Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bodkin

#751 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
Kazu penzioneri bjeze iz austrije u bosnu. A ne kaze ti da su ti penzionerski ugovori za stan u becu (ako vec nemaju svoje nesto) neki prastari gdje placaju 200-300 eura za ogromne stanove. Bjezi bolan. Nema nista gore nego kad dodje dijaspora da te ubijedjuje da nije puno bolje vani
moj punac i punica placaju 350 eura stan..drzavni..
nisam rekao da bolje zive u BIH, samo sam rekao da je jednom dedi,
dovoljno 500km u BIH..jer ne vjerujem da placa stan 300km..
Ko bolan? Znas li koliko je stan h bosni ako ga mora placati? Evo npr ako zivi u Sa? Ili eto u kiseljaku
insomnia78

#752 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by insomnia78 »

Zato ti znas dje saraf sto drzi nebo
Nego sto te protjerase tako umnog?
zlo zlo

#753 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

davno je tito umro i davno su se stanovi prestali dijeliti :wink: i tada ih nisu svi dobili, samo neki, tako da.. ima i hrpe penzionera bez tih dobivenih stanova, ako sami kupili imaju.
insomnia78

#754 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by insomnia78 »

animals wrote:
Bodkin wrote:
zlo zlo wrote:
Kazu penzioneri bjeze iz austrije u bosnu. A ne kaze ti da su ti penzionerski ugovori za stan u becu (ako vec nemaju svoje nesto) neki prastari gdje placaju 200-300 eura za ogromne stanove. Bjezi bolan. Nema nista gore nego kad dodje dijaspora da te ubijedjuje da nije puno bolje vani
Kakav je komsiluk u tim drzavnim? Hocel te zaklati Turcin za 100€ kad krene krizirati
Bodkin

#755 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
animals wrote: moj punac i punica placaju 350 eura stan..drzavni..
Kakav je komsiluk u tim drzavnim? Hocel te zaklati Turcin za 100€ kad krene krizirati
Eto koliko si supalj. Covjek ti potvrdio. Nece te u becu niko zaklati. Nije to arapsko parisko predgradje
insomnia78

#756 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by insomnia78 »

Ma ja. U Njemackoj nema kriminala
Bodkin

#757 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Ma ja. U Njemackoj nema kriminala
Bec je u austriji sefe
insomnia78

#758 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by insomnia78 »

Nemo zajebavati
Bloo
Globalna šefica

#759 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

zlo zlo wrote:davno je tito umro i davno su se stanovi prestali dijeliti :wink: i tada ih nisu svi dobili, samo neki, tako da.. ima i hrpe penzionera bez tih dobivenih stanova, ako sami kupili imaju.
Ti ljudi su smjesteni u nehumanim uvjetima i nerijesenog su stambenog pitanja. Bila je i reportaza.
Zive u rupama kolektivnim.
animals

#760 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by animals »

insomnia78 wrote:
Ne, sasvim normalno okruzenje..
nema u Becu ti geta..
samo nije veliki stan, oko 45 kvadrata..
pustopoljina

#761 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by pustopoljina »

Nije u austriji divlje.
pustopoljina

#762 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by pustopoljina »

U socijalnim stanovima moze biti vriske, muzike, ali se komsije ne moras bojati.
Bloo
Globalna šefica

#763 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

animals wrote:
Bodkin wrote:
zlo zlo wrote:
Haaajmo opet.
Pogledaj spisak troskova
Samo rezije i lijekovi te dodu oko 250 jebenih maraka.
I eto ostane ti 250 da cejfis na hranu, picence, predstave, rodendane, hobije, odjecu...
moonca

#764 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

macchiato wrote:
moonca wrote:
macchiato wrote:Ništa, penzioneri izgleda trebaju samo leći u grob i čekati da odapnu.

