Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zwanziger

#751 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

http://www.youtube.com/watch?v=IlISYPwW ... 67&st=3080

na snimku se vidi da ga je neko gađao, pogledao je na pod i odmah prekinuo utakmicu. mislim da navijanje i zvizdanje nije razlog za prekid. tacno se vidi kako je pogledao na pod, ynaci neko je nesto bacio
Benighted

#752 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Benighted »

BSn wrote:
Benighted wrote:
janje_ wrote:After 49 minutes of play a large number of objects being thrown onto the playing field caused an interruption of the match.

An attempt to adress the public in order to continue the game failed and the game was abandoned.
OVAKO JE BILO!

A sada to sto je arbitar dobio info iz prve ruke da je "ovo Bosna" ce promjenit sve,e nek smo mu rekli... dje ce on na engleskom nama pricat i jos pocinjat sa dir frends ... mrs!

Eee sta ima divljakistan?!

A je li to pise u propozicijama da svi u dvorani moraju usutiti kada arbitar govori. U tom trenutku niko nista nije bacao i opet podcrtavam da su tada samo navijaci navijali.
Ako se ne smije navijati kada arbitar prica, onda bi to trebao EHF i napisati negdje, pa da znamo da je to pravilo. Njegovo je da upozori, a sada, da li ce ga neko slusati ili ne, to nije njegov problem.

Osim toga, ko vam kaze da je on htio reci da se utakmica nastavlja. Mozda je htio reci: "Dear friends! Because Hungarians do not want participate in the ground, the game will not continue!"
Srecom po nas masa u Skenderiji je zadrzala prisebnost,omogucila nastavak utakmice uprkos losem sudjenju i pobjedu nasih u zadnjim minutama utakmice sa 3 razlike,vidimo se u Hrvatskoj!
:bih:
Umjetnik a

#753 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

Meshtar wrote:Hvala "oslobodiocima" iz dijsapore na divnoj sportskoj večeri u Skenderiji. Baš smo ih zajebali, jelde? :x

normalno da jesmo
bili smo bolji od njih, na početku su se bili malo odvojili u rezultatu ali stizali smo ih, ali sudije ne daju

ali problem je što ti smatraš navijače krivim, pa šta su trebali da im govore svaka čast što nas kradete u našoj zemlji
Last edited by Umjetnik a on 15/06/2008 00:37, edited 1 time in total.
Van Halen

#754 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Van Halen »

Kako me nerviraju ovi nazovi proeuropski nastrojeni forumaši koji jedva čekaju da ocrne naš narod, kao eto mi smo primitivni, užasni ovakvi i onakvi. Mogu samo reći, svaka čast momcima. Mi smo večeras morali ispasti, ali ljudi više nisu mogli trpiti da ih neko pravi budalama i smatra priglupim balkancima. Eto sad ne valja što su se bunili na skandalozne odluke sudija koji su poslani da pristrasno sude. Jedan od glavnih ljudi u sudijskoj organizaciji EHF-a je Mađar, i svi su znali da bi moglo ovako biti, međutim perfidnost je bila na nivou. Odakle delegatu pravo da se obrati na engleskom jeziku. Da je to uradio u Španiji, Italiji ili nedaj Bože Francuskoj, zemljama gdje ljudi ne samo da uglavnom ne govore engleski nego ih iz ponosa uopšte ne interesuje reakcija publike bi bila sigurno ovakva, ako ne gora. Ljudi ga ne slušaju,mnogi ne razumiju (njegova krivica što nije uzeo prevodioca) a on lafo ljut i ode, pa šta smo mi neka kolonijalna rupa, još mu je samo bič falio. Ionako nam je bilo namjenjeno da ispadnemo, bar ih nismo poljubili u dupe dok su nas otvoreno krali.
campa_xxx

#755 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by campa_xxx »

Gospodine komentatoru nije delegat prekinuo utakmicu sto su navijaci skandirali OVO JE BOSNA, nego sto je u trenutku dok je govorio neko bacio nesto pored njega vjerovatno papri ali ne bitno...ovo govorim jer sam bio tamo i vidio svojim ocima...
Umjetnik a

