Wimbledon 2019

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#751 Re: Wimbledon 2019

Post by Bosanski_kralj »

Evo malo sam istraživao rezultate trojice velikana na GS pa ima zanimljivih stvari.

Roger Federer na GS nastupa od 1999. i skupio je 77 nastupa od maksimalnih 83.

Igrao je 31 finale, osvoji 20 titula, dakle 11 puta je bio poražen. Polufinala je izgubio 14, a četvrtfinala 10. Osmina finala ima 10, na ispadanje u trećem kolu otpada pet mečeva, u drugom kole jedan i u prvom kolu šest.

Nadal na GS nastupa od 2003. godine i skupio je tek 57 nastupa od mogućih 67.

Igrao je 26 finala, gdje je pobjedio 18, a izgubio 8. Polufinala je izgubio šest, a četvrtfinala sedam. Na osminu finala otpada šest, na treće i drugo kolo otpada pet ispadanja, a na prvo dva.

Novak Đoković se GS pojavio 2005. godine i ima ubilježenjo 58 nastupa od mogućih 59. Preskočio je samo US open 2017. godine. :-)

Igrao je 25 finala, od kojih ima 16 titula i 9 poraza. Polufinala je izgubi 11, a četvrtfinala devet. Izgubio je tri osmine finala i pet trećih kola. Na drugo kolo otpadaju tri poraza, a na prvo dva.

Puno je brojeva pa su moguće neke greške.
necko_hz

#752 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

Gleaj ti Manijaka što izvrijeđa Rogera, a onda kažu mi ga omalovažavamo.

:per:
BHF_Manijak

#753 Re: Wimbledon 2019

Post by BHF_Manijak »

Niko ga vjeruj mi nakon poraza ne moze izvrijedjati k'o ja, nabijem ga na spolovilo. :mrgreen: :mrgreen: Pola zivota mi je oduzeo svojim mecevima, jos pola Zeljo i nosi me u picku materinu...

Mentalni patuljak, jos kad uhvati cmizdrit, ma mrs futo futava. Bildaj tu mentalnu snagu, ne placi k'o picka.
necko_hz

#754 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

Najteži poraz iz perspektive njegovog simpatizera meni je bio US Open 2015.

To su bili oni dani kada sam slijepo vjerovao da Roger na onakvom nivou ne gubi ni od koga. Još brza podloga bila, još lagane loptice. Još ga unakazio u Cincinatiju par sedmica ranije.

I na kraju 1:3 uz realizaciju brejk lopti 4 od 23. Doduše, na većini njih nije imao ni šanse da nešto normalno uradi, al opet...

:mrgreen:
BHF_Manijak

#755 Re: Wimbledon 2019

Post by BHF_Manijak »

Jesi tad rek'o "e ne navijam vise za tebe" ili je katarza dosla kasnije? :( :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#756 Re: Wimbledon 2019

Post by konektovan »

Novak je fakat vrhunski igrac, mogu slobodno reci jedan od nsjboljih, mom dajdzi je Borg najbolji, :mrgreen: meni Federer, dedo voli Nadala, :mrgreen: ali jucerasnja pobjeda Novaka je cista sreca i ništa vise od toga, kakva mentalna stabilnost, kad frajer nije normalan.... :mrgreen:
Ovaj lelemudan nećko unosi i raspiruje mrznju medju navijacima, :mrgreen: sa pricom o nekakvoj mentalnoj snazi,...a sreca ko sreca, neko je ima vise neko manje... :mrgreen:
necko_hz

#757 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

BHF_Manijak wrote:Jesi tad rek'o "e ne navijam vise za tebe" ili je katarza dosla kasnije? :( :mrgreen:
Ma jok, iz navijanja za bilo koga sam izletio nakon AO-a 2016. i ona dva Novakova seta.

Pričam sa haverom sat prije tog meča, obojica optimistični, može ga Federer iznenaditi, tempirao je on formu za ovaj meč. A onda 57 minuta igre, 6:1, 6:2, Lavera prikazuju na tribinama, u šoku lik, u šoku ja, u šoku haver. U šoku čitava Rod Laver arena. :mrgreen:

Tad nekad sam i shvatio kakav je Novak lik i igrač, a to mi je posebno postalo jasno 2017. godine jer sam do tada sve Rogerove poraze i neuspjehe pravdao nekakvim godinama i biologijom, al' nakon onog AO-a, zatim IW-a, Miamija i Wimbledona postao sam svjestan da nikad do njegove biologije i nije bio problem.

