Nemojte se vi toliko sikirati sto je napolju hladno. Ako se dobro hrane mogu kucici podnijeti veoma niske temperature.globosa wrote:Bravo Cober!Cober wrote:Ne mrzi, nego im pomozi da ne budu gladnifrfi. wrote:uzeo ih je komsija zasad hvala Bogu.... sta ce dalje biti, nemam pojma....
svejedno, i dalje mrzim ovu situaciju.![]()
Niko od nas ''ne voli'' ove situacije, ali zar nije normalno, da bar mi koji posjećujemo ovaj forum pomognemo životinjama na ulici, pogotovo po ovakvom snijegu kad se živi smrzavaju.
Koliko od vas je danas nahranilo gladnih cuka i maca?
Ja sam prosle godine imao okot star pet dana (pisao sam o tome), znaci jos nisu u stanju da regulisu ni sopstvenu temperaturu tjela, niti kake, niti piske i sve i jedan su prezivjeli po onim najvecim zimama bez kuje u kartonskom paketu.
Znaci ako su psi zdravi i ako se dobro hrane, nebi to trebao biti determinirajuci faktor dali ce prezivjeti ili ne. Ako im ne naleti kakav stenecnjak ili nesto genetski nisu u redu onda nema problema.
Zato, samo dobra hrana i ako im se moze obezbjediti neko mjesto da se malo zavuku da eto nisu bas u vodi... trebalo bi sve biti ok.
Na kraju krajeva, psi su generacijama naviknuti da zive u tim uslovima.
Nas studiozni narod je generacijama usavrsavavao citavu jednu instituciju maltretiranja pasa i ostalih zivotinja i metode uzgoja (svega pa i sebe samih) upravo suprotnog onom koji se praktikuje svuda drugo u svjetu.
Stvari kao sto su npr. odbijanje od sise cim projede sto ce reci od mjesec dana starosti i odmah na kratki lanac pored hale da bi bio agresivan, hranjenje iskljucivo sa vodom razmuceno brasno uz povremene dodatke po psa stetnih i otrovnih stvari kao krompiri i grah sa dosta luka, itd. itd. Tako da bi svaki nas pas trebao da zivi ko bubreg u loju sa minimalnom paznjom.
Bilo bi dobro ocistiti ih od parazita.
@frfi, maksuz selam i tebi i komsiji i hvala mu u moje ime sto je prihvatio stence.
Kako ce biti kasnije to samo Bog zna za sve nas, ali sad dok su tako mali svaki dan sa dobrom ishranom i van domasaja auta i manijaka im znatno povecava sanse za opstanak i usvajanje.
PS
Potpuno te razumijem, sve nas satra ta nehumanost koju srecemo na svakom koraku.