#756 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

Van Halen wrote:kako me nerviraju ovi nazovi proeuropski nastrojeni forumaši koji jedva čekaju da ocrne naš narod, kao eto mi smo primitivni, užasni ovakvi i onakvi. Mogu samo reći, svaka čast momcima. Mi smo večeras morali ispasti, ali ljudi više ne žala da ih neko pravi budalama i smatra priglupim balkancima. Eto sad ne valja što su se bunili na skandalozne odluke sudija koji su poslani da pristrasno sude. jedan od glavnih ljudi u sudijskoj organizaciji EHF-a je Mađar, i svi su znali da bi moglo ovako biti, međutim perfidnost je bila na nivou. Odakle delegatu pravo da se obrati na engleskom jeziku. Da je to uradio u Španiji, Italiji ili nedaj Bože Francuskoj, zemljama gdje ljudi ne samo da uglavnom ne govore engleski nego ih iz ponosa uopšte ne interesuje reakcija publike bi bila sigurno ovakva, ako ne gora. Ljudi ga ne slušaju,mnogi ne razumiju (njegova krivica što nije uzeo prevodioca) a on lafo ljut i ode, pa šta smo mi neka kolonijalna rupa, još mu je samo bič falio. ionako nam je bilo namjenjeno da ispadnemo, bar ih nismo poljubili u dupe dok su nas otvoreno krali.
svaka čast
da je bio pametan mogao je uzeti nekog domaćeg čovjeka, tipa selektor, trener, direktor repke i objsniti mu o čemu se radi da on to na mirni način prenese publici, ali što bi on to radio
The Realist

#757 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Zwanziger wrote:http://www.youtube.com/watch?v=IlISYPwW ... 67&st=3080

na snimku se vidi da ga je neko gađao, pogledao je na pod i odmah prekinuo utakmicu. mislim da navijanje i zvizdanje nije razlog za prekid. tacno se vidi kako je pogledao na pod, ynaci neko je nesto bacio

A da, taj papir ga je mogao ubiti, nema šta. Nije se trebalo baciti ništa, ali što sam ubijeđen da to ne bi uradio Mađarima, hmm??
karanana

#758 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by karanana »

I uvijek su nam sudije krive. Sta je trebalo? Da se oni i Madzari vrate u onaj primitivizam. Ne govorim o primitivizmu 4-5 seljacina koje su bacale papire, govorim o stotinama idiota koji su bacali i kovanice i upaljace i kisobrane i banane. Fuj! Na ravno sudije su nam krive jer ne znamo priznati poraz i reci da su Madzari zasluzeno pobijedili jer su za klasu bolji, jer je njihov golman imao veliki broj odbrana a tahirovic jednu ili dvije i to samo u drugom poluvremenu kad je vec sve bilo izgubljeno. Nikad vise necu otici na ovakvo sranje, gadi mi se primitivizam i dabogda nas sada izbacili iz rukometa i iz ostalih sportova na duze vrijeme, ili nas barem kaznili da igramo u praznim dvoranama.

p.s. ko da bi nesto i uradili u zadnjih 11 minuta tekme. steta za kladionicki listic jer sam dvicu igro.
Last edited by karanana on 15/06/2008 00:43, edited 1 time in total.
Meshtar

#759 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

Umjetnik a wrote:
Meshtar wrote:Hvala "oslobodiocima" iz dijsapore na divnoj sportskoj večeri u Skenderiji. Baš smo ih zajebali, jelde? :x

normalno da jesmo
bili smo bolji od njih, na početku su se bili malo odvojili u rezultatu ali stizali smo ih, ali sudije ne daju

ali problem je što ti smatraš navijače krivim, pa šta su trebali da im govore svaka čast što nas kradete u našoj zemlji
Hm, ne znam da li si bio u dvorani. Sudije jesu napravile par grešaka. Međutim što se tiče stizanja rezultata, tu se malo varaš.
Prvo promašili smo 3 sedmerca. Pri stizanju rezultata napravili smo nekoliko greški (Harmandić, sam na četvoricu i Terzić izgubljena lopta u čistoj kontri). Da ne pominjem pomalo spore napade. Ali dobro, možda smo mogli i preokrenuti rezultat, ali to nikad nećemo saznati. Za vijeke vijekova će ostati zapisano da su navijači prekinuli susret u Skenderiji. Druga je stvar što uvijek tražimo krivce u nekom drugom.
murti439

#760 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by murti439 »

Umjetnik a wrote:

normalno da jesmo

Brate... Sudije su krale i krašće... Vjerov'o ti meni ili ne - ne samo nama... Bi li iko reagovao na suđenje da smo mi svoja četiri sedmerca malo drukčije riješili? Ali, ko bi sad o tome razmišlj'o - bože, oni nas kradu i to još u našoj zemlji... Hajd' mi, boga ti, reci: a ko nas to ne krade u našoj zemlji?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#761 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by hrasno38 »

