Dešavanja u EU
- AleksoMKD
#751 Re: Dešavanja u EU
Holandija razmislja o poostravanju uslova za drzavljanstvo.
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... -migrants/
Netherlands doubles citizenship requirement for migrants
Dutch government to demand 10 years’ uninterrupted residence and that foreigners be ‘fully integrated’ under new plans .
“By extending the naturalisation period from five to 10 years, we ensure that people have a stronger bond with our Kingdom and are truly well-integrated and can fully participate in society before they become Dutch citizens,” said state secretary Arno Rutte.
Foreigners wanting to become Dutch must pass a civic integration exam and read, write and speak Dutch to a basic level. They must also sign a declaration stating that the laws of the Netherlands apply to them. Those conditions will not be changed by the new legislation.
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... -migrants/
Netherlands doubles citizenship requirement for migrants
Dutch government to demand 10 years’ uninterrupted residence and that foreigners be ‘fully integrated’ under new plans .
“By extending the naturalisation period from five to 10 years, we ensure that people have a stronger bond with our Kingdom and are truly well-integrated and can fully participate in society before they become Dutch citizens,” said state secretary Arno Rutte.
Foreigners wanting to become Dutch must pass a civic integration exam and read, write and speak Dutch to a basic level. They must also sign a declaration stating that the laws of the Netherlands apply to them. Those conditions will not be changed by the new legislation.
-
tokio25
#752 Re: Dešavanja u EU
Ima veze sa tvojom tvrdnjom bolje da ne udjemo u eu a ti si u toj eu nego da izgubimo identitet
E ako te toliko briga kao sto ovdje propagiras vratio bi se u bih i bio ponosni bosnjak bosanac ili bilo sta kako se ti osjecas
To je to licemjerje koje dosta nasih dijasporasa propagira
Jebo eu jebo iluminate sorosa itd sto ruse nasu drzavu nase vrijednosti itd al ja cu uzivati u svim blagodatima tog zapada
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#753 Re: Dešavanja u EU
Plebsu su došli i Rusi i Ukri, ali ne sa rubljama nego sa dolarima i evrićima (pogledaj im sirotinjski vozni park). Oni što su radili za rublje i grivne kopaju rovove i gledaju u nebo hoće li ih kakav dron poslati u vječna lovišta...
- Point.
#754 Re: Dešavanja u EU
Taj trend je počeo još u koroni.Domaci izdajnik wrote: ↑02/10/2025 12:00Cijene stanovanja, režija i hrane su u zadnje dvije godine odletjele u nebo. Tu su naravno i razni nameti pod krinkom održivosti i ekologije.
Ljudi se masovno žale širom EU kako rade i plaćaju poreze da bi finansirali rat u Ukrajini, a izbjeglice po DE dobijaju socijalne stanove i novčanu pomoć na račun poreskih obveznika...
Ovdje u Swe nisam primjetio da se ljudi žale na finansiranje rata, mislim ljudi kukaju da je poskupilo gotovo sve ali ne povezuju to sa ratom, ima tu više razloga.
I malo mi je nakaradno to kmečanje o poskupljenu i finansiranju rata a onda glasaš za ublehe koje podržavaju stranu koja je zapravo direktan krivac za sve to.
- Point.
#755 Re: Dešavanja u EU
Macane, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU?tokio25 wrote: ↑02/10/2025 14:27Ima veze sa tvojom tvrdnjom bolje da ne udjemo u eu a ti si u toj eu nego da izgubimo identitet
E ako te toliko briga kao sto ovdje propagiras vratio bi se u bih i bio ponosni bosnjak bosanac ili bilo sta kako se ti osjecas
Jebo eu jebo iluminate sorosa itd sto ruse nasu drzavu nase vrijednosti itd al ja cu uzivati u svim blagodatima tog zapada
Pun q država su u EU i još se nije dogodilo da jedna država članica blokira ulazak druge i uslovljavaju to da se odreknu nacionalnog identiteta, samo ove siromašne članice koje su ušle po Bog zna kakvim uslovima poput Bugarske otkrile toplu vodu. Samo to nije po EU vrijednostima.
Znači makedonci će ući u EU ali samo kao Bugari. Pa gdje to ima?
