Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
evo nesto. samo kaze frajer da pdf nije dobro formatiran. ako imas ebook reader skines ovu epub verziju i furash. ili valjda mozes skinuti kindle program i onda skinuti ovu epub verziju i citati u tom formatu. https://www.reddit.com/r/nonfictionbook ... and_ebook/
edit: evo sad tek probo pdf otvoriti i nema ga. ali sam skino ebook verziju i cini se dobra.
evo nesto. samo kaze frajer da pdf nije dobro formatiran. ako imas ebook reader skines ovu epub verziju i furash. ili valjda mozes skinuti kindle program i onda skinuti ovu epub verziju i citati u tom formatu. https://www.reddit.com/r/nonfictionbook ... and_ebook/
edit: evo sad tek probo pdf otvoriti i nema ga. ali sam skino ebook verziju i cini se dobra.
Hvala
Inace treci put gledam seriju, skroz je drugi dozivljaj kad znas sta se desava u elektrani i koji je zajeb sa vodom i sipkama i grafitom i tako to...sinoc prvu zavrsio, idemo dalje
nema. nisam trazio po internetu doduse, ceko vitezanina da ga podane ali ne javlja se.
mozda proguglam i sam za pdf-om knjige.
Karanana, maknuli su ove linkove odakle sam ja skinuo sve knjige od Svetlane. Pogledat ću imam li je i dalje negdje na kompjuteru, sve sam to poskidao prošle godine dok Černobil nije bio in.
nlt wrote:Je li Legasov pravu istinu rekao u Beču ili je to ipak bilo na suđenju?
Da rekao je istinu i nije lagao ali je zbog drzavne bezbjednosti i interesa morao precutati da je KGB i drzavno rukovodstvo sprijecilo radnike u centralama da dobiju izvjestaje o prethodnim incidentima RMBK reaktora tako da se nesreca mogla sprijeciti. Inace trebao je na zahtjev rukovodstva SSSR svu odgovornost prebaciti na osoblje centrale ali on je "opalio" u Becu i po losem dizajnu RMBK reaktora kao i po osoblju....
Tek je na trakama koje je ostavio prije samoubistva to sve detaljno objasnio...
onda serija nije tacna....
jer ja koliko sam shvatio u seriji je kgb bio zadovoljan njegovim istupom u becu. cekalo ga odlikovanje heroja sovjetskog saveza jos samo da sud odradi kako mu oni kazu.
I ja sam tako shatio, a neki dan čitam kako je on u Beču sve rekao
Za divno čudo tema od 30 strana koja je preživjela bez da je useru
Sad čitam da rashladni uređaj za tunel što su rudari kopali 24h/mjesec dana da bi se postavio ispod reaktora nikad nije pušten u pogon, ohladio se i bez toga.
opet mozda nesto fulam....ali zar nisu rudari kopali rupu kako bi se ona napunila betonskom armaturom i tako ucvrstila originalnu podlogu reaktora na kojoj jezgro/reaktor iznad njih stoji/lezi?
karanana wrote:opet mozda nesto fulam....ali zar nisu rudari kopali rupu kako bi se ona napunila betonskom armaturom i ucvrstila originalnu podlogu reaktora na kojoj jezgro/reaktor iznad njih stoji/lezi?
tako je bilo receno u seriji. U pravom zivotu ne znam.
ovo sto citam tekstova, izgleda da se efekti serije po turizam tamo itekako vec osjete. 40% skocilo.
ali ima i onih koji nemaju postovanje prema mjestu nesrece.
treba to zabranit.
Last edited by karanana on 12/06/2019 19:37, edited 1 time in total.