nastavlis li ovim tempom ne gine ti PTSPArt-Vandaley wrote:Terje Hauge je donio preokret!Chmoljo wrote:ama ljudi moji sjetite se one Barce s Rikardom... mislim svaka čast Ronaldinhu onda, ali brate sjetite se preokreta kad je Larsson ušao u finalu LP...
onakav napadač je Barci potreban... a osim toga, ono majka samo jednom rađa...
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- primus-1
#751 Re: FC Barcelona
-
omar little
#752 Re: FC Barcelona
hmmm, izgleda da ovo nisu samo trachevi, pregovara se tu. ibro je zhivotinja
i igrachki bi se uklopio u barcu (jedino bi se morao pocheti truditi u obrani, trchati malo vishe jer u barci svi rade sve) samo ne znam shta bi bilo sa njegovim egom. guardiola nema tolerancije za napuhane zvijezde, te stvari je prvo ochistio kad je doshao a neshto ne znam da bi se ibro tako lako spustio na zemlju. al' neka ibre i golova mu sa 30 metra

Ibrahimovic open to Barcelona offer, says agent
Fri Jun 5, 2009 1:21pm IST
MILAN (Reuters) - Inter Milan striker Zlatan Ibrahimovic would welcome a move to Barcelona, his agent said on Friday following reports the clubs were discussing a deal.
Inter president Massimo Moratti held a budget meeting with coach Jose Mourinho on Thursday and was later spotted dining with Barca counterpart Joan Laporta at a hotel in the Spanish city.
Sweden's Ibrahimovic, Serie A's top scorer last term, has expressed his frustration at champions Inter and would like a new challenge.
Moratti and Mourinho had previously said they expected their inspirational forward to stay.
"I only know that if the two clubs find an agreement we would not have trouble agreeing with Barcelona," agent Mino Raiola told reporters.
There has also been media speculation about a possible swap deal with European champions Barca involving striker Samuel Eto'o.
If Ibrahimovic were to leave for Spain, it would be another huge blow to Italy's top flight with AC Milan's Kaka on the brink of signing for Real Madrid.
- abondanzieri
#753 Re: FC Barcelona
Zlatan bi u Barci bio još moćniji"
Osim vrlo vjerojatnog prijelaza Kake iz Milana u Real Madrida, sve se više potencira još jedna priča: put Zlatana Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu.
Pojavile su se informacije da je vlasnik Intera Massimo Moratti boravio u najvećem katalonskom gradu radi mogućeg ispunjenja posla sa švedskim reprezentativcem, a pojavila se i mogućnost da dvije ekipe promjene igrače: Eto'o za Ibrahimovića.
"Ibrahimović je sjajan nogometaš i blistavi napadač", rekao je trener Barcelone Josep Guardiola i nastavio:
"Barcelona je ekipa koja uvijek pojedinca čini još boljim. Zato bi, primjerice, Ibrahimović dodatno napredovao da kojim slučajem dođe kod nas, postao bi još moćniji", odgovorio je trener aktualnog evropskog i španskog prvaka na pitanje o tome hoće li za njegov klub potpisati robusni centarfor talijanskog prvaka Intera.
"Tek ćemo vidjeti što će se događati, priča se tek zakotrljala", uz smiješak je konstatirao Guardiola.
Drago mi je sto veliki Pep dijeli moje misljenje

Osim vrlo vjerojatnog prijelaza Kake iz Milana u Real Madrida, sve se više potencira još jedna priča: put Zlatana Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu.
Pojavile su se informacije da je vlasnik Intera Massimo Moratti boravio u najvećem katalonskom gradu radi mogućeg ispunjenja posla sa švedskim reprezentativcem, a pojavila se i mogućnost da dvije ekipe promjene igrače: Eto'o za Ibrahimovića.
"Ibrahimović je sjajan nogometaš i blistavi napadač", rekao je trener Barcelone Josep Guardiola i nastavio:
"Barcelona je ekipa koja uvijek pojedinca čini još boljim. Zato bi, primjerice, Ibrahimović dodatno napredovao da kojim slučajem dođe kod nas, postao bi još moćniji", odgovorio je trener aktualnog evropskog i španskog prvaka na pitanje o tome hoće li za njegov klub potpisati robusni centarfor talijanskog prvaka Intera.
