Hajd' ponovo procitaj! :S Jesam li bilo kojeg frizera imenovala? Masa frizera tako radi i njima idu oni koji to vole, ali da ja nekog imenujem i jos mu posao pokvarim, necu...blugirl wrote:Ali ne blatis nikoga kazesNisrin wrote:Zene moje, meni je nekako ova tema pocela ici na zivce i MORALA sam se javiti!!!Svi smo mi razlicite, svi ocekujemo nesto drugo, svi cijenimo drukcije stvari, tretmane, odnose, jedina zajednicka osobina svih nas jeste da za svoj novac zelimo uslugu kakvu zamislimo!
Kvalitet frizera je ocito relativan, ono sto je za mene dobro, nekom drugom nije!
Nedavno sam srela kolegicu koja mi se pohvalila da je bila u jednom X salonu i da ima odlicnu frizuru---kad smo se srele na kafi primjetila sam da je neravno osisana iako ona kaze da "ju je ravno osisala", jednostavno ima repova tu i tamo, ide to malo ukoso i napravila joj je siske koje joj ne stoje- ali to je moj subjektivni dojam, moja kolegica je zadovoljna i sad ja protiv njenon frizera ne mogu nista reci niti ga mogu blatiti, jer svi ti frizeri ZIVE OD TOGA, to im je hljeb...
Neko kao ja voli da izravna kosu maximalno, a neko ne podnosi taj nacin feniranja nego zeli da je kosa uvijena prema unutra sto je ZA MENE tetkasto, ali nekome se svidja, neko kao ja ne voli lokne koje su isfurale sve maturantice, a neko uziva u tome, neko voli kosu razlicitih dimenzija, lude frizure koje prate najnovije trendove, neko ne...
Ja bih vas zaista molila da povedete malo racuna o nacinu komunikacije i prestanete blatiti ljude, jer je preocito da je nekome OK sto drugom nije, ali to nije nacin da uskacete tim ljudima u stomak!
Ne branim nikoga konkretno, ali diskreditacija ni za koga nije dobra!
Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Moderator: anex
- Nisrin
#751 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
-
blugirl
#752 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
@Nisrin
Ne kazim da si koga imenovala, ali kao sto si i sama rekla, neko voli ovo, neko voli ono, ali ne moras da impliciras da je ono sto ti ne volis isfurano ili tetkasto.
Ako vec moram sve da objasnjavam
Ne kazim da si koga imenovala, ali kao sto si i sama rekla, neko voli ovo, neko voli ono, ali ne moras da impliciras da je ono sto ti ne volis isfurano ili tetkasto.
Ako vec moram sve da objasnjavam
- Nisrin
#753 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 13:58, edited 1 time in total.
-
Rimljanka
#754 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
blugirl wrote:Imam ja iskustva s tim. I zove se botoks za kosu.Rimljanka wrote:Ima li neko iskustva s botoksom kose? Dakle, ne brazilsko feniranje, nego samo botoks kose. Navodno je to jedan od prvih koraka brazilskog feniranja, a krajnji rezultat nije potpuno rananje kose, kao kod brazilskog feniranja, nego samo obnova kose.
Meni je to super. Nanese ti nakon samponiranja i regeneratora, ima sad razlicitih vrsta, oni stariji se stavljaju po 45 minuta, dok ovi noviji kao obicna maska 5-10 minuta treba da odstoje. Nema veze sa brazilskim feniranjem jer kosa ne ostaje ravna. U biti napuni svaku vlas tako da kosa djeluje bujnija. Nezgodno je to sto relativno skupo a drzi 6-10 pranja. Tako da, ako peres kosu kao ja, svaki 2.dan, ne mozes reci da se isplati. Ali meni je kosa super nakon toga. Pogotovo jer ja dosta tretiram svoju kosu, sa blansom i farbom pa koristim sve sto mogu kako bi izgledala sto zdravija.
Kod brazilskog feniranja je kosa skroz ravna, meni se osobno to ne svidja, kao da se neko objesio na kosu i vuce je dole.
Hvala za info!
Gdje si radila i koliko si placala? Ni ja nisma ljubitelj ravne kose, ustvari ne stoji mi to takvo feniranje. I zato sma odustala od brazilskog feniranja, a kad mi je frizer ovo pomenuo ucinilo mi se bas super
-
blugirl
#755 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja sam radila, doduse podavno, kod Sabica kod BBIja. Posto nisam radila samo to, ne znam za tacnu cijenu, mozda 30 KM. Nazovi ih najbolje. I u jednom salonu na Marindvoru, ne znam sad kako se zove, onako manji. Ali taj mi bas nije za preporuku, jer nece da ti radi recimo sve odjednom, sa farbanjem, vec moras posebno doc na botoks
- Perdita_Durango
#756 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ima li neki dobar frizer, koji zaista kad mu se kaze 2 cm osisa 2 cm i koji zaista zna sta radi a ne da izadjes gori nego sto si dosao? Nije bitna cijena. Cula sam da je Sabic dobar?
