Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bingov buraz

#751 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bingov buraz »

Svaka cast momci samo naprijed :thumbup: ne predajite se i ne klonite duhom :mrgreen:
ledeny

#752 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ledeny »

Samo se pozitivno nafuravajte ljudi. Sve je u vašoj glavi. Pa nije heroin majka mu stara. :-)

Ne samo da vam uskoro cigarete neće padati na pamet, nego će vam početi smetati dim pušača u vašoj blizini. Jako je bitno da odolite iskušenjima i ne stavite opet to smeće u usta. Nedavno sam sanjao kako pušim. Ždžmario sam bar dvije kutije u snu. :D Probudio sam se u goloj vodi i jako ljut na sebe što sam opet zapalio. Osjetio sam pravo olakšanje kada sam skontao da je to sve bio samo ružan san. :)

O kako je lijepo bit' nepušač! :thumbup: Držite se!
chuchumbamayumbe

#753 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by chuchumbamayumbe »

ledeny wrote:Samo se pozitivno nafuravajte ljudi. Sve je u vašoj glavi. Pa nije heroin majka mu stara. :-)

Ne samo da vam uskoro cigarete neće padati na pamet, nego će vam početi smetati dim pušača u vašoj blizini. Jako je bitno da odolite iskušenjima i ne stavite opet to smeće u usta. Nedavno sam sanjao kako pušim. Ždžmario sam bar dvije kutije u snu. :D Probudio sam se u goloj vodi i jako ljut na sebe što sam opet zapalio. Osjetio sam pravo olakšanje kada sam skontao da je to sve bio samo ružan san. :)

Da nije zbog zdravlja i samo i i skljucivo zbog zdravlja, nikada ne bih prestao shipu.
Boli me briga za smrad, pare i ostalo.
Kada je nesto cheif, onda je to cheif.
I vino je cheif, i kafa isto tako...kada bi se tako odricali svih stvari u zivotu bez kojih mozemo i koje nas cine zadovoljnim i sretnim, ne bi imalo smisla vise da se zivi.
Kazem, zdravlje i nista vise.
FiRaUn

#754 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by FiRaUn »

U zadnjih 5 godina sam nekoliko puta bezuspjesno pokusavala baciti duhan. Nije mi uspjevalo jer sam uvijek smatrala da sama sebi uskracujem uzitak. Dugo mi je trebalo da shvatim da to ustvari nikada nije bio uzitak, nego mora. Ne pusim vec duze i nemam apsolutno nikakvih problema sa odvikavanjem. Redovno ispijavam kafe sa rajom (kao i uvijek), i cesto se cugne na dernecima i vjerovali ili ne i ne pomislim na cigaru. Nikada nisam vjerovala da je to moguce...ali nakon citanja fenomenalnog Allen Carr-a, rijesih se pakla..sloboda koju osjecam se ne moze opisati rijecima. Smatram da ako ja mogu baciti cigare, mogu svi, jer nemam bas odlike jake volje i stabilnog, cvrstog karaktera.. :D Takodjer, zeljela bih dodati da se uopste nisam udebljala i nervozu nisam ni osjetila. Zelim vam svima od srca da uspijete, i vjerujem da mozete...potrazite knjigu jer je mnogima, kao i meni, spasila zivot...Sretno!
zelenashica

#755 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zelenashica »

FiRaUn wrote:U zadnjih 5 godina sam nekoliko puta bezuspjesno pokusavala baciti duhan. Nije mi uspjevalo jer sam uvijek smatrala da sama sebi uskracujem uzitak. Dugo mi je trebalo da shvatim da to ustvari nikada nije bio uzitak, nego mora. Ne pusim vec duze i nemam apsolutno nikakvih problema sa odvikavanjem. Redovno ispijavam kafe sa rajom (kao i uvijek), i cesto se cugne na dernecima i vjerovali ili ne i ne pomislim na cigaru. Nikada nisam vjerovala da je to moguce...ali nakon citanja fenomenalnog Allen Carr-a, rijesih se pakla..sloboda koju osjecam se ne moze opisati rijecima. Smatram da ako ja mogu baciti cigare, mogu svi, jer nemam bas odlike jake volje i stabilnog, cvrstog karaktera.. :D Takodjer, zeljela bih dodati da se uopste nisam udebljala i nervozu nisam ni osjetila. Zelim vam svima od srca da uspijete, i vjerujem da mozete...potrazite knjigu jer je mnogima, kao i meni, spasila zivot...Sretno!
ima li gdje tog da ga i ja pročitam..mada sumnjam da bi meni pomoglo :roll: 2 kutije dnevno nije baš lako baciti....
FiRaUn

