Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Edin H.

Post by Edin H. »

Helem wrote:Kada smo već kod Banja Luke, tamo je nedavno boravio direktor programa "Inicijativa naučnika" američkog Instituta za mir, izvjesni Čarls Ingrao te u intervjuu Nezavisnim novinama između ostalog rekao da on i njegov tim, koristeći i dokumentaciju Haškog tribunala, "nisu našli dokaze o planiranom etničkom čišćenju u BiH...". Vaš komentar?

Prof. FILIPOVIĆ: U vezi s onim što sam već kazao o stavovima i ponašanju stranaca i posebno Amerikanaca prema Bosni i Hercegovini i nama muslimanima, nije ništa čudno da sada već dolaze i ljudi koji se odlučuju da javno negiraju neke bitne i očevidne istine o ratu u Bosni i Hercegovini, čak i one koje su oni sami utvrdili i prvi objavili svijetu (Roy Gutman), naime, da negiraju agresiju i genocid izvršen nad muslimanima Bosne i Hercegovine, što do nedavno nisu smjeli i nisu se usuđivali činiti
A sta je to izjavio Roy Gutman?

Nisam to nigdje nasao.
Covjeka sam licno upoznao u ratu.
Helem

Post by Helem »

:P :P :oops: :oops:
Salko ode mi avdest...daj jos koju ????
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Daj ti poentu tragične sudbe ..... :D novih i starih Bošnjaka :oops: ili je već kako si ti naznačio s prvim postom ove teme :oops: sve ovo helem jedno veliko staro i novo ispuštanje vlastitih vjetrova u prašinu .
Helem

Post by Helem »

da, istina je, nema gorceg ukusa od pobjede.
Poslije boja kopljem u trnje, hraknes u zemlju i bacis oruzje.
Boze Silni, koliko li su samo Muslimani imali neprijatelja,koliko nas je samo sebe unistilo, izmedju se, koliko nas je se otudjilo jednih od drugih, koliko li je samo to otudjenje izazvalo umiranja.
manijak1

Post by manijak1 »

Jarane čekam te cijeli dan kad ono ti opet šupljiraš :D daj malo dođi sebi :D :D
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Vala bas. Daj nesto da nas prodrma :-D
Helem

Post by Helem »

Ko ceka, taj ostari.
Helem

Post by Helem »

Vala bas. Daj nesto da nas prodrma

:razz: eto sace mudzahedini,krece Kalifat.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Haj dobro .....neka ih :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Kao sto smo mnogi od nas odrasli uz price Tom Soyera ili Huckleberry Fina, nasa danasnja djeca imaju piliku da odrastaju uz price i dozivljaje Ibrahimbega...

Mozda mnogi koji malo bolje poznaju Ibrahimbega, njegov zivot uporedjuju sa Dozivljajima Macka Tose, ovi mladji vjerovatno ce naci sami neko svoje poredjenje...

Samoproglaseni pisac Ibrahimbeg vec godinama pokusava da sastavi knjigu o ratu u Kotor Varosi. Ista knjiga je trebala da se odstampa vec 2005, ali vjerovantno su one 'bahrine ovce" taj put uletile u njegovo imanje i pojele mu dio scripte...

Tako da je Ibrahimbegu mozda najbolja ideja ipak da odustane od knjige i objavi Zbirku pripovjedaka...

Zbog nekontrolisanog ponasanja, samoproglaseni pisac je vise puta baniran od strane mnogih foruma, kako i sa njegovog maticnog kotorvaros.com

Bez obzira na sve, samo da kazem da mi na kotorvaroskoj stranici ipak pomno pratimo njegov rad i aktivnosti, kako na politickom, tako i na kulturnom nivou,...

Nadamo se da ce Ibrina djela podignuti debele guzice nase djece sa Playstationa i staviti im knjige u ruke...

Nije ti Ibro nas fukara,
on je Defakto umjetnik
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

oppps
DONY

Post by DONY »

Hantraga wrote:Kao sto smo mnogi od nas odrasli uz price Tom Soyera ili Huckleberry Fina, nasa danasnja djeca imaju piliku da odrastaju uz price i dozivljaje Ibrahimbega...

Mozda mnogi koji malo bolje poznaju Ibrahimbega, njegov zivot uporedjuju sa Dozivljajima Macka Tose, ovi mladji vjerovatno ce naci sami neko svoje poredjenje...

Samoproglaseni pisac Ibrahimbeg vec godinama pokusava da sastavi knjigu o ratu u Kotor Varosi. Ista knjiga je trebala da se odstampa vec 2005, ali vjerovantno su one 'bahrine ovce" taj put uletile u njegovo imanje i pojele mu dio scripte...

Tako da je Ibrahimbegu mozda najbolja ideja ipak da odustane od knjige i objavi Zbirku pripovjedaka...

Zbog nekontrolisanog ponasanja, samoproglaseni pisac je vise puta baniran od strane mnogih foruma, kako i sa njegovog maticnog kotorvaros.com

Bez obzira na sve, samo da kazem da mi na kotorvaroskoj stranici ipak pomno pratimo njegov rad i aktivnosti, kako na politickom, tako i na kulturnom nivou,...

