18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#751 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by mk ultra »

Bas se zabrinuo :lol:
Garant je jucer zapeo u guzvi pa popidio, mogo je komotno na forum da se registruje :mrgreen:
escobar__

#752 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by escobar__ »

Maharadza wrote:Image
Al prvo da trijumfalno popusti velikosrbima, fašistima i separatistima i odustane od NATO puta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#754 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by konektovan »

escobar__ wrote:
Maharadza wrote:Image
Al prvo da trijumfalno popusti velikosrbima, fašistima i separatistima i odustane od NATO puta.
:thumbup:
Sve su prilike....
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#756 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by sime_cipol »

Brze Tito napravio tunel Vranduk nego sto ce ga ovi obnoviti :D
Travnički Noćni Šetač

#758 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Travnički Noćni Šetač »

To je vijest od 23.06. ... prije ili poslije odrona je objavljena?
kakavdanakneiskustvu

#759 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by kakavdanakneiskustvu »

ups,moja greška,ne vidjeh datum objave
Seyfo

#760 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Seyfo »

Ako uprostimo stvari, zar ne bi trebalo da zbog ovakvog javašluka, amaterizma, nestručnosti, bahatosti, gluposti, idiotizma i kretenizma NAJEBU glavešine iz Cesta FBiH i još čitav niz odgovornih? Valjda postoji nekakva linija odgovornosti? Nije valjda da se na čelna mjesta montiraju nehljebi i uhljebi samo da primaju platu? Hoće li iko ikad za ovakvo stanje odgovarati? Milioni štete?

Ovako nepripremljeno ulaženje u projekat, bez ikakvih analiza, priprema, alternativa, je zaista za streljanje !
Ako ništa, nije se moglo sačekati još godinu da se uradi autoput koji obilazi taj dio, plus da se urade obilasci, niko ne bi ni osjetio rekonstrukciju, ne bi se haman ni znalo za nju !
Baš me zanima kako bi isti scenario tekao u Njemačkoj,ko bi odgovarao i kako bi se dalje išlo.

Pa zar nisu bar malo odgovorni i oni koji im dadoše kredit za rekonstrukciju??

I još teletabisi najavljuju u isto vrijeme rekonstrukciju Crnaje, Heeej, baš su je našli raditi u isto vrijeme kad i Vranduk, i to takođe bez alternativnog pravca. Isto, ništa priprema, alternative, narod je samo "zamoljen za strpljenje " narednih 18 mjeseci i nek pocrkaju.
notsure

#761 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by notsure »

Seyfo wrote:Ako uprostimo stvari, zar ne bi trebalo da zbog ovakvog javašluka, amaterizma, nestručnosti, bahatosti, gluposti, idiotizma i kretenizma NAJEBU glavešine iz Cesta FBiH i još čitav niz odgovornih? Valjda postoji nekakva linija odgovornosti? Nije valjda da se na čelna mjesta montiraju nehljebi i uhljebi samo da primaju platu? Hoće li iko ikad za ovakvo stanje odgovarati? Milioni štete?

Ovako nepripremljeno ulaženje u projekat, bez ikakvih analiza, priprema, alternativa, je zaista za streljanje !
Ako ništa, nije se moglo sačekati još godinu da se uradi autoput koji obilazi taj dio, plus da se urade obilasci, niko ne bi ni osjetio rekonstrukciju, ne bi se haman ni znalo za nju !
Baš me zanima kako bi isti scenario tekao u Njemačkoj,ko bi odgovarao i kako bi se dalje išlo.

I još teletabisi najavljuju u isto vrijeme rekonstrukciju Crnaje, Heeej, baš su je našli raditi u isto vrijeme kad i Vranduk, i to takođe bez alternativnog pravca. Isto, ništa priprema, alternative, narod je samo "zamoljen za strpljenje " narednih 18 mjeseci i nek pocrkaju.

Nema teorije!
Javna preduzeća, ustanove, institucije se smatraju ratnim plijenom i njima suvereno upravljaju političke stranke po nacionalnom ključu.
Nakon izbora, prebroji se koliko je ukupno glasova dobila b/h/s komponenta, i onda se jaranski podijeli plijen.
U posljednjoj raspodjeli, JP Ceste FBiH pripale su HDZu i niko tu osim Čovića ne smije ni prismrditi, kao što su npr. TE Kakanj plijen SBB-a, JP Autoceste plijen SDP-a, BHtelecom plijen SDA,...

Sve to Incko i Wigemark nijemo posmatraju, uživaju u visoko plaćenoj hladovini, ako se ko pobuni sazovu PIC u kojem Rusi uvijek kontriraju i na tome se sve završi. Eto oni bi kao nešto uradili ali im Rusi kao ne daju?!?
U svom tom neredu armija uhljeba zadovoljna mrvicama koje im preostanu od raspodjele plijena održava kliku na vlasti, jer nema političke snage u BiH koja bi stala na čelo pobune, jer se pokazalo da su svi isti i samo se grabe da budu dio tala bez ikakve želje da se stanje ikad promijeni.
Zato se strpi u Vranduku, pa kad prođeš razguli dalje i ne vraćaj se, na sjeveru Evrope čekaj još par godina da nas klimatske promjene potope i preplave klimatskim izbjeglicama. Svakako sve ode u helać brže nego što smo mislili.
Seyfo

#762 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Seyfo »

Jel ovo HDZ se povampirio pa odlucio da se najebe majke svima u FBiH, i Hrvatima i Bosnjacima,Srbima,Ostalima,dijaspori i svima koji ikud kroz Bosnu idu? Koja stoka Tito dragi.
moet-perignon

#763 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by moet-perignon »

notsure wrote:
Seyfo wrote:Ako uprostimo stvari, zar ne bi trebalo da zbog ovakvog javašluka, amaterizma, nestručnosti, bahatosti, gluposti, idiotizma i kretenizma NAJEBU glavešine iz Cesta FBiH i još čitav niz odgovornih? Valjda postoji nekakva linija odgovornosti? Nije valjda da se na čelna mjesta montiraju nehljebi i uhljebi samo da primaju platu? Hoće li iko ikad za ovakvo stanje odgovarati? Milioni štete?

