Daleko najrasprostranija u Americi ali bez vec % uspjeha od drugih metoda.ikrime wrote:Najbolje što imamo, to je sigurno. Kada govorimo o ovome problemu.JBT wrote:Opet ti hafiza predstavljas kao najbolje rijesenje. Neka, tebi mozda jeste. Ali, kao sto rekoh ja sam za nauku (specijalizovanu) i hvala dragom Allahu dz. s. da nam ju je dao. U suprotnom cemo i dalje inteligenciju izvoziti, a u u tv programima cemo imati leziljebovice i te nabrojane estradne zvijezde kao eminentne strucnjake iz struke, sto nije nista drugo nego rezanje grane na kojoj sjedimo i potcjenjivanje i Allaha dz. s. i islama kao filozofije i vjere.
I slobodno posalji baklavu. Nema veze sto nije ogovaranje (ovo je javni forum) nego kritika (sa zeljom da dobije predznak "konstruktivno").
Već sam ti naveo u prijašnjem postu, komuna se ni po čemu ostalom ne razlikuje od onih evropskih (možda je manje estetski napucana),rade na istim principima; radna terapija, psihoterapija odnosno "razgovorna terapija",grupna psihoterapija, uz naravno u ovom slučaju i vjerske elemente, odnosnoo namaz.
Čak i u evropskim zemljama imaš takve vrste komuna,koje imaju i vjerski karakter, recimo u Italiji i Irskoj ( za ove ja znam, vjerovatno ih ima još).
Ono sto je moralno upitno jeste iskoristavanje slabosti ovisnika da postane vjernik.