"Tek ćemo vidjeti što će se događati, priča se tek zakotrljala", uz smiješak je konstatirao Guardiola.
Drago mi je sto veliki Pep dijeli moje misljenje
- Charuga
- Globalni moderator
#754 Re: FC Barcelona
Opet isto ..
Barca želi Vidića, a njegova žena - sunce
Barcelona, 07.06.2009., 20:20 | I.Š./TS
Engleski tabloidi špekuliraju da je Barcelona ponudila Manchester Unitedu 22 milijuna eura za srednjeg braniča Nemanju Vidića, člana srpske reprezentacije.
Daily Star piše da je Vidićeva supruga nesretna u Manchesteru, te da bi se vrlo rado preselila u područje s toplijom klimom. Vidića je Alex Ferguson doveo iz moskovskog Spartaka u ljeto 2006. godine, uz odštetu od samo 7 milijuna funti.
Vidićeva supruga nesretna u Manchesteru, te da bi se vrlo rado preselila u područje s toplijom klimom.
U te tri godine se Vidić razvio u vrhusnkog svjetskog srednjeg braniča kojeg, čini se, u svom sastavu želi i Josep Guardiola, Barcelonin trener koji je minule sezone s katalonskim gigantom osvojio trostruku krunu, Ligu prvaka, te prvenstvo i kup Španjolske. Engleski mediji špekuliraju da je zanimanje za Vidića iskazao i Milan.
Kamerunski nogometaš Samuel Eto'o vjerojatno je sve najbolje već dao Barceloni. Sve češće se priča o njegovom odlasku iz Katalonije tijekom ovog ljeta.
'Tijekom idućeg ćemo se tjedna sastati s njegovim menadžerom i odlučiti hoće li Eto'o ostati ili ćemo ga prodati.'
Tako je rekao predsjednik Barcelone Joan Laporta, a mnogi napisi raznih medija guraju Eto'a izvan Camp Noua sljedeće sezone. Postojala je kombinacija zamjene Barcelone i Intera za igrače, Ibrahimovića i Eto'a. Nekoliko engleskih klubova se također raspitivalo za sjajnog kamerunskog napadača, a baš o tome, odlasku na Otok, Eto'o veli:
'Sa sigurnošću mogu reći da ozbiljnih pregovora s bilo kojim klubom dosad nije bilo. To garantiram ja i moj menadžer Jose Maria Mesalles.'
'No, pravu ponudu iz engleske Premier lige jako bi teško odbio. Volio bih igrati na Otoku, jer trenutačno je nogomet u toj ligi na jako visokoj razini', rekao je 28-godišnji napadač aktualnog europskog i španjolskog prvaka.
Barca želi Vidića, a njegova žena - sunce
Barcelona, 07.06.2009., 20:20 | I.Š./TS
Engleski tabloidi špekuliraju da je Barcelona ponudila Manchester Unitedu 22 milijuna eura za srednjeg braniča Nemanju Vidića, člana srpske reprezentacije.
Daily Star piše da je Vidićeva supruga nesretna u Manchesteru, te da bi se vrlo rado preselila u područje s toplijom klimom. Vidića je Alex Ferguson doveo iz moskovskog Spartaka u ljeto 2006. godine, uz odštetu od samo 7 milijuna funti.
Vidićeva supruga nesretna u Manchesteru, te da bi se vrlo rado preselila u područje s toplijom klimom.
U te tri godine se Vidić razvio u vrhusnkog svjetskog srednjeg braniča kojeg, čini se, u svom sastavu želi i Josep Guardiola, Barcelonin trener koji je minule sezone s katalonskim gigantom osvojio trostruku krunu, Ligu prvaka, te prvenstvo i kup Španjolske. Engleski mediji špekuliraju da je zanimanje za Vidića iskazao i Milan.
Kamerunski nogometaš Samuel Eto'o vjerojatno je sve najbolje već dao Barceloni. Sve češće se priča o njegovom odlasku iz Katalonije tijekom ovog ljeta.
'Tijekom idućeg ćemo se tjedna sastati s njegovim menadžerom i odlučiti hoće li Eto'o ostati ili ćemo ga prodati.'
