Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#751 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by uvjek dobar gost »

simonese

#752 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by simonese »

Ma bjezi,cume,nije mi to trebalo
kad god pomislim da smo dotaknuli subzeroground
oni meni dokazu da moze jos nizeeeeeeeeeeeeeeee
patrius

#753 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by patrius »

Naravno,nize za tebe,za mene,ne i za "njih"...
uvjek dobar gost

#754 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Izašli smo iz skloništa iz podruma i jama.... skakavci su protutnjali i ostavili pustoš, pojeli su sve, usijeve, kuće, oštetili su sve što im se našlo na putu. Ovogodišnja sjetva je uništena, zalihe namjernica više ne postoje.... no što je najgore od svega ubijena je nada u ljudima. Mentalno stanje pojedinca je narušeno i svi samo govore nema od toga ništa... preko noći smo postali zemlja trećeg svijeta.... sa jedne strane i zemlja lažnog sjaja sa druge strane... zemlja kontrasta , apsurda, duplih standarda i lažnog morala... no i moralisanja lažnog jer oni koji propovjedaju strpljenje, sabur, skromnost i skrušenost..... žive sve ali ne tako... sebi su pribavili ovozemaljska blaga a nama poručuju da nas čeka nešto nakon patnje na ovom dunjaluku ili svijetu....

Kako se sve to nama desilo.... kako smo dopustili da nas preveslaju ... kako smo dopustili sebi da nas obične seoske varalice navuku na SPRUD i da od nas naprave fukaru, furdu, nepismen svijet bez zuba i perspektive, kako smo dopustili da prodaju budućnost naše djece...

Sve oko nas eskalira, padaju linije odbrane zdravog razuma, normalnog života, civilizacijske tekovine padaju jedna za drugom dok mi uživamo u lažnom sjaju lažne metropole, u kulama od karata koje su napravljene pokradenim novcem kojim smo se mi trebali odbraniti i imati državu... kako nama već nije jasno da priče sram ih bilo i kako ih nije sramota ne piju vode..?
Pitali smo se kako ih nije stid dok su padale prve granate na Sarajevo, dok padala je Foča govorili smo sramota, kad protjerivani su ljudi iz Istočne Bosne mi smo govorili isto, dok se dešavala Srebrenica... mi isto... danas kad nam djeca ostaju bez obrazovanja, dok radnici ostaju bez plata i radnih mjesta, dok trudnicama oduzimaju naknade i porodiljska bolovanja... mi ko mi.... svi u glas govorimo... sram ih bilo...., a oni zavlače ruke nama u džepove, nama invalidima, nama demobilisanim borcima, nama studentima, nama radnicima... nama rudarima.....

Zapamtite SKAKAVCI nemaju osjećaj stida i srama... oni će posjesti i uništiti SVE.. kad mislimo da pojeli su sve.. oni će se vratiti po još....

A neka je nas sramota jer šutimo, trpimo, duramo, stežemo kajiševe dok oni kvasaju li kvasaju...

Kad skakavci dođu u vaše selo il grad zapamtite riječ stid oni ne poznaju... riječ sram oni nikad nisu čuli ..... !!!!

Skakavci ........ http://www.youtube.com/watch?v=WJYSuSm3QpU
uvjek dobar gost

#755 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Danas u 11:55, Trg BiH 1, zgrada Zajednickih institucija, Marijin Dvor - skup podrske porodici Spahic iz Visokog, koja vec danima boravi na otvorenom, zaboravljena od svih. Neka ponese ko sta moze - komad kruha, cokoladu za djecu, staru garderobu, par maraka. Pomozimo mi ako nece politicari ! Nasa je odgovornost za nasu drzavu, kada to shvatimo, onda cemo napredovati !! No većinu će omesti KIŠA..... !?!?!?!?!?!?!
uvjek dobar gost