- dr_Evil
#756 Re: Dešavanja u EU
Bas i iskljucivo zbog rata. Jer na kraju dana sve je rat.
Imali smo period korone koji je oborio ekonomiju, i za koji placamo i placati cemo penale. Sad vidimo da je i to bio jedan dio dresure za ratno stanje. Agresija na Ukrajinu, ciju odbranu mi svi placamo je samo stepenica koja vodi ka vecem sukobu. Drzave se spremaju za rat.
Utjecaj agresije na ekonomiju je bio da smo morali preci sa ruskih energenata na americke, to je podiglo cijenu svega.
- Point.
#757 Re: Dešavanja u EU
Sloboda nema cijenu.dr_Evil wrote: ↑02/10/2025 15:16Bas i iskljucivo zbog rata. Jer na kraju dana sve je rat.
Imali smo period korone koji je oborio ekonomiju, i za koji placamo i placati cemo penale. Sad vidimo da je i to bio jedan dio dresure za ratno stanje. Agresija na Ukrajinu, ciju odbranu mi svi placamo je samo stepenica koja vodi ka vecem sukobu. Drzave se spremaju za rat.
Utjecaj agresije na ekonomiju je bio da smo morali preci sa ruskih energenata na americke, to je podiglo cijenu svega.
- dr_Evil
#758 Re: Dešavanja u EU
Ne mislim da sam slobodan. Ali se slazem da mi je zapadni okupator drazi od istocnog - tako nam se poklopilo.Point. wrote: ↑02/10/2025 15:28Sloboda nema cijenu.dr_Evil wrote: ↑02/10/2025 15:16Bas i iskljucivo zbog rata. Jer na kraju dana sve je rat.
Nego... eto, ne pricamo puno da je zbog rata jer nije popularno zbog morala. Ne znam sta drugo da ti kazem.
- Point.
#759 Re: Dešavanja u EU
Ja se sjećam povišenih računa još za vrijeme kovida. Posebno struje.
Da je sve zbog rata, na to ne mogu potpisati.
Da je sve zbog rata, na to ne mogu potpisati.
-
Hakiz
#760 Re: Dešavanja u EU
Kakva, bolan, sloboda?Point. wrote: ↑02/10/2025 15:28Sloboda nema cijenu.dr_Evil wrote: ↑02/10/2025 15:16Bas i iskljucivo zbog rata. Jer na kraju dana sve je rat.
-
Hakiz
#761 Re: Dešavanja u EU
Koji vam je vrag?
Sve priča kako su Rusija i Kina zlo, a onda kuknjava kako rastu cijene enerenata i trči se kupovati sa Temu i Aliexpressa. Kupuju se Xiaomi telefoni. Xiaomi auto haman iste rezultate pokazao kao Tesla za 1/2 cijene. Kladim se da bi skoro svi kupili Xiaomi
A sve sloboda nema cijenu.
Izjaviti bolje da robujem zapadu nego istoku, a onda tu izjavu staviti u isti tekst sa spominjanjem slobode
Bolje šutjeti.
Nema slobode. Tačka.
Sve priča kako su Rusija i Kina zlo, a onda kuknjava kako rastu cijene enerenata i trči se kupovati sa Temu i Aliexpressa. Kupuju se Xiaomi telefoni. Xiaomi auto haman iste rezultate pokazao kao Tesla za 1/2 cijene. Kladim se da bi skoro svi kupili Xiaomi
A sve sloboda nema cijenu.
Izjaviti bolje da robujem zapadu nego istoku, a onda tu izjavu staviti u isti tekst sa spominjanjem slobode
Bolje šutjeti.
Nema slobode. Tačka.
Last edited by Hakiz on 02/10/2025 17:05, edited 1 time in total.
- Edin H.
#762 Re: Dešavanja u EU
Mislio sam na okupaciju, pa da se radi za njih, a ne vole sindikate.Domaci izdajnik wrote: ↑02/10/2025 14:59Plebsu su došli i Rusi i Ukri, ali ne sa rubljama nego sa dolarima i evrićima (pogledaj im sirotinjski vozni park). Oni što su radili za rublje i grivne kopaju rovove i gledaju u nebo hoće li ih kakav dron poslati u vječna lovišta...