Tako je rekao predsjednik Barcelone Joan Laporta, a mnogi napisi raznih medija guraju Eto'a izvan Camp Noua sljedeće sezone. Postojala je kombinacija zamjene Barcelone i Intera za igrače, Ibrahimovića i Eto'a. Nekoliko engleskih klubova se također raspitivalo za sjajnog kamerunskog napadača, a baš o tome, odlasku na Otok, Eto'o veli:
'Sa sigurnošću mogu reći da ozbiljnih pregovora s bilo kojim klubom dosad nije bilo. To garantiram ja i moj menadžer Jose Maria Mesalles.'
'No, pravu ponudu iz engleske Premier lige jako bi teško odbio. Volio bih igrati na Otoku, jer trenutačno je nogomet u toj ligi na jako visokoj razini', rekao je 28-godišnji napadač aktualnog europskog i španjolskog prvaka.
-
Sajoni
#755 Re: FC Barcelona
Samo ne znam sto su zapeli za Maskerana,Vidica i Ibrahimovica...Maskerano nije za onaj stil Barcelone...Bolji od njega su svi u veznoj liniji Xavi,Iniesta,Yaya ture,Keita i ove godine dobili smo Buskeca!Vidic je dobar al takodjer mislim da je spor za onu brzu igru...Imamo Pikea,Puyola,Markeza,Milita i Caseresa.Istina da se MArkez i Milito malo malo pa ozlijede,al mislim da ipak imao konkretnijih igraca od Vidica.Recimo Kolo Ture je prejebeno jak igrac.Spojiti ga sa bratom Yayom i to bi bio armirani beton.Ibrahimovic je klasa al takve sebicne glave nam ne trebaju...Eto je zasluzio da ostane jer je masina koja voli klub a svake godine je Barceloni zagarantovano njegovih 30 i vise golova u svim takmicenjima.Sad ce neko reci Ibraka bi zabijao vise.Moje misljenje je da bi Ibraka samo usporio onu maestralnu igru jer nece taj da se vraca do polovine a kamo li do 16 m.Tu je Eto najbolji.Eto i Drogba...nema im treceg!Procitao sam negdje da je Barca potpisala sa Brunom Alvesom iz Porta(stoper) i Felipe iz Deportiva(bek).Ako ima ko da potvrdi ili negira volio bih da cujem.Pozz ljudi i nadajmo se maestralnoj Barci i naredne godine kako Realu deru guzove sa Kakom i ostalim izvjestacenim igracima hehe....Pozzz
-
musac
#756 Re: FC Barcelona
Nije Barcelona zapela, nego mediji. Ne vjerujem apsulutno nista od ovog sranja.
Sajoni wrote:Samo ne znam sto su zapeli za Maskerana,Vidica i Ibrahimovica...Maskerano nije za onaj stil Barcelone...Bolji od njega su svi u veznoj liniji Xavi,Iniesta,Yaya ture,Keita i ove godine dobili smo Buskeca!Vidic je dobar al takodjer mislim da je spor za onu brzu igru...Imamo Pikea,Puyola,Markeza,Milita i Caseresa.Istina da se MArkez i Milito malo malo pa ozlijede,al mislim da ipak imao konkretnijih igraca od Vidica.Recimo Kolo Ture je prejebeno jak igrac.Spojiti ga sa bratom Yayom i to bi bio armirani beton.Ibrahimovic je klasa al takve sebicne glave nam ne trebaju...Eto je zasluzio da ostane jer je masina koja voli klub a svake godine je Barceloni zagarantovano njegovih 30 i vise golova u svim takmicenjima.Sad ce neko reci Ibraka bi zabijao vise.Moje misljenje je da bi Ibraka samo usporio onu maestralnu igru jer nece taj da se vraca do polovine a kamo li do 16 m.Tu je Eto najbolji.Eto i Drogba...nema im treceg!Procitao sam negdje da je Barca potpisala sa Brunom Alvesom iz Porta(stoper) i Felipe iz Deportiva(bek).Ako ima ko da potvrdi ili negira volio bih da cujem.Pozz ljudi i nadajmo se maestralnoj Barci i naredne godine kako Realu deru guzove sa Kakom i ostalim izvjestacenim igracima hehe....Pozzz
-
CybeR-ShoT
#757 Re: FC Barcelona
Ibrahimovic mozda u Barceloni, a u zamjenu Eto'o u Inter i jos doplata. Zigic nece u Barcelonu. Nece ni Sergio Kun Aguero..pozzzz[/img]
- ja.neron
#758 Re: FC Barcelona
