Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
Sanjarko

#751 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

Nema Vikinga ko onog na Londonskom mostu. On sam protiv stotina boraca. Lako ovima na nenaoruzane pucat i izivljavati se.
славянин

#752 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Kaligrafija wrote:
славянин wrote:
Kaligrafija wrote:
Kakav vjetar puse, sta, objasni, nemoj mi umotavati u celofan?!
Juzni juzni..
Evo da ti nebi pogresni vjetrovi puhali, da znas na cemu si...mrzim cetnike iz dna duse, mrzim sve vezano za taj folklor, mrzim sve one koji su u ratu u BiH, izivljavali se i ubijali civile i danas se ponose tim i odobravaju folklor koji ide uz to, mrzim one sa brda koji su granatirali gradove i civile u njihovim domovima...Ne mrzim Srbe koji su i bili u VRS, koji nisu ubijali civile, nego su se borili casno u ratu, ne mrzim, samo ih ne volim...! Volim one koji su bili u ARBiH...! A nemam nista protiv onih koji su se ispalili vani...!
:thumbup: Meni licno nema sta tu smetati - zapravo svako normalno ljudsko bice bi tako razmisljalo.
Sanjarko

#753 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

Steta sto nema smrtne kazne za ovakve zlocine.
славянин

#754 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:Nema Vikinga ko onog na Londonskom mostu. On sam protiv stotina boraca. Lako ovima na nenaoruzane pucat i izivljavati se.
O kome ti ?
Sanjarko

#755 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

славянин wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nema Vikinga ko onog na Londonskom mostu. On sam protiv stotina boraca. Lako ovima na nenaoruzane pucat i izivljavati se.
O kome ti ?
Ma ne znam kako se most zove. Bitka neka bila u Engleskoj davno. On sam njih stotine. Kukavicki ga strijelama na kraju ubili. Jer ga nisu mogli drugacije. Ne znam kako se taj dogadzaj zove. Historijski je.
Kaligrafija

#756 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Kaligrafija »

славянин wrote:
Kaligrafija wrote:
Evo da ti nebi pogresni vjetrovi puhali, da znas na cemu si...mrzim cetnike iz dna duse, mrzim sve vezano za taj folklor, mrzim sve one koji su u ratu u BiH, izivljavali se i ubijali civile i danas se ponose tim i odobravaju folklor koji ide uz to, mrzim one sa brda koji su granatirali gradove i civile u njihovim domovima...Ne mrzim Srbe koji su i bili u VRS, koji nisu ubijali civile, nego su se borili casno u ratu, ne mrzim, samo ih ne volim...! Volim one koji su bili u ARBiH...! A nemam nista protiv onih koji su se ispalili vani...!
:thumbup: Meni licno nema sta tu smetati - zapravo svako normalno ljudsko bice bi tako razmisljalo.
Drago mi je da se razumijemo! :lol:
славянин

#757 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Kaligrafija wrote:
славянин wrote:
Kaligrafija wrote:
Drago mi je da se razumijemo! :lol:
Pomislio sam da ce krenuti prica u nekom 10. stoljece smijeru srecom prevario sam se :D
Hajvan

#758 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Hajvan »

ma mogu se svi ti srbi, svedi, rusi, njemci, francuzi, spanci. te ostali germani, romani i slaveni upinjat kolko hoce

sjebace ih azijati, arapi i afrikanci kolko u ovom stoljecu
pitanje je samo koliko ce zrtava ovaj put evpropljani napravit… no,ovo su im zadnji trzaji prije nestanka i asimilacije sa jacim genima afrike i azije...

dosta je i njihovog bilo….
L u c i f e r

#759 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by L u c i f e r »

Budala ne fali
Valjda ce ljudski rod jednom evoluirati
Do tada
Pamet u glavu

Da im se ukaze prilika i bradonje iz visegrada bi ovako
25 godina je proslo od rata
Radovanova presuda je za 4 dana
A jos ga hvale

I kazu samo da ne bude presuda za genocid
Kao ostali zlocini su sica
Glupi ljudi samo znaju da mrze jer to je lahko
A budala ne fali
славянин

#760 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Hajvan wrote:ma mogu se svi ti srbi, svedi, rusi, njemci, francuzi, spanci. te ostali germani, romani i slaveni upinjat kolko hoce

pitanje je samo koliko ce zrtava ovaj put evpropljani napravit… no,ovo su im zadnji trzaji prije nestanka i asimilacije sa jacim genima afrike i azije...