#756 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

:x :x :(
Last edited by uvjek dobar gost on 11/08/2009 13:19, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#757 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Festival ide istomu se nadam... razlog je kao i kod sviju ostalih da barem na devet dana imam privid, imam mimikriju da živim tamo gdje je normalno.... u međuvremenu me ne zanimaju mnoge stvari... ebe se meni za povećanja PDV-a, za ekonomski slom svih budžeta u BiH, ne zanimaju me kojekakve informacije da bi nam PDV mogao skočiti na 23%, ne zanima me ni pretjerano što smo ostali bez liberalizacije viznog režima..... mene to sve ne zanima jer rezervisao sam par kompleta karata i uzeo sam slobodna dva dana kako bi se uvukao u svoju najljepšu minduru i kako bi pod ruku sa Eminom i Mirom prohodao letećim crvenim ćilimom koji će me odvesti odavde barem u mojim mislima.....
Nije mene briga što će Branković još godinu dana primati platu a da ništa ne radi, ne zanima me što je Džaferović još uvijek u razvojnoj banci, nije me briga koliko puta moram da ponovim da me zaboli neka stvar što penzioneri izgleda neće primiti penziju, što se drotovi spremaju na štrajk il prosvetni radnici, zaboli me ćošak bolan što se na CT čeka minimum tri mjeseca... nije to mene boni briga... kao što me ne zanimaju studenti i njihov novi ležeći način polaganja ispita, nije me ni briga što imamo oko 750 000 nepismenih i svega oko 3% visoko-obrazovanih... nemojte me boni remetiti taman sam se presvukao..... ma dobro ste me čuli šta me briga gdje se troši novac od MMF-a.. nisu to moje pare.. ma briga me i za sjetvu i za žetvu.. joj jeste dosadni sa crnjacima... ja imam svoj svijet ....

Hoću svoje karte nećete da me prevarite, a dio ćilima nosim doma kako bi i ja imao snove... pta je meni samo devet dana u godini... ja želim duži ćilim.. od devet dana... barem da ga pruže od BBi centra pa recimo do onih novih velikih piljara na Marijin Dvoru.... e to hoću.... Miro... Miroooo... Emina...... može li to ?
kolega

#758 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by kolega »

Pa bi Rambo jes' normalan,
za najgluplji pos'o mo'š uzet dnevno četeres dolara,
za stan, hranu i komunalije ne treba ti više ni dinara,
ali za Mercedes, BMW kabriolet, TV
mora mnogo dupe da se dere.
drugaivana

#759 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by drugaivana »

Smatram da cijelu koncepciju treba obrnuto postaviti jer ne mogu ja biti produkt društva, društvo mora i jeste biti produkt mene i tebe. Nemoguće je društvo kriviti za bilo šta jer društvo je ogledalo nas samih.
Uđi u svijet problema i rješenja
uvjek dobar gost

#760 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

drugaivana wrote:Smatram da cijelu koncepciju treba obrnuto postaviti jer ne mogu ja biti produkt društva, društvo mora i jeste biti produkt mene i tebe. Nemoguće je društvo kriviti za bilo šta jer društvo je ogledalo nas samih.
Uđi u svijet problema i rješenja

Društvo je ogledalo populacije, ljudi koji ga čine, ono je produkt glasne većine koja je agresivna i ne preza ni od čega i produkt je tihe manjine koja ne želi da se sukobljava a ni da se bori.... tako imamo izuzetne kontraste.... sa jedne strane KOridu a sa druge izuzetno dobre bendove , muzičare, filmadžije i inovatore... sa jedne strane imamo siromaštvo i bijedu, bogopbojaznost koja graniči sa srednjim vijekom i sa druge strane nekolicinu koja želi bolje jer misli da vrijedi više....

Društvo ne može biti produkt pojedinca jer to je onda diktatura.... od nje je jedino opasnija anarhija na ulicama.... danas smo mi negddje između !
zimomor

#761 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by zimomor »

Sjo ljudi sta vam je?
Pa davno je Gandi rekao: "Budi promjena koju zelis vidjeti!"

A rekao je i sljedece:
"I think it is wrong to expect certainties in this world, where all else but God that is Truth is an uncertainty. All that appears and happens about and around is uncertain, transient. But there is a Supreme Being hidden therein as a Certainty, and one would be blessed if one could catch a glimpse of that certainty and hitch one's wagon to it. The quest for that Truth is the summum bonum of life."
Prvu izjavu treba provoditi u svakodnevnom zivotu, imajuci ovu drugu uvijek na umu.
Master.DKP

#762 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by Master.DKP »

Nije "zamka" samo u BH drustvu koje istinski ima "drustveni karcinom" koje je stvoren zadnju deceniju i koji raste tj. mutira u cudnim pravcima na stetu sviju nas. Mislim da u svakom drustvu, ta famozna vecina je uvijek jako, jako niske svijesti sto onda vodi do niskog obrazovanja tj. edukacije pa sve to onda vodi i do niske ekonomske svijesti i razvijenosti sto je sve uzrok stanja u kom zive. Posljedice su ovakve ili onakve.

