Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

BHCluster

#751 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

madner wrote:Tako je, to je argument da su nosioci suvereniteta svi sa pravom glasa.
To bi onda znacilo da ti isti gradjani imaju pravo na svoje licno posebno tumacenje zakona.
Last edited by BHCluster on 04/10/2019 18:53, edited 2 times in total.
madner

#752 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

Naravno, no takav oblik referenduma je nemoguc ako su narodi nosioci suvereniteta.

Ima itekako veze sa temom, kompleksi pocinju sa neznanjem.
madner

#753 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

BHCluster wrote:
madner wrote:Tako je, to je argument da su nosioci suvereniteta svi sa pravom glasa.
To bi onda znacilo da ti isti gradjani imaju pravo na svoje licno posebno tumacenje zakona.
Kako si dosao do ovog zakljucka?
Jedino kada bi svako imao pravo veta, svaki gradjanin posebno.
BHCluster

#754 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

madner wrote:
BHCluster wrote:
Izvini moja greska, da bi gradjani bili nosioci suvereniteta gradjani moraju biti nosioci najvise vlasti.
hAZNADAR

#755 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

dobar osjecaj wrote:
Novak20 wrote:Svatko bi trebao paziti što radi, piše i govori u osjetljivom društvu poput našeg. Dijana je žalostan primjer kojega je lako razapinjati radi discipliniranja ostalih.
Svako bi trebao više paziti šta misli, radi, piše i govori u svakom društvu. Ne razapinju se lako ljudi samo u našem društvu. Ima bezbroj primjera raznih pojedinaca čiji su životi uništeni u društvima koja nemaju ništa zajedničko sa struktorom našeg društva. Radi se o ljudima koje su javni komentari doveli do višegodišnjih proganjanja, hajki da ih se treba ubiti, hiljade poziva i poruka kojima se prijetilo njima i njihovim porodicama. Ti ljudi se uglavnom nikada više nisu mogli integrisati u društvo u kojem su živjeli i ponovo voditi neke normalne živote.

Korištenje društvenih medija predstavlja ogromnu odgovornost koje previše ljudi uopšte nije svjesno. Odjednom je svima data prilika da pišu i iskazuju mišljenje o bilo čemu bez da iko ukazuje na odgovornosti, težinu i posljedice svake napisane riječi. Danas bi opšte obrazovanje trebalo uključivati i obrazovanje o korištenju, pravima, rizicima i odgovornosti koja leži na svakom pojedincu koji koristi društvene medije.
Ako treba paziti sta ko pise i kriti svoje misljenje - onda javne objave nisu slika drustva.
Zato je OK otvoriti karte i reci svoje misljenje - ali tu onda ocekuj i kritiku. Ne mozes priznati da si rasista napr i ostati imun na kritike.

Ovdje nije rjec o zastranjenim pojedincima vec o drustvu koje ih takve pravi,.. A drustvo nije monolitno pa razlicite objave oslikavaju razlicite standarde.

Dijana, Sanja, Lejla,... su samo izletile ono sto odavno kotira u drustvu u kojem se krecu. I Zahiragic je proizvod drustva - odnosno one krajnosti u kojoj se on krece. U slucaju Lejle se posebno vidi greske te krajnosti u kojoj se kretala. Ona je izabrala da ode van i odapinje strijele skoro ko Kusta i Dzevad - a grupacija gdje se kretala i dalje fura istu pricu ali ne javno. Lejla je po onom sto znamo o njoj sasvim OK cura, pametna, lijepa, obrazovana,...ali i naivna i krivica je vise kod onih koji su joj napumpali glavu tim glupostima. U svom tekstu "zbogom Bosno" je navela mnogo tacnoga, njeno izricito podvlacenje da nije Bosnjakinja i nema nista sa Islamom je njeno pravo,... ali u tekstu je sasvim jasno poistovjetila i Bosnjastvo i Islam sa SDA sto je pogubna greska. Niti je SDA predstavnik Bosnjastva i Islama niti to izmislio. Znaci - dokle god se Bosnjastvo i Islam vezu kod nekih samo za jednu stranku i usput time i korupcijom, dvostrukim moralom, primitivizmom, zaostaloscu,..... bice jos i Lejli i Dijana gdje je lutrija koja ce ostati da zivi popljuvana a koja izabrati selidbu i da vani pise o talibanizaciji Sarajeva. Krivica je kod svih onih sto im lajkaju u daju podrsku ali sami ne objavljuju isto to sto misle. Kao sto je krivica i kod ovih sto napadaju pojedince a zanemaruju pozadinu, standarde koje stvore takve pojedince.

