Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
StLouis

#751 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

Evo jedan zeMski :D

Ako ti se nisam osvetila odmah, ne mora da znaci da te necu sjebati kasnije! :lol:
Marb

#752 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Marb »

StLouis wrote:Evo jedan zeMski :D

Ako ti se nisam osvetila odmah, ne mora da znaci da te necu sjebati kasnije! :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
senad_vt

#753 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by senad_vt »

Srećan je ko ume da voli" Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gde treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znaci ništa, a da je voleti sve, da je sposobnost da osećamo, ono što daje vrednost i lepotu našem postojanju. Gde god bi se na zemlji pojavilo ono što se moze nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Lepota nije ništa, video sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesrećni uprkos svojoj lepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako oseća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je negovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje.
Ali sreća je uvek bila tamo gde je neko umeo da voli i živeo za svoja osećanja; ako ih je negovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, vec onome ko umije da je voli i da joj se divi..."

Za ljubav je potrebna izvjesna bezazlenost.
Ti je imas.
Sacuvaj je, to je dar bozji.
Ako je jednom izgubis nikada je vise neces povratiti.
Rekoh bezazlenost. Samo zavidljivci to nazivaju gluposcu.
Neka te ne boli.To nije mana;to je dar bozji.
Ti znas sta ja mislim.
Cista dusa jos nezarazena ni skepsom ni 'inteligencijom'.
Hajde, pij u cast bezazlenosti, gluposti i svega sto uz to ide; u cast ljubavi i vjere u buducnost, u cast snova o sreci, u cast bajne gluposti izgubljenog raja.

'Postoje ljudi koji žive pravolinijski. Stepenicu po stepenicu, pouzdano i sigurno, penju se do nekakve svoje prave mogućnosti. Postoje i oni drugi.
Čas odlete u nebo. Čas ih polupane dižeš sa zemlje i lijepiš.'

'Ako se vidiš poraženim,
onda to i jesi;
Ako misliš da ne smiješ,
onda i nećeš smijeti;
Ako želiš pobijediti ali misliš da ne možeš,
Gotovo je sigurno da i nećeš uspjeti.
Ako očekuješ poraz već si izgubio:
Jer svijet nam otkriva
Da uspjeh započinje samo dobrom voljom;
Sve je pitanje stanja tvog duha.
Životne bitke ne dobivaju uvijek
samo najjači i najbrži ljudi.
Prije ili poslije, pobjednik je onaj
Koji misli da može pobijediti.'

viči ko je sve loš pa neš' nikad čut kolko si dobar
Finooo

#754 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Finooo »

Uspijeh je hod od poraza od poraza bez gubitke entuzijazma.
Ne govori da je nebo granica, kad su na Mjesecu covjekove stope.
U zivotu, najgore je reci "Mogao sam ... ".
Sto te ne ubije, ojaca te.
Nista se ne mijenja, dok se nesto ne promijeni.
Kad bi ljudi uvijek koristili metodu oko za oko, citav svijet bi bio slijep.
Anne Boleyn

#755 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Anne Boleyn »

"Ima osmijeha gorih od suza."

I.S. Turgenjev
lilla7

#756 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lilla7 »

Ružnoću pogrešnog mišljenja, sramote i grijeha sagledava samo onaj koji ih je posmatrao izvana, a nikako onaj koji se u njima nalazi. Blagodat sigurnosti, zdravlja i bogatstva upoznao je samo onaj koji na njih gleda sa strane, nikako onaj koji tu blagodat uživa.

El-Endelusi
Elzana

#757 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Elzana »

I asked if you’d seen any good horror movies lately. You said

“There aren’t any good horror movies anymore. In the 90’s we were scared of the end of the world, so we made movies about that. In the 80’s it was serial killers and psychopaths. Today, we just turn on the news."

It would be nice to have good horror movies again.
tinchy

#758 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tinchy »

‎''Oni koji te vole to ne umeju da pokažu, a oni koji te mrze to ne umeju da sakriju...'' - Balašević

''Ako mi dozvoliš da odem, možda se nikada više neću vratiti.
Možda se izgubim na putu od ponosa do očaja ili zauvijek zapnem između tvoje slabosti i svoga inata...''

‎"Nije grijeh zaplakati za osobom koja ti znači, jer nikad ne znaš da li ćeš idući put plakati za tom osobom onda kada je više ne bude..."

"Ako jednom odeš, nemoj se okrenuti, jer ako se okreneš moraš se vratiti, a ja ne želim da se vratiš odlazeći."

''Ko te brzo očara, još brže te razočara!''
LieToMe

#759 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

tinchy wrote:‎''Oni koji te vole to ne umeju da pokažu, a oni koji te mrze to ne umeju da sakriju...'' - Balašević

''Ako mi dozvoliš da odem, možda se nikada više neću vratiti.
Možda se izgubim na putu od ponosa do očaja ili zauvijek zapnem između tvoje slabosti i svoga inata...''

