AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hakala

Post by Hakala »

@kukuruz

ku-ku-ku-ku neznanja :D

ja rekoh:
stina,Milan nema pravih,klasicnih krila,ali pirlo igra na krilu,uz dosta slobode u igri,pa se cesto nadje i u ulozi playa,ali zadnji vezni- nikad.isto kao i pirlo,seedor igra krilo,iako nije klasicno krilo,jer milan nema takvih
i sta je ovdje nejasno?pirlo je po vokaciji play,to je igrao i breši,ređini i interu(ono malo sto je igro) to sto on uglavnom starta na krilu,nema veze sa njegovom prirodnom pozicijom.

pirlo...kao sto rekoh :oops: ima dosta slobode u igri,pa se nadje i u ulozi playa,a jedini put kada pirlo igra zadnjeg veznog -jeste kada milan ganja rezultat -a blizi se kraj utakmice.tada pirlo igra osiguraca,i salje upotrebljive duge lopte(u tom slucaju gatuzan je vec na klupi :oops: )

ista jasnije? :? ..mozda da pokrenem kakav kratkotrajni kurs :oops: za tebe i neelixa :D prof.dr.hakala ...doktor fudbalske teorije und praxeImage
Hakala

Post by Hakala »

Neelix wrote:
Hakala wrote:nemate vi pojma

pa danas se za krilo kaze desni vezni(right midfielder).a neki kazu i desni bocni,desna polutka i td.

pirlo zadjni vezni...hahaha..ne mogu sebi doc

ma kad zatreba,svi su oni u odbrani..popularni katanaco :oops:

mene lijepo stid uhvati zbog vaseg neznanja :D 8)
ne ne kaze se. za krilo imas precizan prevod - winger. C.Ronaldo je krilo. Robben je krilo. Milan igra bez krila, a Gattuso je right midfielder. Po stranama djeluju desni i lijevi bocni (right/left full back) Oddo i Jankulovski (koji su cesto u napadu, a kao sto vidis po formaciji, igraju u zadnjoj liniji). Jesil kad vidio Cafua kako igra? On je bio najbolji ofanzivni BEK svog vremena. haj sad reci da je "midfielder" :lol:
ne znam kakav je smisao ako imamo right i left wingere(krila) u desnom i lijevom srednjom :? pa nema niko izmedju njih ,tj sredine,pa da neko bude desno... neko ljevlje :shock: (odnosno desni i lijevi midfielder)..to se brate fino kaze :ZADNJI VEZNI I PLAY,odnosno prednji vezni.drugo je sta glupi japanci na PS meću. :D

doduse :oops: vi cesto igrate s petoricom u veznom redu,pa se ne zna koga :o

kahvu je bek,i ne vidim zabunu..jos da dodam ...precjenjen bek :)
Neelix

Post by Neelix »

joj hakala :D :D :D

ne provaljuj se musafa ti :lol: :D

ovaj prvi pasos u odgovoru meni moze prokontat :shock: Shampolion mozda :D

:lol: :lol: :lol: a ovo ti je za odgovor kukiju, pa jesil bolan ikad odgledao utakmicu najboljeg evropskog kluba? iskreno mi reci? svi podaci po internetu, sve utakmice koje sam vidio govore u prilog nasim tvrdnjama, a eto ti se nasao da sa svojim "strucnim" promatranjem kontriras malo :D

btw ako vec ne vjerujes meni, kukiju, internetu, PES-u, FIFI, uzmi FM, jos ces rec da i oni grijese :-)
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

i sta je ovdje nejasno?pirlo je po vokaciji play,to je igrao i breši,ređini i interu(ono malo sto je igro) to sto on uglavnom starta na
hmmm

hakala

pirlo je u bresi , ređini i interu igru na poziciji trequartiste, iliti AMF . Tek ga je Ancellotti prenamjenio u ulogu kako engleseri kazu "deep-seated playmaker"
nemoj vise molim te profesore Hakala.
Hakala