A sta ce sa tvojim bit... planiras li crnce primiti u porodicu da te oplemene :D
hAZNADAR

#761 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
славянин wrote:
O kome ti ?
Ma ne znam kako se most zove. Bitka neka bila u Engleskoj davno. On sam njih stotine. Kukavicki ga strijelama na kraju ubili. Jer ga nisu mogli drugacije. Ne znam kako se taj dogadzaj zove. Historijski je.
Bitka na Stamford mostu :D to ti je mnogo sjevernije od Londona i mnogo manje od Temze. I nisu ga ubili strijeama vec neko se usunjao u potok ispod mosta i nabo ga odozdo kroz rupu u daski kopljem u .... brrrrr
Al kontam poentu. :D
Last edited by hAZNADAR on 16/03/2019 21:12, edited 1 time in total.
Sanjarko

#762 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

The Anglo-Saxon Chronicle has it that a giant Norse axeman (possibly armed with a Dane Axe) blocked the narrow crossing and single-handedly held up the entire English army. The story is that this axeman cut down up to 40 Englishmen and was defeated only when an English soldier floated under the bridge in a half-barrel and thrust his spear through the planks in the bridge, mortally wounding the axeman.
Kazu da je mit. Ali stoji. Lako im se naoruzanima nad civilima i zarobljenicima izivljavati.
Hajvan

#763 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Hajvan »

славянин wrote: A sta ce sa tvojim bit... planiras li crnce primiti u porodicu da te oplemene :D

tvoj neprijatelj je meni prijatelj ;)

ja nemam nista proitv pobrojanih jer oni su moji
ti i slicni tebi rasisti vide problem u tzv crncima

ako treba, primicu ga i ja, ako ce biti to garant nestanku tvom ortodoksni slejvjanine

ljubav, sex, LGBT da!

terorizam, radikalizam, SPC ne!
славянин

#764 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Hajvan wrote:
славянин wrote: A sta ce sa tvojim bit... planiras li crnce primiti u porodicu da te oplemene :D

tvoj neprijatelj je meni prijatelj ;)

ja nemam nista proitv pobrojanih jer oni su moji
ti i slicni tebi rasisti vide problem u tzv crncima

ako treba, primicu ga i ja, ako ce biti to garant nestanku tvom ortodoksni slejvjanine

ljubav, sex, LGBT da!

terorizam, radikalizam, SPC ne!
Sta cu ja volim Bosance - Slavene - Evropljane pa onda ostale.Rasista nisam mada mozda je rasisticki sada voliti svoju kulturu i narod.Ne zelim nijedan narod ili kultura da nestane.Ljubav da , seks naravno , LGBT njihova stvar meni ne smetaju .

A ti ga mozes primati koliko god oces :D
hAZNADAR

#765 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Hajvan wrote:ma mogu se svi ti srbi, svedi, rusi, njemci, francuzi, spanci. te ostali germani, romani i slaveni upinjat kolko hoce

E upravo to prica desnica. Ono procemo kao rimsko carstvo, procemo kao indijanci,.... zbijmo redove braco i pokazimo zube. Kradu nam sve sto mogu, siluju nase zene i kcerke, mobaju nasu djecu u skoli, ne rade nista i zive od naseg poreza, prljaju nam okolis, unistavaju zajednicku imovinu, uzimaju nase poslove, otimaju nasu zemlju, unose kriminal i haos na ulicama,..... a ljevicarske p.... ih brane, drzava im daje zastitu i privilegije,..... hocemol to trpit - necemo.

Desnica upravo vidi slabost u danasnjoj demokratiji, liberalizmu, civilizacijskim normama, etici, obziru prema drugima, humanizmu,..... i smatra da ce to shebati bjelce u Evropi i Americi. Zato ozivljavaju arhaicne standarde, propagiraju agresivnost i idu logikom klin se klinom izbija. Upravo zbog kako si sam rekao - shebace ih inace arapi, azijati, afrikanci,.....
Hajvan

#766 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Hajvan »

:lol:
dječak sa šibicama

#767 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by dječak sa šibicama »

hoce u q

u najoptimisticnijim predvidjanjima promigrantske politike, ne prelaze "dosljaci" 15% ukupnog stanovnistva Europe za 30 godina.

sve uz pretpostavku da europljani sute i klepnu usima, a nece, jaca desnica i antimigrantska politika pa se ovih 15% nece ni do 2100. godine ostvariti
uglavnomja

#768 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by uglavnomja »

