Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Zijo77

#751 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

Ima li iko da pokrene temu zakonitosti i ustavnosti zabrana za djecu i starije. Slažem se za mjere zabrane okupljanja i kretanja više od dvoje, držanje distance od dva metra. Ali zabraniti djetetu od pet godina da izadje i dobije malo D vitamina iz sunčevih zraka? Zabraniti penzionerima da odu u prirodu sami ili sa suprugom? Gledao sam muškarce i žene od 30, 40 godina u grupama od 4 osobe. Oni mogu u grupi, ja ne mogu sam! Taj argument da smo neodgovoran narod ne pije vode jer eno u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori nema takve zabrane! Nema je nigdje prema dobnoj starosti osim u Srbiji i BiH. U Srbiji i RS-u nema zabrane za djecu!. Dakle, mi smo najradikalniji. Naravno, tu je i policijski sat. Lijepo! Neko voli i policijski sat i zabrane i brnjice. Bilo bi interesantno analizirati takve. Ima ih raznih i imaju razne motive! Ja volim slobodu, a znam kako se čuvati. Ne trebaju mi ovi mali hitlerčići na vlasti koji će ukoliko nema otpora, upotrijebiti iste mjere prilikom svake potencijalne opasnosti za svoju vlast!
Industrialyzer

#752 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Industrialyzer »

Zijo77 wrote: 17/04/2020 16:01 Ima li iko da pokrene temu zakonitosti i ustavnosti zabrana za djecu i starije. Slažem se za mjere zabrane okupljanja i kretanja više od dvoje, držanje distance od dva metra. Ali zabraniti djetetu od pet godina da izadje i dobije malo D vitamina iz sunčevih zraka? Zabraniti penzionerima da odu u prirodu sami ili sa suprugom? Gledao sam muškarce i žene od 30, 40 godina u grupama od 4 osobe. Oni mogu u grupi, ja ne mogu sam! Taj argument da smo neodgovoran narod ne pije vode jer eno u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori nema takve zabrane! Nema je nigdje prema dobnoj starosti osim u Srbiji i BiH. U Srbiji i RS-u nema zabrane za djecu!. Dakle, mi smo najradikalniji. Naravno, tu je i policijski sat. Lijepo! Neko voli i policijski sat i zabrane i brnjice. Bilo bi interesantno analizirati takve. Ima ih raznih i imaju razne motive! Ja volim slobodu, a znam kako se čuvati. Ne trebaju mi ovi mali hitlerčići na vlasti koji će ukoliko nema otpora, upotrijebiti iste mjere prilikom svake potencijalne opasnosti za svoju vlast!
Mjere su radikalne da bi zastitili ovaj osakaceni sistem, da se ne vidi koliko smo jadni i slabi. Sve ostalo je suplja prica, a zabrana za djecu i starije od 65 treba tuziti, nema suda na kojem bi to proslo. Da imamo 150 mrtvih dnevno pa bi imalo smisla, ali preventivno to uraditi je krsenje citave knjige konvencija i zakona.
sadie_forever

#753 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Lajavikrelac wrote: 17/04/2020 15:33
sadie_forever wrote: 17/04/2020 15:23 Vec rekli svedjanima da se ove god ljetuje u drzavi,a niko ne putuje vise od njih u svijetu
Polako, vidjećeš ;-) ima do avgusta vremena....Uostalom još nisam fulao sa prognozama. Njemci uvoze hiljade radnika za sezonu, a isto tako hiljade ljudi cirkulišu i rade u pograničnim područjima Austrije, Italije i Slovenije. E sad kojom logikom zatvoriš granice EU za putovanja a ovamo hiljade ljudi mora nesmetano da se kreće? To je ko kada ideš u čarapama na kupanje u Vrbas jer ti hladna voda :-)
Ok moguce august no sta je za juni-juli? Od njih nema nista, prognoza je da ce se smirit sredinom augusta
mali_balon