Post by Hakala »

Neelix wrote:joj hakala :D :D :D

ne provaljuj se musafa ti :lol: :D

ovaj prvi pasos u odgovoru meni moze prokontat :shock: Shampolion mozda :D

:lol: :lol: :lol: a ovo ti je za odgovor kukiju, pa jesil bolan ikad odgledao utakmicu najboljeg evropskog kluba? iskreno mi reci? svi podaci po internetu, sve utakmice koje sam vidio govore u prilog nasim tvrdnjama, a eto ti se nasao da sa svojim "strucnim" promatranjem kontriras malo :D

btw ako vec ne vjerujes meni, kukiju, internetu, PES-u, FIFI, uzmi FM, jos ces rec da i oni grijese :-)
ti si svoju strucnost dokazao sa royem keanom,kao playom man.utd-a i andy mollerom kao zadnjim veznim,iako je to uz thomasa hasslera najkretivniji svabo zadnjih 15 god.
pa jesil bolan ikad odgledao utakmicu najboljeg evropskog kluba?
jesam.zadnju sad u nedelju :) ..velim da kad se vrate rooney,saha i ronaldo masina ce mljet sve pred sobom 8-)

@kukuruz

navaznije je kad kazem ono*dosta SLOBODE u igri*.nikad necu prihvatit da je pirlo zadnji vezni,koji iz pozadine kreira igru.on moze biti samo play,ili krilo po potrebi,a zadnji vezni samo u opisanoj situaciji:
jedini put kada pirlo igra zadnjeg veznog -jeste kada milan ganja rezultat -a blizi se kraj utakmice.tada pirlo igra osiguraca,i salje upotrebljive duge lopte(u tom slucaju gatuzan je vec na klupi
naprosto,ako je pirlo zadnji vezni,to implicira da gatusso igra na krilu,a to mi je nepojmljivo.

nego decki..jeste li ramisljali..o kursu :oops: ?..prijave slati na mail adresu,koju cete dobiti uz vasu ljubaznu zamolbu :-D

sutra cemo u supercupu dobiti odgovor.ako budu 4orica u veznom redu,ja vam garantujem da ce pirlo *igrati* na krilu.s tim da ako kaka bude poluspica,iza pippa,onda ce pirlo biti play.mada, mozda se i tad ambrosini uvali na right midfieldera(:-D )a pirlo ostane na krilu.

nazalost,u vrijeme utakmice cu biti vani,ali volio bih da mi neko (neutralan,vama ne vjerujem :D )kaze na kojoj poziciji je zapoceo pirlo.kazem zapoceo,a onda slijedi ona gorepominjena *sloboda u igri*(ala i ja jebajem :lol: )

eto,netjerajte me vise da dizem temu,musafa vam :D
Neelix

Post by Neelix »

e moj ti :D :D :D koje izvale :lol: :lol: :lol:

:lol:

ne mogu sebi od smijeha doc :D :D

po tvojoj logici ne postoji pozicija lijevi i desni vezni, nego samo krila :lol:
:lol: :D :D :D :D

jadna majko :D

btw dobar ti taj "najbolji" evropski klub, u zoni ispadanje jel'no :D :D :D

kako mozes porediti manchester i milan uopste :lol:
boston_c

Post by boston_c »

Dobra nam grupa U LP, nije mogla biti lakša...