Nase BH drustvo jeste jako "lose" po kvalitetu svijesti i kako ljudi u tom drustvu se odnose jedni prema drugima i na sta trose svoju energiju i resurse. Da apsurdnost bude veca, mislim da BiH ima velike potencijale ljudske, prirodne, naucne,ekonomske...ali to nije u "fokusu" ovoga zemana tj, vakta jer se 95 % populacije bavi nekim poganim stvarima koje samo dalje destruktivno razaraju svakog pojedinaca i samim tim veliku vecinu drustva.

/Pogledajte samo kolicinu vremena, paznje i novca untosenih na diskusije o politicarima, zvijezdama, tudem sexualnom zivotu, bolestima, KRIZI, nedostatcima, rejsu Cericu, Dodiku, zlikovcima raznim i neznanim i satima provedenim u prodajnim centrima i konzumiranjima mas-medija). Zar to nesto ne govori ?

Mislim da ni u ostati svijeta nije bolje, mnogo...Velika je kriza svijesti i kolicina gluposto koja samo raste, malo je generalno "konstruktivnih" vibracija oko nas. BiH je naravno puno gora, razloga ( tj. uzroka) je mali milion, posljedicu su vidljive u jednostavnom svakodnevnom zivotu.

Kako bi recimo bilo za promijenu da svako navede po 1 ili 2 pozitivna i ohrabrujuca primjera bilo koje ljudske djelatnsti u BH drustvu i sta je to sto jeste dobro.... ?

Koji je to prijedlog da se pojedican ( kao clan drustva) osviejsti i izdugni i samim tim pomogne sebi i indirektno drugima ?
simonese

#763 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by simonese »

Master.DKP wrote:Nije "zamka" samo u BH drustvu koje istinski ima "drustveni karcinom" koje je stvoren zadnju deceniju i koji raste tj. mutira u cudnim pravcima na stetu sviju nas. Mislim da u svakom drustvu, ta famozna vecina je uvijek jako, jako niske svijesti sto onda vodi do niskog obrazovanja tj. edukacije pa sve to onda vodi i do niske ekonomske svijesti i razvijenosti sto je sve uzrok stanja u kom zive. Posljedice su ovakve ili onakve.

Nase BH drustvo jeste jako "lose" po kvalitetu svijesti i kako ljudi u tom drustvu se odnose jedni prema drugima i na sta trose svoju energiju i resurse. Da apsurdnost bude veca, mislim da BiH ima velike potencijale ljudske, prirodne, naucne,ekonomske...ali to nije u "fokusu" ovoga zemana tj, vakta jer se 95 % populacije bavi nekim poganim stvarima koje samo dalje destruktivno razaraju svakog pojedinaca i samim tim veliku vecinu drustva.

/Pogledajte samo kolicinu vremena, paznje i novca untosenih na diskusije o politicarima, zvijezdama, tudem sexualnom zivotu, bolestima, KRIZI, nedostatcima, rejsu Cericu, Dodiku, zlikovcima raznim i neznanim i satima provedenim u prodajnim centrima i konzumiranjima mas-medija). Zar to nesto ne govori ?

Mislim da ni u ostati svijeta nije bolje, mnogo...Velika je kriza svijesti i kolicina gluposto koja samo raste, malo je generalno "konstruktivnih" vibracija oko nas. BiH je naravno puno gora, razloga ( tj. uzroka) je mali milion, posljedicu su vidljive u jednostavnom svakodnevnom zivotu.

Kako bi recimo bilo za promijenu da svako navede po 1 ili 2 pozitivna i ohrabrujuca primjera bilo koje ljudske djelatnsti u BH drustvu i sta je to sto jeste dobro.... ?

Koji je to prijedlog da se pojedican ( kao clan drustva) osviejsti i izdugni i samim tim pomogne sebi i indirektno drugima ?
Drzavni Udar ili Hugo Caveza for presidente
zonbirile

#764 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by zonbirile »

zemlja u vlasti desetak familija,sa klerikalnom kastom i ne može ponuditi ništa bolje svome stanovništvu.Sve negativnosti,pobrojane su ok,tako i treba tako i mora biti da bi se zadržalo ovo ustrojstvo.
uvjek dobar gost

#765 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Jesmo li izgubili već ili je ovo privid ?

