BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zoooka
#751 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Zrinjski je dobio ove Islanđane 6-2 nedavno, i umjesto da pozove 20 igraca Zrinjskog na ovo okupljanje da se ovo rutinski odradi, on zove Kodru i co.
-
ljudmila
#752 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Edittt
Last edited by ljudmila on 12/09/2023 01:44, edited 1 time in total.
- donnie_darko
#753 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ali smijesna mi je malo prica medju rajom i na ovom forumu. Pa isti oni koji su tjerali Peteva danas tjeraju Kodru. A tjerali su i sve prije njih.
Kada cete jednostavo shvatiti da smo ovo mi, nismo level za nesto vise. Kada se Dzeko penzionise bit ce nam krvave bitke sa Luxemburgom, Farskim Otocima, Armenijom i slicnim ekipama.
Najveci razlog tome je nepostojanje razvijanja domacih igraca, cijela reprezentacija nam se svodi na primoljavanje dijasporske djece da igraju za nas ne bi li se odrzao neki kvalitet. Sada je to vec pri kraju i vakat je pomiriti se sa cinjenicom da smo losi i Pep Guardiola ovdje ne bi puno pomogao.
Jos jedan od razloga je nase uzdizanje a samim tim i ne davanje respekta protivnicima poput Islanda, Luxemburga i slicnih. Protiv 'slabijih' protivnika se ponasamo kao da smo prvaci svjeta, a protiv Portugala i velikih repki potpuno obrnuto-dajemo im previse respekta i igramo ko picqe izgubljeni na terenu..
Na kraju krajeva, ni trener, ni vico, ni cetnici ni ustase ni balije nisu krivi sto jednostavno - nemamo dobrih igraca.
Kada cete jednostavo shvatiti da smo ovo mi, nismo level za nesto vise. Kada se Dzeko penzionise bit ce nam krvave bitke sa Luxemburgom, Farskim Otocima, Armenijom i slicnim ekipama.
Najveci razlog tome je nepostojanje razvijanja domacih igraca, cijela reprezentacija nam se svodi na primoljavanje dijasporske djece da igraju za nas ne bi li se odrzao neki kvalitet. Sada je to vec pri kraju i vakat je pomiriti se sa cinjenicom da smo losi i Pep Guardiola ovdje ne bi puno pomogao.
Jos jedan od razloga je nase uzdizanje a samim tim i ne davanje respekta protivnicima poput Islanda, Luxemburga i slicnih. Protiv 'slabijih' protivnika se ponasamo kao da smo prvaci svjeta, a protiv Portugala i velikih repki potpuno obrnuto-dajemo im previse respekta i igramo ko picqe izgubljeni na terenu..
Na kraju krajeva, ni trener, ni vico, ni cetnici ni ustase ni balije nisu krivi sto jednostavno - nemamo dobrih igraca.
-
Zoooka
#754 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ili sto precjenjujemo nase igrace. Pa mi od Dedica pravimo Cafua. Ljudi su za Pjanica govorili da je 100 puta bolji igrac od Modrica, Dzeko im je bolji od Mandzukica itd
-
PM72
#755 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ja fino napisah...ne treba to ni gledat...rahatniji budeš
-
Naslovnica
#756 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Jel' to bila neka tekma?!
-
sukis
#757 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ama ljudi, sto ste zapeli toliko, nije nam Vico u kosarkaskom, odbojkaskom, rukometnom savezu, jednostavno nam je cijeli sport na konopcima, nesto je i do naseg mentaliteta ali vecina je do toga da nam je drzava sistematski urusena i da tu nema kvalitetnog rada.
Bilo je izleta, zenska kosarkaska reprezentacija bila peta na EP, to je nas najveci uspjeh od nastanka drzave kada je rijec o seniorskim ekipama, u zadnje vrijeme odbojkasice su ucesnice EP ali to je sve samo odlazak tamo i ne prodje se ni grupa, tako je bilo i sa fudbalskom reprezentacijom dok je bilo nekog kvaliteta, sada vise nemamo kvalitet da se kvalifikujemo, nazalost je tako.
