SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
Vilajet_Bosna

#751 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
kokardu mu jebem, jesam dobar. odmah ih nasmrdim na kilometre. :lol:

nisam ni izrekao što sam htio, a on odmah poče pomalo da se otkriva. :D
bravo zajebah se ja!

ma nisi ba još, kad te vidimo u čarapama sa društvom ko batka kako postavljate barikade sa kontejnerima e onda ste se dobro zajebali.do tada, sprdat ćemo se malo ovako po formu ha ja.
i koji ku..c u ja u toj vukojebini od vrnjačke banje? naše je samo do Drine ;-)
pogrešno si ti mene pravovjerni shvatio, tebe i takve ko tebe podržavam maksimalno da krenete naoružani do jaja i samo derite, samo napred nema stajanja do vrnjačke banje, tu se malo okrepite i dalje nastavite.podržavam te maksimalno.
jel to nervoza razlog pa si počeo ekavicom govorit. hajd ba šta si se sad usro ako si zajebo, bit će plata od BIA-e, nije da se nisi pokušao dokazat. :lol:
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 17:37, edited 2 times in total.
tvojkomsija

#752 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tvojkomsija »

Nastavnici u RS-u su dali otkaz samo zato sto nosi maramu, starijeg covjeka su izudarali jer je nazivao Selam, u Doboju tokom iftara na otvorenom uzvikivanje balije, Ratko Mladic itd, zabrana bosanskog jezika i vjeronauke, provociranje povratnika, slavljenje ratnih zlocinaca, ima jos puno.. Sve ce im se ovo vratit, i to ne u Hagu kao do sada, vec na nacin koji ce itekako osjetit.
Vilajet_Bosna

#753 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:mislim da je srbima rat najmanje u interesu jer su ostvarili sve preko leđa BiH, dalje avanture mogu samo dovesti do eventualnog gubitka teritorija, ali kad se dirne u osinje gnjezdo ljigavaca onda sve strukture se dignu protiv tebe, već viđeno .... reko je bakir 'da će mladi biti točak u mašini'.
pa naravno, onom mudrom: ko je jamio, jamio. što bi vam bilo sad u interesu da se krvite oko onoga što mislite i vjerujete da je vEkovno vaše ? :D
JThomas

#754 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by JThomas »

čuj neko jedva čeka da se zakuha. a ljudi u miru već bježe tempom k'o kad se pucalo :lol:

i dođosmo do prave poente - eno oni svi zajedno, a mi sa pet i šest stranaka pravimo kantonalne vlade...nikad bošnjo neće pameti, itd.
tandmand

#755 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tandmand »

djkurt wrote:
tandmand wrote:Ali vidi ti te paradigme koju je stvorio SDA i svi drugi je prihvatili čak i oni koji su se razočarali rokom od 6 mjeseci. Svima njima: probosanskom bloku, Dodiku, Vulinu, ruskom ambasadoru, OHR ... i ovima razočaranim, SDA je postao odjednom nekako velik. Baba roga jbt.

Pa evo neka BH blok ili samo SDP ili Naša stranka; uradi isto i neka ne čeka 6 mjeseci. ha?
To i očekujem od SDPa.
hajde partizani, dosta je bilo slikanja za godišnjicu bitke za ranjenike
titovku na glavu i u borbu protiv fašizma
General War

#756 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by General War »

Sta je ovo, Bake sve digo na noge. :lol:
Vise mi govori nevezano za ovo sto Bake ma koliko bio upravu, brza i jedinstvena akcija od poglavica Cetniteta, ali i EU i OHR-a..osuda i jednoglasno" ne talasaj".
spreca

#757 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by spreca »

llull wrote:
hAZNADAR wrote:
llull wrote:Eto sta napravi Bake, nikad nisu bili posvadjaniji u manjem entitetu i sad ih pomiri totalno ...
:shock: :shock: :shock:
E moj luli,... stvarno mislis da nisu uvijek oko nekih stvari bili zajedno.

