Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote: samo ti zezaj Prenj...sanjaces nas sve...
kad se otkrije piramida :D
Piramida je otkrivena, sad je samo otkopavaju :D
Znao sam ja da ces i doci tobe :)
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:
Prenj wrote:
mIRCerka wrote: samo ti zezaj Prenj...sanjaces nas sve...
kad se otkrije piramida :D
Piramida je otkrivena, sad je samo otkopavaju :D
Znao sam ja da ces i doci tobe :)
Samo citam sta pise ... :D
Napisano prije sest mjeseci ... pa ti sad pobijaj koliko hoces ...
Semir O wrote: http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm
...
Sa zadovoljstvom objavljujem svijetu da se u srcu Bosne, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, nalazi kamena piramida monumentalnih razmjera. Brdo Visočica koje se uzdize iznad grada Visoko, u sebi krije stepenastu piramidu čiji su graditelji iz duboke evropske prošlosti, pra-Iliri.
...
Ove dvije piramide formiraju ulaznu kapiju u plodnu Visočku dolinu. Svaki bi dolazak sa sjevera ili juga u ove krajeve prolazio između ove dvije piramide.

Razmišljam na glas “… ovdje je piramida Mjeseca ispod nas, a mi smo trenutno na vrhu piramide Sunca …”. Bojan afirmativno klima glavom. Na tren sam prekinuo prof. Hodovića. On nastavlja sa događajima iz doba nastanka bosanske države. Međutim, mene interesuje znatno raniji period. Ovaj otprije 700 godina mi je isuviše mlad i blizu…

Pokazuju nam planine koje se vide odavde. “Tamo je planina Perun…”

Pogled na planinu Perun u daljini

Perun, mislim, Bog groma kod starih Slovena. Dakle, ovaj kraj je nekada bio područje čestih grmljavina i munja. Još jedna sličica mozaika. Kamene kugle Bosne… energetsko pražnjenje sa neba… asocijacija sa Kostarikom. Zbilja, Bosna je nekad bila energetskim čvoristem ovog dijela svijeta.
Ko jos moze pobiti sve ove argumente?
Cik sad dokazite da nismo energetsko cvoriste svijeta!
El-Intifada

Post by El-Intifada »

Larci wrote:
car-x wrote:
Larci wrote: Moze li mi neko odgovoriti zasto se piramida nije pocela kopati od vrha prema dnu???
Ako je piramida...to znaci da ima spicast vrh!! Pa to je najlakshe bilo iskopati ...da se vrh nadje pa onda polako prema dole!!! :? :?

Vjerovao sam u piramidu sve do prije 5 min kad mi je ovo palo na pamet!!!
na vrhu je zasticeni srednjevjekovni grad Visoki.. ;) to kopanja nema..
Znaci iskopat ce se pola piramide a vrh nece!!!! :roll: :roll: :roll:
Hmm, zasto dirati vrh ?? Vrh ce otici sam po sebi. Kada se otkopa donji dio, pod uticajem kisa i snjegova vrh ce sletiti, skupa sa neolitskim,ilirskim, rimskim dvorima :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:-) ja sam mislila da su piramidashi cvaknuti, ali antipiramidashi su ih zajebali zesce....

gdje li je jeko sa bobama da svima da :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Ne kontam sto uopste kopaju kad je sve vec pokazano i dokazano?
A ako neko i dalje ne vjeruje, ima knjiga. Pise u njoj sve. Nece knjiga lagat'...

BTW, knjiga o piramidi je najprodavanija knjiga na netom zavrsenom Sajmu u Sarajevu.

Ako objave da prihod od prodaje ide za skolovanje djece Srebrenice, povjerovacu da se ovdje radi o neprofitnom projektu.

Ali sumnjam... otkako se u sve ukljucio ublehas Ahmed Bosnic, sve mi je to postalo i vise nego sumnjivo. Znam covjeka, i poznato mi je kakav ima "nos za ublehe". Ali, s druge strane, ima i razradjenu metodologiju. Ne bi me zacudilo da je on najvise doprinio ovoj medijskoj ekspanziji cijelog projekta, jer raspolaze sa vise nego razradjenom reklamno-komunikacionom infrastrukturom...
Last edited by kub lajkan on 26/04/2006 16:46, edited 1 time in total.
novalic

Post by novalic »

to su vec tamne strane piramide 8-)
hrasno38

Post by hrasno38 »

kub lajkan wrote:
A ako neko i dalje ne vjeruje, ima knjiga. Pise u njoj sve. Nece knjiga lagat'...

