.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vicious

#751 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

HAVANA wrote:
vicious wrote:
HAVANA wrote:Faćo,zlaja,riči,onda :? ,nada,mali emir.
HAVANA wrote:
Linda,adić,jugo,ari...
Cigina nije iz naselja...kuk...
Havana, pls mozes li i ove slike ponovo staviti?

To su ove što sam stavio...osim cigine...
Aha... ma na ovoj prvoj se slabo raspoznaju face... ono Adić skroz lijevo? :D

A sjećate li se vi ljudi one ekipe iz Dedana negdje možda s polovine 80-ih? Jovo, Nogo, Kico, Feka, Bago...
Hajd za Jovu znamo da je u Pragu, Bago je tu... šta je s ostalima, gdje su oni?
amrica

#752 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Ne znam gdje su Nogo i Brankica :?:

A bas bih voljela znati sta je s njima.
muha_sa

#753 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

šta ste se ušutili :?: :D
HAVANA

#754 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Pobjegli u šumu,jebo vakav asfalt. :D
vicious

#755 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

Ja priupitah ono za dedan pa niko ništa,samo amrica reče da ne zna ni ona... :D
Chisum

#756 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Kažu bio jači od Ćente...
Jeste... i to, kazu, jedne prilike na platou ispred najdrazeg nam stadiona. :-D

Znao je Magas kome da se sakrije u hlad kad zijani na kartama.... :-D
muha_sa

#757 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:
Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Kažu bio jači od Ćente...
Jeste... i to, kazu, jedne prilike na platou ispred najdrazeg nam stadiona. :-D

Znao je Magas kome da se sakrije u hlad kad zijani na kartama.... :-D
išli u Razija Omanovic u isti razred--vazda se marisali iza škole-poslije odemo kod njega u stan-kad mu stari nije kuci :lol: zajeban mu stari bio :-) -malo se pojede-on harmoniku razvuce i opleti :lol:
kasnije poceo trenirat--sretnemo se u Saracima--pruži mi ruku da se pozdravimo--ja prihvatim i u sekundi se nadjem na kaldrmi :lol:
inace,duša od covjeka :-D
poznanik

#758 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

vicious wrote:A sjećate li se vi ljudi one ekipe iz Dedana negdje možda s polovine 80-ih? Jovo, Nogo, Kico, Feka, Bago...Hajd za Jovu znamo da je u Pragu, Bago je tu... šta je s ostalima, gdje su oni?
Pa nije baš s polovice, već od '81...

Možda mi se učinilo, ali sam pomislio od jednog glavatog nedavno da je Feka. U Sarajevu...
Boom71

#759 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Mislim da je bila '82.Ljeto,27.juli.
Lenjinova,oni neboderi vojni,a u blizini Studentski Dom.U blizini je i "Concert".Gomila raje.

Tog dana u Domu je bila Radna brigada.Jesu li tu bili smjesteni ili su samo dosli da proslave 27.juli-ne mogu se sjetiti.
Napravili brigadiri igranku na platou Doma.To muzika,to igra,to...
Omladinci veseli,podebljali muziku,a Seni(lokalni mangup sa Kovacica) stari bolestan.I tako se brizni Sena zabrinuo za starog i bolesnog oca i odlucio da smanji muziku.Ode on i "uvrne" kolut na pojacalu.Ovi ga otjeraju,a brizni Sena ode do "Concerta" po raju.
Zapute se njih 5-6.Ljubo,Fako Bajramovic,Macak,Sena,....(mozak mi zablokir'o :-) )..i jos par zabrinutih za zdravlje starog Oficira.
Uleti njih 5-6 madju brigadire,ugase muziku i nastane opsta frka.

Kasnije ispade cijela frka.
Zatvorise "Concert" zbog antidrzavnog djelovanja i napada na Radnu Brigadu 27.juli i to bas na 27.juli.
Ovi protivdrzavni elementi dobise nekoliko mjeseci zatvora koje su korisno proveli.Cijelo to vrijeme su udarnicki radili na Bob stazi na Trebevicu :-D .
Ovaj "slucaj" je Nijaza Skenderagica ispalio u vrh tadasnje vlasti,a neke inspektore unaprijedio.