Nema teorije!
Javna preduzeća, ustanove, institucije se smatraju ratnim plijenom i njima suvereno upravljaju političke stranke po nacionalnom ključu.
Nakon izbora, prebroji se koliko je ukupno glasova dobila b/h/s komponenta, i onda se jaranski podijeli plijen.
U posljednjoj raspodjeli, JP Ceste FBiH pripale su HDZu i niko tu osim Čovića ne smije ni prismrditi, kao što su npr. TE Kakanj plijen SBB-a, JP Autoceste plijen SDP-a, BHtelecom plijen SDA,...

Sve to Incko i Wigemark nijemo posmatraju, uživaju u visoko plaćenoj hladovini, ako se ko pobuni sazovu PIC u kojem Rusi uvijek kontriraju i na tome se sve završi. Eto oni bi kao nešto uradili ali im Rusi kao ne daju?!?
U svom tom neredu armija uhljeba zadovoljna mrvicama koje im preostanu od raspodjele plijena održava kliku na vlasti, jer nema političke snage u BiH koja bi stala na čelo pobune, jer se pokazalo da su svi isti i samo se grabe da budu dio tala bez ikakve želje da se stanje ikad promijeni.
Zato se strpi u Vranduku, pa kad prođeš razguli dalje i ne vraćaj se, na sjeveru Evrope čekaj još par godina da nas klimatske promjene potope i preplave klimatskim izbjeglicama. Svakako sve ode u helać brže nego što smo mislili.
odlicno si poslozio citavu strukturu, koja pokazuje da smo u corsokaku ili se vrtimo unutar nekog suzenog kruga, pa mislimo kao mravi da se krecemo naprijed.

no mene zanima sto je sa medijima? tek od prije nekoliko nedjelja. tacnije prije dvije nedjelje su poceli ozbiljnije da obavjestavaju o ovom problemu.
mada je to obavjestavanje na nivou vremenske prognoze, ili da ce biti toplotni ili arkticki talas. sutnu ti te informacije, i ti se snalazi sa njima.
sve do prije dvije sedmice samo bi vrlo rijetko neke lokalne agencije izbacile vijest da je noc prije miniran tunel pa je zastoj od 2 sata. na klixu ako su i pustali informacije, iste bi bile potisnute narednim trivijalnim clankom "kako zadovoljiti partnera u krevetu".

mediji se ponasaju kao su*pci. zasto su oni tu indolendni krmci?

ni CIN ni Zurnal ne reaguju. znam da Zurnal ima sjajnih stvari, ali ovaj slucaj su zanemarili.
escobar__

#764 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by escobar__ »

Čitam na Faktoru kako su bijednici na jednom dijelu stavili ograničenje 20 km/h, a iza i radar i patrolu koja piše kazne. Odron, teško da od balije može šta gore.
Throttle

#765 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Throttle »

Pa vjerovatno su ljudi brzo vozili na toj dionici :roll:
escobar__

#766 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by escobar__ »

Koliko, 35 km/h? :roll:
Throttle

#767 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Throttle »

Pa možda su 60 a nije uslovno za to, zbog čega je stavljen znak 20? Nije sigurno jer je magistrala
Ne poštivate znakove i onda vam policija kriva što plaćate kazne
Bakir1

#768 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

naselja kroz koja prolazi zaobilaznica su zeznuta, nista novo da su radari na njima, 20 jest pretjerano ali....
Seyfo

#769 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Seyfo »

Al golemo mi je kako ljudi u neka doba počnu psovati Alijine kosti, potomke, grob, zemlju,deseto koljeno familije :D
Tako sam i ja jednom zaglavio u ogromnoj gužvi na autoputu u Austriji, i znam da nema svrhe psovati sve navedeno, ali sam bio stava "kao da im je Bakir organizovo saobraćaj".
lavic

#770 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by lavic »

Ovo sto ovi rade u tunelu je katastrofa, ali ni mi kao ljudi nismo puno bolji, i pitanje je jesmo li bolje zasluzili.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#771 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by un1ted »

naravno da bolje zasluzili NISMO. Zato ce se ovo i ponoviti, ne jednom, vec 204252 puta.
xoklix

#773 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by xoklix »

escobar__ wrote:Čitam na Faktoru kako su bijednici na jednom dijelu stavili ograničenje 20 km/h, a iza i radar i patrolu koja piše kazne. Odron, teško da od balije može šta gore.
Mislim da radarom zakonski ne smiju kontrolisati ispod 30 ili 40 km/h.
studiorum_tuzlaensis

#775 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by studiorum_tuzlaensis »

xoklix wrote:
escobar__ wrote:Čitam na Faktoru kako su bijednici na jednom dijelu stavili ograničenje 20 km/h, a iza i radar i patrolu koja piše kazne. Odron, teško da od balije može šta gore.
Mislim da radarom zakonski ne smiju kontrolisati ispod 30 ili 40 km/h.
gdje je taj Zakon, da im ga pljusnem u lice :)))
Post Reply