BTW, knjiga o piramidi je najprodavanija knjiga na netom zavrsenom Sajmu u Sarajevu.

Ako objave da prihod od prodaje ide za skolovanje djece Srebrenice, povjerovacu da se ovdje radi o neprofitnom projektu.

Ali sumnjam... otkako se u sve ukljucio ublehas Ahmed Bosnic, sve mi je to postalo i vise nego sumnjivo. Znam covjeka, i poznato mi je kakav ima "nos za ublehe". Ali, s druge strane, ima i razradjenu metodologiju. Ne bi me zacudilo da je on najvise doprinio ovoj medijskoj ekspanziji cijelog projekta, jer raspolaze sa vise nego razradjenom reklamno-komunikacionom infrastrukturom...
Je li i Alisa ukljucena u sve to?
Piramidos

Post by Piramidos »

kub lajkan wrote:

mora da si zaboravio isto tako HODOVICA glavnog i odgovornog za ovo sve.
Senad Hodović je predsjednik Zavičajnog muzeja i jedan od osnivača SDA Visoko. Najzaslužniji za pokrenuta istraživanja koja se vrše na lokalitetima Mila, Biskupića te brda Visočice, on je ustvari i odveo istraživača Semira Osmanagića na obilazak kraljevskih stolnih mjesta koje je uključivalo i brdo Visočicu, odnosno navodnu piramidu.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
mIRCerka wrote: ma da je i meni znati ko je Samra, lakse bi mi bilo...
Kopaj malo, moderno je :D
pa i idem druze...
:D i to vodim tebe...ja kopam ti sjedis i pijes kafu...onu anti-anitpiramidalnu... :-D
Joj mIrcerka ova ti je dobra..... :-)
Ja mislim da Visocani, dokazano kreativnim, i ovakvu kafu vec nude...
samo, priznajem, ne bih se usudio naruciti tu vrstu kafe...
Zamisli ono, zovnes konobara i kazes: "molim jednu antipiramidalnu kaficu..."
a on veli: "moze, mozeee, rado..." ;-)
ode za sank, napravi kafu i popisha se u dzezvu...pa onda kaze: "izvooooolteeeeee..." :-)
Tripwire

Post by Tripwire »

Alisa jos nije nasla put, al je uputila pismo podrske kako sam cuo.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Piramidos wrote:mora da si zaboravio isto tako HODOVICA glavnog i odgovornog za ovo sve.
Senad Hodović je predsjednik Zavičajnog muzeja i jedan od osnivača SDA Visoko. Najzaslužniji za pokrenuta istraživanja koja se vrše na lokalitetima Mila, Biskupića te brda Visočice, on je ustvari i odveo istraživača Semira Osmanagića na obilazak kraljevskih stolnih mjesta koje je uključivalo i brdo Visočicu, odnosno navodnu piramidu.
Nisam zaboravio, jer njega ne znam. Ali A.B. stvarno doooobro znam i ne pricam na pamet, niti iz zavisti i tome sl.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sinapsa wrote:
Joj mIrcerka ova ti je dobra..... :-)
Ja mislim da Visocani, dokazano kreativnim, i ovakvu kafu vec nude...
samo, priznajem, ne bih se usudio naruciti tu vrstu kafe...
Zamisli ono, zovnes konobara i kazes: "molim jednu antipiramidalnu kaficu..."
a on veli: "moze, mozeee, rado..." ;-)
ode za sank, napravi kafu i popisha se u dzezvu...pa onda kaze: "izvooooolteeeeee..." :-)
Zabrana ulaska u Visoko onima koji se protive piramidama?!
Nakon što je prije nekoliko dana u javnost plasirana vijest da bosansko-hercegovački povjesničari od nadležnih državnih institucija zahtijevaju da hitno ponište, kako tvrde, nezakonito izdane dozvole za...

...iskopavanje na Visočici, posjetitelji ne prestaju "hodočastiti" na mjesto iskopavanja. Posjetitelji koji su došli vidjeti "bosansko čudo", kako javlja RTV Visoko, a prenosi portal Index, izjavljuju kako smatraju da ih "nitko ne vara, jer su ih do sada varali političari, predsjednici, generali, ekonomisti, policajci, bankari" i mnogi drugi.