Čuj kablovska od jebenih 30 maraka jebeni luksuz. :-)

Deda sam živi od nekih 500 maraka mjesečno (nešto mu i sinovi pripomognu iako ni oni ne mogu puno dati jer svi imaju porodice), dok se sve poplaća, pokupuje hrana, lijekovi, higijenske potrepštine, ne ostane mu maltene ništa iako se maksimalno trudi "stegnuti kaiš" koliko god je to moguće. Za rođendan mi daje dvadeset maraka, kaže izvini sine što ne mogu više, a ja sa nekim grčem u želudcu uzimam i kažem "ma nema veze deda, nisi ni ovo morao".
Nije vidio mora, skoro će pa i 30 godina. Pa i oni jedno-dvodnevni izleti na more za penzionere koštaju, ne može se sa deset maraka u novčaniku nigdje otići, pa čak ni na običan izlet u obližnji grad. Možda ode četiri-pet puta mjesečno u kafić popiti pivu/kafu sa društvom i to mu je sva životna razonoda.

Zato 80% vremena provodi nad tim jebenim tv-om i jebenom kablovskom, jer mora nečim ubiti vrijeme.

Sreća pa su makar u Jugi i majka i on uživali i proputovali preko pola Evrope, svake godine se išlo na zimovanje i ljetovanje. Što se ove usrane države tiče, mogao je dosad krepati da mu ipak djeca ne pripomognu da izgura mjesec.

izvini momak -jel'ovo shprdnja ili ??
Kao prvo, nisam momak. Kao drugo, šta bi trebala biti sprdnja? :-)

Na račune ode bar 150 maraka i dosta toga na lijekove jer ima zdravstvenih problema. Ostane mu u vrh glave 300 maraka mjesečno, koje mora rasporediti i na hranu i na higijenske potrepštine i sve ostale moguće troškove.

U klincu pasjem je dovoljno za život. Dovoljno za puko preživljavanje i čekanje da odapneš, da se spasiš. :roll:

Za ovog francuza, uzmem novac jer nema šanse da mu pokušaš odbiti. Zato mu se za njegov rođendan revanširan i uzmem par stvarčica, poput brijača ili pjene. Ne radim ni ja trenutno tako ne mogu više od ovoga.
Dobro nisi momak- eto, dobio si kompliment..
I ja sam se iznenadila da si prihvatio poklon , no objasnio si...
hm , ne znam da li mu je dovoljno- ali mi para usi to -sto djeca moraju novcano da pomazu, inace bi crko .

Jos krivis drzavu.

Zasto krivis drzavu, jel ga to ona otjerala da putuje i trosi pare po drugim drzavama umjesto da taj novac potrosi u svojoj drzavi. I da drzava od tog novca,raznim ulaganjima , poveca svoj prihod, a time i pomoc ugrozenom stanovnistvu/kao sto je i tvom deda.
macchiato

#765 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by macchiato »

Kad ćeš skontati da sam žensko? :-)

Ne, očigledno mu jebenih 500 maraka nije dovoljno, s obzirom na skupe lijekove i režije, čak iako se čovjek maksimalno trudi da uštedi. Da mu ne pomognu (iako to nije ništa puno, da se razumijemo), nemam pojma kako bi preživio. Vjerovatno bi i ovo malo zadovoljstava morao izbaciti, ukinuti kablovsku, struju i 30 dana jesti hljeb udrobljen u mlijeko.

Čuj jednom čovjeku dovoljno 500 maraka mjesečno, o majko bogova. :-)
Ovdje se priča kako samcu nije dovoljno ništa ispod 1000, al' eto, na neku foru jednom dedi bi trebalo biti odlično sa duplo manje od toga. Ne kontam tu logiku, al' nikako.

Za ovaj drugi dio, jel' ti mene zajebavaš? Šta sve neću na ovom forumu pročitati. :-)

Je li to problem uživati u životu, sa porodicom i ići na ljetovanje/zimovanje dva puta godišnje? Dovoljno se uštedilo da se kupi stan, uredi, uzme stojadin što je tada bilo wow, odškoluju djeca... da su znali šta će ih dočekati poslije '92, vjerovatno bi i više uštedili, iako bi se i to istopilo poslije par godina jer nisu bili milioneri nego obična radnička porodica. Ali ko je tad mogao znati...
pustopoljina

#766 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by pustopoljina »

Cuj...mogli su i dvorac 91. Napraviti...92. Ga je mogao satrati vbr..tako da...
A mogli su i stednju imati kod ljubljanske banke...
zlo zlo

#767 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

zanimljivo da je ovih 500km( koje je zapravo puno više nego prosječna penzija u Bih) dosta samo onima koji odmaglili iz nje :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#768 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

Zasto krivis drzavu, jel ga to ona otjerala da putuje i trosi pare po drugim drzavama umjesto da taj novac potrosi u svojoj drzavi. I da drzava od tog novca,raznim ulaganjima , poveca svoj prihod, a time i pomoc ugrozenom stanovnistvu/kao sto je i tvom deda.
Moze li ovo kao post stoljeca?
I da se posalje u vidu pisma (ko sto je Novalic slao) penzicima?