Tako smo govorili i za Harisa, da je on stvorio Dodika, da je on razlog i povod dodikovog ekstremizma i RS zajednistva,... i sta bi poslije Harisa - Dodik postao fin mozda?
Vracamo se na one silne price, mozda se oni krve vazda oko vlasti, ali kada im dodje do entiteta i nacionalnog ujedine se kao siptari ...
Ipak treba priznati da ih je Bakir gurno u zajednicki zagrljaj.
spreca

#758 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by spreca »

General War wrote:Sta je ovo, Bake sve digo na noge. :lol:
Vise mi govori nevezano za ovo sto Bake ma koliko bio upravu, brza i jedinstvena akcija od poglavica Cetniteta, ali i EU i OHR-a..osuda i jednoglasno" ne talasaj".
jer je to napravio na praznom mjestu bez nekog velikog povoda....nije da ih nije bilo, ali to jedan drugom rade pop potrebi kad je potreba zicer
Vilajet_Bosna

#759 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

JThomas wrote:čuj neko jedva čeka da se zakuha. a ljudi u miru već bježe tempom k'o kad se pucalo :lol:

i dođosmo do prave poente - eno oni svi zajedno, a mi sa pet i šest stranaka pravimo kantonalne vlade...nikad bošnjo neće pameti, itd.
ko nije spreman da brani svoju vjeru, narod, porodicu, državu, svoju kuću i treba da bježi na vrijeme, bolje i tako nego da poslije kmeči za zlatnim kašikama.
spreca

#760 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by spreca »

512MB wrote:Covic => sjebo svoju opoziciju do temelja
Dodik => ubio opoziciju ko niko, nema ih na vidiku
Bake => nesposoban da odradi tal :lol:
Bake pokusava da to uradi kao Covic i Dodik ali on to nezna a to je ipak kompliment da nismo svi ovce kao na drugim stranama
Vilajet_Bosna

#761 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:ja ovog vilajet snabo zamišljam kao bošnjačkog Harkana, na glavi fes, u ljevoj ruci šiša a desnom mazi arslana i naravno ne voza ništa sem džipova, opet neke krize Hidentiteta?
auuu totalna fula. nisi znao da šiše gazimo tekovima? :lol:
kriza identiteta? bome kod mene nije. znam i šta sam i ko sam. jes' da me ti smatraš poturicom koji je izdao pradedovsku veru, ali šta da ti velim. to vam je jedini naprdiargument, samo više ne pije vode. nismo više u kraljevini SHS a ni u titinoj Jugi pa da se mutavi i isprepadani crvenimo na ta đikanska guslanja.
animus

#762 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by animus »

Prljave Metalike wrote:
animus wrote: Nemoj da te pisanje na ovom forumu zabrine ili da steknes pogresan dojam. Ovo sto ti kontriraju su manjina ovdje. A puno je i ubacenih elemenata. Vjeruj mi da vecina nasih ljudi isto misli i jedva čeka da se zakuha. Nisu to ona vremena kad su nas mogli klati u pojedinim gradovima. Sad bi bila druga vrsta borbe. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
skupi ekipu i deri, ako misliš da se puškom ratuje, daj bože da ostaneš živ u prvih 5 minuta.
Ostao sam ja ziv i duze nego se ocekivalo. Ne brini za mene. Brini za svoj narod. Ratuje se puskom ali i haubicom i tenkom i svim ostalim. Uostalom vidjet cete ako nastavite ovako
Haman2

#763 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Haman2 »

Ne mogu da shvatim da neko ne moze razumjeti neke stvari.

- Da li Srbi postuju presude Ustavnog suda BiH. Ne postuju, i dalje slave sve ono sto je Ustavni sud zabranio.
- Da li Srbi postuju Ustav BiH, gdje lijepo pise koja su to tri ravnopravna raroda i jezika. Ne postuju. Djeca u Rep. Srpskoj i dalje ne uce svoj jezik, povjest i kulturnu tradiciju.

Medjunarodna zajednica koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma ne cini nista da one koji krse Ustav BiH, koji sprecavaju sprovodjenje presuda Ustavnog suda, koji krse Ustav BiH itd. Zasto je to tako, to je druga stvar.

Sta onda ostaje. Ostaje nam da kroz dijelog trazeci pomoc medjunarodne zajednice pod uslovom da nam ona zeli priskociti u pomoc razrijesimo probleme.

