Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
RtrnOfSalisbury

#751 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

hakovo mu neko profil :P
last mohicans

#752 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/11/2024 17:33
last mohicans wrote: 18/11/2024 16:56 Sad pregledao press, uzasan mu je stav, na svako pitanje, a većina su dobronamjerna bila i sa dosta respekta, skače sa stavom hos se pobiti? Izvali da je cilj 2028, a kobiva neke značajnije i vidljive stvari očekujte od marta, mada je i sad to bilo vidljivo. Čak i sinoć u onom potopu, samo to vi niste vidjeli.
Stav takav i treba, svakoga bi smjenjivali covjek tek dosao
Kodru im nije bilo problem smijeniti nakon 2 utakmice, Faruka i sl. Ako ti vidiš nešto što mi ne vidimo,a da je pozitivno, prosvjetli nas,majstore. Čuj dobar mu stav, hoces da se kladimo da će dobiti otkaz ako od marta ne bude napretka, lik 8 utakmica protračio u ništa.
RtrnOfSalisbury

#753 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

mnijem da se selektor, bar u nasem slucaju, treba birat kroz konkurs: pa nek kandidati navedu reference, sta nude i kolko traze ... ovo: daj ovog daj onog je rapsodija od komedije. kandidata bi trebalo bit, kako god okrenes neko ce se prijavit
Vjecita_zavrzlama

#754 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

last mohicans wrote: 18/11/2024 19:25
last mohicans wrote: 18/11/2024 16:56 Sad pregledao press, uzasan mu je stav, na svako pitanje, a većina su dobronamjerna bila i sa dosta respekta, skače sa stavom hos se pobiti? Izvali da je cilj 2028, a kobiva neke značajnije i vidljive stvari očekujte od marta, mada je i sad to bilo vidljivo. Čak i sinoć u onom potopu, samo to vi niste vidjeli.
Kodru im nije bilo problem smijeniti nakon 2 utakmice, Faruka i sl. Ako ti vidiš nešto što mi ne vidimo,a da je pozitivno, prosvjetli nas,majstore. Čuj dobar mu stav, hoces da se kladimo da će dobiti otkaz ako od marta ne bude napretka, lik 8 utakmica protračio u ništa.
Evo dobit ce mozda otkaz, sta onda? Koga dovesti? Pa nece niko, nece niko dovoljno dobar da spada na taj nivo, zalosno al tacno 😅 Sergejy ovo nije trebalo :bih:
last mohicans

#755 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/11/2024 19:38

Evo dobit ce mozda otkaz, sta onda? Koga dovesti? Pa nece niko, nece niko dovoljno dobar da spada na taj nivo, zalosno al tacno 😅 Sergejy ovo nije trebalo :bih:
Niko ga nije tjerao, eto dat ce mu se i te kvale za svjetsko koje je već otpisao, a nije ih ni počeo. Kakav je to stav,jbt? Ali, zaista je bahat i drzak, ala Piksi u Srbiji. Novinari i više nego naklonjeni, eto sad se ne smije podvući crta i upitati za kakvu odgovornost jer je Sergej kobiva zajeban. Ma hajte, molim vas. Eto sačekajmo i Holandiju, 8 utakmica sasvim dovoljno da se vidi gdje si, šta si, mi nismo nigdje uz najveći historijski poraz koji nije morao biti a bio je prvenstveno zbog njegove loše pripreme utakmice.
Edin H.