-
Hakiz
#763 Re: Dešavanja u EU
Nije da ih samo Rusi ne vole, ne vole ih ni oni preko bare.Edin H. wrote: ↑02/10/2025 17:01Mislio sam na okupaciju, pa da se radi za njih, a ne vole sindikate.Domaci izdajnik wrote: ↑02/10/2025 14:59Plebsu su došli i Rusi i Ukri, ali ne sa rubljama nego sa dolarima i evrićima (pogledaj im sirotinjski vozni park). Oni što su radili za rublje i grivne kopaju rovove i gledaju u nebo hoće li ih kakav dron poslati u vječna lovišta...![]()
-
tokio25
#764 Re: Dešavanja u EU
mi moramo lizati supak bilo kome samo da udjemo u nato i u euPoint. wrote: ↑02/10/2025 15:12Macane, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU?tokio25 wrote: ↑02/10/2025 14:27Ima veze sa tvojom tvrdnjom bolje da ne udjemo u eu a ti si u toj eu nego da izgubimo identitet
Pun q država su u EU i još se nije dogodilo da jedna država članica blokira ulazak druge i uslovljavaju to da se odreknu nacionalnog identiteta, samo ove siromašne članice koje su ušle po Bog zna kakvim uslovima poput Bugarske otkrile toplu vodu. Samo to nije po EU vrijednostima.
ovako lizemo supak da bi otisli raditi tamo
sta je bolje?
- Point.
#765 Re: Dešavanja u EU
To nije odgovor na moje pitanje.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 17:24mi moramo lizati supak bilo kome samo da udjemo u nato i u euPoint. wrote: ↑02/10/2025 15:12Macane, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU?tokio25 wrote: ↑02/10/2025 14:27
Ima veze sa tvojom tvrdnjom bolje da ne udjemo u eu a ti si u toj eu nego da izgubimo identitet
sta je bolje?
Dakle, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU? Da ili ne?
Jer to se dešava sa Makedonijom.
- Point.
#766 Re: Dešavanja u EU
Sloboda ukrajinskog naroda da ne budu dio Rusije.Hakiz wrote: ↑02/10/2025 16:59Kakva, bolan, sloboda?Point. wrote: ↑02/10/2025 15:28Sloboda nema cijenu.dr_Evil wrote: ↑02/10/2025 15:16
Bas i iskljucivo zbog rata. Jer na kraju dana sve je rat.
Samim tim sloboda Evrope da agresivni komšija ne dobije još veće apetite.
-
tokio25
#767 Re: Dešavanja u EU
boli me neka stvar za tvoje pitanje niti odgovaram na toPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:07To nije odgovor na moje pitanje.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 17:24mi moramo lizati supak bilo kome samo da udjemo u nato i u euPoint. wrote: ↑02/10/2025 15:12
Macane, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU?
sta je bolje?
Dakle, sutra da Hrvatska npr kaže BiH ne može u EU dok se Bošnjaci/Bosanci ne izjasne da su islamizirani Hrvati, bi li ti pristao na taj nečuven ultimatum? Bi li se odrekao svog identiteta za EU? Da ili ne?
ja govorim o tebi koliki si licemjer a ovdje prosipas patriotizam i sl
dodji u bih pa se izjasnjavaj bosnjakom bosancem marsovcem ili sta god zelis a ne iz svedske koja je usla u nato a u eu su odavno
- Point.
#768 Re: Dešavanja u EU
Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 18:16boli me neka stvar za tvoje pitanje niti odgovaram na toPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:07To nije odgovor na moje pitanje.
dodji u bih pa se izjasnjavaj bosnjakom bosancem marsovcem ili sta god zelis a ne iz svedske koja je usla u nato a u eu su odavno
Članstvo u EU, naravno ali ne da se moraš odreći nacionalnog identiteta. Ili bi predložio drugu iz Makedonije da ti je ok da on mora postati Bugar umjesto Makedonac da uđe u EU? How do you want it?
-
Vjecita_zavrzlama
#769 Re: Dešavanja u EU
A sto ti ostajes u zemlji koja islam mrzi vise nego tebi omrazeni srbi a i hrvati? Prosjecni svedjanin islam ocima da gleda ne mozePoint. wrote: ↑02/10/2025 18:41Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 18:16boli me neka stvar za tvoje pitanje niti odgovaram na toPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:07
To nije odgovor na moje pitanje.