Uostalom, sta nam vrijede presude koje BiH ne moze sprovesti??????????
Last edited by Haman2 on 24/01/2019 18:05, edited 1 time in total.
PM72

#764 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

Bakiru se mora priznati da je majstor da ujedini braću Srbe.Kad su naviše zavađeni i razjebani - Bakir ufura.Jebem mu i tatu i mamu.
mishic

#765 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by mishic »

Jadno da teško jadnije uopšte može biti!!! Stotinu frakcija naspram 100% jedinstva!!!
Pravi pokazatelj gdje izviru nemoć, na jednoj i moć, na drugoj strani. I prava slika o tome koliki smo hajvani. Nema Bošnje koji nebi sve krojio isključivo po sopstvenom šnitu. I nema ga koji nece naci barem deset odrednica za one sa kojima on nebi. Ni živ ni mrtav.
Ni još tri genocida nas ne mogu opametiti. Bože, ne zaslužuju svi narodi svoje mjesto pod nebeskom kapom.
Vilajet_Bosna

#766 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:
spreca wrote:
512MB wrote:Covic => sjebo svoju opoziciju do temelja
Dodik => ubio opoziciju ko niko, nema ih na vidiku
Bake => nesposoban da odradi tal :lol:
Bake pokusava da to uradi kao Covic i Dodik ali on to nezna a to je ipak kompliment da nismo svi ovce kao na drugim stranama
bakir radi svoj posao zacrtan islamskom deklaracijom i šta tu nije jasno, treba čovjeka poštovat jedini pravi državnik ostalo sve izvadit mindžu pa popišat.

ehehe tu smo tu, reci ti njima. deklaracija, islamska džamahirija, zelene beretke, islamiziranje muslimana (ne znam samo gdje se vi dabićevci ovdje prepoznajete ? :shock: al hajde) zelena transferzala, borba protiv preteče ISIL-a, bEla el-kaida itd itd. fale još guzovi dare buba mare ili karleuše pa da naslovnica kurira, blica ili informera bude komplet. :lol:
PM72

#767 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

mishic wrote:Jadno da teško jadnije uopšte može biti!!! Stotinu frakcija naspram 100% jedinstva!!!
Pravi pokazatelj gdje izviru nemoć, na jednoj i moć, na drugoj strani. I prava slika o tome koliki smo hajvani. Nema Bošnje koji nebi sve krojio isključivo po sopstvenom šnitu. I nema ga koji nece naci barem deset odrednica za one sa kojima on nebi. Ni živ ni mrtav.
Ni još tri genocida nas ne mogu opametiti. Bože, ne zaslužuju svi narodi svoje mjesto pod nebeskom kapom.
A ko im je sad napravio tih 100% jedinstva?
Haman2

#768 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Haman2 »

A sta znamo koji je cilj svake od nasih stranka. Da ih je ova Bakirova ideja ujedinila svakome je vidljivo. Na sastanak sa Dodikom idu i oni koji nikad nisu htjeli ici.
MarshalDodik

#770 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by MarshalDodik »

mishic wrote:Jadno da teško jadnije uopšte može biti!!! Stotinu frakcija naspram 100% jedinstva!!!
Ne razumijem sta sad ocekujes se radi.Podrska ?
Ok evo podrska od mene :bih:
Vilajet_Bosna

#771 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:
će si raNbo moja maNbo
ma pusti ga, neosnovano se drči, svi znamo da niko ne može protiv crvenih beretki, Ulemeka Legije, 63-će padobranske, orlova i dobrovoljačke garde. još kad vojvoda onako uhvati kalaš ko prasića na ražnju,

https://www.hkv.hr/images/stories/Davor ... _Puska.jpg i Tokio pada za mesec dana.
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 18:11, edited 1 time in total.
General War

#772 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by General War »

Haman2 wrote:Ne mogu da shvatim da neko ne moze razumjeti neke stvari.

- Da li Srbi postuju presude Ustavnog suda BiH. Ne postuju, i dalje slave sve ono sto je Ustavni sud zabranio.
- Da li Srbi postuju Ustav BiH, gdje lijepo pise koja su to tri ravnopravna raroda i jezika. Ne postuju. Djeca u Rep. Srpskoj i dalje ne uce svoj jezik, povjest i kulturnu tradiciju.