Tek kada se izbaciš iz nekih navijačkih nebuloza počneš cijeniti one koje si godinama pokušavao osporavati.
BHF_Manijak

#758 Re: Wimbledon 2019

Post by BHF_Manijak »

Dobar si, mislim svaka cast, ja se divim ljudima koji ti ne mogu. Kont'o sam dodje to s godinama, al' jok, navijacko ne mogu iz sebe izbacit, bilo tenis bilo fudbal. I derem svoje zivce zbog tog, kidam se doslovno, ne budem sedmicama dobar radi debila, jebo me otac glupi. Al' fakat ne budm dobar nikako, evo ni nakon ovog WImbledona nisam jos sebi dos'o i necu jos ko zna koliko... :roll: :(
necko_hz

#759 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

Ma dobro, i ja sam za Novaka navijao prošle godine pa sam na aparatima bio tokom meča sa Nadalom jer sam mu želio da se vrati na ovaj nivo, pa mi je u svakom slučaju jasno kako ti je. :mrgreen:

A da sam jučer navijao za Federera, vjerovatno bi mu i ja je*o mater i to ovdje. :mrgreen:

No kad skontam, tokom zadnjih 10-tak godina dosta mečeva Velike trojke sam gledao iz perspektive navijača svakog od njih, nekad za Nadala, nekad Federera, nekad Novaka, nekad potpuno neutralan i sve to ti prilično daje uvid u neke stvari kod sve trojice.

A onda kada realno sve baciš na papir i isključiš čistu subjektivnost, dosta toga možeš primijetiti što ti nekad ono navijačko ludilo ne dozvoljava.
drogon2

#760 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Kaze covjek biologija nije problem,a Federer bjezi od duze razmjene ko djavo od krsta.Istu igra samo ako ga bas natjeraju :lol: Ta dimenzija fali u Federerovoj igri sada.Sve ostalo je vjerovatno bolje nego prije osim forehanda,ali je nemogucnoscu da u kontinuitetu isprati duge poene,duge razmjene izgubio dosta.Zbog toga je cesto brzoplet,trazi nacin da prije zavrsi poen sto ga dosta cesto odvede u greske.
necko_hz

#761 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

:lol:

Jes, jbg, vidjeli smo jučer kako jadničak ne može duge razmjene igrati. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#762 Re: Wimbledon 2019

Post by Velkoski »

Image

pa kako pretrča više?
Better Man

#763 Re: Wimbledon 2019

Post by Better Man »

drogon2 wrote:Ljudi vazda kritikuju next gen, a pricaju o zestokoj konkurenciji xd Evo zivo me zanima o kakvoj konkurenciji pricate. Nadal recimo ne moze meda na tvrdjim podlogama vec 6g.Zadnji spacan gs turnir koji je odigrao a da nije rg je onaj USO 2013.Osvojio je isti turnir 2017. al tu mu se prosralo sa zdrijebom, jer nije morao igrat sa top25 igracem. Sta pricate ba vi ljudi. Pa jedino Federer uopste izaziva Djokovica a frajeru je skoro 40 godina :lol: I uz sve to su ovog opet vile pronosale jucer. Da je odlican teniser jeste, ali malo i previse svrsavate na njega.
Kako ne može meda na tvrdim podlogama? U Zadnjih 6 godina je odigrao 4 GS finala na tvrdim podlogama 3 na AO i jedno na US Openu, koji je osvojio. Od Vavrinke izgubio zbog povrede leđa, u porazu od Federera su nijanse odlučivale. Jednio je bio nadigran i to pregažen ove godine u Finalu od Novaka. A tu su i masteri koje je osvajao na tvrdim podlogama. Nadal ima odličnu sezonu. Igrao je na sva tri GS. Na dva je igrao finale i jedno je izgubio, a drugo je dobio i igrao je polufinale Wimbledona. Ostaje još US open i po svemu viđenom do sad Novak će biti prvi favorit.
drogon2

