NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jasko_ba

Post by jasko_ba »

Opet ce tu biti San Antonio , Boston i Phoenix zato sto ljudi imaju najduze klupe
Bilo bi mi drago kada bi ove godine Lakersi ili cak Orlando dospjeli u barem 4finale pored ovih gore velikana .

A za ove ostale timove sanse su veoma male
Comrad

Post by Comrad »

van Basten wrote:
Comrad wrote:
LSD wrote:Prije ce Igokea uzeti prsten nego Denver...vjeruj meni...eto vidjet ces :D
A jbg nada posljednja umire.
p.s. Igokea nije u NBA ligi.
:D
samim tim poređenjem ti je elegantno rekao kolike su šanse da Denver osvoji prsten ove godine :D
Ajd mi ti reci zasto Denver ne bio osvojio. :D To je moje misljenje, necu za njih navijati i ocekivati od Sunsa da osvoje prsten :shock: :D Naravno, svako ima svoje vidjenje situacije, no nikad ne reci nikad :) Ipak mislim da Denver nema toliko losu ekipu da nema ama bas nikakvu sansu za naslov, i da se rade ovakva poredjenja. Trenutno su ja mislim na 4 mjestu Zapada, imaju 11 poraza a prvi San Antonio 8, dakle tri manje.
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

prijedlog za novi naslov teme: nba na dsf-u. :-D veceras od sedam sati bila live utakmica (bas ono live, ne obn live) dallas - atlanta, sutra snimka utah - boston od od 15:30, a u pon navecer, ko ne misli ranije izlazit za novu, chicago-orlando od 20:00 h. nemam dsf na kabelskoj, al imam sat.. nisam ni znao da radi jos, al radi... :D
rashomon

Post by rashomon »

Gdje provjeravaš pregled programa za DSF...Ja sam slučajno naletio par puta...
Comrad

Post by Comrad »

rashomon wrote:Gdje provjeravaš pregled programa za DSF...Ja sam slučajno naletio par puta...
http://tvprofil.net/ Imas tu pregled programa sa DSF, jest da ne pise koje su tekme, ali pise da je NBA. Nis moram malo ocistiti tanjir od one antene, jer nemam ni ja na kablovskoj :D
rashomon

Post by rashomon »

Comrad, zahvaljujem...

Sretna nova godina svima...Lakersi propali...Celticsi osvojili titulu...itd...
boston_c

Post by boston_c »

Večeras će se vidjeti prava snaga bostona, gostuju u Staples centru... Naravno ne sumnjam u pobjedu. Posebno poslije sinoćnje sjajne pobjede protiv Jazzera.
shadow

Post by shadow »

Nisu lakersi neko mjerilo snage, uostalom oderali smo ih u gardenu. Nebi me iznenadilo da veceras izgubimo, ali nece biti deranje guzova, to je sigurno. Igraci su umorni, igraju 4 tekme u 5 dana i to nisu obicne tekme, ipak se zapadom ne mogu setati kao sto su navikli istokom. Uzeli smo ove 3, sinoc odlicna tekma protiv Jazz-a, veceras je sve otvoreno.
LSD

Post by LSD »

sta je ovo?? kako su dosli allen i KG svi odjednom postali navijaci Boston-a :D ...gdje ste bili sve ove godine kad je Pierce sam igrao :D ...heheheh macici maleni,sezonski instant navijaci :D ...salu na stranu,Boston je dere sve redom ove sezone,ali ne mora znaciti da ce uzeti titulu iako su mozda najveci favoriti danas...odmah mi pada na pamet Phoenix koji redovno ima ponajbolji omjer u regularnom djelu sezone,zabijaju tradicionalno najvise koseva,igraju lijepo na oko atraktivno,ali kad pocne play-off nalete na San Antonio ili Dallas i puša,drugi krug play offa maximum...imam osjecaj da ce to isto snaci i Boston ove godine- mada nebi volio (KG je zasluzio titulu ako niko drugi).
Neelix

Post by Neelix »

ja tipujem na detroit sa istoka. kakav boston, igrali su dosad samo protiv tri jake ekipe (DET, ORL, CLE), i, pogadjate, sve tri utakmice izgubili.
LSD

Post by LSD »

ja tipujem na detroit sa istoka. kakav boston, igrali su dosad samo protiv tri jake ekipe (DET, ORL, CLE), i, pogadjate, sve tri utakmice izgubili.
Ono sto je San Antonio na zapadu,to je Detroit na istoku...uvijek u samom vrhu,tradicionalno jaki i uigrani,ekipa koja bolje igra u play-offu definitivno...prosle godine ih je cleveland iznenadio,ove godine ih samo Boston moze izbaciti...na istoku je i Orlando jedan od favorita,vrlo opasna ekipa (steta sto im se sad Nelson ozlijedio).
shadow

Post by shadow »

Neelix wrote:ja tipujem na detroit sa istoka. kakav boston, igrali su dosad samo protiv tri jake ekipe (DET, ORL, CLE), i, pogadjate, sve tri utakmice izgubili.