‎"Nije grijeh zaplakati za osobom koja ti znači, jer nikad ne znaš da li ćeš idući put plakati za tom osobom onda kada je više ne bude..."

"Ako jednom odeš, nemoj se okrenuti, jer ako se okreneš moraš se vratiti, a ja ne želim da se vratiš odlazeći."

''Ko te brzo očara, još brže te razočara!''
:thumbup: i prilazem

Tako to ide: najprije nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najprije malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primjetiš kada si postao drugi čovjek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki dio tebe, nježan i osjetljiv, nestao zauvijek! :cry:
tinchy

#760 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tinchy »

LieToMe wrote:
:thumbup: i prilazem

Tako to ide: najprije nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najprije malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primjetiš kada si postao drugi čovjek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki dio tebe, nježan i osjetljiv, nestao zauvijek! :cry:

Znaš ti šta valja :thumbup:
Čudna sorta

#761 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

LieToMe wrote:

Odlično. :thumbup:
Nisrin

#762 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:10, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#763 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

xcober wrote:POSLJEDNJI POZDRAV
JEDNOGA GENIJA

Kada bih samo na trenutak
mogao zaboraviti da sam tek prah,
i kada bi mi Bog dao još malo života,
iskoristio bih ga na najbolji moguci nacin…

Vjerojatno ne bih rekao sve što mislim,
ali bih sigurno mislio sve što govorim.

Znao bih cijeniti stvari,
ali ne zbog onoga što predstavljaju,
nego zbog onoga što znace.

Spavao bih malo, sanjao bih više,
znajuci da u svakoj sekundi u kojoj zatvorimo oci
gubimo šezdeset sekundi svjetla.
Nastavio bih hodati kada drugi stanu;
budio bih se kada drugi utonu u san.

Ljudima bih pokazao kako se varaju
kada misle da zaljubljenost prestaje sa starošcu…
ljudi, naime, postaju stari kada prestaju biti zaljubljeni.”

Djetetu bih dao krila,
ali bih ga pustio da samo nauci letjeti.
Starim bih ljudima rekao
da zaborav – a ne starost – donose smrt.

Toliko sam naucio od ljudi…
Naucio sam da svi hoce živjeti na vrhuncu planine,
a nisu spoznali da je prava sreca
u nacinu na koji se covjek uspinje do vrhunca.

Shvatio sam da kada novorodence
prvi puta svojom rucicom uhvati prst svojega oca,
ono ga se drži zauvijek.

Shvatio sam da covjek
drugoga covjeka smije gledati s visine
samo kada mu pomaže da se pridigne.

Sutrašnjica nije nikome zajamcena, ni mladima ni starima.
Možda danas posljednji puta gledaš one koje voliš.
Nemoj, dakle, oklijevati. Djeluj danas, jer sutrašnji dan možda nikada nece stici, i sigurno ce ti biti žao onoga dana kada nisi uzeo vremena za osmijeh, za zagrljaj, za poljubac, onoga dana kada si bio prezaposlen da bi im uputio posljednju želju.

Budi blizak onima koje ljubiš;
prišapni im da ih trebaš; ljubi ih i dobro se brini za njih;
uzmi si vremena reci “razumijem te”, “oprosti”, “molim te”, “hvala”, i sve ostale rijeci ljubavi koje znaš.

Pokaži svojim prijateljima i dragima
koliko su ti važni.

Ako to danas uciniš,
sutrašnji dan nece biti kao jucerašnji…

… što i nije beznacajno.

Razmisli…

Gabriel Garcia Marquez
:thumbup:
Mannequin

#764 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mannequin »

Ne lupa mi vise srce kad me nazoves. Valjda to tako ide. Valjda sam se jednostavno vec odavno umorila. Ne brini, i dalje si mi drag, ali onoliko koliko mi je drag neko koga sam davnih dana pustila.. Tek onoliko da ponekad pozelim da cujem da si sretan. Samo toliko.
LieToMe

#765 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

Sjedni. Ne tu. Preko puta. Moram te vidjeti. Ne, ne prekidaj me. Šuti. Pusti me da ti kažem ono što sam već trebala reći. Kad trebaš doći, bojim se tvog dolaska. Zbog nedolaska. Jer, ako kasniš samo pet minuta srce mi je u dlanu i moja me ljubav ili možda strah boli.
I zato ne smijem kasniti. Već sutra može biti kasno. A nisam ti još rekla kako i koliko te volim. Volim te tijelom, pokretima, pogledom, dodirima, riječima. Volim te smijehom i suzama. Volim te tugom i brigama. Ne. Ne gledaj me zastrašeno. Ljubav, ma kakva bila: neispunjena, sretna, lakomislena i površna, prava i zauvijek... Boli.

Kad dolazim, pitam se čekas li me. Bojim se da jednog dana više ne otvoriš vrata. Bojim se praznog stubišta bez mirisa, bez zvuka, svjetla. A nisam ti rekla: najviše se bojim vremena koje ne čeka. A ja kasnim.