Kolo Toure nije brži od Vidića, a kamo li bolji i sve su prilike da će i Yaya Toure napustiti Barcu ako mu ne poboljšaju ugovorSajoni wrote:Samo ne znam sto su zapeli za Maskerana,Vidica i Ibrahimovica...Maskerano nije za onaj stil Barcelone...Bolji od njega su svi u veznoj liniji Xavi,Iniesta,Yaya ture,Keita i ove godine dobili smo Buskeca!Vidic je dobar al takodjer mislim da je spor za onu brzu igru...Imamo Pikea,Puyola,Markeza,Milita i Caseresa.Istina da se MArkez i Milito malo malo pa ozlijede,al mislim da ipak imao konkretnijih igraca od Vidica.Recimo Kolo Ture je prejebeno jak igrac.Spojiti ga sa bratom Yayom i to bi bio armirani beton.Ibrahimovic je klasa al takve sebicne glave nam ne trebaju...Eto je zasluzio da ostane jer je masina koja voli klub a svake godine je Barceloni zagarantovano njegovih 30 i vise golova u svim takmicenjima.Sad ce neko reci Ibraka bi zabijao vise.Moje misljenje je da bi Ibraka samo usporio onu maestralnu igru jer nece taj da se vraca do polovine a kamo li do 16 m.Tu je Eto najbolji.Eto i Drogba...nema im treceg!Procitao sam negdje da je Barca potpisala sa Brunom Alvesom iz Porta(stoper) i Felipe iz Deportiva(bek).Ako ima ko da potvrdi ili negira volio bih da cujem.Pozz ljudi i nadajmo se maestralnoj Barci i naredne godine kako Realu deru guzove sa Kakom i ostalim izvjestacenim igracima hehe....Pozzz
-
Sajoni
#759 Re: FC Barcelona
Ma druze ti nisi dobar ako kazes da je Vidic brzi i bolji od Kolo Turea.Kolo Ture igra u dosta slaboj odbrani i kad god sam gledao Arsenal covjek me je odusevio.Jak,brz,skocan...jednostavno nosi protivnike!Vidica ste toliko napuhali da je nevjerovatno...Ja se samo sjecam da je taj Vidic u svakoj velikoj utakmici zakazao...Protiv Liverpoola je proglasen najgorim igracem kola,a kako i ne bi sta je sve radio...Protiv Barce kicma mu slomljena hehe...Licno mislim da je spor za Barcinu igru i da je Kolo Ture za njega pojma snage i brzine!Yaya ako ode to je po meni automatski slabija sredina terena.Onakvog igraca Barca vise nikad nece imati kao zadnjeg veznog,a kad zagusti i stopera odradi poprilicno dobro!ja.neron wrote:Kolo Toure nije brži od Vidića, a kamo li bolji i sve su prilike da će i Yaya Toure napustiti Barcu ako mu ne poboljšaju ugovorSajoni wrote:Samo ne znam sto su zapeli za Maskerana,Vidica i Ibrahimovica...Maskerano nije za onaj stil Barcelone...Bolji od njega su svi u veznoj liniji Xavi,Iniesta,Yaya ture,Keita i ove godine dobili smo Buskeca!Vidic je dobar al takodjer mislim da je spor za onu brzu igru...Imamo Pikea,Puyola,Markeza,Milita i Caseresa.Istina da se MArkez i Milito malo malo pa ozlijede,al mislim da ipak imao konkretnijih igraca od Vidica.Recimo Kolo Ture je prejebeno jak igrac.Spojiti ga sa bratom Yayom i to bi bio armirani beton.Ibrahimovic je klasa al takve sebicne glave nam ne trebaju...Eto je zasluzio da ostane jer je masina koja voli klub a svake godine je Barceloni zagarantovano njegovih 30 i vise golova u svim takmicenjima.Sad ce neko reci Ibraka bi zabijao vise.Moje misljenje je da bi Ibraka samo usporio onu maestralnu igru jer nece taj da se vraca do polovine a kamo li do 16 m.Tu je Eto najbolji.Eto i Drogba...nema im treceg!Procitao sam negdje da je Barca potpisala sa Brunom Alvesom iz Porta(stoper) i Felipe iz Deportiva(bek).Ako ima ko da potvrdi ili negira volio bih da cujem.Pozz ljudi i nadajmo se maestralnoj Barci i naredne godine kako Realu deru guzove sa Kakom i ostalim izvjestacenim igracima hehe....Pozzz
-
Bušman
#760 Re: FC Barcelona
Barca nije potpisala ni sa B.Alvesom ni sa Felipeom. Bilo bi lijepo, posto su oba vrlo dobri igraci. U sredini im ne treba novi igrac, imaju mladih igraca. Xavi Torres i Thiago Alcantara su pravo mocni vezni igraci, posebno ovaj drugi.