#756 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Laplace wrote: 18/11/2024 19:05
svi u napad wrote: 18/11/2024 01:06 Dakle gospodo svi ste procitali danas da su nas jos dva igraca napustila zbog "povreda".Da li ste se upitali da li su oni bili povrjedjeni ili je nesto drugo u pitanju. Ja licno mislim da je ovo drugo u pitanju i da svlacionica ne stima. Ako su bili povrjedjeni onda su bili povrjedjeni i prije Njemacke i nakon ljekarskih pregleda saljes ih kuci. O Gazibegovicu se pricalo o povredi ali ona nije zvanicno potvrdjena od nasih ljekara dok je Tabkovic bio zdrav. Mozda su se obojica povrijedlia na treningu. Kazem mozda ali svi znamo da to nije tacno jer bi se to i zvanicno reklo. Hajmo sad malo da razmislimo i postavimo se u ulogu Tabakovica. Decko prihvatio da igra za repku. Bio najbolji strelac u Cvaji i dodje na okupljanje i trener te posalje na tribina a Kulenovic starta. Meni se licno Kulenovic svidio sinoc ali ako cemo posteno Tabakovic je trebao poceti a onda u drugom poluvremenu ulazi Kulenovic. Dakle nesto smrdi u svlacionici. Hajd Anel pravio sranje ali Hadzikadunic nije pravio sranje pa zavrsi prvo na tribinama a onda drugu sjedi na klupi i ne dobije ni minute. Hajd sad postavite se u njegovu kozu i recite onako iskreno osim Anela jel neko bolji centarhalf od Hadzikadunica. Naravno momak povrjedjen i pored toga solidaran sa Anelom i cao repka a strucni stab onako kasablijski "sta ce oni imamo mi takvih na pasja preskakala." Moramo imati psihologa u repki i moraju neki ljudi shvatiti da moraju napustiti sindrome starih zvijezda. Nikad Krojf i Bekenbauer kad su bili treneri nisu rekli nekom "igracu mali sta ti znas ja sam bio najbolji na svijetu." Citav zivot sam radio sa ljudima i mnoge kolege su me pitale kako uspjevam u poslu? Odgovor je uvijek bio isti i jednostavan. KOMUNIKACIJAAko komuniciramo uvijek cemo naci neko rjesenje a ako tjeramo inate i pokazujemo tvrdoglavo moc nikad neces ici naprijed. Moras pricati i znati slusati. Dalaj Lama je rekao "ako samo ti pricas onda nista neces nauciti jer pricas nesto iz svog iskustva." Evo sad se sjeti i cuvenog Bice Mladinica koji je stvorio generaciju Hajduka od koje je Ivic napravio cuda. Bice je sa Partizanom u bivsoj drzavi osvojio titulu sa najvise poena u istoriji. E sad taj fudbalski filozof je imao cuvenu izreku "da covjek i magarac vise znaju od jednog covjeka."
Nije mi bila namjera filozofirati ali ova vijest o odlasku jos dvojice igraca me rastuzila jer pokazuje da nesto nije u redu i da brod opasno tone. Zivjeli.
Ako me sjećanje ne vara, isto su govorili i za Zlatana Ibrahimovića.
Varaš se, Zlatan je zahtjevao da ide u seniorski tim odmah umjesto U21.

Iz ove perspektive izgleda da su mu trebali uslišiti zahtjev, ali tada nije bio još dokazan igrač.

Eh da je bio Moka Slavnić selektor možda bi mu i prošlo, on je Dražena P. sa šesnaest godina stavljao u prvu petorku Šibenke.
RtrnOfSalisbury

#757 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

... kroz konkurs bi mozda dobili neko (ne)dokazano ime zeljno nekakvog rada i dokazivanja ... ako nista javnost bi bila 'u toku' ... doduse sve je ovo samo suplja, da je probljem samo seljektor ...eheeeee :run:
palermo

#758 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

NediM17 wrote: 18/11/2024 17:20 Matjaz Kek i Slovenija su najbolji primjer da se od prosjecnih igraca uz jednog koji odskace (Sesko) moze napraviti dobar tim.
Mayjaza bi danas ovdje smjenjivali.....cuj 4: 1 ga Norveska kuci dobije....smucari ga rasture
svi u napad