I, nekako imam osjecaj i kada nam se pojavi neka ekipa da se to gleda nekako da se urusi, zadnji primjer je zenska kosarkaska reprezentacija, napravile su prilican uspjeh osvajanjem petog mjesta na EP i plasmanom na SP, do odlaska na SP uruseno je sve, atmosfera 0, sada je ta reprezentacija u klasicnom nokdaunu vec dvije godine, jednostavno smo takvi i kada imamo nesto ne znamo to cuvati i gurati na bolje vec sve urusimo. Ne mogu za to sve biti krivi ni Vico, ni Srbi, Hrvati, Muslimani, jednostavno nemamo sistematski rad i sve sto se desi nema mogucnost da dugo traje jer ne postoji rad iza toga vec se sve sklapa za danas i ne gleda se unaprijed jer nemamo sa cim da gledamo naprijed jer ne postoji kako sam vec naveo pravi sistematski rad iza bilo koje nase repke kako je to slucaj kod nekih drugih drzava koje prave ogromne uspjehe, imamo ih u komsiluku sa obje strane, nije to sramota reci.
Bilo je izleta, zenska kosarkaska reprezentacija bila peta na EP, to je nas najveci uspjeh od nastanka drzave kada je rijec o seniorskim ekipama, u zadnje vrijeme odbojkasice su ucesnice EP ali to je sve samo odlazak tamo i ne prodje se ni grupa, tako je bilo i sa fudbalskom reprezentacijom dok je bilo nekog kvaliteta, sada vise nemamo kvalitet da se kvalifikujemo, nazalost je tako.
I, nekako imam osjecaj i kada nam se pojavi neka ekipa da se to gleda nekako da se urusi, zadnji primjer je zenska kosarkaska reprezentacija, napravile su prilican uspjeh osvajanjem petog mjesta na EP i plasmanom na SP, do odlaska na SP uruseno je sve, atmosfera 0, sada je ta reprezentacija u klasicnom nokdaunu vec dvije godine, jednostavno smo takvi i kada imamo nesto ne znamo to cuvati i gurati na bolje vec sve urusimo. Ne mogu za to sve biti krivi ni Vico, ni Srbi, Hrvati, Muslimani, jednostavno nemamo sistematski rad i sve sto se desi nema mogucnost da dugo traje jer ne postoji rad iza toga vec se sve sklapa za danas i ne gleda se unaprijed jer nemamo sa cim da gledamo naprijed jer ne postoji kako sam vec naveo pravi sistematski rad iza bilo koje nase repke kako je to slucaj kod nekih drugih drzava koje prave ogromne uspjehe, imamo ih u komsiluku sa obje strane, nije to sramota reci.
-
caros
#758 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Kakva smiješna tema, svi krivi osim igračina 
- sinuhe
#759 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Probudim se i vidim naslov BIH porazena od Islanda.
Vec treci put se ne mogu plasirati na EP na kojem ucestvuje pola Evrope. Sto je najsmjesnije opet igraju baraz.
Vec treci put se ne mogu plasirati na EP na kojem ucestvuje pola Evrope. Sto je najsmjesnije opet igraju baraz.
- mayab
#760 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Naravno da su i ti preplaćeni pederčići krivi ,
i pretpostavljam da za repku ipak igraju preko kurca iako se svi busaju u prsa kako im je to kao neka čast i ponos!
Ali,
tim balerinama treba pošten, stručan i autoritativan selektor ,
koji uz to mora znati postaviti igru, jer ipak, ima on u rukama dobar materijal , ali ga levatina ne zna izoblikovati!
Isto kad bi meni dali najbolju modelarsku glinu u ruke , džaba sve , nikad ja skulpture da na nešto liči ne bih izradio
-
konami666
#761 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Bh repka zvana baraž. Cuj zmajevi
ko im dade nadimak, valja ono crijevo od šiše pomalo podsjeća na rep kineskog zmaja pa zato. Ustvari ako je tako, ima nadimak smisla.
- mayab
- janje_
#763 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Možda je kreno previše oprezno, jer nama su tri boda trebala od početka, nije samo zadnjih 15-20 minuta, sve kontam, ali čemu uvođenje čivića zadnjih 8 minuta?
- manuchao91
#764 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
polahko dolazimo u onaj period 1999-2007 godine kad su nas nabijali 6-0 i kad smo vazda bili prezadnji na tabeli.