Zato nebi trebali javno lincovati pojedine nesretnike - vec se suociti sa greskama, neistinama koje u drustvu vaze kao default, istina... Bolje je unistavati stereotipe nego ljude koji su slucajno ili ne u losem drustvu koje fura te stereotipe.
madner

#756 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

Lejla i Diana nikako ne mogu u istu recenicu. Jedino nisu dio SDA kruga, ali su dva sasvim razlicita svijeta.
madner

#757 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

BHCluster wrote:
madner wrote:
BHCluster wrote: To bi onda znacilo da ti isti gradjani imaju pravo na svoje licno posebno tumacenje zakona.
Izvini moja greska, da bi gradjani bili nosioci suvereniteta gradjani moraju biti nosioci najvise vlasti.
To mi je novost.
Pravo pitanje je da li oni predstavljaju ili pripadaju etniji, mada i to nije kriterij.
General War

#758 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

BHCluster wrote:
madner wrote:
BHCluster wrote: To bi onda znacilo da ti isti gradjani imaju pravo na svoje licno posebno tumacenje zakona.
Pa gradjani " biraju" nosioce vlasti...jos nismo kraljevina da se nasljedjuje tron.
General War

#759 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

BHCluster wrote:
Pa evo ovo je bas prilika da se uvjeris u to...svi mi mozemo tumaciti ovo ili ono, ali nismo krajnja instanca da moje ili tvoje misljenje automatski znaci da je pravilno.
Mislim da ti imas problem skontati sta znaci nosilac suvereniteta.
BHCluster

#760 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

madner wrote:
BHCluster wrote:
madner wrote:
To mi je novost.
Pravo pitanje je da li oni predstavljaju ili pripadaju etniji, mada i to nije kriterij.
Kako mozes biti nosilac suvereniteta a odluku nisi u stanju da provedes?
Last edited by BHCluster on 04/10/2019 20:15, edited 1 time in total.
BHCluster

#761 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote: Pa gradjani " biraju" nosioce vlasti...jos nismo kraljevina da se nasljedjuje tron.
Tu ti pada u vodu teorija o torovima.
Bodkin

#762 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bodkin »

Ne znate ni vi sta pisete vise
madner

#763 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by madner »

Ma ljudi su ocajni da ne prihvate cinjenice koje se ne uklapaju u novi narativ. Politicki narod ne odgovara BHS matrici. Za HS nije iznenadjenje.
General War

#764 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote: Pa gradjani " biraju" nosioce vlasti...jos nismo kraljevina da se nasljedjuje tron.
:?
Kako bolan?
Jel ti sad mogu ja ili ti birati nekoga u PC ili iz PC ili obratno i to na drzavnom nivou? Jesu li u SRBiH postojali domovi naroda sa sve mogu oboriti?
Pa ti ne znas ni najosnovnije stvari.
BHCluster

#765 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
:?
Kako bolan?
Jel ti sad mogu ja ili ti birati nekoga u PC ili iz PC ili obratno i to na drzavnom nivou? Jesu li u SRBiH postojali domovi naroda sa sve mogu oboriti?
Pa ti ne znas ni najosnovnije stvari.
Zasto bi ti iz Tuzle birao nekoga iz PC-a za drzavni nivo? Udrobi jos sta pa optuzuj druge?
General War

#766 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

BHCluster wrote: Zasto bi ti iz tuzle birao nekoga iz PC-a?
:shock:
Pa sto bi birao i nekoga iz sarajeva ako ti je to neka logika?
BHCluster

#767 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote: Zasto bi ti iz tuzle birao nekoga iz PC-a?
:shock:
Pa sto bi birao i nekoga iz sarajeva ako ti je to neka logika?
To ti je u rangu onoga necu da gasam jer nemam za koga glasati a imamo preko 200 stranaka?
General War

#768 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

Jbg, ti sad neznas sta ces vise reci.
A i nema se sta dodat...uci ako te interesuje.
MUNAFIK

#769 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by MUNAFIK »

Radi li uciteljica i dalje u skoli???
hali gali halid

#770 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hali gali halid »

Sta bi s ovom? Dobi l' ga? Mislim otkaz.
BHCluster

#771 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote:Jbg, ti sad neznas sta ces vise reci.
A i nema se sta dodat...uci ako te interesuje.
Prvo pises o SR Bosni i Hercegovini pa onda ovoj sada u medjuvremenu udrobis kraljevinu i tako u krug i onda je ne znam sta hocu da kazem. :thumbup:
General War

#772 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

Ti si pored neznanja sad zaboravio o cemu se i diskutovalo. Nije problem ba, mrsko mi se ponavljati, sto se mene tice uporedilo se, sad treba kapaciteta shvatiti...a toga nema.
BHCluster

#773 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote:Ti si pored neznanja sad zaboravio o cemu se i diskutovalo. Nije problem ba, mrsko mi se ponavljati, sto se mene tice uporedilo se, sad treba kapaciteta shvatiti...a toga nema.
Cuj mrsko ti pa to samo radis tj vrtis se u krug izigravajuci neku inteligenciju.
General War

#774 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

Tamam posla, za ovo netreba ni neka posebna inteligencija, vec sposobnost prihvatanja cinjenica.
BHCluster

#775 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

General War wrote:Tamam posla, za ovo netreba ni neka posebna inteligencija, vec sposobnost prihvatanja cinjenica.
Spomene inteligenciju i izigrava neku superiornost a napise "netreba". Naravno da ne treba. :lol: Koje cinjenice da su "gradjani su nosioci suvereniteta" u SR Bosni i Hercegovini? :lol:
Post Reply