LSD wrote:
MuaDib wrote:
hrasno38 wrote:Tesko da se nekim normalnim putem moze nesto objasniti ljudima kao sto je @LSD, jer misli da je patriotizam i jedina ispravna stvar ta, da ako sudije ne sude dobro treba sasuti salvu premeta na teren i vikati "Ovo je Bosna". U pravu si, po takvim stvarima nas jedino i prepoznaju sto se tice sporta. Ja nisam rekao da su 8000 navijaca divljaci i debili nego sam rekao da su pojedinci jer da su svi takvi onda bi bilo 8000 upaljaca na terenu. Siguran sam da nije ni veliki broj BHF-ovaca pogotovo onih koji zive vani i upoznati su kako se moraju ponasati na ovakvim utakmicama. Ali ovakvim ekscesima na utakmicama mi nikada necemo dobiti nista jer smo mali kao zrno kafe u kojem god pogledu da posmatras. Ovo sve je prakticno mozda i prizeljkivano i u EHF-u i u madjarskoj reprezentaciji. Bolje je imati jednu Madjarsku nego BiH u Hrvatskoj. Mozemo se mi kurciti koliko hocemo i misliti da nekoga plasimo sa onim "Ovo je Bosna" i rokanjem upaljacima po terenu ali Madjari ce dobiti ovu utakmicu, otici na SP, kasirati finu sumu novca, a mi cemo i dalje gledati samo odlucujuce utakmice baraza i kvalifikacija. Divljastvo je vec odavno iskorjenjeno na vecini sportskih takmicenja u Evropi mada naravno dese se incidenti ali sa izuzetno malim procentom ali zato kod nas nema sporta bez incidenata jer mi na silu hocemo da budemo zajebani i opasni. E pa zajebani vec jesmo u svakom segmentu drustva i u svakom sportu i jebe ko nas stigne. Ovi islandski sudije mogu ovako jos samo suditi nama i mozda jos jednoj-dvije reprezentacije u Evropi. Kao sto neko rece jebavali su i Hrvatsku dok se nije sportskim rezultatima i pobjedama u najvaznijim utakmicama kao i naravno raznoraznim lobiranjima popela u najvisu klasu evropskog rukometa. Opet ponavljam, veceras nismo nikoga drugog zajebali nego nase sjajne rukometase koji su jos imali 12 minuta igre.
Sve je tačno to. Jer ne možemo za sve kriviti zavjere i ne smijemo se nikada predati. A večeras smo pokazali najprimitivnije lice Bosne i Hercegovine. Mi smo se večeras predali i zbog toga će naš rukometni savez biti zbrisan sa evropske scene. Večeras smo iznevjerili naše igrače i našeg selektora. Jer on je zamolio navijače da ostanu mirni 11-12 minuta. Nakon toga je izašao delegat, a mi smo ga dočekali kao gomila gorila i naravno čovjek nije više htio da trpi poniženje i završio je utamicu. :x :x :x
Evo da se i ti i @hrasno38 malo podsjetite
Covjek koji nece da trpi poniženja VS. 8.000 primitivnih gorila koji su izgleda "bili dužni da poznaju engleski i da ispoštuju covjeka koji nece da trpi poniženja" :mrgreen:
Uživajte obojica u "sukubu civilizacija" :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=IlISYPwW ... 67&st=3080
Ja ne znam da li tebi treba neke stvari nacrtati ili si previse mlad pa ne shvatas slozenost svjetskog poretka ili si stvarno na LSD-u. Utakmica je prekinuta nakon sto su upaljaci poceli da frcaju po terenu i igraci Madjarske su se povukli sa terena sasvim opravdano. Ali posto se situacija smirila oni su morali nakon 15 minuta da se vrate sto im je i striktno naredio komesar EHF-a. To je potvrdio i divni covjek Demirovic i zamolio navijace da dozvole da se igra utakmica. Tada smo vec bili u prednosti nad madjarima. Nakon izvjesnog vremena izlazi delegat i pokusava sasvim pristojno da nesto kaze navijacima nakon cega zaista pocinje skandiranje "Ovo je Bosna" On prekida i ceka da navijanje stane. Ponovno pokusava i tada pada neki predmet pored njega i on kategoricno prekida utakmicu i zahvaljujuci tom majmunu sto je bacio to sto je bacio mi padamo na dno. Koga boli ona stvar sto on prica na Engleskom ili Kineskom ako je trenutna situacija u nasu korist jer sam 100% siguran da su se madjari usrali kao i sudije. Dakle @LSD nagradno pitanje tko je ovdje pusac, Bosna i Hercegovina ili Madjarska ili sudije ili delegat???????????????? Samo jedan, reprezentacija BiH u rukometu jer su svojim znojem i trudom dosli do ove utakmice i sve to u jednoj minuti je pokopao nekakav seljacina sa svojim upaljacem.
The Realist