Od Detroita i Orlanda zijanili po 2 razlike, od Clevelanda na overtime 5 razlike. Orlandu smo vec vratili pobjedom od 12 a Clevelandu pobjedom od 10 razlike (nije im igrao James tako da ovo bas i nije neko mjerilo). Clevelanda se ne bojim a Detroit je uvijek neugodan, oni su jedina prava prepreka na istoku. S njima ponovo igramo 5. Januara, bice dobra tekma sigurno.
piskerernest

Post by piskerernest »

iako sam ateista,moram reći da izgleda da ima boga,jer nema mirze vilića večeras na obn-u,a edin avdić uz osmijeh reče da večeras ima višeprostora u sredini studija,da hoće ovako nastaviti.
slušate li edina avdića,stvarno je nevjerovatan,čak zna i u koju je srednju školu išao marbury
jasko_ba

Post by jasko_ba »

jos rece o nekom igracu koju je bolest imao :-) :-D pa tamo objasnjava o nekim dnk analizama i sta nije valjalo

legenda
Comrad

Post by Comrad »

piskerernest wrote:iako sam ateista,moram reći da izgleda da ima boga,jer nema mirze vilića večeras na obn-u,a edin avdić uz osmijeh reče da večeras ima višeprostora u sredini studija,da hoće ovako nastaviti.
slušate li edina avdića,stvarno je nevjerovatan,čak zna i u koju je srednju školu išao marbury
Ma hajd sto zna gdje je isao Marbury, on je poznat, ali kad pocne pricati o onim nekim lijevim igracima :shock: koje prvi put u zivotu vidim, sve o njima zna, a nigdje papirica ispred njeg. Ocito je da se covjek fakat pripremi za utakmicu, i zna sta mu je posao. I rekose li gdje je Vilic? Jel to napokon shvatio da nema pojma o komentatorskom poslu? :lol:
Tekma je kriza, ovo im je znak nek vise ne prenose New York, uzas od ekipe. :roll:
shadow

Post by shadow »

Celticsi uspjesno zavrsili posjetu zapadu, 4 tekme, 4 pobjede. Sinoc Lakersi smjesni, puno furanja na silu i namjernog udaranja, metar tehnickih, nadam se da ce Odom biti kaznjen za hrvachki zahvat nad Allenom. Cak je i Jack Nicholson digao ruke od ovih siledzija, :D nije bio na tekmi, znao je covjek sta ih ceka. :D
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Richardsonu (NYK) dva brata ubijena u Chicagu u gangsterskim obračunima, teteovaže na njemu posvećene braći i majci, gdje covjek nalazi te stvari....
btw. boston jucer ubio lakerse.... u staplesu...
hoce li ko na halida u bihac 27.12., ona reklama mi jos u glavi :D :D :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Gdje neće Avdić biti pripremljen kad gleda 15-20 utamica sedmično, nasluša se svega i svačega + internet = eniklopedija za NBA. A, to što je i sam igrao košarku i razumije igru mu je svakako najveći plus.
Comrad

Post by Comrad »

alphonse kauders wrote:Evo koje nas utakmice čekaju (ako je vjerovati rasporedu):

16.12 Detroit - Golden State (nije loše)
23.12 New York Knicks- L.A. Lakers (haj može se gledati Kobe)
30.12 New York Knicks - Chicago (uh ova će biti tegobna)
06.01 Cleveland - Toronto ili Seatlle - Washington (ajme :? )
13.01 Toronto - Portland (a, nije vala dugo bio Toronto :-) )
20.01 Phoenix - New Jersey (e, ne znam kako će ovo riješiti, utakmica će kod nas početi jedno u pola 4 ujutro;)
27.01 Chicago - Phoenix (to mi radi, daj malo run&gun)
03.02 Washington - Lakersi (Odmah se sjetim Kobe-a, 82 poena prošle godine protiv Washingtona:))
10.02 Cleveland - Denver (dobar)
17.02 All Star Game
24.02 Phoenix - Detroit (e, ovo bi moglo čak biti i uživo)
02.03 Cleveland - Chicago (ja mislim da ćemo znati svakog pojedinog igrača ove dvije ekipe do tad)
09.03. Toronto - Seatlle ili Millwauke - Philladelphia (nemojte nijednu)
16.03 Miami - Dallas (too mi radi;))
23.03. Dallas - San Antonio (krenulo ih sa ovim dobrim tekmama)
30.03 San Antonio - Houston (vidi, vidi što se selimo na Zapad)
06.04 Miami - Detroit (urekoh)
13.04 Cleveland - Miami ( za kraj)