#764 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Velkoski wrote:Image

pa kako pretrča više?
Pa sta ti ovdje nije jasno?Pretrcali bi i daleko vise da se Federer nije trudio skratiti poene.
drogon2

#765 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Better Man wrote:
drogon2 wrote:Ljudi vazda kritikuju next gen, a pricaju o zestokoj konkurenciji xd Evo zivo me zanima o kakvoj konkurenciji pricate. Nadal recimo ne moze meda na tvrdjim podlogama vec 6g.Zadnji spacan gs turnir koji je odigrao a da nije rg je onaj USO 2013.Osvojio je isti turnir 2017. al tu mu se prosralo sa zdrijebom, jer nije morao igrat sa top25 igracem. Sta pricate ba vi ljudi. Pa jedino Federer uopste izaziva Djokovica a frajeru je skoro 40 godina :lol: I uz sve to su ovog opet vile pronosale jucer. Da je odlican teniser jeste, ali malo i previse svrsavate na njega.
Kako ne može meda na tvrdim podlogama? U Zadnjih 6 godina je odigrao 4 GS finala na tvrdim podlogama 3 na AO i jedno na US Openu, koji je osvojio. Od Vavrinke izgubio zbog povrede leđa, u porazu od Federera su nijanse odlučivale. Jednio je bio nadigran i to pregažen ove godine u Finalu od Novaka. A tu su i masteri koje je osvajao na tvrdim podlogama. Nadal ima odličnu sezonu. Igrao je na sva tri GS. Na dva je igrao finale i jedno je izgubio, a drugo je dobio i igrao je polufinale Wimbledona. Ostaje još US open i po svemu viđenom do sad Novak će biti prvi favorit.
Sve je to fino jarane moj,al kako ovdje forumasi vole rec,samo se titule i mentalna snaga u najbitnijim momentima racunaju,sve ostalo bacaj u vodu :D
necko_hz

#766 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

Velkoski wrote:Image

pa kako pretrča više?
Kažem ja, računali mu u kilometražu one odlaske do WC-a. :lol:

Još kae izbjegava duge razmjene. Ono, ko da mu se igra i prije 12 godina nije svodila na brzo traženje vinera, slajsovanje i razbijanje forhendom. :mrgreen:
Bosanski_kralj

#767 Re: Wimbledon 2019

Post by Bosanski_kralj »

Ako godine nisu bitne očekujem da Federer igra i sa 45. :-)
drogon2

#768 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Joj ja ne vjerujem sta ja moram pisat jbt.Federer je prije igrao dosta strpljivije,strpljivije je gradio poene jer je znao da ce se moc odbranit od eventualne kontre ukoliko do iste dodje.Sad uglavnom odmah trazi winner,jer lik ne moze pokrivat teren toliko dobro koliko je mogao kada je bio mladji.

Ja ne znam zasto vi mislite da se Federer razlikuje od ostalih 38godisnjaka koji igraju tenis.Razlika je jedino u talentu i egzekuciji istog,sve ostalo je isto.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#769 Re: Wimbledon 2019

Post by Velkoski »

Pa kako trči ovoliko ako nije spreman? Ne kontam? Je li to možda manje spreman od Novaka? :? :mrgreen:
necko_hz

#770 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

Likovi ko da fakat ne gledaju mečeve, nego samo dođu pisati.

Lik jučer dušu vadio Novaku dugim poenima, bekend slajsovima i razornim napadima kada dobije priliku, frajer kaže nema snage da igra takav tenis.

:-)
Kikibombona

#771 Re: Wimbledon 2019

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:
Kikibombona wrote:
Bosanski_kralj wrote:Federer sam sebe pobjedio. Nije mu prvi put da mentalno trokira kad ne treba. Da nije još ovakvih poraza bilo, kad je morao pobijediti, do sad bi imao par GS više.

Inače, porediti igru Federera i Đokovića je kao porediti igru Ronaldinja i Gatuza. Ovog prvog je milina gledati, ovog drugog baš i ne.
Mogao si umjesto Gatuza uporediti Djokovica sa Bulendom Biscevicem, Brunom Akrapovicem ili recimo Gojkom Cimirotom. :D

Naveo si Ronaldinja koji je sampion, najbolji igrac svijeta i jednog prosjecnog igraca poput Gatuza, operisanog od tehnike, kreacije, osjecaja za asistenciju i gol.