#759 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Pregledao presicu i ne znam sta da kazem jer zaista se ne zna ko je gori na ovoj pressici arogantni i drski selektor ili nekvalifikovani novinari koji ga ne smiju pitati prave stvari a i ovaj na kraju sto ga pita pravda se ko malo dijete pred roditeljima. Niko ne pita o Tabakovicu i Hadzikadunicu. Covjek planira za 2028 i vec sad nas otpisao za WM. Jasno je svima da su nam sanse za WM kvale gotovo nikakve ali ti kao strateg to ne smijes reci vec ono klasicno borit cemo se i ne c biti pardona nikome. Ovako vec sad daje signale da se igraci mogu zajebavati i dolaziti kad hoce jer selektor je rekao da cemo tek 2028 igrati fudbal ozbiljno. Iskreno tuga me i bijes spopadaju jer sam i ja jedan od onih koji zagovarali da mu treba dati sansu no za razliku od njega ja priznam svoju zabludu i gresku. Naravno niko od nas ne bi dao ostavku jer 30 000 legne na racun plus dnevnice i skupi hoteli za nikakav rad. On takodjer dobro zna da iza njega stoji Vico koji nas je opet sviju dobro nasamario i koji ce sve uciniti da repka dotakne dno a samim tim i nezadovoljstvo navijaca iste ucini letargicnim i bezvoljnim za sve u vezi repke a u koncu i u vezi drzave. Zivjeli.
frit_i_frut

#760 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by frit_i_frut »

Lug wrote: 18/11/2024 18:20 Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Đidić oglasio se na društvenoj mreži Facebook i tom prilikom poslao žestoku poruku.

Tom prilikom se posebno osvrnuo na selektora reprezentacije BiH Sergeja Barbareza i direktora Emira Spahića, a dotakao se i člana njihovog stručnog štaba Ninoslava Milenkovića za kojeg tvrdi da radi za menadžersku agenciju.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Đidić oglasio se na društvenoj mreži Facebook i tom prilikom poslao žestoku poruku.
Tom prilikom se posebno osvrnuo na selektora reprezentacije BiH Sergeja Barbareza i direktora Emira Spahića, a dotakao se i člana njihovog stručnog štaba Ninoslava Milenkovića za kojeg tvrdi da radi za menadžersku agenciju.

"Barbarez i Spahić nisu došli tu da bi bilo bolje domaćim igračima. Ljudi treba da shvate da oni grade svoje karijere kroz reprezentaciju, a svi znamo da Ninoslav Milanković radi za menadžersku agenciju. Spahić je naredio da se što manje igrača poziva iz naše omladinske lige, valjda kako je rođen u Dubrovniku pa mu ne valjaju Bosanci i Hercegovci. Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina nema talenata, naravno da ima, ali sistem ovaj dok se ne promijeni prioritet će činiti ljudi koji ne vole ni državu ni reprezentaciju", istakao je Đidić pa dodao:

"Dovoljno neprijatelja ova reprezentacija ima od Čolpe, Sarajčića, Durića i ostalih bošnja. Najmanji problem je ovdje izgubljena utakmica. Najveći problem je sistem u kojem su glavni sudije, delegati, kontrolori i njihovi nadređeni. Dok se djeca u omladinskim selekcijama kradu, a niko ne reaguje na takva dešavanja, znači da smo zatupljen narod. Mi svi mislimo da smo na strani istine, a ja evo kažem demantujte me ako nije ovako."
A ja mislio zalio se sto treniraju nedeljom.
Edin H.

#761 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Kada više namjeravaju prestati sa patriotskim floskulama, jedini kriterij koji treba biti je kvalitet.
Edin H.