Milan
Benfica
Celtic
Shakhtar

Bit će to ono klasični Milanov prolaz dalje, prve 4 utakmice 1:0, 1:0,1:0,1:0, a onda sa B timom zijaniti dvije i mir sve do februara 2008 i faze izbacivanja.
Neelix

Post by Neelix »

ma i ukrajinci su u zadnjim minutama prosli salzburg.. :)
Neelix

Post by Neelix »

A smart man once said Pippo was born offside!!
:lol:
Neelix

Post by Neelix »

jao dide :roll:
Neelix

Post by Neelix »

nego imal onog hakale gdje, jel vidi gdje pirlo igra? :-)
Neelix

Post by Neelix »

jos jedan trofej za najbolji klub na svijetu 8-)
talijan

Post by talijan »

cestitke :D
Kukuruz_Barbe-q

Neelix, sta ti je zar nisi vidio da je Pirlo odigrao odlicnu na krilu :-)

:D

ambrosini je isto bio dobar.

jao , onaj Rico na milanmaniji, koji lik, sin bozji, prica sa bogom :D
jebo bi mu sve al ce me banovat :D
boston_c

Post by boston_c »

Slažu se trofeji, i imam osjećaj da će ih biti još ove sezone... Sjajan Milan večeras, i po ko zna koji put dokazuje da je najbolji klub na svijetu, bez konkurencije!
Neelix

Post by Neelix »

cuj jebo bi mu sve, legenda covjek :D ja sam nekad ovdje, ne pricao s bogom, nego glumio boga, pa me banovase :D tako da se nije pametno upustat u takve rasprave po forumima :D

a i onaj gattuso nikako ne igra na desnoj strani, ma dje bi on jelde :D
Neelix

Post by Neelix »

Pato postigao gol u svojoj prvoj utakmici za Milan (prijateljska sa Dinamom K. - 2-2), i imao jos par super poteza...

...znaju sampioni sta kupuju :-)
Hakala

Post by Hakala »

propasce k'o i oliveira :D

heh kad li ce tek debitovat u seriji A... 2013 mozda :?
veca_sa Upisano: 01/09/2007 12:57
Neelix (citat):
nego imal onog hakale gdje, jel vidi gdje pirlo igra? Roll

lijevi bek Laughing Laughing

jos jedan dokaz, da smo najjaci
:roll: :D

ipak se vi dogovorite izmedju sebe :oops:
boston_c

Post by boston_c »

Sutra je otvaranje...Milan igra kod kuće s Benficom...

Moje predviđanje je klasična pobjeda ala Milan 1-0,2-1..i naravno lijep doček za Rui Costu :-D
Neelix

Post by Neelix »

zasad 2-0...pirlo i superpippo...klasika :-)
Kukuruz_Barbe-q

dobar ovaj lijevi bek Hakala :oops:

http://www.d1g.com/video/show/?id=1394096
Neelix

Post by Neelix »

Kukuruz_Barbe-q wrote:dobar ovaj lijevi bek Hakala :oops:

http://www.d1g.com/video/show/?id=1394096
nije lijevi bek bolan....bek suter...vidis kako ju je sutno :D
Neelix

Post by Neelix »

Diamonds and Pirlo :D

Blog: Diamonds & Pirlo
Milan may have made a stuttering start to Serie A, but Richard Godden is quick to remind their critics that form is temporary, class is permanent
The 15th edition of the Champions League got up and running on Tuesday night with holders Milan once again proving that they save their best form for continental action. The Rossoneri needed an injury-time equaliser to rescue a point against Tuscan minnows Siena in their last Serie A outing, which was preceded by a disappointing home draw against Fiorentina. Carlo Ancelotti’s critics didn’t need a second invitation to start sharpening the knives.

Yet when Benfica strolled into the fashion capital of Europe, you just knew that there was only ever going to be one winner. The only surprise of the evening was that Kaka didn’t get on to the scoresheet after his 10-goal haul last term.

However, the Brazilian’s performance against a decent standard of opposition from the Portuguese Liga was as majestic as ever. President Silvio Berlusconi has regularly hit out at Ancelotti in the past for using the Christmas Tree formation, but it’s hard to imagine the former Italian Prime Minister echoing those sentiments these days with both Kaka and Clarence Seedorf running the show as tandem Trequartisti.