Članstvo u EU, naravno ali ne da se moraš odreći nacionalnog identiteta. Ili bi predložio drugu iz Makedonije da ti je ok da on mora postati Bugar umjesto Makedonac da uđe u EU? How do you want it?
- Point.
#770 Re: Dešavanja u EU
Šta se bolan ti mješaš. Čuj Švedska mrzi islam, ovo je novi level čistih izmišljotina, a sklon si njima. Ja se i ne osjećam nekim vjernikom, vjera mi nije ni na petom mjestu. Što ti ostaješ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/10/2025 18:42A sto ti ostajes u zemlji koja islam mrzi vise nego tebi omrazeni srbi a i hrvati? Prosjecni svedjanin islam ocima da gleda ne mozePoint. wrote: ↑02/10/2025 18:41Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.
-
Vjecita_zavrzlama
#771 Re: Dešavanja u EU
Da mrze islam, predrasude su im ogromne (mislim ko ce ih kriviti? Kada su oko njih arapi turci somalci) realno stbi i hrvati su za njih mala macaPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:46Šta se bolan ti mješaš. Čuj Švedska mrzi islam, ovo je novi level čistih izmišljotina, a sklon si njima. Ja se i ne osjećam nekim vjernikom, vjera mi nije ni na petom mjestu. Što ti ostaješ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/10/2025 18:42A sto ti ostajes u zemlji koja islam mrzi vise nego tebi omrazeni srbi a i hrvati? Prosjecni svedjanin islam ocima da gleda ne mozePoint. wrote: ↑02/10/2025 18:41
Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.
A ja? Ja sam bivsi musliman pa mi stoga vjera nije ni pod razno
- Point.
#772 Re: Dešavanja u EU
Možda ovi tvoji hababi iz SD sa kojima se družiš, u mojoj okolini nisam primjetio mržnju, čak naprotiv.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/10/2025 18:48Da mrze islam, predrasude su im ogromne (mislim ko ce ih kriviti? Kada su oko njih arapi turci somalci) realno stbi i hrvati su za njih mala macaPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:46Šta se bolan ti mješaš. Čuj Švedska mrzi islam, ovo je novi level čistih izmišljotina, a sklon si njima. Ja se i ne osjećam nekim vjernikom, vjera mi nije ni na petom mjestu. Što ti ostaješ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/10/2025 18:42
A sto ti ostajes u zemlji koja islam mrzi vise nego tebi omrazeni srbi a i hrvati? Prosjecni svedjanin islam ocima da gleda ne moze
A ja? Ja sam bivsi musliman pa mi stoga vjera nije ni pod razno![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#773 Re: Dešavanja u EU
Koga lazes bolan bolan? SD govori sto vecina moderata i socijaldemokrata misli,i ne misli vec sad i govori jer ke postalo politicki korektno izjavit to.Ti si mozda u drustvu vänsterpartieta? Ali oni su samo nasa stranka SvedskePoint. wrote: ↑02/10/2025 18:52Možda ovi tvoji hababi iz SD sa kojima se družiš, u mojoj okolini nisam primjetio mržnju, čak naprotiv.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/10/2025 18:48Da mrze islam, predrasude su im ogromne (mislim ko ce ih kriviti? Kada su oko njih arapi turci somalci) realno stbi i hrvati su za njih mala maca
A ja? Ja sam bivsi musliman pa mi stoga vjera nije ni pod razno![]()
-
tokio25
#774 Re: Dešavanja u EU
vrati se u bih pa pricaj to do tad pusti supljuPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:41Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 18:16boli me neka stvar za tvoje pitanje niti odgovaram na toPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:07
To nije odgovor na moje pitanje.
- Point.
#775 Re: Dešavanja u EU
Bježiš od odgovora na jednostavno pitanje. Klasika.tokio25 wrote: ↑02/10/2025 19:01vrati se u bih pa pricaj to do tad pusti supljuPoint. wrote: ↑02/10/2025 18:41Jedini ko je ovdje licemjeran si ti druškane, jer ne želiš odgovoriti na jednostavno pitanje koje je ovdje aktuelno. Pusti me se te patetike.