#762 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

svi u napad wrote: 18/11/2024 20:11 Pregledao presicu i ne znam sta da kazem jer zaista se ne zna ko je gori na ovoj pressici arogantni i drski selektor ili nekvalifikovani novinari koji ga ne smiju pitati prave stvari a i ovaj na kraju sto ga pita pravda se ko malo dijete pred roditeljima. Niko ne pita o Tabakovicu i Hadzikadunicu. Covjek planira za 2028 i vec sad nas otpisao za WM. Jasno je svima da su nam sanse za WM kvale gotovo nikakve ali ti kao strateg to ne smijes reci vec ono klasicno borit cemo se i ne c biti pardona nikome. Ovako vec sad daje signale da se igraci mogu zajebavati i dolaziti kad hoce jer selektor je rekao da cemo tek 2028 igrati fudbal ozbiljno. Iskreno tuga me i bijes spopadaju jer sam i ja jedan od onih koji zagovarali da mu treba dati sansu no za razliku od njega ja priznam svoju zabludu i gresku. Naravno niko od nas ne bi dao ostavku jer 30 000 legne na racun plus dnevnice i skupi hoteli za nikakav rad. On takodjer dobro zna da iza njega stoji Vico koji nas je opet sviju dobro nasamario i koji ce sve uciniti da repka dotakne dno a samim tim i nezadovoljstvo navijaca iste ucini letargicnim i bezvoljnim za sve u vezi repke a u koncu i u vezi drzave. Zivjeli.
Brutalno strahopoštovanje :D kako ih utjerao unšišu neki dan. :D

Ne kontam zašto se ne fokusiramo na 2032-u ili 2036-tu? :lol:
Lug

#763 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Lug »

frit_i_frut wrote: 18/11/2024 20:15
Lug wrote: 18/11/2024 18:20 Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Đidić oglasio se na društvenoj mreži Facebook i tom prilikom poslao žestoku poruku.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Đidić oglasio se na društvenoj mreži Facebook i tom prilikom poslao žestoku poruku.

"Barbarez i Spahić nisu došli tu da bi bilo bolje domaćim igračima. Ljudi treba da shvate da oni grade svoje karijere kroz reprezentaciju, a svi znamo da Ninoslav Milanković radi za menadžersku agenciju. Spahić je naredio da se što manje igrača poziva iz naše omladinske lige, valjda kako je rođen u Dubrovniku pa mu ne valjaju Bosanci i Hercegovci. Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina nema talenata, naravno da ima, ali sistem ovaj dok se ne promijeni prioritet će činiti ljudi koji ne vole ni državu ni reprezentaciju", istakao je Đidić pa dodao:

"Dovoljno neprijatelja ova reprezentacija ima od Čolpe, Sarajčića, Durića i ostalih bošnja. Najmanji problem je ovdje izgubljena utakmica. Najveći problem je sistem u kojem su glavni sudije, delegati, kontrolori i njihovi nadređeni. Dok se djeca u omladinskim selekcijama kradu, a niko ne reaguje na takva dešavanja, znači da smo zatupljen narod. Mi svi mislimo da smo na strani istine, a ja evo kažem demantujte me ako nije ovako."
pa slabo si mislio. :D
Edin H.

#764 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Lug wrote: 18/11/2024 20:36
Neko mora sprječiti treninge i utakmice nedeljom :izet:
Lug

#765 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Lug »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/11/2024 19:38

Jao ovih botova dosadnih. Bilo kuda Kiki svuda..
palermo

#766 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

svi u napad wrote: 18/11/2024 20:11 Pregledao presicu i ne znam sta da kazem jer zaista se ne zna ko je gori na ovoj pressici arogantni i drski selektor ili nekvalifikovani novinari koji ga ne smiju pitati prave stvari a i ovaj na kraju sto ga pita pravda se ko malo dijete pred roditeljima. Niko ne pita o Tabakovicu i Hadzikadunicu. Covjek planira za 2028 i vec sad nas otpisao za WM. Jasno je svima da su nam sanse za WM kvale gotovo nikakve ali ti kao strateg to ne smijes reci vec ono klasicno borit cemo se i ne c biti pardona nikome. Ovako vec sad daje signale da se igraci mogu zajebavati i dolaziti kad hoce jer selektor je rekao da cemo tek 2028 igrati fudbal ozbiljno. Iskreno tuga me i bijes spopadaju jer sam i ja jedan od onih koji zagovarali da mu treba dati sansu no za razliku od njega ja priznam svoju zabludu i gresku. Naravno niko od nas ne bi dao ostavku jer 30 000 legne na racun plus dnevnice i skupi hoteli za nikakav rad. On takodjer dobro zna da iza njega stoji Vico koji nas je opet sviju dobro nasamario i koji ce sve uciniti da repka dotakne dno a samim tim i nezadovoljstvo navijaca iste ucini letargicnim i bezvoljnim za sve u vezi repke a u koncu i u vezi drzave. Zivjeli.
Jebo te, svi sad bili za Barbu...I eto sad priznaju zabludu. Bogami, dobro.