Nekoliko godina kasnije,akteri ovih dogadjaja sa obje strane bi se uz kafu smijali i sjecali tog dana :-) .

:-D

PS:Licno sam bio prisutan,ali sam bio klinac i dosta vremena je proslo,pa necete zamjeriti ako sam nekoga izostavio i sl. :wink:
Chisum

#760 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nego... kad se dohvatiste vojnika...

Sta bi sa Shuhrom i ostalom ekipom kurava iz Parkuse? Kad sam ja nju zadnji put vidio, jebote.... :lol:

Joj kakve su to olupine bile.... :lol: i sta su oni golobradi seljacici u uniformama tada heftali... :lol:
braca

#761 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

Chisum wrote:Nego... kad se dohvatiste vojnika...

Sta bi sa Shuhrom i ostalom ekipom kurava iz Parkuse? Kad sam ja nju zadnji put vidio, jebote.... :lol:

Joj kakve su to olupine bile.... :lol: i sta su oni golobradi seljacici u uniformama tada heftali... :lol:

Eno ti je na Skenderiji: Teta Razapeta :lol:
Chisum

#762 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Bio je nekada davno i grafit, gore negdje kod Skerliceve, posvecen ovim damama, ali ni toga vise, naravno, nema... A bas su bile ukras parka... :D
PapakizSarajeva

#763 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

Koliko se sjecam Shuhre i jaranice joj, one plave, kratko osisane ... One su najvise ordinirale subotom na tramvajskoj stanici na Bascarsiji. Fatale vojnike ... A ishodiste su im bile Drina i Moscanica ...

Nesto se ne sjecam da su zalazile u Parkusu :? :? :?

Znam da ih je prije rata bio pun Veliki park ...
Chisum

#764 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma naravno. Napisah nejasno, sad i ja to vidim. Milsio sam iznad, a ne iz.

A sam post se odnosio na karakteristicnu "privlacnu" fizionomiju, te lov na vojnike. :-D

Suhra je bila i ostala kraljica Drine. A Jos jedna slicna faca, Meri, ne znam da li se nje ko sjeca... mislim da vise nije ni ziva. Zivjela negdje tamo oko bivse GP Bosne... Odvalila sifilis na nogama... Pricali su, satro, da je i Dzaju iz Zvezde obrlatila... a on nije mog'o... :lol:

Vise Velikog parka, gore prema Skerlicevoj, nalazila se slicna ekipa, slicne face, a i lovina je bila ista. Zato pomenuh u istoj recenici. Mislim da je lupanje bilo negdje blizu bivseg dispanzera.
Last edited by Chisum on 15/01/2011 11:04, edited 3 times in total.
piupiu

#765 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

muha_sa wrote::lol: :thumbup:

pola moje ulice-Telali--ne znam kako :-) pripadalo školi Moris Moco Salom--a pola Razija Omanovic--ja sam imo tu srecu da sam išo u Razija Omanovic :lol:

bio nam direktor škole Čauševic--fin covo--kasnije došo Sofradžija :-) zajeban do bola :-)
zakljucavala se vrata i nema vani--ne sjecam se da li se moglo na velikom odmoru izaci---znam da smo, kad je neka važna utakmica--cuj važna :lol: niz gromobran se spuštali da odšutamo tekmu :lol: još ako smo na casu Strika koji ne vidi ni do po ucionice :-) :D
Jao, Strik, predavao je svim generacijama u mojoj familiji koji su isli u RO ... Kakav genijalan covjek! Je li ono on zivio sa starom majkom o kojoj se brinuo? Zapali cigaretu nasred casa, a kad krene graja, popne se na katedru i vice: "Pa, majku mu bezobraznu, dokle ce ovo ovako ... " ... Divan je bio. :(
piupiu