Oko mene se zbivaju grozne stvari, živim u vremenu tranzicije moje zemlje u vremenu prvobitne akomulacije kapitala na bosansko-hercegovački način, živim u vremenu nepravde, laži, mimikrije, obmane, licemjerstva i u vremenu duplih standarda.

Svijet koji sam sanjao dok bio je rat danas ne postoji, jesam utopista i idealista ali i da nisam šta, šta bi me dočekalo danas dok živim u podjeljenoj zemlji, u raspadnutom društvu u kojem nema morala istinskog i onih vrijednosti za koje su vjerovatno najbolji ljudi ove zemlje položili svoje živote bez da su tražili bilo šta.
Društvo je ovo koje se osipa, koje se gubi u bezsmislu u strahu u lažima u lopovluku, društvo se gubi dok nekolicina profitira na patnji, na tuzi, na zbunjenosti, na nepismenosti...da samo toj nekolicini je dobro ali oni su uspjeli podijeliti ovu lijepu zemlju, uspjeli su skoro pa upropastiti sve oko nas jer oni se ponašaju kao skakavci.... jedu sve i ne ostavljaju ništa. Oni su krivci jer zaigrali su na kartu podjela, mržnje, laži, straha i iskoristili su kraj rata da bi do kraja sproveli svoje ciljeve. Iskoristili su svoju priliku i okupirali su ovu zemlju, ona je sada taoc njih, njihovih stranačkih kolega, poslovnih partnera, familija i poznanika.

No kao opozit svemu tome ja dok sam na ulici, dok sam sa ljudima koji nemaju straha, koji ne nasjedaju na iluziju kolektiviteta, koji su svjesni svojih kvaliteta i situacije u kojoj se svi nalazimo.. e sa njima se osjećam kao čovijek. Tada na ulici dok protestvujemo dok se borimo za neko bolje sutra, dok sam okružen ljudima koji imaju svoje mišljenje ,svoj stav e tamo se osjećam da sam u Bosni i Hercegovini u onoj zemlji koju sam sanjao u toku opsade i u toku onog najgoreg košmara koji zadesio nas je.

Ja kao pojedinac ne želim da budem dijelom kolektiva koji je obmana, ne želim da se neko zaklanja iza mene niti da me neko kao predstavlja, ja jednostavno ne želim da živim u strahu, bezsmislu koji se zove imenom naciona, iako mislim da je skoro sve pa već izgubljeno ne želim da stanem. Uspjeh će za mene biti ako kroz svoj rad potaknem druge na razmišljanje na akciju jer u ovom vremenu svi oni koji ne dižu svoj glas. Svi oni koji ne čine ništa kako bi ovu zemlju učinili boljim mjestom za svoju djecu jesu saučesnici u smaknuću jedne lijepe zemlje pune potencijala i mjesta za sve njene građane i građanke bilo kako se oni zvali, prezivali il ma gdje na njenoj teritoriji da žive... Želim hodati uspravno, želim biti čovjek na ne klon, želim sutra kad budem imao djecu da ih smijem u oči pogledati i reći da ja nisam bio taj... da ja nisam bio saučensik u smaknuću Bosne i Hercegovine jedne prelijepe zemlje koja mi je pored svega što se zbiva još uvijek inspiracija sa svim svojim ljepotama i kontrastima.

Na kraju trebao bi reći da nismo izgubili, da ima još vremena , da izgubili smo nekoliko bitaka ali nismo izgubili „rat“... ukoliko više ljudi bude ravnodušno posmatralo ono što se zbiva mi izgubiti ćemo sve, izgubiti ćemo rijeke, jezera, izgubiti ćemo šume, planine, izgubiti ćemo sve one osobine koje nas čine ljudima, proces evolucije je krenuo unazad mi se moramo potruditi da opet počnemo hodati uspravno, dostojanstveno, gordo i hrabro.. možda jesam utopista i idealista ali šta je alternativa borbi ?
simonese

#766 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by simonese »

Sta nam preostaje? Utoka? 20g. Zenice?
aze

#767 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by aze »

Zatvoris se u grupu ljudi koji imaju ideje slicne tvojim i mentalitet slican tvome..... za ostale te boli k..ac.
uvjek dobar gost

#768 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

... Živim kao moj pas, u stvari živim gore jer ja idem na posao da bi jeo isti taj pas, žena mi u mene i ja sam.
Kad kažem kao pas mislio sam na zadovoljavanje onih baznih potreba, nadgradnje skoro pa i nemam više, istina nekad odem u kino il pozorište, prohodam malo, obiđem neki gradić u BiH il čisto onako malo dam si oduška ljeti kupanjem nekim a zimi odem na bord malo pa se talaknem niz Jahorinu il Bjelašnicu... no pod pritiskom skupoće i ostankom plata na nivou od prije skoro dvije godine sve i to manje radim jer brate nije baš jeftino ! Kad kažem kao pas ma i pas živi ljepše, sere gdje hoće i kad hoće, maše repom kad mu ja bacam igračku neku, mom psu je definitivno bolje jer on je rahat... dok ja...