P.S. Slazem se da bi bila teska glupost da prodaju Yayu. Po meni, najvazniji igrac Barce, donosi balans izmedju fizikanera i kreativaca. Igrac za pozeljeti u timu.
P.S. Slazem se da bi bila teska glupost da prodaju Yayu. Po meni, najvazniji igrac Barce, donosi balans izmedju fizikanera i kreativaca. Igrac za pozeljeti u timu.
-
Art-Vandaley
#761 Re: FC Barcelona
yaya toure je blizu potpisa sa arsenalom...
- Vitamin C
#762 Re: FC Barcelona
Ne damo YaYu!
- abondanzieri
#763 Re: FC Barcelona
tako ye!Vitamin C wrote:Ne damo YaYu!

i hocemo Ibru,naravno
- veljaca
#764 Re: FC Barcelona
Uz Ibru - koji je vec zavrsena stvar , trebalo bi dovesti i Riberija ...... Onda nema zime .............
( Odbrana ne moze primiti toliko golova - koliko mocan napad moze dati .... )
- adcor
#765 Re: FC Barcelona
moze, al da ih bude 12 na terenuveljaca wrote:Uz Ibru - koji je vec zavrsena stvar , trebalo bi dovesti i Riberija ...... Onda nema zime .............
-
omar little
#766 Re: FC Barcelona
chuj to?! gdje si to prochitao da je gotova stvar? ja osim tracheva i medijskog pretjerivanja nishta drugo ne chuh.veljaca wrote:Uz Ibru - koji je vec zavrsena stvar , trebalo bi dovesti i Riberija ...... Onda nema zime .............
-
dimu
#767 Re: FC Barcelona
svaka cast Ibrahimovicu ali Eto'o je odlicno odigrao ovu sezonu.. bas ga tjeraju glupo... lik je dao 30 i vise golova i to kraj Messija i Henrya... a Ibrahimovic je dao 25, a ko je drugi strijelac ?
Ibrahimovic bi se bolje uklopio u neku drugu ekipu, recimo da ode u Englesku, a ovo sa Barsom mislim da je pogresan potez...
Ibrahimovic bi se bolje uklopio u neku drugu ekipu, recimo da ode u Englesku, a ovo sa Barsom mislim da je pogresan potez...
- Vitamin C
#768 Re: FC Barcelona
Možda se meni učinilo, ali čudoh sinoć na sportu na BHT-u da je Ibrahimovićev menađer poručio Barceloni da Ibrahimović vrijedi kao Kaka i C. Ronaldo, ali zajedno. Vrijedi, al' u kurcu. Prvo što Kaka i C. Ronaldo ne mogu vrijediti onih para, a drugo što Barceloni ne trebaju takve zvijezde, a Ibrahimović očigledno želi da bude zvijezda prelaznog roka, a onda i zvijezda u ekipi. Barcelona će napraviti ogromnu grešku ako za njega daju neke velike pare. Nosonja ufurani.
Barceloni treba osvježenje ekipe, ali ne na način tjeranja Eto'oa i dovođenja Ibrahimovića.