Farski otoci,Armenija,Moldavija,Makedonija to su repke u nasem šeširu i tako ce bit
Farski otoci,Armenija,Moldavija,Makedonija to su repke u nasem šeširu i tako ce bit
- duh_sa_sjekirom
#765 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Maestralan selektor i igrači koji ginu na terenu....
Bravo!

Bravo!
- armin071
#766 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Nek je sin zaigrao pa makar.
Ne znam zašto ali meni je više muka kada na terenu vidim onog Pjanića. Koja je ono prevara od igrača…. Inače sinoć svi odron. Dobili smo još jednog demagoga-krpelja kojeg nećeš tako lahko otjerati.
Ne znam zašto ali meni je više muka kada na terenu vidim onog Pjanića. Koja je ono prevara od igrača…. Inače sinoć svi odron. Dobili smo još jednog demagoga-krpelja kojeg nećeš tako lahko otjerati.
- ZoomZoomKiwi
#767 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Ljeto 2014. donesoh odluku da ne gledam reprezentaciju nikako, ili ako ću već biti u društvu koje gleda, da se ne investiram psihofizički niti emocionalno.
FF to today - jedna od rijetko pametnih odluka u mom životu
FF to today - jedna od rijetko pametnih odluka u mom životu
- DaysleepeR
#768 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Zadnja utakmica naše repstacije koju sam gledao je onaj baraž sa Irskom na Grbavici u coroni.
Tad sam se zarekao nikad više i vjerujte da sam rahat.
- Altsa
#769 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
DaysleepeR wrote: ↑12/09/2023 09:14 Zadnja utakmica naše repstacije koju sam gledao je onaj baraž sa Irskom na Grbavici u coroni.
- agent_zero
#770 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Rezultat savršen, da bolji nije mogao biti
Obično ne uzimam za ozbiljno goste u studiju, ali sinoć su rekli par dobrih stvari - sve je improvizacija od utakmice do utakmice, nema sistema, plana, strategije, robuje se jednoj formaciji koja ništa dobro u igri nije donijela.
I sve nam ovo treba, čak i gore... nije džabe Asmir Begović otjeran, nije džabe da se ne poziva Milan Đurić, nije džabe Anel Ahmedhodžić odbio dolazak. A sportska javnost šuti i skupa sa jednog grupom igrača - poslušnika saveza sve gura pod tepih, iz utakmice u utakimicu.
Ovo više nije proces raspada sistema, sistem se već odavno raspao.
Obično ne uzimam za ozbiljno goste u studiju, ali sinoć su rekli par dobrih stvari - sve je improvizacija od utakmice do utakmice, nema sistema, plana, strategije, robuje se jednoj formaciji koja ništa dobro u igri nije donijela.
I sve nam ovo treba, čak i gore... nije džabe Asmir Begović otjeran, nije džabe da se ne poziva Milan Đurić, nije džabe Anel Ahmedhodžić odbio dolazak. A sportska javnost šuti i skupa sa jednog grupom igrača - poslušnika saveza sve gura pod tepih, iz utakmice u utakimicu.
Ovo više nije proces raspada sistema, sistem se već odavno raspao.
-
Bazinga1234
#771 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Đurić se oprostio prošle godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#772 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
DaysleepeR wrote: ↑12/09/2023 09:14 Zadnja utakmica naše repstacije koju sam gledao je onaj baraž sa Irskom na Grbavici u coroni.
mislim da je bila 1998 ili 1999
bio onaj trener još je 30 bodova u igri... još je 27 bodova u igri
još je 15 bodova u igri
- DaysleepeR
#773 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Svi su ti igrači koji su otjerani ili sami odbili dolazak takođe pičke jer NIKO ali NIKO nije otvoreno rekao šta je problem.
Isto kao da se boje da će im Džeko doći kući pa ih išamarati.
Isto tako treba vidjeti i njegovu ulogu u toksičnoj atmosferi u repstaciji.
Isto kao da se boje da će im Džeko doći kući pa ih išamarati.
Isto tako treba vidjeti i njegovu ulogu u toksičnoj atmosferi u repstaciji.
- agent_zero
- agent_zero
#775 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)
Davno je postalo degutantno, prosto tjera na povraćanje.