"Ako su bosanske piramide prijevara - neka nas Semir vara do kraja života", izjavili su posjetitelji ne skrivajući bijes prema onima koji nastoje "minirati" uspjeh arheologa Semira Osmanagića.

RTV Visoko također objavljuje kako su mnogi posjetitelji na mjesto iskopavanja došli samo "iz prkosa", kako bi spriječili one koji žele zaustaviti proces iskopavanja.

Arheolog Semir Osmanagić, začetnik cijelog procesa, izjavio je kako mu imponira podrška naroda te kako će "iz ove situacije izaći samo jači", ne propustivši pri tome bosansko-hercegovačke povijesničare koji žele sabotirati postupak nazvati "kvazistručnjacima".

Osmanagić, koji je o piramidama napisao nekoliko knjiga, također izjavljuje kako su bosansko-hercegovački povjesničari u svom zahtjevu pokazali i "dozu lošeg ponašanja".

Osmanagićevi sljedbenici tako predlažu potpisivanje peticija te uvođenje zabrane ulaska u grad "onima koji ne samo da neće pomoći, nego odmažu".

Inače Semir Osmanagić je za 28. travnja 2006.godine u 16.00 sati u Sarajevu najavio promociju svoje nove knjige pod nazivom "BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA" koja je izašla u izdanju "Maunagic"d.oo.-"Mauna-Fe".

O knjizi ce ovom prigodom govoriti direktor "Maunagic" d.o.o Fedja Maunagic, glavni i odgovorni urednik knjige - prof.dr.Muris Osmanagic, recenzenti prof.dr. Vlatko Dolocek i prof.dr. Besim Spahic, prof.dr. Slavo Kukic i autor Semir Osmanagic.

(Bljesak/Index)
hrasno38

Post by hrasno38 »

Tripwire wrote:Alisa jos nije nasla put, al je uputila pismo podrske kako sam cuo.
Ne znas zasto sam pitao covjeka i nisam mislio na Alisu na koju ti mislis.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

meni je super sva halabuka sto se digla oko ovoga....
bolje palamudit o piramidi nego SRBI DANAS, MJESOVITI BRAKOVI, VEHABIJE....
za dovidjenja vam saljem
Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image
kub lajkan

Post by kub lajkan »

hrasno38 wrote:
Tripwire wrote:Alisa jos nije nasla put, al je uputila pismo podrske kako sam cuo.
Ne znas zasto sam pitao covjeka i nisam mislio na Alisu na koju ti mislis.
To ti mene kao provjeravas?

Pa mogao si me pitati da li jos uvijek vozi crveno auto.

Ovo tvoje poznavanje interpersonalnih relacija postaje indikativno...
madmax

#767 Zaustavimo zavidne "bh. arheologe"

Post by madmax »