Nadamo se da ce Ibrina djela podignuti debele guzice nase djece sa Playstationa i staviti im knjige u ruke...

Nije ti Ibro nas fukara,
on je Defakto umjetnik

Ibro je PISAC.. :)

ustaj heleme
zora svice....
muha_sa

Post by muha_sa »

Vozdra moj nyDo---jeđe nam lemHe? Vdjeo nasda obi bardo dan--trosju loma šaki dalapa a snijeka nofi.
Helem

Post by Helem »

Dobar dan Hantraga.
Selam Alejkum.

Hvala ti na ovako divnom postu i isto tako na zaista pomnom pracenju mojih aktivnosti, nisam se iskreno nadao tako izuzetno paznji i ujedno ti hvala na velikom gestu preuzimanja vaspitanja tudje djece ciji roditelji su ih zaista zanemarili i umjesto da im tutnu jos nenapisanu knjigu Ibrahimbeg za pocetnike, ona djecu gurnula na igrice. Ali kakvi roditelji takva i djeca.
"Kakva suma takvi i zecovi", rijeci su moje rahmetli nane,poznate Bisere, ulica Blatnjak b.b, koje me eto neodoljivo podsjecaju na sve nase kotorvaroske hantrage. Mislim, s ovim ne kazem da su ama bas svi Kotorvarosani hantrage, gluho bilo, ali mi se uzorak hantraga sam javlja.
Bahro cuva ovce uz lap-top, i sve pomno prati sa neke tudje njive, ostalo je njiva dosta pustih pa se Bahro tek sada rasirio po tudjem, a nije mu bilo ni tesko, srpska uniforma je dobro stojala i nekim drugim nasim cetnicima u Kotor Varosi, pa sto ne bi i Bahri. Cetnickim perjem nije se tesko kititi.
Gara se sigurno ojanjila. prrr..jebem li je u pizdu.

Nisam ni znao to koliko li sam tek sada samoproglasen i ozloglasen, pa mi i ti ubi postojanje, hem pisac hem Ibrahim Beg, ne znam jesi li citao moju prvu kotorvarosku zbirku pjesama prije rata, pa tako postadoh pisac a Ibrahim je prelijepo, Poslanikovo ime, a Beg....Beg je od Begic, oduzeto ono -ic, -ic je plaho nesto bilo nakaradno...ne prezivam se naprimjer Bitanga, Hantragic,..a prezimena i jesu nastala tako ono od cega si....
Kao sto smo vec napisali na domicilnoj KV stranici nisam istjeran radi lupanja flasa, ne trosim alkohol nego radi sexa....Samir se plaho usprcao tamo a Muha nije smio, zena mu zeznuta.....a S.S. moj rodjo nije bio zadovoljan zato sto sam rekao da ne treba zeniti zenu kojoj se cuju usta i smrde noge,i koja nosi pomalehan broj cipela.

Simpaticno, nema sta..Kotorvaroska stranica nije vise aktivna, radi, ali bez mene nema fesata.

Ali sve ovo gornje je zivi pish, ima nesto sto i Hantraga potrefi.

Knjiga je gotova jos mnogo prije 2005, deset godina prije.
Sve zapisano u bobu. Sve tacno i originalno, nista mijenjano.
Po mnogima koji su citali rukopis, to je nesto sto je najbolje do sada napisano u BiH.
Kazu stranci, ne, ne nasi, nasi nece da citaju.

Pisu mi neki Srbi i Hrvati da oni traze Knjigu da procitaju, javljaju mi se iz Svedske, Njemacke, Australije,Amerike, skoro odsvakuda, traze da kupe, jednostavno hoce da procitaju.....
a nijedan Musliman iz Kotor varosi nije trazio..Muslimani nece da citaju...

Cudnovato !

Sto bi Dony rekao,,,,neka neka Helem Ibrahimbeze.....stalno raste broj citalaca.....na Knjigu koja jos nije izasla iz stampe.....

A vjuruj mi Hantraga, gotova je, kada, ako Bog da izadje, nova ce biti kao ispod cekica, zlatnim srcem kovana.

Iskreno, tvoj Ibrahim Beg.

Trebaju i tvoja i moja djeca da se uce onako kako je bilo a ne onako kao ih pocesto, vaspitavamo, pa im ispricamo onako kako nije bilo, a djeca, sta zna dijete sta je 300 kila.

Nisu djeca birala svoje roditelje ali zivot bira djecu.

Maxuz Sellam...
DONY

Post by DONY »

muha_sa wrote:Vozdra moj nyDo---jeđe nam lemHe? Vdjeo nasda obi bardo dan--trosju loma šaki dalapa a snijeka nofi.
Vozdra moj dobri"biciklisto".....vdjeo stoi.... :)

Evo pokusavamo da probudimo PISCA... :-)

greska PISAC nikad nespava... :) :)
Last edited by DONY on 13/11/2006 19:04, edited 1 time in total.

heleme, jel gotov rucak????
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:Dobar dan Hantraga.
Selam Alejkum.