#754 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

Industrialyzer wrote: 17/04/2020 16:11
Zijo77 wrote: 17/04/2020 16:01 Ima li iko da pokrene temu zakonitosti i ustavnosti zabrana za djecu i starije. Slažem se za mjere zabrane okupljanja i kretanja više od dvoje, držanje distance od dva metra. Ali zabraniti djetetu od pet godina da izadje i dobije malo D vitamina iz sunčevih zraka? Zabraniti penzionerima da odu u prirodu sami ili sa suprugom? Gledao sam muškarce i žene od 30, 40 godina u grupama od 4 osobe. Oni mogu u grupi, ja ne mogu sam! Taj argument da smo neodgovoran narod ne pije vode jer eno u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori nema takve zabrane! Nema je nigdje prema dobnoj starosti osim u Srbiji i BiH. U Srbiji i RS-u nema zabrane za djecu!. Dakle, mi smo najradikalniji. Naravno, tu je i policijski sat. Lijepo! Neko voli i policijski sat i zabrane i brnjice. Bilo bi interesantno analizirati takve. Ima ih raznih i imaju razne motive! Ja volim slobodu, a znam kako se čuvati. Ne trebaju mi ovi mali hitlerčići na vlasti koji će ukoliko nema otpora, upotrijebiti iste mjere prilikom svake potencijalne opasnosti za svoju vlast!
Mjere su radikalne da bi zastitili ovaj osakaceni sistem, da se ne vidi koliko smo jadni i slabi. Sve ostalo je suplja prica, a zabrana za djecu i starije od 65 treba tuziti, nema suda na kojem bi to proslo. Da imamo 150 mrtvih dnevno pa bi imalo smisla, ali preventivno to uraditi je krsenje citave knjige konvencija i zakona.

Ko ce tuzit kad je sve njihovo od advokata do sudija svi u istu pusu.....ovi ko biva proglasili vanredno stanje i to je ko izgovor za diktaturu...moze sve....ma jebe se njim za sistem kojo bi trebao biti u sluzbi naroda, imjau oni svoj sistem kojo perfektno funkcionise za njih....nego sad se uzima i pere lova....nego i oktobru dobro razmislit......ih kako je to narodna mrska vlst rjesavala....
Nivelacija

#755 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Nivelacija »

Bolesnici produzuli mjere pa i one poput policijskog sata da spriječe kriminal.
Kazu isplaćene im plate u punom iznosu..
Boli njih karanana
sadie_forever

#756 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Penzioneri koji setaju i ako vazi pravilo neka kansije ne traze pomoc zdravstva? kud i Bosna nije "Samilosna" kao Svedska,neka najjaci prezive ...corona ce starinje pokosit,brutalno ali ovo je pravi odgovor...za ekonomiju 8) a ovako kad ih pokusavas zastiti onda ne valjas jer im kao krsis njihova ljudska prava
last mohicans

#757 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

Ustavni sud FBiH je zaprimio vise prigovora po ovom pitanju i ocitovat ce se, ako se na varam, 20.4. Odluka je nebuluzna i diskriminatorska, pogotovo za mlađe. Za starije i mogu donekle shvatiti. Jučer sam na velikoj aleji vidio da neki roditelji vode djecu, a starih svaki dan vidim sa upitnom starosnoj dobi. Pročitao sam maloprije da gradonačelnica Barselone trazi da se oslobode djeca. Nisam znao da je i kod njih zabrana. Ja djecu redovno izvedem na planine vikendom. Dovoljno su mi razdrazljiva i zatvorena, treba imuni sistem da im jos vise padne, da mi bolje dijetetu zele Solak i Fadil. Ahah.
Cherry-Cherry

#758 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Od svih mjera daleko najgluplja je policijski sat. Sve mogu shvatiti, ali policijski sat je besmislica na kvadrat. Koja je svrha te gluposti?
sadie_forever

#759 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

za djecu je zafrkano jer nemaju simptome a sire virus,a starci mogu da zivot daju radi setanja...starima je u interesu da se samoizoluju,hodajte slobodno doduse...penzionerski sistemi vjerovatno slave nakon sto korona ode :D
moonca

#760 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by moonca »

U susjednom gradu je uveden- obrazlozenje - dernecila omladina. no nakon par dana - gradjani zaprijetili tuzbom- i jucer -ukinuli.. :-)
U Bosni- je to izgleda nemoguce ... :-)
Enticer

#761 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Enticer »

last mohicans wrote: 17/04/2020 17:24
Ustavni sud FBiH je zaprimio vise prigovora po ovom pitanju i ocitovat ce se, ako se na varam, 20.4. Odluka je nebuluzna i diskriminatorska, pogotovo za mlađe. Za starije i mogu donekle shvatiti. Jučer sam na velikoj aleji vidio da neki roditelji vode djecu, a starih svaki dan vidim sa upitnom starosnoj dobi. Pročitao sam maloprije da gradonačelnica Barselone trazi da se oslobode djeca. Nisam znao da je i kod njih zabrana. Ja djecu redovno izvedem na planine vikendom. Dovoljno su mi razdrazljiva i zatvorena, treba imuni sistem da im jos vise padne, da mi bolje dijetetu zele Solak i Fadil. Ahah.
Mislim da sam negdje procitao da je datum 22.4. Iskreno se nadam da su ovi iz Ustavnog razumni ljudi.
aldinjo