#756 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by FiRaUn »

zelenashica wrote:
FiRaUn wrote:U zadnjih 5 godina sam nekoliko puta bezuspjesno pokusavala baciti duhan. Nije mi uspjevalo jer sam uvijek smatrala da sama sebi uskracujem uzitak. Dugo mi je trebalo da shvatim da to ustvari nikada nije bio uzitak, nego mora. Ne pusim vec duze i nemam apsolutno nikakvih problema sa odvikavanjem. Redovno ispijavam kafe sa rajom (kao i uvijek), i cesto se cugne na dernecima i vjerovali ili ne i ne pomislim na cigaru. Nikada nisam vjerovala da je to moguce...ali nakon citanja fenomenalnog Allen Carr-a, rijesih se pakla..sloboda koju osjecam se ne moze opisati rijecima. Smatram da ako ja mogu baciti cigare, mogu svi, jer nemam bas odlike jake volje i stabilnog, cvrstog karaktera.. :D Takodjer, zeljela bih dodati da se uopste nisam udebljala i nervozu nisam ni osjetila. Zelim vam svima od srca da uspijete, i vjerujem da mozete...potrazite knjigu jer je mnogima, kao i meni, spasila zivot...Sretno!
ima li gdje tog da ga i ja pročitam..mada sumnjam da bi meni pomoglo :roll: 2 kutije dnevno nije baš lako baciti....
Evo link: http://www.knjiga.ba/Prirucnici/Lak-nac ... K3462.html
ili na engleskom: http://www.amazon.com/Easy-Way-Stop-Smo ... 181&sr=1-1
Vjeruj mi da sam ja bila pravo skepticna sto se tice knjige...ali Allen je cudo, mozda bas iz razloga sto je on pusio 60-100 cigara dnevno i poznati su mu svi razlozi i opravdanja pusaca, koje je i naveo u knjizi...Knjigu sam citala polako i za vrijeme citanja sam pusila...meni je fakat pomoglo, i nikad vise ne zapalih...a bila sam i sama teski pusac od 1994. godine.. Sve najbolje i vjeruj mi da mozes..Sretno! :)
njonjica

#757 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by njonjica »

Ljudi svaka cast, sretna sam zbog vas, samo naprijed....bit ce iskusenja mali milion ali nemojte odustati!

Ja sam ponosni nepusac vec drugi mjesec :thumbup:
ledeny

#758 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ledeny »

chuchumbamayumbe wrote:
ledeny wrote:Samo se pozitivno nafuravajte ljudi. Sve je u vašoj glavi. Pa nije heroin majka mu stara. :-)

Da nije zbog zdravlja i samo i i skljucivo zbog zdravlja, nikada ne bih prestao shipu.
Boli me briga za smrad, pare i ostalo.
Kada je nesto cheif, onda je to cheif.
I vino je cheif, i kafa isto tako...kada bi se tako odricali svih stvari u zivotu bez kojih mozemo i koje nas cine zadovoljnim i sretnim, ne bi imalo smisla vise da se zivi.
Kazem, zdravlje i nista vise.
Slažem se prijatelju. Zdravlje je najbitnije i treba biti najvažniji razlog da čovjek prestane pušiti. Isto tako razumijem kada kažeš kako te je zbog ćejfa briga za smrad i ostalo, ali za nekoliko mjeseci, koje ćeš naravno provesti kao nepušač, ima da pričaš skroz drugu priču. :wink:
plemba

#759 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plemba »

zelenashica wrote:
a sta je sa onima koji puse kutiju dnevno 10 godina i ne pada im na pamet da prestanu... :)
ja sebi rek'o, ako mi je ovo jedini porok, neka ga....
izgleda da ce se morati u psihi stogod promijeniti :D :D :D
atko

#760 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by atko »

Danas 4 godine kako bacih duhan 8)
japo-

#761 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by japo- »

pušim al kanim prestat..tj pušim već 10 godina i malo mi je dosadilo...............

a do tad.........

smoke........... :D
plemba

#762 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by plemba »

japo- wrote:pušim al kanim prestat..tj pušim već 10 godina i malo mi je dosadilo...............

a do tad.........