#762 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

karanana wrote:I uvijek su nam sudije krive. Sta je trebalo? Da se oni i Madzari vrate u onaj primitivizam. Ne govorim o primitivizmu 4-5 seljacina koje su bacale papire, govorim o stotinama idiota koji su bacali i kovanice i upaljace i kisobrane i banane. Fuj! Na ravno sudije su nam krive jer ne znamo priznati poraz i reci da su Madzari zasluzeno pobijedili jer su za klasu bolji, jer je njihov golman imao veliki broj odbrana a tahirovic jednu ili dvije i to samo u drugom poluvremenu kad je vec sve bilo izgubljeno. Nikad vise necu otici na ovakvo sranje, gadi mi se primitivizam i dabogda nas sada izbacili iz rukometa i iz ostalih sportova na duze vrijeme, ili nas barem kaznili da igramo u praznim dvoranama.

Bolji vjerovatno jesu, ali u tom trenutku nisu bili i Tahirović je počeo braniti i osim toga, smanjili smo na samo 2 razlike i imali napad i onda onakve odluke? Da, jesu suci krivi za taj dio igre. Ne zanima me što je mađarska veća sila i eto što je bolja od nas, neka to pokaže na terenu, što većim dijelom i jesu, ali neka sudija svira ono što treba svirati, a ne onako, pa onda ako izgubimo, neka izgubimo, ali neću da izgubimo tako što kada nešto krenemo raditi, sudija nas izmasakrira.

Što se tiče bacanja, to mi nikada neće biti jasno, zašto je to trebalo ikome....
Umjetnik a

#763 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

karanana wrote:I uvijek su nam sudije krive. Sta je trebalo? Da se oni i Madzari vrate u onaj primitivizam. Ne govorim o primitivizmu 4-5 seljacina koje su bacale papire, govorim o stotinama idiota koji su bacali i kovanice i upaljace i kisobrane i banane. Fuj! Na ravno sudije su nam krive jer ne znamo priznati poraz i reci da su Madzari zasluzeno pobijedili jer su za klasu bolji, jer je njihov golman imao veliki broj odbrana a tahirovic jednu ili dvije i to samo u drugom poluvremenu kad je vec sve bilo izgubljeno. Nikad vise necu otici na ovakvo sranje, gadi mi se primitivizam i dabogda nas sada izbacili iz rukometa i iz ostalih sportova na duze vrijeme, ili nas barem kaznili da igramo u praznim dvoranama.
mađari nisu pobijedli jer tekma nije završena
jes da smo u nekim trenutciam igrali loše ali sudije nam nisu dali da razvijemo svoju igru , kad bi se vratili rezultatski odamh su išli nepostojeći fauli

nemaš ti pojma
vinnie_jones

#764 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by vinnie_jones »

Nije publika kriva....Peder Pederson i metil-oranz trio sa Islanda su se cijelo vrijeme igrali sa zivcima svih prisutnih u dvorani i bar jos 10x toliko ljudi pored malih ekrana :x :x :x

Zao mi je momaka iz repke dali su sve od sebe :sad:

Bice svega od strane EHF-a sudeci po obavjestenju na zvanicnoj stranici ne pise nam se dobro :run:
zalizani

#765 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by zalizani »

du du du du nema nam pomoći........... :bih:
McDizdar

#766 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by McDizdar »

Šta je to što bi spriječilo engleskog huligana da napravi incident kad mu sudija očigledno tokom cijele utakmice (dakle, ne jedan, dva faula već od početka kao kod nas) handri reprezentaciju? Kultura? Ma daj, ne budite smiješni.

I još mu iziđe arbitar i počne na francuskom.

Ave Maria!
Krigla_Sa

#767 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Krigla_Sa »

Ljut sam,ljut sam na stoku koja je gadjala madjarske igrace,delegata...
Ljut sam ja i na sudiju zbog njegovih odluka ali se ne slazem da je gadjanje upaljacima nacin na koji treba traziti pravdu,pogotovo nakon sto nas je demirovic zamolio da smirimo strasti i da dopustimo da se utakmica privede kraju... Pa koliko samo sudije grijese na evropskom prvenstvu pa niko nikog ne gadja :x
Ovo nam stvarno nije trebalo :(
Meshtar

#768 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

The Realist wrote:

Bolji vjerovatno jesu, ali u tom trenutku nisu bili i Tahirović je počeo braniti i osim toga, smanjili smo na samo 2 razlike i imali napad i onda onakve odluke? Da, jesu suci krivi za taj dio igre. Ne zanima me što je mađarska veća sila i eto što je bolja od nas, neka to pokaže na terenu, što većim dijelom i jesu, ali neka sudija svira ono što treba svirati, a ne onako, pa onda ako izgubimo, neka izgubimo, ali neću da izgubimo tako što kada nešto krenemo raditi, sudija nas izmasakrira.