Barceloni treba osvježenje ekipe, ali ne na način tjeranja Eto'oa i dovođenja Ibrahimovića.
-
musac
#769 Re: FC Barcelona
Ibrahimović neće u Barcelonu, 100%. Šta vam je ljudi... Kompletnu priču je kontruisao Ibrahimovićev agent Raiola da bi medijski "natjerao" Barcelonu da kupi Ibrahimovića... ali nismo mi glupi.Vitamin C wrote:Možda se meni učinilo, ali čudoh sinoć na sportu na BHT-u da je Ibrahimovićev menađer poručio Barceloni da Ibrahimović vrijedi kao Kaka i C. Ronaldo, ali zajedno. Vrijedi, al' u kurcu. Prvo što Kaka i C. Ronaldo ne mogu vrijediti onih para, a drugo što Barceloni ne trebaju takve zvijezde, a Ibrahimović očigledno želi da bude zvijezda prelaznog roka, a onda i zvijezda u ekipi. Barcelona će napraviti ogromnu grešku ako za njega daju neke velike pare. Nosonja ufurani.
- Charuga
- Globalni moderator
#770 Re: FC Barcelona
Ma nema sanse da Barsa da tolike pare za njega a ni za jednog drugog igraca .. 50-60 mil max mada sumnjam i toliko da su spremni .. Na kraju krajeva, pored ovih igraca sa kojim raspolazu i onih sto su tek stasali njima i ne trebaju "zvijezde" ..
- Vitamin C
#771 Re: FC Barcelona
Ibrahimović kita.
-
Bušman
#772 Re: FC Barcelona
Pep Guardiola porucio da jedan igrac za njega ne vrijedi vise od 40ak miliona €. Taj ultimatum je dao za Riberya, tako da je Bayernu "uzmi ili ostavi".
Ono sto Real radi ce imati teske dugorocne posljedice. Nevjerovatnu ce inflaciju stvoriti na trzistu, pa ce klubovi za nekog bezveze igraca placati ogromne pare. A para je u danasnjoj ekonomiji sve manje. Uostalom, nije vise ni isplativo kao prije 5-6 godina kupiti fenomenalnog igraca. Ljudi generalno manje kupuju, hljeb je ipak najvazniji. Samo fanatici ce se odlucivati da kupe dres, Kake, C.Ronalda, Messia, Riberya, Zlatana i sl. Ali ipak ne sporim da tih fanatika ima dovoljno, ali ne toliko dovoljno.
Ono sto Real radi ce imati teske dugorocne posljedice. Nevjerovatnu ce inflaciju stvoriti na trzistu, pa ce klubovi za nekog bezveze igraca placati ogromne pare. A para je u danasnjoj ekonomiji sve manje. Uostalom, nije vise ni isplativo kao prije 5-6 godina kupiti fenomenalnog igraca. Ljudi generalno manje kupuju, hljeb je ipak najvazniji. Samo fanatici ce se odlucivati da kupe dres, Kake, C.Ronalda, Messia, Riberya, Zlatana i sl. Ali ipak ne sporim da tih fanatika ima dovoljno, ali ne toliko dovoljno.
- adcor
#773 Re: FC Barcelona
daleko najintaligentniji post sto se tice transferaBušman wrote:Pep Guardiola porucio da jedan igrac za njega ne vrijedi vise od 40ak miliona €. Taj ultimatum je dao za Riberya, tako da je Bayernu "uzmi ili ostavi".

-
dr. sci
#774 Re: FC Barcelona
i ja se slazem sa par konstatacija da se ibrahimovic ne bi bas najbolje snasao u barci (iako je vrhunski igrac)... eto po meni odlicno odradjuje posao za sad, i misljenja sam da ga ne trebalo tjerati i mijenjati...
- adcor
#775 Re: FC Barcelona
slazem se da zlatan mozda ne bi bio dobar za barcu. mozda ribery + villa u zamjenu za eto'oa, hleba i gudionsena + neki kes
ne znam kakvo ce bit stanje sa militom, ali ne bi bilo lose jos jednog stopera nabavit...
ne znam kakvo ce bit stanje sa militom, ali ne bi bilo lose jos jednog stopera nabavit...