#762 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Cherry-Cherry wrote: 17/04/2020 17:41 Od svih mjera daleko najgluplja je policijski sat. Sve mogu shvatiti, ali policijski sat je besmislica na kvadrat. Koja je svrha te gluposti?
Aljoša Čampara predložio a debili iz kriznog štaba prihvatili.
Nivelacija

#763 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Nivelacija »

aldinjo wrote: 17/04/2020 17:56
Cherry-Cherry wrote: 17/04/2020 17:41 Od svih mjera daleko najgluplja je policijski sat. Sve mogu shvatiti, ali policijski sat je besmislica na kvadrat. Koja je svrha te gluposti?
Znao sam da je neki debil iz policijskih struktura ovo predlozio. Policija bi uvela 24 sata policijski sat i da odmaraju sve tri smjene. Dobro pa je Solak priznao da nije zbog virusa uveden policijski sat da otkrije sve nebuloze sistema.

Iako mi se čini onako da je Čampara najpismeniji od tih svih struktura ali ako je ovo njegova mjera onda je iznenadjenje.
Cherry-Cherry

#764 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Neka se zamandale u policijskim stanicama ili još bolje ne moraju ni dolaziti na posao. Ne dolaze ni doktori na svoj posao, mogu i oni zamandaliti bolnicu. Neka ide sve u sto vražijih matera. 😠😠
Zijo77

#765 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

#756 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Unread post by sadie_forever » 17/04/2020 17:22

Penzioneri koji setaju i ako vazi pravilo neka kansije ne traze pomoc zdravstva? kud i Bosna nije "Samilosna" kao Svedska,neka najjaci prezive ...corona ce starinje pokosit,brutalno ali ovo je pravi odgovor...za ekonomiju 8) a ovako kad ih pokusavas zastiti onda ne valjas jer im kao krsis njihova ljudska prava

Penzioneri moraju hodati jer tako produžavaju život i bore se protiv visokog krvnog pritiska, dijabetisa i sličnih bolesti. Kada starog čovjeka zatvoriš, potpisala si mu smrtnu presudu. A pogotovo kada zatvore ovakvog kao što sam što je moja malenkost navikla da hoda po planinama, čak i da trči na stazama.
Ja bih ti odmah potpisao da me ne moraju liječiti od korone, a pogoto da me Sebija liječi gluho bilo. Nisam opasnost za druge, a sebe znam čuvati! O štetnosti karantina za djecu, raspitaj se malo kod pedijatara, samo ne pitaj ove režimske!
Pratim tvoja neinteligentna razmišljanja! Nikad ni jedna pametna od tebe. Ti bi svima zabranila, samo bi svojim miljenicima, nezakonitim migrantima dozvolila da hodaju, a to boga mi koliko se da primjetiti i čine! Njihova prava ti obožavaš, je li tako?
aldinjo

#766 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Nivelacija wrote: 17/04/2020 18:01
aldinjo wrote: 17/04/2020 17:56
Znao sam da je neki debil iz policijskih struktura ovo predlozio. Policija bi uvela 24 sata policijski sat i da odmaraju sve tri smjene. Dobro pa je Solak priznao da nije zbog virusa uveden policijski sat da otkrije sve nebuloze sistema.

Iako mi se čini onako da je Čampara najpismeniji od tih svih struktura ali ako je ovo njegova mjera onda je iznenadjenje.
Naravno. Lakše je puno raditi kada nema nikoga na ulicama nego kada ima. A i prije uvođenja policijskog sata pet dana veoma je malo bilo ljudi na ulicama iza 20 sati.
neko_sa_strane