Što se tiče bacanja, to mi nikada neće biti jasno, zašto je to trebalo ikome....

Jarane ubijali su nas na terenu. U trenutku prekida bilo je 3 razlike, na poluvrijeme su otišli sa sedam. Šta si ti ba gledao? To što promašimo 3 sedmerca je ok? To što gubimo glupe lopte je ok? Presaberi se malo, nismo baš sjajno igrali.
damirm

#769 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by damirm »

Valja radit...
Umjetnik a

#770 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

The Realist wrote:

da slažem se
da su nas mogli pobijediti na iskustvo ne bi im trebale sudije
ali pošto nisu mogli onda su se dogovrili sa sudijama
pa ako ste gledali tekmu u mađarskoj vidjeli bi ste kako su se oni bili iznendili na našu igru
misli su oni kako će lahko sa nama
klixober

#771 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by klixober »

zalizani wrote:du du du du nema nam pomoći........... :bih:
http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI

:bih:
karanana

#772 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by karanana »

Ma da ti svaki napad prekinu i da ti svaku loptu uzmu, stoka neodgojena seljacka nema pravo da gadja i baca stvari na teren. postoje organi kojima se moze zaliti ako nesto nije bilo regularno. stoka nije gadjala samo sudije nego su tokom cijelog susreta gadjali i onog velikog madzarskog golmana koji je fino odbranio nekoliko napada i sedmeraca, dok su nasi golmani bukvalno imali 4-5 odbrana a tahirovic bio supalj ko sito do druge polovine drugog poluvremena. jednostavno stoka ne moze prihvatiti poraz i da su ljudi bolji.
saim_adka

#773 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:07, edited 1 time in total.
The Realist

#774 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Meshtar wrote:
The Realist wrote:

Jarane ubijali su nas na terenu. U trenutku prekida bilo je 3 razlike, na poluvrijeme su otišli sa sedam. Šta si ti ba gledao? To što promašimo 3 sedmerca je ok? To što gubimo glupe lopte je ok? Presaberi se malo, nismo baš sjajno igrali.
Stoji to da su bježali stalno, da smo mi mašili sedmerce, ali u tom periodu igre nisu ništa napravili, šta si ti gledao? Kako to da od minus sedam dođeš na minus dva i imaš napad, tebe neko ubija? Ja govorim o tom periodu igre i ko zna kako bi dalje završilo, to niko od nas ne zna, ali sudija nema pravo da to sam odluči, ali nažalost ima tu mogućnost.
McDizdar

#775 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by McDizdar »

Nađoh na jednom forumu:
Imamo jedan veliki problem, a to je da mnogi ne razumiju rukomet.

Prvo rukometno pravilo je da sudije mogu po svojoj slobodnoj procjeni dosuditi ono sto smatraju ispravnim.
Rukomet je godinama u corsokaku, upravo zbog tog pravila.

Sudije su danas sudili po naredbi iz vrha, a to je da Madjari moraju pobjediti.
Mozda mi jesmo igrali lose, a zasigurno su madjari bolji od nas, ali iz centrale je stigla poznata direktiva.
Navescu par primjera:
9:12 - dva napada nam propadaju zbog nekih cudnih odluka (to se i moze tolerisati)
11:13 - Sudije ne sviraju 2 ocita faula nad nasim igracima i daju nam iskljucenje, nakon toga madjari odlaze na 11:15
11:15 - Sudije nam opet sviraju 2 min, a madjarima pustaju jos grublju igru do kraja poluvremena, zavrsava se 12:18
20:24 - Sudije sviraju 2 mi nasem igracu i ne daju nam da razvijemo igru -
21:25 - Time OUT madjara 2min traje
24:27 - Sudije sviraju probijanje, i Terzicu 2min

E to se zove sudjenje jer realno je rezultat na poluvremnu mogao biti 14:16 za madjare
U drugom poluvremenu smo komotno mogli imati izjednacenje (mozda 22:22 u 45min)

Zadnjih 15 min je svega moglo biti, ali opet sudije nisu prepustale stvar slucaju, jer nekih 26:27 u 9 min pred kraj dovodi opasno u pitanje madjarsku sigurnost.

E to su sudije u rukometu!
Ko ne bi pobudalio? :x
Post Reply