I to je to..
Do play off-a uglavnom bezze..
:roll:
Jel ovo opet Toronto :roll: samo da ne bude ova Seatlle - Wash. :D
piskerernest

Post by piskerernest »

kad su na dsf prijenosi i ima li uopće više prijenosa na dsf,mislim na nba
Comrad

Post by Comrad »

Valjda ima, pise da je bilo jucer, ili prekjucer, ja nisam gledao. Evo pregled programa za DSF.
http://www.dsf.de/de/programm/pr-programm/main.html
Na desnoj strani ima slika i link koji vodi na pregled programa:
PROGRAMM -Das komplette DSFTagesprogramm in der Übersicht

p.s. evo sta sam uspio naci za ovu sedmicu, za sljedecu nisam gledao:
Subota
10:30 NBA Action
11:00 NBA Top Game: Cleveland - Sacramento (ovo je ko neki snimak, traje oko pola sata, tak pise)
sesalmir

Post by sesalmir »

Comrad wrote:
alphonse kauders wrote:Evo koje nas utakmice čekaju (ako je vjerovati rasporedu):

16.12 Detroit - Golden State (nije loše)
23.12 New York Knicks- L.A. Lakers (haj može se gledati Kobe)
30.12 New York Knicks - Chicago (uh ova će biti tegobna)
06.01 Cleveland - Toronto ili Seatlle - Washington (ajme :? )
13.01 Toronto - Portland (a, nije vala dugo bio Toronto :-) )
20.01 Phoenix - New Jersey (e, ne znam kako će ovo riješiti, utakmica će kod nas početi jedno u pola 4 ujutro;)
27.01 Chicago - Phoenix (to mi radi, daj malo run&gun)
03.02 Washington - Lakersi (Odmah se sjetim Kobe-a, 82 poena prošle godine protiv Washingtona:))
10.02 Cleveland - Denver (dobar)
17.02 All Star Game
24.02 Phoenix - Detroit (e, ovo bi moglo čak biti i uživo)
02.03 Cleveland - Chicago (ja mislim da ćemo znati svakog pojedinog igrača ove dvije ekipe do tad)
09.03. Toronto - Seatlle ili Millwauke - Philladelphia (nemojte nijednu)
16.03 Miami - Dallas (too mi radi;))
23.03. Dallas - San Antonio (krenulo ih sa ovim dobrim tekmama)
30.03 San Antonio - Houston (vidi, vidi što se selimo na Zapad)
06.04 Miami - Detroit (urekoh)
13.04 Cleveland - Miami ( za kraj)

I to je to..
Do play off-a uglavnom bezze..
:roll:
Jel ovo opet Toronto :roll: samo da ne bude ova Seatlle - Wash. :D
Ne mora znaciti da ce biti ijedna od ove dvije tekme jer oni obicno daju tekmu koja se igra u 3i30 po istocnom americkom vremenu, a tada se igraju tekme spurs-clippers i mavs-wolves, nije da su sad neke extra tekme ali ako nista zapad je za promjenu, a ova tekma spursa, mozda i bude interesantna, jer se igra u L.A.-u, manu je povrijedjen za spurse , a cassel se vratio clippersima.
piskerernest

Post by piskerernest »

na txt obn piše da je 6.1. prenos miami-memphis i izgleda da je prenos,jer i nba.com piše da je tekma u 16 sati po amer. vremenu
sesalmir

Post by sesalmir »

Ludilo zadnja ekipa istoka protiv predzadnje ekipe zapada, pa jesu li oni normalni, sta u toj utakmici covjek moze da vidi, to je kao da na bht prenose utakmicu engleske lige izmedju sunderlanda i derbya, pa nisu normalni definitivno, pa jace su neke utakmice eurolige nego tekma miami memphis, stvarno nevjerovatno.
Neelix

Post by Neelix »

sesalmir wrote:Ludilo zadnja ekipa istoka protiv predzadnje ekipe zapada, pa jesu li oni normalni, sta u toj utakmici covjek moze da vidi, to je kao da na bht prenose utakmicu engleske lige izmedju sunderlanda i derbya, pa nisu normalni definitivno, pa jace su neke utakmice eurolige nego tekma miami memphis, stvarno nevjerovatno.
da ne spominjemo sto je povrijedjen shaq, j.williams, mourning, quinn, dorrel wright, a smush parker ne igra zbog svadje.... :lol:
Post Reply