#767 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

mali_balon wrote: 17/04/2020 17:03
Industrialyzer wrote: 17/04/2020 16:11

Ko ce tuzit kad je sve njihovo od advokata do sudija svi u istu pusu.....ovi ko biva proglasili vanredno stanje i to je ko izgovor za diktaturu...moze sve....ma jebe se njim za sistem kojo bi trebao biti u sluzbi naroda, imjau oni svoj sistem kojo perfektno funkcionise za njih....nego sad se uzima i pere lova....nego i oktobru dobro razmislit......ih kako je to narodna mrska vlst rjesavala....
Nisu smjeli proglasiti vanredno stanje i posebno policijski sat bez odluke parlamenta. Ne može vlada provoditi samovolju. Ima osnova za dobru tužbu naravno kada ih smjene.
Ci-Nick

#768 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Ci-Nick »

Sad na N1 prikazuju kako njemačka policija zahvaljuje ljudima koji se sunčaju i valjaju po livadi,.. što drže propisno odstojanje,.. i sjeti se Solaka koji je najavio da će sutra poslati policiju po izletištima da rastjera "neodgovorne" građane.
Cherry-Cherry

#769 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Solak je jedan konj.
Zijo77

#770 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

U svojoj nemoći, evo ih kunem. Želim da dobiju rak! Ne koronu nego rak. Slušam malo prije onog Pantića iz Beograda. To je nekadašnji poznati sportski novinar, sada samo penzioner! Čovjek je uzeo Ustav Srbije i proučava ga! Kaže da je Vučić prešao sve granice u gaženju ljudskih prava. Policijski sat i zabrane za one preko 65 godina ne postoje ni u zemljama sa daleko većim brojem zaraženih. A naši Solaci, Čampare i ona guska sa Koševa, otišli još dalje pa zabranili i djeci! Dva mjeseca nas zatvorili ka stoku da bi sakrili katastrofalan zdravstveni sistem!
Ali, nije to jedini razlog! Da li ste primjetili kako su informaciju o produženju kriminalnih zabrana do 30 aprila, upakovali neprimjetno sa drugim informacijama! Znači, ispipali su nam puls i uvjerili se da mogu! To je test za neke buduće policijske satove i zabrane. Smradovi su osjetili slast diktature, terora!
Na kraju bih podsjetio sva koji ih podržavaju da ne postoje nikakvi argumentovani epidemiološki razlozi i dokazi da policijski sat, zabrane za djecu i starije utiču na širenje epidemije. Mogao bih da kažem da neću poštovati teror i da ću sutra izaći vani jer mi to ustav dozvoljava. Ali, neću! I ne zbog straha jer se tih smradova be bojim! Za sada im samo šaljem poruku: Jeste nam ukrali dva mjeseca slobode, ali ćete izgubiti izbore. Poslije ko zna! Možda ćete vi biti lišeni slobode! Pacovi i ne trebaju biti na slobodi!
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#771 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

hoćel se rostiljat sutra Bosnjaci ?
Zijo77

#772 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

PS. Evo ne mogu da zaspim od huje! Smradovi će bakon ukidanja idiotskih zabrana, zatražiti i da im zapljeskamo jer su nas spasili! Zapamtite to! A ako prvi rezultati izbora u Oktobru ne budu pacovima išli u prilog, Sebija će se odjednom javiti iz UKCS i saopštiti da imamo nove pozitivne pacijente! I onda slijede policijski sat i ostalo! I naravno suspenzija izbora!
Rothmans

#773 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Rothmans »

Gerro wrote: 17/04/2020 22:27 hoćel se rostiljat sutra Bosnjaci ?
Dabome
Cherry-Cherry

#774 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Zijo77 wrote: 17/04/2020 22:34 PS. Evo ne mogu da zaspim od huje! Smradovi će bakon ukidanja idiotskih zabrana, zatražiti i da im zapljeskamo jer su nas spasili! Zapamtite to! A ako prvi rezultati izbora u Oktobru ne budu pacovima išli u prilog, Sebija će se odjednom javiti iz UKCS i saopštiti da imamo nove pozitivne pacijente! I onda slijede policijski sat i ostalo! I naravno suspenzija izbora!
Koristit će oni coronu kad god im zatreba. Čim osjete da će se narod zbog nečega buniti i da bi mogli izgubiti izbore, eto corone, zabrane izlaska i policijskog sata. Svi u kuće, pa se između 4 zida bunite. Teror i diktatora. A najjači su kada pričaju, kako se prije nije ništa smjelo, oni upalili svjetlo...
Ci-Nick

#775 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Ci-Nick »

http://hr.n1info.com/Video/Crvena-linij ... irusa.html

pogledati na 42,02 obraćanje Solaka izletnicima na Bijambare,.. :lol: :lol: :lol: :run:
Locked