Zivjeli
Lug

#767 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Lug »

Edin H. wrote: 18/11/2024 20:40
ma sredi cemo to, nije nikakav problem. :D
Logovan

#769 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Pa ponaša se k'o debil i tako bi mogao sam sebe otjerati ako mu navijači i novinari budu skakali po glavi.
last mohicans

#770 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Edin H. wrote: 18/11/2024 20:32
Brutalno strahopoštovanje :D kako ih utjerao unšišu neki dan. :D

Ne kontam zašto se ne fokusiramo na 2032-u ili 2036-tu? :lol:
To je pogubno, pa niko od ovih branilaca lika i djela to ne spominje. Lik otpisao kvale koje nisu ni počele, a ko nešta pribada novinaru na njegovu kostataciju da su kvale završene, pa ono ko zajebano veli nisu to kvale nego liga nacija. Nije govno, pas se pokenjao. Jel bitno, jebo sebe nadmena. Evo rumeni Kuman veli nista ne prepusta slučaju za sutra, kao ni svabe prošlo kolo, a mi komplet kvale otpišemo prije nego su i počele :lol: Haj do 32' će stasati Pjanićev Edin i Dzekin Dani, pa mogu ih ubaciti ko Le Bron sina u LA.
Lug

#771 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Lug »

palermo wrote: 18/11/2024 20:51

Zivjeli
pa to je znak vrline, snage, inteligencije..uvidjeti da si negdje pogrijesio. Cemu cudjenje? Skoro je bio neki tekst na Klixu o nekom milijarderu sto je govorio bas o tom da je uvidjeti da grijesis i promijeniti stav, prihvatiti savjet.. kao najjace adute kod covjeka.
Ili je bolje gurati.. pa kud puklo da puklo?!
frit_i_frut

#772 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by frit_i_frut »

Edin H. wrote: 18/11/2024 20:40
Pa je li covjek Predsjednik sindikata? Jeste
Je li zabranjen rad nedeljom? Jeste.
Ne zam sta bi drugo trebao da prigovara.
luckylaka

#773 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 18/11/2024 20:29 Kada više namjeravaju prestati sa patriotskim floskulama, jedini kriterij koji treba biti je kvalitet.
Ma kakvom patriotizmu mi ovdje pricamo.Cuj patriota sto igra za svoju reprezentaciju.Pa to je cast i obaveza svakog normalnog sportiste.Nije bio u rovu 3-4 godine pa da mu se pripisuje patriotizam.
detroit-mercy

#774 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by detroit-mercy »

Zivjeli
Ja nisam bio, iskreno misilio sam da je Petevu trebalo dati vise sanse. Ali forum/javnost je htjela patriotu i dobila je :mrgreen:
palermo

#775 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Lug wrote: 18/11/2024 21:08

Zivjeli
pa to je znak vrline, snage, inteligencije..uvidjeti da si negdje pogrijesio. Cemu cudjenje? Skoro je bio neki tekst na Klixu o nekom milijarderu sto je govorio bas o tom da je uvidjeti da grijesis i promijeniti stav, prihvatiti savjet.. kao najjace adute kod covjeka.
Ili je bolje gurati.. pa kud puklo da puklo?!
A u cemu si to pogrijesio......kao biva bio si za Barbu, al kad si uvidio da on zapravo tjera fudbalere (poglavito tvoje zemljake, svedjane) otvorile ti se oci...

Doduse, nista novo na ovim prostorima, pa ljudi su ovdje svrsavali nad nekom slikom Dzeksona koji se navodno smije nakon poraza..
Post Reply