Jebi se penzicu sto si htio vidjeti svijeta u doba Tite, sad ga sisaj u doba Bakira.
FFS
zrakomlat

#769 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zrakomlat »

moonca wrote:
macchiato wrote:...................................................
Kao prvo, nisam momak. Kao drugo, šta bi trebala biti sprdnja? :-)

Na račune ode bar 150 maraka i dosta toga na lijekove jer ima zdravstvenih problema. Ostane mu u vrh glave 300 maraka mjesečno, koje mora rasporediti i na hranu i na higijenske potrepštine i sve ostale moguće troškove.

U klincu pasjem je dovoljno za život. Dovoljno za puko preživljavanje i čekanje da odapneš, da se spasiš. :roll:

Za ovog francuza, uzmem novac jer nema šanse da mu pokušaš odbiti. Zato mu se za njegov rođendan revanširan i uzmem par stvarčica, poput brijača ili pjene. Ne radim ni ja trenutno tako ne mogu više od ovoga.
Dobro nisi momak- eto, dobio si kompliment..
I ja sam se iznenadila da si prihvatio poklon , no objasnio si...
hm , ne znam da li mu je dovoljno- ali mi para usi to -sto djeca moraju novcano da pomazu, inace bi crko .

Jos krivis drzavu.

Malo je nezgodno potrošiti taj novac u državi koja više ne postoji.
Last edited by zrakomlat on 18/06/2019 20:03, edited 1 time in total.
pustopoljina

#770 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by pustopoljina »

zlo zlo wrote:zanimljivo da je ovih 500km( koje je zapravo puno više nego prosječna penzija u Bih) dosta samo onima koji odmaglili iz nje :lol: :lol:
Ja sam odmaglila, ali valjda odem cesce..
Nema ikakve fasunge bez 60km.
Ja licno ovdje nemam kablovsku...glupa mi je
Imam net i dva streaming service..i to se znam naljutiti na sebe sto povazdan znam blejiti. I tacno je da je luksuz, gledano u uzem smislu. Ali ako im to zamjenjuje drustveni zivot i uopce te neke slobodne aktivnosti onda je kablovska potreba, a ne luksuz.
500km je malo
zlo zlo

#771 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

Nemoj tako blooo, monika bi zapravo da se odrekne kave sasvim fino mogla živjeti u Bih s 500km :lol: :lol:

3 avokada, 4 paprike, 5 paradajza, jedan đumbir i kila riže i evo hrane za mj dana :lol: :lol: koliko je to, ni 50km :lol: :lol:
Bodkin

#772 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bodkin »

Bloo wrote:
Moze li ovo kao post stoljeca?
I da se posalje u vidu pisma (ko sto je Novalic slao) penzicima?

Jebi se penzicu sto si htio vidjeti svijeta u doba Tite, sad ga sisaj u doba Bakira.
FFS
:lol: treba penzionerima reci da ukinu kablovsku i citaju forum. Ovakve komedije nema na kablovskoj
zrakomlat

#773 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zrakomlat »

zlo zlo wrote:Nemoj tako blooo, monika bi zapravo da se odrekne kave sasvim fino mogla živjeti u Bih s 500km :lol: :lol:

3 avokada, 4 paprike, 5 paradajza, jedan đumbir i kila riže i evo hrane za mj dana :lol: :lol: koliko je to, ni 50km :lol: :lol:
:lol:
moonca

#774 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

:lol:

Onda se cudite i ismijavate onom Australijancu, da laze i da mema milione KM ...

IMA.. :-D

:krofna:
pustopoljina

#775 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by pustopoljina »

Nemaju kad od fb :lol:
Locked