Hvala ti na ovako divnom postu i isto tako na zaista pomnom pracenju mojih aktivnosti, nisam se iskreno nadao tako izuzetno paznji i ujedno ti hvala na velikom gestu preuzimanja vaspitanja tudje djece ciji roditelji su ih zaista zanemarili i umjesto da im tutnu jos nenapisanu knjigu Ibrahimbeg za pocetnike, ona djecu gurnula na igrice. Ali kakvi roditelji takva i djeca.
"Kakva suma takvi i zecovi", rijeci su moje rahmetli nane,poznate Bisere, ulica Blatnjak b.b, koje me eto neodoljivo podsjecaju na sve nase kotorvaroske hantrage. Mislim, s ovim ne kazem da su ama bas svi Kotorvarosani hantrage, gluho bilo, ali mi se uzorak hantraga sam javlja.
Bahro cuva ovce uz lap-top, i sve pomno prati sa neke tudje njive, ostalo je njiva dosta pustih pa se Bahro tek sada rasirio po tudjem, a nije mu bilo ni tesko, srpska uniforma je dobro stojala i nekim drugim nasim cetnicima u Kotor Varosi, pa sto ne bi i Bahri. Cetnickim perjem nije se tesko kititi.
Gara se sigurno ojanjila. prrr..jebem li je u pizdu.

Nisam ni znao to koliko li sam tek sada samoproglasen i ozloglasen, pa mi i ti ubi postojanje, hem pisac hem Ibrahim Beg, ne znam jesi li citao moju prvu kotorvarosku zbirku pjesama prije rata, pa tako postadoh pisac a Ibrahim je prelijepo, Poslanikovo ime, a Beg....Beg je od Begic, oduzeto ono -ic, -ic je plaho nesto bilo nakaradno...ne prezivam se naprimjer Bitanga, Hantragic,..a prezimena i jesu nastala tako ono od cega si....
Kao sto smo vec napisali na domicilnoj KV stranici nisam istjeran radi lupanja flasa, ne trosim alkohol nego radi sexa....Samir se plaho usprcao tamo a Muha nije smio, zena mu zeznuta.....a S.S. moj rodjo nije bio zadovoljan zato sto sam rekao da ne treba zeniti zenu kojoj se cuju usta i smrde noge,i koja nosi pomalehan broj cipela.

Simpaticno, nema sta..Kotorvaroska stranica nije vise aktivna, radi, ali bez mene nema fesata.

Ali sve ovo gornje je zivi pish, ima nesto sto i Hantraga potrefi.

Knjiga je gotova jos mnogo prije 2005, deset godina prije.
Sve zapisano u bobu. Sve tacno i originalno, nista mijenjano.
Po mnogima koji su citali rukopis, to je nesto sto je najbolje do sada napisano u BiH.
Kazu stranci, ne, ne nasi, nasi nece da citaju.

Pisu mi neki Srbi i Hrvati da oni traze Knjigu da procitaju, javljaju mi se iz Svedske, Njemacke, Australije,Amerike, skoro odsvakuda, traze da kupe, jednostavno hoce da procitaju.....
a nijedan Musliman iz Kotor varosi nije trazio..Muslimani nece da citaju...

Cudnovato !

Sto bi Dony rekao,,,,neka neka Helem Ibrahimbeze.....stalno raste broj citalaca.....na Knjigu koja jos nije izasla iz stampe.....

A vjuruj mi Hantraga, gotova je, kada, ako Bog da izadje, nova ce biti kao ispod cekica, zlatnim srcem kovana.

Iskreno, tvoj Ibrahim Beg.

Trebaju i tvoja i moja djeca da se uce onako kako je bilo a ne onako kao ih pocesto, vaspitavamo, pa im ispricamo onako kako nije bilo, a djeca, sta zna dijete sta je 300 kila.

Nisu djeca birala svoje roditelje ali zivot bira djecu.

Maxuz Sellam...

ovo je bilo hladno predjelo... :)

"radionica" printa.. :) :)
muha_sa

Post by muha_sa »

Salko sto je u vodu skako wrote:heleme, jel gotov rucak????
jel to i pisac papučar?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

imam pitanje.jesi li ti bosnjacki ili bosanski pisac?
muha_sa

Post by muha_sa »

on ti je dječiji pisac
DONY

Post by DONY »

muha_sa wrote:on ti je dječiji pisac

valja ovu K.Varosku djecu uciti istoriju,kad im Babe lazu.... :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

DONY wrote:
muha_sa wrote:on ti je dječiji pisac

valja ovu K.Varosku djecu uciti istoriju,kad im Babe lazu.... :-)
:lol: :lol: :lol: vala baš---samo istinu

taxi_driver wrote:imam pitanje.jesi li ti bosnjacki ili bosanski pisac?
sad ce to tebi helem lijepo objasniti...heleme objasni taxi vozacu......

TAXIIIIII....
Locked