-
amilicaaa
#757 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Pozdrav!Zanima me da li je neko radio farbanje kose/pramenove ombre tehnikom.Preporuka za neki salon u Sa i cijena otprilike za dugu kosu?
-
MrsJ
#758 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
I ja sam se pravo zainteresovala za te pramenove, ali me sa nasim frizerima pravo strah raditi, jer u ovom gradu zaista nemas kvalitetnog frizera koji te moze uraditi onako kako zelis.
-
amilicaaa
#759 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ma meni se pravo svidjaju,al upravo to,strah me da mi ne unisti kosu ili da ne ispadne neka lijeva boja i to...MrsJ wrote:I ja sam se pravo zainteresovala za te pramenove, ali me sa nasim frizerima pravo strah raditi, jer u ovom gradu zaista nemas kvalitetnog frizera koji te moze uraditi onako kako zelis.
- Nisrin
#760 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
amilicaaa wrote:Ma meni se pravo svidjaju,al upravo to,strah me da mi ne unisti kosu ili da ne ispadne neka lijeva boja i to...MrsJ wrote:I ja sam se pravo zainteresovala za te pramenove, ali me sa nasim frizerima pravo strah raditi, jer u ovom gradu zaista nemas kvalitetnog frizera koji te moze uraditi onako kako zelis.zato bih voljela da neko preporuci neki salon ako je radio to pa da zna da dobro rade....
Ako ne vjerujete frizerima uradite same, imate tutoriale na YT, odlicno cure i same sebi urade...
Ja sam to imala do prije nekoliko mjeseci i naravno bila sam zadovoljna uslugom (kosa mi je uzasno tANKA I MASNA, a to mi nije unistilo kvalitet kose, niti je izgledala kao "metla" poslije tog farbanja
-
amilicaaa
#761 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Moze na pp preporuka...Nisrin wrote:amilicaaa wrote:Ma meni se pravo svidjaju,al upravo to,strah me da mi ne unisti kosu ili da ne ispadne neka lijeva boja i to...MrsJ wrote:I ja sam se pravo zainteresovala za te pramenove, ali me sa nasim frizerima pravo strah raditi, jer u ovom gradu zaista nemas kvalitetnog frizera koji te moze uraditi onako kako zelis.zato bih voljela da neko preporuci neki salon ako je radio to pa da zna da dobro rade....
Ako ne vjerujete frizerima uradite same, imate tutoriale na YT, odlicno cure i same sebi urade...
Ja sam to imala do prije nekoliko mjeseci i naravno bila sam zadovoljna uslugom (kosa mi je uzasno tANKA I MASNA, a to mi nije unistilo kvalitet kose, niti je izgledala kao "metla" poslije tog farbanja), salon vam mogu na pp preporuciti...
-
MrsJ
#762 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Hajd i meni salji na pp.
-
delirium.sa
#763 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja nisam lično radila, ali sam vidjela slike na fb stranici mog frizerskog salona i skroz fino izgledaju 
- jedan_dobar_dan
#764 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
blugirl wrote:Ja sam radila, doduse podavno, kod Sabica kod BBIja. Posto nisam radila samo to, ne znam za tacnu cijenu, mozda 30 KM. Nazovi ih najbolje. I u jednom salonu na Marindvoru, ne znam sad kako se zove, onako manji. Ali taj mi bas nije za preporuku, jer nece da ti radi recimo sve odjednom, sa farbanjem, vec moras posebno doc na botoks
zainteresovala si me za taj botox za kosu,
probala bih, ali me zanima kako dijeluje na kosu, da li se vise masti od toga?
imam problem s tim, perem je svaki 3 dan, mozda bih trebala i cesce,
izgleda katastrofalno masno, a nista ne stavljam, lak, gel, nista od toga... a opet se masti.
kakvi su tvoji utisci u tom pogledu?
-
blugirl
#765 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Pa nije sad bas neka drasticna promjena za kosu sa tim botoksom. Ja bih rekla kao neka malo bolja njega. Ne masti se vise od toga, ali ni manje.
A sa masnom kosom...to je deveranje...znam. Meni moze bit 3. dan kad sam svjeza s pramenova i farbe. Ako nisu pms dani
. Ja si produzim jos jedan dan ako bas moram onim sprejem za suho pranje. Imas ga u dm-u. Kao talk je ustvari. Imas Balein i jos neki rozi. Meni Balein odgovara jer mi je blazi miris. Osjetljiva sam na mirise. I plava sam pa ne moram do besvijesti iscesljavat kao sto bi morao neko sa tamnijom kosom.
Jos plus, ja na kosu stavljam sve zivo. Nakon pranja sprej za rascesljavanje gliss. Pa sprej zastita od zagrijavanja (jer se peglam skoro svaki dan). Silikon na vrhove radi njege. U zadnje vrijeme Marokansko ulje. Mrvicu gela. I na kraju lak. Samo malo izdaleka. I sve to da bi dobila kontrolisano rastresiti look, kao ono... nisam nista radila....
