako bi znali gdje su i kako ucestvovali.
Ivy je dosla na tu idejiu, kao i na ideju da bi bilo fino kada bi imali one Polaroid aparate, pa da se djeca slikaju na licu mjesta da im ostane uspomena... pa eto... ako skontate nesto javljajte...
Dobili smo od Generation Europe na poklon 6-7 USB stikova (128 MB) to cemo ubaciti u ''paketice'' za srednjoskolce![]()
![]()
HAJMO APEL APEL APEL
1. PROFI KAMERMAN
2. POLAROID APARATI