smoke........... :D

ha ja... pusim i pusicu a do kad ne zna se....
pratim japo :)
chuchumbamayumbe

#763 Re: Cigarete, odvikavanje

Dobar sam, neuobicajeno dobar i stalozen.
Mislio sam da cu biti losiji, ali sam OK.
Mozda zato sto imam previse obaveza na poslu pa i ne stignem razmisliti da zapalim.
Jecer sam isao autom do grada, i uobicajeno je bilo lagano otvoriti pendzer i zadundulare. Jucer niti sam zapalio, niti sam imao neku plaho zelju.
Imam osjecaj da se nekako borim u sebi, a evo kako.
Pomislim na cigaretu poslije klope, ili na pauzi, i nekako samo usporim, kao da povucem lagano rucnu i presaltam se na nesto drugo, odagnam misli necim drugim. I u roku od sekunde zaboravim na cigaretu.
Neka mi niko ne prica da je cigareta samo stvar navike. Jeste, stvar je navike, ali je i stvar ovisnosti, od raznih otrova koje covjek unosi u organizam putem dima.
Probao sam koristiti one plasticne filtere, i oni su OK, zadrze dosta katrana i pogani, ali sam bio nedisciplinovan i sve rijedje i rijedje koristio te filtere, a plus jos jedna stvar. Kad ane dobije dovoljnu dozu, organizam trazi jos. Zato bolje ispusiti jednu ko covjek, nego dvije preko filtera (sa stanovista pusaca).
Dakle, sve u svemu, dobro se drzim...prestao sam pusiti, ne pijem, ne seksam se, jos da mi je da se rijesim viska kilograma...
HAVANA

#764 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote: Dakle, sve u svemu, dobro se drzim...prestao sam pusiti, ne pijem, ne seksam se, jos da mi je da se rijesim viska kilograma...

:shock:
Jebala te rumunija :lol:
chuchumbamayumbe

#765 Re: Cigarete, odvikavanje

HAVANA wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Dakle, sve u svemu, dobro se drzim...prestao sam pusiti, ne pijem, ne seksam se, jos da mi je da se rijesim viska kilograma...

:shock:
Jebala te rumunija :lol:
I to bi bilo nesto, makar za pocetak...
:roll:
8-)
Zox

#766 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Prosli mjesec imao nevidjenu frku... i zapalim opet, nakon godinu i po apstinencije. Predjem odmah na staro, 2 kutije dnevno. Kazem sebi, prvog januara prestajes opet, za sva vremena. I kad je dosao prvi januar, rekoh ponasaj se kao da decembar nije nikad ni postojao, kao da nisi nikad poceo opet.
I evo me peti dan, opet cist. Brine me malo koliko je lako bilo opet prestati, bojim se da cu se nafurati da se moze prestajati i pocinjati kako hoces... sto nije slucaj.
chuchumbamayumbe

#767 Re: Cigarete, odvikavanje

Zox wrote:Prosli mjesec imao nevidjenu frku... i zapalim opet, nakon godinu i po apstinencije. Predjem odmah na staro, 2 kutije dnevno. Kazem sebi, prvog januara prestajes opet, za sva vremena. I kad je dosao prvi januar, rekoh ponasaj se kao da decembar nije nikad ni postojao, kao da nisi nikad poceo opet.
I evo me peti dan, opet cist. Brine me malo koliko je lako bilo opet prestati, bojim se da cu se nafurati da se moze prestajati i pocinjati kako hoces... sto nije slucaj.
Nemam nista pametno da ti kazem.
Bio sam ti u istom sosu, prestao, pa poceo nakon dvije godine, pa evo pet odvikavanje.
Isto gudra.
Zox

#768 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Isto, fakat.
HAVANA

#769 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HAVANA »

Ja ne mogu ni prestati :-? Lud,gladan,nervozan... :-)
statix

#770 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by statix »

HAVANA wrote:Ja ne mogu ni prestati :-? Lud,gladan,nervozan... :-)
Pa to je istina, ja sam se udebljao jedno 3 kg i malo sam nervozniji, mada to vec prolazi, cim izdrzis 3-4 sedmice. A za to lud, ne znam sta bih ti rekao. Mozda si fakat lud :mrgreen:
HAVANA

#771 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HAVANA »

Prestao jednom do 3 popodne :D pojeo jedno 5 sendviča,rondo... :-) a ustvari nisam još čvrsto odlučio :twisted: kad se naljutim prestaću. :oops:
gaius

#772 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by gaius »

hvala Bogu na zybanu.. treća godina.. nikad ni poželio nisam.. jedno veče sanjao da pušim - bila je to prava noćna mora :)
mondolino

#773 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mondolino »

ja prestala jucer... malo kriziram, al nije strashno,al jedva drzim oci otvorene, stalno mi se spava, ne znam sta da radim, jel se nekom to deshavalo????
HAVANA

#774 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HAVANA »

Popij kafu,zapali ,smiri se... :D
chuchumbamayumbe

#775 Re: Cigarete, odvikavanje

mondolino wrote:ja prestala jucer... malo kriziram, al nije strashno,al jedva drzim oci otvorene, stalno mi se spava, ne znam sta da radim, jel se nekom to deshavalo????
Meni se desavalo prvi dan, sav sam bio usporen, zijevao, spavalo mi se.
Evo ne brojim dane, mozda peti-sesti, predobar.
Fakat se divim sam sebi.
8-)
Post Reply