Ekipa potpisnika peticije, odnosno vecinom drzavno-budzetskih naucnih radnika Zemaljskog Muzeja BiH, namjeravaju zaustaviti istrazivanja na terenu Visocica. U tom smislu naum im je zloupotrijebiti Ministarstvo za kulturu I sport. Ukoliko im to podje za rukom, za nasih zivota tu se vise nista kopati nece! I tajna ce ostati I dalje zaogrnuta zemljom I velom misterije. Ovi idioti imaju moc da pokrenu ljude u ministarstvu I zakonski zabrane sve daljnje radove.
II
Mi , koji se ponosimo svojom zemljom, sto svijet napokon sa velikom paznjom I interesovanjem danas prica o BOSNI (zahvaljujuci Semiru I piramidama) za mnoge na ovom forumu smo nacionalisti.
Sjecam se kako je neko kritikovao Semira sto je piramidama dao nazive “bosanska” jer kako kaze: “uplice nacionalna osjecanja u sve ovo”. (A ne smeta im kad se koriste termini “egipatske” “meksicke” “kineske”…).
Kako bi talijani nazvali piramidu da su je otkrili u Italiji? Bili bi bili nacionalisti ako joj dadnu prefiks “talijanska”?
Eh, oni to mogu, ali zato smo MI nacionalisti sto zelimo da koristimo “bosanska”, jeli? Da nam se “komsijski” narodi ne uvrijede, a? Svaka drzava na zapadu koristi I najmanju svoju sitnicu da od toga naprave nacionalni praznik I dozivljaj (od parkovskih klupa do nekih “naj” jagoda), a Bosancima se prigovara sto od Piramida (I to kakvih ) spominju rijec Bosna “I uplicu nacionalno”. I imaju pravo jos reci da smo MI nacionalisti a ne ONI ?!
III
Stoga,
Upucujem JAVNI POZIV …
…za sve bosanske patriote, sve ljude dobre volje, da…
…u ovu SUBOTU u tri (3) sata poslije podne, izadju ispred zgrade Zemaljskog Muzeja BiH na velike DEMONSTRACIJE protiv tzv. Istrazivaca - “foteljasa”, koji zele da nam zabrane daljnja iskopavanja u Visokom.
Ucinimo to vec sada jer sutra moze biti kasno! Ako na vrijeme pokazemo svoju odlucnost I snagu to ih moze zaustaviti. Ponesite Bosanske zastave, transparente I megafone. Svoju volju moramo pokazati!
Prenesite I postirajte ovaj POZIV sto vise mozete, na sto vise mjesta (radio programe, web magazine I internet stranice…) kako bi se u sto vecem broju okupili na DEMONSTRACIJI “PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA” I iskazali podrsku jedinom covjeku koji pokrenuo nesto tako veliko, sto je pronio glas o Bosni sirom svijeta! Sto niko do sada toliko uradio nije.
Vidimo sa ispred zgrade ZEMALJSKI MUZEJ - SUBOTA U 3 SATA POSLIJE PODNE!
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

PREPORLJUCIVO ZA SVE DA PROCITAJU, TAKO DA NEKE STVARI BOLJE RAZUMIJU..

http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... e=komentar
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

...
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 27/04/2006 00:54, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

Patriotska_Liga_BiH wrote:PREPORLJUCIVO ZA SVE DA PROCITAJU, TAKO DA NEKE STVARI BOLJE RAZUMIJU..
E poslije ovoga clanka, mnoge stvari ce stvarno biti jasnije. :D
Pisac teksta ili je bio pijan ili je morao nesto napisati nabraka,
pa napisa nesto sto bi se moglo nazvati "buckuris". :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kekec wrote:
Patriotska_Liga_BiH wrote:PREPORLJUCIVO ZA SVE DA PROCITAJU, TAKO DA NEKE STVARI BOLJE RAZUMIJU..
E poslije ovoga clanka, mnoge stvari ce stvarno biti jasnije. :D
Pisac teksta ili je bio pijan ili je morao nesto napisati nabraka,
pa napisa nesto sto bi se moglo nazvati "buckuris". :-)
Odavno ne vidjeh toliko gluposti na jednom mjestu. Sve se stipam, ne mogu vjerovati svojim ocima:
Čak i kada bi to bila samo iluzija za nju vrijedi živjeti. Dosta smo živjeli u gorkoj i teškoj stvarnosti
I dalje kontam da su Nadrealisti u ovo upetljali svoje prste...
car-x

Post by car-x »

uhhh.. i patriotska liga se umijesa.. ode ovo u kurac krasni..
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Samo jos cekam da piramidu proglase bozjim poslanikom, pa nek' onda neko stisne i progovori protiv Piramide a. s. :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

EXTRA

omeksali srpski arhelozi iz RS, najavli dolazak u subotu 8) svaka cast ,tako se ponasa profesijonalno a ne ko ovi iz federacije popisam im se na znanje

Image

sad ce ja mislim da zpajene od muke svi anti-piramidasi kad vide ove slike, naslage kameni ploca jedna na drugu 8)

najnovije
Image

Image

Image

Image

Image
kekec

Post by kekec »

kub lajkan wrote:Samo jos cekam da piramidu proglase bozjim poslanikom, pa nek' onda neko stisne i progovori protiv Piramide a. s. :roll:
Sve je moguce. Vidis da dolaze iz RS. Kada oni skontaju
da je "piramida" : 3 - strana,
pa kada se ubaci sveto trojstvo, eto ti belaja.
Cija li ce biti, ko li je napravio? Vidje´ces onda teorija. :D

( Razanj sijeku, a zec u sumi) :)
Locked