Kaligrafija wrote:P

Mene vise zanima, sta te idiote toliko radikalizuje, imas normalan zivot, posao, djevojku, zene, prijatelje, sta ti ja znam i jedan dan odlucis idem ja rokat po ljudima!?!
frustracije, ego, kompleksi ...
raskorak izmedju zelja i mogucnosti paralelno sa uspjehom i napredovanjem useljenika

pise nedje na pocetku teme (mozda je neko vec spominjao, sorry, nemam vremena citati sve) da potice iz siromasne porodice
i tako neki kokuz gleda kako dolaze stranci, i to iz zemalja koje su po svakom indexu ispod njihove, i takvi sticu kuce, aute blabla ... a on i dalje kokuza
potpuno isti scenrio kao breivik
on je smatrao da kao domaci ima pravo da ekstra dobar posao, ekstra placen ... itd a nidje osnove za to, ni skole, ni radnog elana ... samo mjesto rodjenja

mislim upitno je ovo boldirano
vjerovatno nista od toga nije imao u normalnom obliku, par jadova slicnih sebi
pustopoljina

#769 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by pustopoljina »

Hoce kad tad.
Sta im mozes, kad su glupi.
Davno je receno: panta rei.
I nedavno: resistance is futile.
Uklapa se cak i sa zakonom atrakcije.
славянин

#770 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

pustopoljina wrote:Hoce kad tad.
Ko oni - ne kontam te ?
hAZNADAR

#771 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
Sta cu ja volim Bosance - Slavene - Evropljane pa onda ostale.Rasista nisam mada mozda je rasisticki sada voliti svoju kulturu i narod.Ne zelim nijedan narod ili kultura da nestane.Ljubav da , seks naravno , LGBT njihova stvar meni ne smetaju .
Bogami nam niko ne zabiberi kao neka braca Slaveni i neki Evropljani. Ne mogu voliti one koji nas najvise gaze ili gledaju sa visoka.
Kada zivis vani u internacionalnom okruzenju tek onda shvatis da nikome ne pripadamo. Bjelci smo al nas inace bijeli ne mirisu kao muslimane, isto tako i Slaveni,.. a muslimanima smo previse bijeli i previse evropski.

Samo svoje,... pa i ove crvene i zelene u zabludi,.. doci ce jednom tobe :D
pustopoljina

#772 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by pustopoljina »

славянин wrote:
pustopoljina wrote:Hoce kad tad.
Ko oni - ne kontam te ?
Tmi :lol:

A bijelci, Tko drugi.
Doduse, ovaj stormfront me iskljucuje... bad religion, my bad :zoka:
Hoce kad tad (azijati i crnci biti vecina)
Sta im mozes kad su glupi (pa desnica jaca, fol oni bi se kao branili)
славянин

#773 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

hAZNADAR wrote:
славянин wrote:
Bogami nam niko ne zabiberi kao neka braca Slaveni i neki Evropljani. Ne mogu voliti one koji nas najvise gaze ili gledaju sa visoka.
Kada zivis vani u internacionalnom okruzenju tek onda shvatis da nikome ne pripadamo. Bjelci smo al nas inace bijeli ne mirisu kao muslimane, isto tako i Slaveni,.. a muslimanima smo previse bijeli i previse evropski.

Samo svoje,... pa i ove crvene i zelene u zabludi,.. doci ce jednom tobe :D
Pa ne znam u sta onda ti spadas, drevne babilonce :? :D . Zivio sam ja u internacionalnom okruzenju i nikada nisam imao problema - sve ovo sto pricamo o vjerama itd padne brzo u vodu kada zivis na zapadu (naravno ako se uklopis sa nacinom zivota)

Nisu svi Bosanci muslimani, kako neki belgijanac zna jesi li ti musliman ? Doduse jedino ako ne hodas okolo u arapskoj nosnji i nabijas mu u oci kako si ti musliman / inace ih mnogo , zapravo nikako ne interesuje.
Kada kazes muslimani.. to je ipak sirok pojam jer ok Turci otprilike imaju neke kulture poveznice, dok naprimjer jednom Afghanu ti i Francuz ste otprilike... isto :D
славянин

#774 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

pustopoljina wrote: Tmi :lol:

A bijelci, Tko drugi.
A sta si ti ? Mislim eto jesi li bijelac ?
pustopoljina

#775 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by pustopoljina »

славянин wrote:
pustopoljina wrote: Tmi :lol:

A bijelci, Tko drugi.
A sta si ti ? Mislim eto jesi li bijelac ?
Pa jel' ja fino rekoh:
Tmi?
Bijelac, bogme da.
Šo?
Post Reply