Medjunarodna zajednica koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma ne cini nista da one koji krse Ustav BiH, koji sprecavaju sprovodjenje presuda Ustavnog suda, koji krse Ustav BiH itd. Zasto je to tako, to je druga stvar.

Sta onda ostaje. Ostaje nam da kroz dijelog trazeci pomoc medjunarodne zajednice pod uslovom da nam ona zeli priskociti u pomoc razrijesimo probleme.

Uostalom, sta nam vrijede presude koje BiH ne moze sprovesti??????????
Slazem se, nije Bakir nista izmislio ma koliko ga nevolim niti mu unjega mu stranku.
Mozda probudiMZ
Vilajet_Bosna

#773 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Prljave Metalike wrote:ja ovog vilajet snabo zamišljam kao bošnjačkog Harkana, na glavi fes, u ljevoj ruci šiša a desnom mazi arslana i naravno ne voza ništa sem džipova, opet neke krize Hidentiteta?
auuu totalna fula. nisi znao da šiše gazimo tekovima? :lol:
kriza identiteta? bome kod mene nije. znam i šta sam i ko sam. jes' da me ti smatraš poturicom koji je izdao pradedovsku veru, ali šta da ti velim. to vam je jedini naprdiargument, samo više ne pije vode. nismo više u kraljevini SHS a ni u titinoj Jugi pa da se mutavi i isprepadani crvenimo na ta đikanska guslanja.
bato ti nisi ni prvi ni drugi ni treći, ti si glup
moš mislit kad ja ovako glup otkrijem agente servijanske BIA-e, koji ste vi onda kurac od ovce ? :lol: :izet:
PM72

#774 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

Prljave Metalike wrote:a bogumi nije lako nekima shvatit da muslimani/bošnjaci ovde nikad nisu imali državu od dolaska islama na ove prostore pa nadalje uvijek su bili u nekoj zajednici,
Vala i vidi se. :D
hAZNADAR

#775 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by hAZNADAR »

spreca wrote:
llull wrote:
hAZNADAR wrote:
E moj luli,... stvarno mislis da nisu uvijek oko nekih stvari bili zajedno.

Tako smo govorili i za Harisa, da je on stvorio Dodika, da je on razlog i povod dodikovog ekstremizma i RS zajednistva,... i sta bi poslije Harisa - Dodik postao fin mozda?
Vracamo se na one silne price, mozda se oni krve vazda oko vlasti, ali kada im dodje do entiteta i nacionalnog ujedine se kao siptari ...
Ipak treba priznati da ih je Bakir gurno u zajednicki zagrljaj.
Oni JESU uvijek u zajednickom zagrljaju oko nekih stvari, to sto je Bake zatalasao samo podjeti kako stvari stoje.

Mogu oci vaditi jedni drugima oko fotelje, funkcije, trase puta,... ali su uvijek u zagrljaju kada je u pitanju upitnost RS, upitnost imena RS, nadleznosti RS, teznje drzavnosti tj nezavisnosti RS, veza sa Srbijom, odnosa prema Bosnjacima i islamu, odnosa prema blizoj i daljoj historiji(citaj mitomaniji), gomile predrasuda o nama, odnos prema BiH, svi su Srbi i samo Srbi(nema kod njih nesto slicno nasem Bosanac vs Bosnjak), nemaju kompleksa prema svojoj vjeri i ateisti i vjernici pravoslavni nemaju uvredljive predrasude jedni prema drugima, svi postuju Rusiju(nemaju sukob rusofila vs rusofoba), nemaju nesto slicno nasem sukobu crvenih i zelenih, niko kod njih ne priziva vlast stranaca, niko ne psuje RS i naziva crnom rupom, prknom,... niko ne postavlja pitanje da li bi bilo bolje da se RS podijeli,... trebam li dalje?

Za nas ovdje bitno - ne treba ih Dodik sazivati niti Bake podsjecati - za ime RS ce svi uvijek stati u isti stroj.
Post Reply