Kako ja sad da dočaram recimo jednom srednjoškolcu da ovo sve je za qurac, kako ja da mu objasnim da ima u životu toliko toga što on nikad il ni tad neće vidjeti, doživiti probati ako ne skinemo ove konje sa vlasti, kako da mu ja objasnim recimo kako je na stadionu Arsenala il kako izgleda London zimi il ljeti...? Kako da skontao on mene kad njemu je plafon Zaostrog, a od svijeta je vidio samo Vareš il Kakanj... ima li iko mudar i kaže mi kako recimo da objasnim djeci šta je to život kada su osuđeni oni na svoje dvije ulice, kada nemaju ovdje nikakve parspektive ni budućnosti jer ne mogu doći na red od njih... od njihove djece, dajdžića, amidžića , sestrića, sekretarica, švalerki i švalerki, od svastika, šura i inih onih koji su ih svojim glasom zadužili....

Ovo društvo je bolesno, trulo, lažno, smrdljivo, lažljivo i nakaradno... svi oni koji su se na njega kao takvog navikli neka se zapitaju.... jer kako ja da svom djetetu sutra objasnim da treba mi štela za porodilište, poslije toga za vakcinu, nakon toga za obdanište, osnovnu školu, srednju školu, fakultet , posao, pa i sve ono u intermecu, kako da mu objasnim da nema veze znanje, sposobnost, želja, žrtvovanje, zalaganje ili bilo šta treće il četvrto da sve je u stranci, davanju guzice, mita il da sve je u familijarnim vezama..... kako ste Vi to obajsnili... krijući se u krug od nekih deset ljudi koji se naravno smanjuje kad dođete kao i ja u neke tridesete... ? Ja ne znam šta da slažem, nism pametan kako da objasnim ono što ni menei nije baš jasno !
Ukoliko dijete danas sutra bude mene pitalo mnogo i pitalo jasno ja ću kao i Vi pogledati u zemlju i sleći ću ramenima jer jeste najbolji sinovi i kćeri su izginuli da bi danas šta.... kralo se od koridora V C da bi građani Zenice živjeli u ekološkoj katastrofi pa onda mi ostali... šta je ba šta smo se ušutili.... ?!?!?!

Dajte nam o Vi u vlasti i u lažnoj opoziciji barem da gradimo piramide da imam gdje dijete da odvedem pa bar da pokažem nešto.... da ne bude da su ove godine iza agresije pojeli skakavci... !

Ko je sljedeći ?!
uvjek dobar gost

#769 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Ljudi koji se ne vraćaju sa nekog takmičenja bez medalje, ljudi koji su u toku agresije dali ono najvrijednije što su imali, ljudi koji su prvaci Europe, Svijeta..... na ulicu !

Jedna rečenica, možda malo drugačije formulisana dovoljna je da oslika svu duševnu bijedu ovog društva.... kažu mi neki dan da su ljudi na Kubi furda .. da su Slovenci nekakvi hladni i tupi, da su Hrvati nekakvi vještački i nafrakani.... ma kakvi smo mi to ljudi... pogledajmo se u ogledalo već jednom i priznajmo da smo tupi, glupi, površni i lažljivi !

Ukoliko fakat reprezentativci u sjedećoj odbojci završe na ulici.....

stomak vuče u tuđinu, pogled gleda u daljinu..... umornom je srcu predah ono što se zove sevdah.....
uvjek dobar gost

#770 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Šta treba da se desi.. da bi mi skontal ?

Koliko još mladih ljudi da ode odavde, koliko demobilisanih boraca treba da se ubije, koliko povratnika da umre u samoći pod pločom, koliko srednjoškolaca treba da se navuče na horkana, koliko radnika da pogine na radnom mjestu, koliko lopova treba da uđe u vlast, koliko opozicionara treba da ušuti, koliko trudnica da izgubi dijete, koliko vozača da pogine, koliko pješaka da bude zgaženo, koliko ljudi ovdje treba da ostane bez pameti ????