Volim te. I volim sve što si ti. Tvoje oči pitajuće. Tvoj smješak opraštajući. Tvoj korak ohrabrujući. Volim tvoju nesigurnost. I moja je najcešća. Bore na tvom licu i moje su.
I u tom trajanju ne znam da li sam učinila sve za tebe ljubavi moja.
(Iskra Tanodi)
Marb

#766 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Marb »

Najnesnosnije osobe su muškarci koji misle da su genijalci i žene koje misle da su neodoljive
patrius

#767 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by patrius »

Marb wrote:Najnesnosnije osobe su muškarci koji misle da su genijalci i žene koje misle da su neodoljive
Ma,la(h)ko je s takvima :wink: Nego, sta s onima koji stvarno jesu takvi, a tako i misle o sebi :? Njima je tek nesnosno :) A i onima oko njih...To je tek belaj :-) Mada, niko ne vjeruje covjeku da je ono sto sam o sebi misli, takoda se do nekako more durat. Nego, mudrijasi su skovali frazu kako"Revolucija jede svoju djecu", a nije im palo na pamet da je zapravo obrnuto :zoka:
Rosebud_

#768 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Rosebud_ »

"I have great faith in fools; self-confidence my friends call it." E.A.P. :)
LieToMe

#769 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

Naša pamćenja su kao zamrzivač. Znaš kako izgleda hrana koja je dugo zaleđena? Na početku je tvrda bez ukusa i mirisa...Čim je staviš na vatru počinje da dobija boju i ispunjava kuhinju svojim mirisom.Tako i tužne uspomene, drijemaju godinama, decenijama, čitav jedan život u nekoj od bezbrojnih šupljina naše memorije. Onda se jednog dana vrate na površinu i bol koji ih je pratio ponovo se javlja...
StLouis

#770 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

Ako si cio dan aktivan kao pčela, radiš kao konj i na kraju dana si umoran kao pas, konsultuj veterinara - postoji mogućnost da si magarac!
lilla7

#771 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lilla7 »

StLouis wrote:Ako si cio dan aktivan kao pčela, radiš kao konj i na kraju dana si umoran kao pas, konsultuj veterinara - postoji mogućnost da si magarac!
:lol: :thumbup:

Ako hoćeš da znaš kakva je neka država i njena uprava, i kakva im je budućnost, gledaj samo da saznaš koliko u toj zemlji ima čestitih i nevinih ljudi po zatvorima, a koliko zlikovaca i prestupnika na slobodi.To će ti najbolje kazati.

I. Andrić
Čudna sorta

#772 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

LieToMe wrote:Sjedni. Ne tu. Preko puta. Moram te vidjeti. Ne, ne prekidaj me. Šuti. Pusti me da ti kažem ono što sam već trebala reći. Kad trebaš doći, bojim se tvog dolaska. Zbog nedolaska. Jer, ako kasniš samo pet minuta srce mi je u dlanu i moja me ljubav ili možda strah boli.
I zato ne smijem kasniti. Već sutra može biti kasno. A nisam ti još rekla kako i koliko te volim. Volim te tijelom, pokretima, pogledom, dodirima, riječima. Volim te smijehom i suzama. Volim te tugom i brigama. Ne. Ne gledaj me zastrašeno. Ljubav, ma kakva bila: neispunjena, sretna, lakomislena i površna, prava i zauvijek... Boli.

Kad dolazim, pitam se čekas li me. Bojim se da jednog dana više ne otvoriš vrata. Bojim se praznog stubišta bez mirisa, bez zvuka, svjetla. A nisam ti rekla: najviše se bojim vremena koje ne čeka. A ja kasnim.

Volim te. I volim sve što si ti. Tvoje oči pitajuće. Tvoj smješak opraštajući. Tvoj korak ohrabrujući. Volim tvoju nesigurnost. I moja je najcešća. Bore na tvom licu i moje su.
I u tom trajanju ne znam da li sam učinila sve za tebe ljubavi moja.
(Iskra Tanodi)
:thumbup:
tinchy

#773 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tinchy »

"Snovi su frka živa... Što ih više imaš, više ti ih ostane neostvarenih."

‎"Nikada ne reci nekome ''Zbogom'', jer to reći znači otići. A otići... Znači zaboraviti!" - Petar Pan

"Ljubav ne možeš osjetiti dokle se god plašiš bola, dok svoju ranjivost ne pretvoriš u snagu, a strah u povjerenje..."

"Rijetko mislimo na ono što imamo, ali uvijek na ono što nam nedostaje."

"Požuda je bila jedna od glupljih stvari. Žudio si za onim što si željeo sve dok nije postalo tvoje. A onda to nisi željeo više."
Perkele

#774 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Perkele »

"People who like quotations love meaningless generalizations."
moonlight7

#775 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by moonlight7 »

Mlada žena ima sve iskustvo starije žene, i svu radoznalost i ležernost djevojčice.
Post Reply