Mislim da je bila '82.Ljeto,27.juli.
Lenjinova,oni neboderi vojni,a u blizini Studentski Dom.U blizini je i "Concert".Gomila raje.
Tog dana u Domu je bila Radna brigada.Jesu li tu bili smjesteni ili su samo dosli da proslave 27.juli-ne mogu se sjetiti.
Napravili brigadiri igranku na platou Doma.To muzika,to igra,to...
Omladinci veseli,podebljali muziku,a Seni(lokalni mangup sa Kovacica) stari bolestan.I tako se brizni Sena zabrinuo za starog i bolesnog oca i odlucio da smanji muziku.Ode on i "uvrne" kolut na pojacalu.Ovi ga otjeraju,a brizni Sena ode do "Concerta" po raju.
Zapute se njih 5-6.Ljubo,Fako Bajramovic,Macak,Sena,....(mozak mi zablokir'o

)..i jos par zabrinutih za zdravlje starog Oficira.
Uleti njih 5-6 madju brigadire,ugase muziku i nastane opsta frka.
Kasnije ispade cijela frka.
Zatvorise "Concert" zbog antidrzavnog djelovanja i napada na Radnu Brigadu 27.juli i to bas na 27.juli.
Ovi protivdrzavni elementi dobise nekoliko mjeseci zatvora koje su korisno proveli.Cijelo to vrijeme su udarnicki radili na Bob stazi na Trebevicu

.
Ovaj "slucaj" je Nijaza Skenderagica ispalio u vrh tadasnje vlasti,a neke inspektore unaprijedio.
Nekoliko godina kasnije,akteri ovih dogadjaja sa obje strane bi se uz kafu smijali i sjecali tog dana

.
PS:Licno sam bio prisutan,ali sam bio klinac i dosta vremena je proslo,pa necete zamjeriti ako sam nekoga izostavio i sl.