Vidite li Vi da nam život pred očima prolazi, danas će nam stvarnost zamagliti utakmica reprezentacije.... sutra pogled na neku dobru prsatu dijevu, dan poslije na displej mobitela, ali u pozadini ostaje tuga, ostaje laž, ostaje nepravda, ostaje sirotinja, ostaje apatija, glad, životarenje.... šta je u stvari život danas u biH koliko vrijedi, kako se živi, jesmo li zadovoljni, jesmo li sretni i ponosni, jesmo li ljudi ili smo životinje ?

neće nama pomoći Europa ostavila nas je na cjedilu kad nam je najviše trebalo, neće nam pomoći domaći političari koji su u vlasti jer oni pomažu samo sebi, neće nam pomoći niko ukoliko mi to ne želimo i ne načinimo prvi korak , nema nama naprijed ukoliko sami ne skontamo da nam je to potrebno za rad naše djece !

Sve u svemu poserem se ja na parlamente, na skupštine, na vijeće ministara, na kantone, na entitete, na disktrikt, na Eu, poserem se na naš mentalitet i na naš oportunizam i naše licemjerstvo !

Sve u svemu Kerime piši sranje da ne misle da je tata pjan !
uvjek dobar gost

#771 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Što je jučer bila vijest danass već nije, što nas je jučer šokiralo sutra sigurno neće. Vijest jučer je bila da smo nepismeni i ekonomski najnerazvijeniji u evom dijelu svijeta... danas .. to nije nikakva vijest, danas je vijest smjena Lukača i samim tim napad na pravnu državu koja kod nas praktično nije ni zaživila. Kako to da smo mi toliko zaboravni, kako to da smo toliko nekako kao društvo nadrogirani da smo kao mede koje spavaju evo već više od deset godina dok nam skakavci na vlasti razvlače pamet, kradu nam budućnost i uz sve to nam se smiju sa TV ekrana i bilborda onako zadriglih podbradaka i onako ulojeni od naših para...?

Ukoliko ima neki sociolog il psiholog il čarobnjak neka ljudima koji čitaju forumske poruke barem kaže kako postepeno da radimo na buđenju pojedinaca, da radimo na sazrijevanju ovog društva koje je samo sebi najveći neprijatelj...

Ukoliko recimo više ne pogađa nas totalna podijeljenost društva, aparthejd u sistemu obrazovanja, segregacija pri zapošljavanju, ukoliko smo postali imuni na bijedu oko nas, na bezperspektivnost, na hranu sumnjivog kvaliteta, ukoliko nas ne zanima korupcija u kojoj grcamo i političko-vjerska mafija koja nas vuče za nos i priča nam basne i bajke.... pogledajmo barem djeci u oči, pogledajmo malu raju i zamislimo se, jesmo li toliko glupi i naivni da od njih pravimo buduće vojnike, buduće narkomane, kriminalce..... kladioničare.... samo zbog vlastite sebičnosti, zbog toga što kao ne može bolje i ljepše....

Pa kakvi smo mi to ljudi fakat postali kad u ovako lijepoj zemlji mi nasjeli smo na folušku da ne može bolje... ljepše... čišće, normalnije... tamni vilajeti su naše glave koje su bez preispitivanja nasjele na šuplju priču i negativni mentalitet koji nam svima je izgovor za ovo sranje u kojem ne živimo već životarimo !

http://www.youtube.com/watch?v=5zTxUxFjLB0
simonese

#772 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by simonese »

Her Flick wrote:@goste
evo ti jedan odgovor
po struci sam psiholog, ali ne radim u struci jer nisam carobnjak
da imas psihologa da svakog stanovnika ne bi se nista promjenilo
nama treba novi Goebbels (nadam sa de ovako pise to prezime), neko ko zna manipulirati masama, naravno taj neko da ima plemenite ciljeve i da narod povede u revoluciju

ovdje psiholozi i sociolozi ne mogu pomoci, situacija je njih prevazisla, treba nam revolucija
Dodik,ekstra manipulator samo sto mu ciljevi nisu plemeniti(kako za koga)
Revolucija,mane dovoljno kriticne mase,sve same ovce(behhhh,behhhh moze i muuuhhh i meehhh)
i da,Hitler je imao svoje vizije
patrius