On this occasion though, the attacking aces were outshone by a resurgent Andrea Pirlo. The Azzurri midfielder was perhaps a tad fortunate to net from a free-kick, given that Quim made a real hash of it between the Benfica sticks. But his role in Pippo Inzaghi’s goal underlined what a fantastic player he is in the attacking third, as he helped round-off a stunning team move with a great ball to his international colleague. It allowed the master poacher the opportunity to bag his 60th goal in European competition, but all Ancelotti could talk about after the game was the part Pirlo had to play in their Group D opener.

“Andrea scored a goal, made an assist and spread the play very well,” insisted the tactician. “Considering his characteristics, Pirlo is irreplaceable at the moment. He deserves to be a candidate for the Ballon d’Or. I don’t see many midfielders out there at his level, but I think Kaka has an advantage because of the goals he scored in last term’s Champions League. Hopefully we’ll get first and second though.”

The 2005-06 term – in which Milan failed to pick up a trophy – combined with the World Cup success in Germany seemed to have taken it out of Pirlo, who struggled to find his rhythm for most of last season. This time out he has hit the ground running and he will continue to shine with the likes of Massimo Ambrosini and Gennaro Gattuso doing his dirty work. Even Emerson might be able to look good alongside one of the finest playmakers in the world right now!

In the September issue of Calcio Italia we featured an article on the Rossoneri’s city rivals Inter and how their major objective this season is to usurp their neighbours as Kings of Europe. It may be a tad early to pass judgement on the Nerazzurri given that they haven’t even kicked-off their campaign yet, but it’d take a brave man to tip them outlasting Milan in what is undoubtedly the Diavolo’s natural habitat.

So things might not quite be going how Carletto had hoped in Serie A – although let us not forget that they are still undefeated this term – but he can always rely on Kaka and Co to click when the big European nights come around. Apologies for trotting out an old cliché, but it couldn’t be more applicable to Milan – form is temporary, class is permanent.

8-)
Neelix

Post by Neelix »

gdje su moji milanezi :D dobi palermo :roll: sace catania, jebacu im kolje ako ne uzmu :D nerviraju me izjave tipa "kriza? koja kriza?" :x a eno pune novine ancelottia i galliania koji tako govore :x jebo ih gilardino u pakash :x a ronaldo haman preselio :roll:
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Rocchi for Giraldino?

Lazio and Milan to swap stars?
Monday 1 October, 2007
Lazio and Milan are being linked with a sensational exchange deal involving unsettled strikers Tommaso Rocchi and Alberto Gilardino.

Rocchi’s stock has risen in recent years and after two consecutive 16-goal seasons, the Venetian hitman has become a crucial component in the Lazio side.

However, the 30-year-old’s future may lie away from the Eternal City as he is demanding an improved contract, which his club may not be able to grant him.

Gilardino’s situation is very different. The ex-Parma man is struggling at Milan and has been whsitled and jeered by some sections of the Rossoneri faithful, prompting suggestions he may quit the San Siro.

While a switch would allow Gila to relieve the pressure of playing for the European champions and give Rocchi the chance to prove himself on the biggest stage, there are stumbling blocks on both sides.

“I don’t know how this speculation came about because it is practically impossible for Gilardino to ever wear the Biancocelesti shirt,” Gilardino’s agent Giovanni Bia stressed.

“Lazio’s maximum wage bill wouldn’t allow it unless Milan paid 90 per cent of his salary and I don’t think that would happen.”

Lazio President Claudio Lotito has also poured cold water on the rumours by insisting that Rocchi will be staying in Rome.

“We are still in talks and we want to keep him because he embodies the spirit of the club,” he stated.

“It remains to be seen whether the extension talks will be successful, but whatever happens he is a Lazio player until 2009.”

Meanwhile, Rocchi faces a nervous wait to see whether he will be fit to play against Real Madrid on Tuesday after spraining an ankle against Reggina.

Izgleda da cemo trgovati sa vama. :-)
Post Reply