#766 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

vozač wrote: nisam siguran koji od njih dvojice (djuro ili saša), mislim ipak da je saša, bacio je prvi u istoriji škole dnevnik kroz prozor, to je uradio agbaba branki, predavala biologiju, u ono vrijeme to je bilo gore od revolucije
Agbaba je i meni bila razrednica -- strah i trepet, a zapravo dusa od zene. Jos je ziva, mislim. I ona je "momak sa sarajevskog asfalta" (valjalo je izlaziti na kraj s onolikim manguplukom)!!!
PapakizSarajeva

#767 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

piupiu wrote:
muha_sa wrote::lol: :thumbup:

pola moje ulice-Telali--ne znam kako :-) pripadalo školi Moris Moco Salom--a pola Razija Omanovic--ja sam imo tu srecu da sam išo u Razija Omanovic :lol:

bio nam direktor škole Čauševic--fin covo--kasnije došo Sofradžija :-) zajeban do bola :-)
zakljucavala se vrata i nema vani--ne sjecam se da li se moglo na velikom odmoru izaci---znam da smo, kad je neka važna utakmica--cuj važna :lol: niz gromobran se spuštali da odšutamo tekmu :lol: još ako smo na casu Strika koji ne vidi ni do po ucionice :-) :D
Jao, Strik, predavao je svim generacijama u mojoj familiji koji su isli u RO ... Kakav genijalan covjek! Je li ono on zivio sa starom majkom o kojoj se brinuo? Zapali cigaretu nasred casa, a kad krene graja, popne se na katedru i vice: "Pa, majku mu bezobraznu, dokle ce ovo ovako ... " ... Divan je bio. :(
Seid Strik, rahmet mu dusi, je umro nedavno (relativno) ... Mogu vam reci, mozda nije to dovoljno iskazivao, ali je bio veliki intelektualac. Izuzetno nacitan covjek, skroman ... Bio mi je babin prvi komsija, ahbabili su ... Jedan od legendi sarajevskog osnovnog obrazovanja ...
muha_sa

#768 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

piupiu wrote:
vozač wrote: nisam siguran koji od njih dvojice (djuro ili saša), mislim ipak da je saša, bacio je prvi u istoriji škole dnevnik kroz prozor, to je uradio agbaba branki, predavala biologiju, u ono vrijeme to je bilo gore od revolucije
Agbaba je i meni bila razrednica -- strah i trepet, a zapravo dusa od zene. Jos je ziva, mislim. I ona je "momak sa sarajevskog asfalta" (valjalo je izlaziti na kraj s onolikim manguplukom)!!!
:thumbup:
Soko Mirza kad cvoku opali glava sat vremena zvoni :lol: meni vazda govorio--što se bolan ne ugledaš na sestru,na koga se ti baci :lol: redovno nam cvoke palio :D Jamak nas sikirice udaro :lol: a Merjemu kad vidimo u bandak padali--još ona ono ko izazovna pa kad but sijevne nama ko da se gologuza skinula :lol: ne jemsmi ševi da šempi cadje mi tajuci :lol:
eeeeeeee :-) lijepo vrijeme šejtanluka--bez ovih modernih pomagala--noževa,pištolja i bombi :-)
muha_sa

#769 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Ma naravno. Napisah nejasno, sad i ja to vidim. Milsio sam iznad, a ne iz.

A sam post se odnosio na karakteristicnu "privlacnu" fizionomiju, te lov na vojnike. :-D

Suhra je bila i ostala kraljica Drine. A Jos jedna slicna faca, Meri, ne znam da li se nje ko sjeca... mislim da vise nije ni ziva. Zivjela negdje tamo oko bivse GP Bosne... Odvalila sifilis na nogama... Pricali su, satro, da je i Dzaju iz Zvezde obrlatila... a on nije mog'o... :lol:

Vise Velikog parka, gore prema Skerlicevoj, nalazila se slicna ekipa, slicne face, a i lovina je bila ista. Zato pomenuh u istoj recenici. Mislim da je lupanje bilo negdje blizu bivseg dispanzera.
cuo si onda za Ubavku :lol: :lol:

a što se Šuhre tice--mogo joj je i princ iz Katara doc i ponudit lovu ona ni trepnula ne bi--samo vojnici--i to na redovnom odsluženju :lol:
zaštitni znak čaršije--ganja ih a poneki jadnicak bježi a ona za njim a on hud izgubljen :lol: ne znam jesul, al znam da joj je vojska trebala stan dat :D
HAVANA

#770 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Jel suhra ona plava iz drine :? :lol: 88 godine pobjegli mi iz vojske...dje cu jadan nakav...svi u kosuti...dernece...mi u onim usranim uniformama-plavim 8) ...(chisume,vazda sam imo dobru uniformu :skoljka: :lol: otac ga jebo ko nam ikad ikakvu obuce) hajmo prvo do kurte spucat deset u kajmaku pa kod havera na medrese da nam da presvlaku :lol: .Dok sam ja tamo ode afan rahmetli :( :( negdje...ja zavrsio,izaso...kad me se sveza plavka :shock: ooo gdje si plavac,haj ti vamo,vako,nako :cry:grob zesci,kontam...zagorio si dragi havana... al bjez kud te noge nose :lol: ...ja prema stanici :run: ona za mnom...vidim afana kod trafike crce od sege :evil: :lol: i presvukosmo se mi na kraju i pravac jahorina kad tamo draga s drugim levatom :shock: :evil: :lol: al to je vec druga prica...
muha_sa

#771 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Jel suhra ona plava iz drine :? :lol: 88 godine pobjegli mi iz vojske...dje cu jadan nakav...svi u kosuti...dernece...mi u onim usranim uniformama-plavim 8) ...(chisume,vazda sam imo dobru uniformu :skoljka: :lol: otac ga jebo ko nam ikad ikakvu obuce) hajmo prvo do kurte spucat deset u kajmaku pa kod havera na medrese da nam da presvlaku :lol: .Dok sam ja tamo ode afan rahmetli :( :( negdje...ja zavrsio,izaso...kad me se sveza plavka :shock: ooo gdje si plavac,haj ti vamo,vako,nako :cry:grob zesci,kontam...zagorio si dragi havana... al bjez kud te noge nose :lol: ...ja prema stanici :run: ona za mnom...vidim afana kod trafike crce od sege :evil: :lol: i presvukosmo se mi na kraju i pravac jahorina kad tamo draga s drugim levatom :shock: :evil: :lol: al to je vec druga prica...
:lol: :lol: :lol: :lol:

jest jest--ta plavka :lol: tad je bila grob--al pocetkom sedamdesetih je na nešto i licila---licila na Anu Štefok iz najboljih dana :D
HAVANA

#772 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

E jebaji ga sad :lol: tad sam bio navucen na klikere...zene me nisu interesovale :D
muha_sa

#773 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:E jebaji ga sad :lol: tad sam bio navucen na klikere...zene me nisu interesovale :D
kako te zaganjala :lol: :lol: ko da je sad gledam :-) ne možeš je se kutarisat :lol:

evo me kobra odmah pita :lol: haaaaaa--cemu se sad smiješ :-) :D
HAVANA

#774 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:lol: Bjez,odoh...evo mi oni gosti poceli dolaziti...rece ljudi sta je ovoj budali :D ...reci raski, ma nista...havani...jedna mala pjegava,plava...ne da mu mira... :lol:
popajic

#775 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by popajic »

Jooj , gdje ti ona pade na pamet :lol:
Bio decko kad sam prvi cuo za nju , nanina komsinica " bogarala " sina - dabogda ne zivio ako je opet bio kod Suhre :lol: , ja mislio to neki pajzl, kafancuga...kasnije je registrovo, kod doma milicije...sto rece Muha, a la Ana Stefok :lol: malo, malo pa zub,mrezaste carape sa vise rupa nego carape , neki drot s njom ,diskretno pognute glave...imala je i kcerku :( .....legenda sarajevskog asfalta .
Post Reply