#773 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

Post by patrius »

Goebbels - Im'o je brate sta je htio,nije mu bilo tesko.
Mile - Ma i 'tice na grani su skuzile njegovu "manipulaciju".
Josip Broz - He-he,to je bio lafcina.Iz ilegale 'nako "dejstvovat" ko Jozek & co.to nem're svako,sto jes' - jes' 8-)
hypnose

#774 Re:

Post by hypnose »

uvjek dobar gost wrote:Juceh bi ljut i da sam pokrenuo temu jucer napisao bih bash svasta, danas sam malo mirniji.
Zato cu danas reci sljedece, slabo kad se mogu identificirati sa drustvom koje me okruzuje. Samo nekad to mogu uciniti sa nekim njegovim djelom, najcesce su to predstavnici neke sub-kulture, neki muzicari, glumci, sportisti il neki drugi pojedinci koji su primjeceni zahvaljujuci svom entuzijazmu.
Sa danasnjom elitom u drustvu nema sanse da se identifikujem, vrijednosti koje su sad na snazi ne razumijem, sve u svemu ...... nekako kao da sam sa Marsa pao.
Poruke koje ja primam od drustva cesto ne razumijem, a uzora u postojecim drustvenim okvirima definitivno nemam, jer svi ti neki ljudi zive i rade van nase ljepe drzave...
Pozdrav.Procitah ovaj post pa nadjoh sebe u njemu.Bilo je to u vrijeme moje mladosti,osjecala sam se bas tako kako se ti osjecas .U neku ruku dobro je sto si takav a u neku rukku ne.Dobro je jer osjecas u sebi da nemoras da budes kao to drustvo u kojem zivis jer svaki od nas je individuel i sasvim je normalno da. Osjecas da nemzes da se slozis s misljenjem tog drustva.ALI:Ukolko covjek nije u mogucnosti da izbjegne to drustvo da jednostavno ode u neku drugu zemlju gdje je drustvo onakvo kakvogvog ga on zamislj da bi trebalo biti bolje mu je u svakom slucaju da se prilagodi tom drustvu u kojem zivi. Jer stara poslovica nekaze dzaba u kakvom kolu takva pjesma.u suprotnom mozes da dobijes velike probleme u zivotu.Vjeruj mi znam o cemu pisem .to ti je samo drugarski savjet jer kao sto rekoh iste osjecaje sam i ja imala.POZDRAV
uvjek dobar gost

#775 Re: Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?

...... Malo sam se izolovao po receptu koji su mnogi oprobali ali samao neki su uistinu uspjeli u implementaciji...

No dočelao me je štoc u glavu u vidu negativnosti sa kojim svakodnevno životarim ali ne želim kao više da ih pogledam u oči...
Naime šta se zbiva,...... kraći uvod...... u novije vrijeme stručnjaci iz oblasti zdravstva, doktori i ljudi koji se bave proučavanjem malignih oboljenja i stresa došli su do zaključka da je ishrana ključ a da je stres odnosno način vođenja života veoma bitan. Naime akomulirani stres, jedenje namjenica koje nisu uzgojene na adekvatan način te sam način života umnogome doprinose porastu malignih oboljenja, no ne i samo njih već do oboljenja koja pogađaju nervni sistem ... pomenuta oboljenja nisu izlječiva u konceptu medicine koja je prihvaćena u ovom vremenu i prostoru...

Na mom radnom mjestu osoba koja radi u sektoru računovodstvo..... je obolila od MS-e..... osoba koja je do skoro radila sa nama ima problema sa okom i izgleda da ima problema koji se mogu podvesti pod ranu fazu MS-e......

Sad da se vratim temi..... u ovom društvu mi lagano odumiremo, kopnimo, gubimo osobine koje su nas krasile kao ljude, mi u ovom društvu tupimo, razboljevamo se.... mi smo gubitnici... jer prepustili smo se stihiji primitivizma, prepustili smo se duhu provicijalizacije i nestručnim ljudima koji su na sebe kao uzeli da kreiraju ustavne promijene, da kreiraju sistem zdravstva... obrazovanja... i čega sve ne. Oni nemaju pojma oni su krivci za sve oko nas, oni jesu krivi ali krivi smo i mi jer nama na oči odlaze dragi ljudi, nama na očima sve vene i mre dok mi kao kuliramo.....

Bolje je da uzmemo jedno sedam dana slobodno i da im pokvarimo koncepciju !
Post Reply