Ako Federera poredis sa Ronaldinjom onda Djokovica moras sa nekim drugim najboljim fudbalerom svijega - Ronaldo da Lima, Kristiano Ronaldo, Zidan, Krojf, Bekembauer, Figo itd. Najbolje poredi sa najboljim da bi poredjenje imalo ikakvog smisla.

https://m.youtube.com/watch?v=dYcDYZJdl4M

U ovom mecu je zastrasujuce to sto Djokovic nije bio na svom uobicajenom nivou i opet je dobio Federera kojeg su servis i forhend, kao njegova najjaca oruzja, odlicno sluzili. Nevjerovatna mentalna snaga. Fed je bio bolji igrac na terenu, u boljoj formi tokom cijelog turnira, ali je Novak igrao bolje kada je pritisak bio najveci.
Nije adekvatno poređenje, slažem se.
Novak Đoković dođe kao Sergio Ramos. Šampion je, al do toga dolazi nekim drugim putem od CR, Messija i kompanije.
A zasto ne Kristiano Ronaldo, ako je Federer Mesi?

Zasto Djokovic nije Mbape ako je Federer Nejmar?

Zasto Djokovic nije Lebron Dzejms a Federer Dzordan?

Zasto Djokovic nije Nikola Karabatic a Federer Ivano Balic?

Ne razumijem poredjenje sa odbrambenim igracem bez ikakve kreacije, magije u nogama. Titule donosi Kristiano a ne Ramos. 10 puta lakse je nadomjestiti Ramosa nego Ronalda. U fudbalu kljucni faktor su napadaci (ofanzivni veznjaci, krilni napadaci i centarfori) i oni imaju najvece zasluge za titule.

Zasto jednog umjetnika sa reketom, fantasticnog individualca, porediti sa odbrambenim fudbalerom?

Djokovic ima tenis u malom prstu, ima sve. Jedino nema snagu u servisu i forhendu, te eleganciju Federera. Sve ostalo ima na njegovom nivou ili jos bolje. Covjek je umjetnik i treba ga porediti sa umjetnicima a ne vodonosama poput Gatuza ili snagatorima poput Ramosa.

Ipak govorimo o potencijalno najboljem teniseru svih vremena. On je u rangu sa Maradonom, Mesijem, Ronaldom, Lebronom, Dzordanom, Karimom, Felpsom, Alijem, Boltom i ostalim velikanima sporta.
drogon2

#772 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

necko_hz wrote:Likovi ko da fakat ne gledaju mečeve, nego samo dođu pisati.

Lik jučer dušu vadio Novaku dugim poenima, bekend slajsovima i razornim napadima kada dobije priliku, frajer kaže nema snage da igra takav tenis.

:-)
Nista onda,drago mi je ako mislite da ce Federer moc ovako vjecno.Mozda GS rekord ipak nije ugrozen,jer ce Federer ocigledno poslat Novaka u penziju i uzet jos 10GS,jer se na njega biologija ipak ne primjenjuje :lol: Koji likovi majko draga.Hajde sve mogu prozvakat al provalit da lik koji je punih 6 godina mladji od jednog 38godisnjaka nije u ociglednoj fizickoj prednosti vala bas nikako ne mogu.Ali vama svaka cast :kiss:
Edin H.

#773 Re: Wimbledon 2019

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Pa kako trči ovoliko ako nije spreman? Ne kontam? Je li to možda manje spreman od Novaka? :? :mrgreen:
I vise pretrcao od Novaka :D Novak nije mogao disati nakon sto jednom razmijenise tridesetak udaraca, odmah poslije toga fulio servis.
Nego bas ne kontam sto Djokovic ne promijeni ime, Novak bas nekako bez veze. :P
necko_hz

#774 Re: Wimbledon 2019

Post by necko_hz »

U redu je Drogone, izgubio je zbog godina, nije mogao fizički više. Tako je od 2008. godine. Eto, mirno spavaj. :mrgreen:
drogon2

#775 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

necko_hz wrote:U redu je Drogone, izgubio je zbog godina, nije mogao fizički više. Tako je od 2008. godine. Eto, mirno spavaj. :mrgreen:
Nisam ja uopste spominjao godine vezano za 2008. godinu,pomijesao si me sa nekim.
Locked