Nije glupo, dzini su stvoreni dosta prije covjeka, zive sa nama, ali su slabiji. Sa dobrom "zastitom" ne mogu nauditi covjeku, zapravo... ne mogu nauditi bez Allahove dozvole, al' to je malo dublja tematika.harisoni wrote:Selam svima. Nisam znao gdje da pišem, pa sam odlučio ovdje, nadam se da nisam pogriješio, mada se već odavno kanim. Prije par sedmica sam sjedio sa jednim prijateljem na kafi i dotakli smo se teme džinna. Primijetio sam da zna o tome dosta više od mene. Vjernik sam, klanjam, postim i sve to, ali se nikad nisam pretjerano bavio džinnima, ni sam ne znam zašto.Kad sam došao kući, našao sam par klipova na kojima (Ferid Orahovac) istjeruje džinne...moram priznat da mi nije bilo nimalo ugodno. Zanima me da li iko od vas ima neko fino 'štivo' o ovome za preporučit, ili imate iskustva? Da li znate neku stručnu osobu koja se bavi istjerivanjem i sl?
Možda je malo glupo ali eto...
Imam iskustva sa tim, cak vise nego sto bih zelio... i opet, nedavno sam blisku osobu vodio na rukju, nagledao se i naslusao svacega, nista novo, ali nije svejedno ni sekunde...
Sto se tice stiva... ne znam sta bih ti rekao, ima dosta stvari tu koje treba "sazvakati", tj. biti dobro potkovan da ne bi neke stvari pogresno shvatio. Jedna od "zanimljivijih" knjiga je od hfz. Esada Amina: "Izmedju dva svijeta", ima dosta i o sihirima, sihirbazima i samim dzinnima.