Ali me frizeri uglavnom hvale kako imam zdravu kosu
A sa masnom kosom...to je deveranje...znam. Meni moze bit 3. dan kad sam svjeza s pramenova i farbe. Ako nisu pms dani
Jos plus, ja na kosu stavljam sve zivo. Nakon pranja sprej za rascesljavanje gliss. Pa sprej zastita od zagrijavanja (jer se peglam skoro svaki dan). Silikon na vrhove radi njege. U zadnje vrijeme Marokansko ulje. Mrvicu gela. I na kraju lak. Samo malo izdaleka. I sve to da bi dobila kontrolisano rastresiti look, kao ono... nisam nista radila....
-
pathyeshme
#766 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Danas se šišao ovdje na Hrasnom, kod Robota. Kao prvo, morao sam se suzdržati da ne povratim od silne prljavštine. Kao drugo, tek kad sam kući došao skontao sam da nemam solufa. Sad ne izlazim iz stana dok ne narastu jer me stid. I, za sav taj luksuz sam platio 7 KM.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#767 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Poslusaj mepathyeshme wrote:Danas se šišao ovdje na Hrasnom, kod Robota. Kao prvo, morao sam se suzdržati da ne povratim od silne prljavštine. Kao drugo, tek kad sam kući došao skontao sam da nemam solufa. Sad ne izlazim iz stana dok ne narastu jer me stid. I, za sav taj luksuz sam platio 7 KM.
-
pathyeshme
#768 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Hvala na savjetu, naredni put idem gore... Nije mi žao para, bitan mi je samo kvalitet.un1ted wrote:Poslusaj mepathyeshme wrote:Danas se šišao ovdje na Hrasnom, kod Robota. Kao prvo, morao sam se suzdržati da ne povratim od silne prljavštine. Kao drugo, tek kad sam kući došao skontao sam da nemam solufa. Sad ne izlazim iz stana dok ne narastu jer me stid. I, za sav taj luksuz sam platio 7 KM.Sljedeci put u inportane, odmah s ulaza pravo u salon i trazi da te sisa Eldin
Momak je stvarno ODLICAN i PRISTUPACAN. Musko sisanje 12KM
Ja sam isto tako kao i ti nabasoa na razne, a sada se sisam samo kod njega
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#769 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Nema na cemu
Javi se ovde na temi pa podjeli svoje misljenje 
-
defender46
#770 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

preporuka, Frizerski salon Sedmica
sisanje je 8 KM
- jedan_dobar_dan
#771 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
hvala ti. mozda probam taj botoks, ali kada budu topliji dani, sada stavljam i kapu, tako da seblugirl wrote:Pa nije sad bas neka drasticna promjena za kosu sa tim botoksom. Ja bih rekla kao neka malo bolja njega. Ne masti se vise od toga, ali ni manje.
A sa masnom kosom...to je deveranje...znam. Meni moze bit 3. dan kad sam svjeza s pramenova i farbe. Ako nisu pms dani. Ja si produzim jos jedan dan ako bas moram onim sprejem za suho pranje. Imas ga u dm-u. Kao talk je ustvari. Imas Balein i jos neki rozi. Meni Balein odgovara jer mi je blazi miris. Osjetljiva sam na mirise. I plava sam pa ne moram do besvijesti iscesljavat kao sto bi morao neko sa tamnijom kosom.
Jos plus, ja na kosu stavljam sve zivo. Nakon pranja sprej za rascesljavanje gliss. Pa sprej zastita od zagrijavanja (jer se peglam skoro svaki dan). Silikon na vrhove radi njege. U zadnje vrijeme Marokansko ulje. Mrvicu gela. I na kraju lak. Samo malo izdaleka. I sve to da bi dobila kontrolisano rastresiti look, kao ono... nisam nista radila....![]()
masti dvostruko brze.
ne koristim sprej za suho pranje upravo zato sto mi je kosa tamno smedja i ujutro mi je to
prije posla skoro neizvodivo, svaki minut mi je ujutro dragocijen
nista ne koristim upravo zbog toga da duze izgleda cista,
jer kad se umasti, poprimim neki bolestan izgled,
tako mi lose stoji prljava kosa...
- mala_smizla
#772 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Moja preporuka je Madona salon na Ilidzi, tu sam zadnje dvije godine redovna musterija. Jako prijatno osoblje i atmosfera. Daleko su mi, ali ih rado posjecujem.
Imaju svake godine neke akcije besplatnog farbanja,ovaj mjesec su cini mi se brinete na redu.
- badalpur
#773 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja bila u En Style na Dobrinji i nikad vise
...Pa stvarno, ima li iko da zna kratku kosu osisati?!?
-
emina995
#774 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Zna li iko dobrog frizera u Sarajevu za nadogradnju kose??? 
-
sofi29
#775 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Treba mi preporuka za frizerski salon u kojem bi mogla uraditi minival....plizzzzz svaka informacija je dobrodosla