Milo sam na tebe a ne na ove politicke gubitnike.cyprus wrote:Pa "kmečanje" je najčešći, pa i najefikasniji vid političkog djelovanja većine političkih subjekata u Bosni i Hercegovini... Čuj pitanja čemuBHCluster wrote:
Čemu onda kmecanje?Igranje na kartu ugroženosti i nepravde je prilično moćna politička strategija... Pogotovo kad ti politički protivnici daju materijala...
Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
- BHCluster
#751 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
kakavdanakneiskustvu
#752 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
nema veze ko je više štete nanio nego ko ga je izabrao
dajte da hrvati biraju bošnjačkog člana da manje štete nanosi
kako ne shvaćate problem više nije mi jasno
neće ljudi da im bosanci bošnjaci srbi i građani biraju člana u predsjedništvu
eto vam bošnjački član pa tamo birajte najboljeg i onog koji najmanje štete pravi u svijetu
jbg,tudjman,otac svih hrvata valjda izmedju ostalih potpisao u daytonu ovakav nacin uredjenja drzave,pa i to da u FBiH svi gradjani mogu birati za kojeg kandidata za predsjednistvo mogu glasati,neovisno koje su nacije oni i koje su nacije kandidati,tako da,je li,franjo sta nam uradi
- Capsicum
#753 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ne postoji bošnjački ni hrvatski član Predsjedništva. To je terminologija UZP-ovaca.Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
eto vam bošnjački član pa tamo birajte najboljeg i onog koji najmanje štete pravi u svijetu
- SmokingMan
- Capsicum
- mO k3
#756 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kocke su pale , sada je važno ko će ići za bošnjačkog člana .... becirevic ???
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#757 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
dobro šefe bratstvo jedinstvoCapsicum wrote:Ne postoji bošnjački ni hrvatski član Predsjedništva. To je terminologija UZP-ovaca.Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
a koji to postoje?
evo gledam spisak tri imena tri naroda... ne vidim neke kineze i pigmejce a i u ustavu se ne spominju neki malograđani nego samo tri naroda...
joj da vas oće razarati dodik volio bih nego išta
samo da vas oće mentalno provocirati sljedećih 8 godina pa nek sve propadne prvi ja
dao bih besplatno imanje u istočnom sarajevu nek izragi ured srbijanskog člana predsjedništva ionako je ulica ravnogorska
- spreca
- mO k3
- Capsicum
#760 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Imaju članovi predsjedništva iz reda tri naroda. Građani entiteta biraju. Građani RS ovoga iz reda Srba, a građani FBiH ova druga 2. Dakle ne pripadnici naroda iz koga dolaze kandidati, već građani.Black swan wrote:dobro šefe bratstvo jedinstvoCapsicum wrote:Ne postoji bošnjački ni hrvatski član Predsjedništva. To je terminologija UZP-ovaca.Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
a koji to postoje?
evo gledam spisak tri imena tri naroda... ne vidim neke kineze i pigmejce a i u ustavu se ne spominju neki malograđani nego samo tri naroda...
samo da vas oće mentalno provocirati sljedećih 8 godina pa nek sve propadne prvi ja
dao bih besplatno imanje u istočnom sarajevu nek izragi ured srbijanskog člana predsjedništva ionako je ulica ravnogorska
- spreca
#761 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
- Truba
#762 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
ne znam ja te građane
samo malograđane
poslije žmeljka neće biti nijedan političar koji će moći ugraditi sebe na leđima hrvata i defektnog ustava u predsjedništvo
moram biti bezobrazan kao i vi
zato što je bio član bošnjačke armije bih a nije sabahudin
zato što su srbi jaki ko beton i ne možete im ništa
zato što su hrvati najmalobrojniji i
zato što federaciju smatrate bošnjačkom
samo malograđane
poslije žmeljka neće biti nijedan političar koji će moći ugraditi sebe na leđima hrvata i defektnog ustava u predsjedništvo
- mO k3
#763 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Bošnjačke armije BiH ???Black swan wrote:ne znam ja te građane
samo malograđane
-
kakavdanakneiskustvu
#764 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Rece labudan srbijanski clan predsjednistva bih i ostade ziv
- spreca
#765 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
E kad bi UZP Covic guzni mu haver sjedio sa njim u predsjednisvu Rudonja iz Laktasa kao nebi razaro jer biga Cirilo drzo za onu stvar........znamo mi da bi ti volio da nas Rudonja razori e zato mi vama jos dva mandata Zlatnog Ljiljana pa kmecite do mile volje....i nama je veliko zadovoljstvo gledati kako kmecite isto kao i tebi sto ces i kako to vec radis aplaudirati Rudonji na svaku njegovu seljacku izvalu....uzivaj u RudonjiBlack swan wrote:
dobro šefe bratstvo jedinstvo
a koji to postoje?
-
kakavdanakneiskustvu
#766 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Black swan wrote:dobro šefe bratstvo jedinstvoCapsicum wrote:Ne postoji bošnjački ni hrvatski član Predsjedništva. To je terminologija UZP-ovaca.Black swan wrote:šta onaj gore gracojlović trabunja
a koji to postoje?
Koga njih da hoce razarati?
- Truba
#767 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
to što su jednom bosancu i bošnjaku i "građaninu ostali" gadni bošnjački kandidati ili se ne može odlučiti za koga će između njih od silnih taguta, kosovaca, kriminalaca, udbaša, bivših reisa...
pa glasuje za žmeljka je nešto najgadnije što postoji i još se osjeća dobro što je nekog zajebao... sam si sebe zajebo politički nepismeni i hazarder
a pritom i srbi iz federacije nemaju za koga glasovati... ta neće za sefera halilovića ili nekog iz SDA
glasuju za nekog ko ih podjeća na stara dobra vremena kad su bili alfa i omega u političkom oslučivanju => žmeljko
pa glasuje za žmeljka je nešto najgadnije što postoji i još se osjeća dobro što je nekog zajebao... sam si sebe zajebo politički nepismeni i hazarder
a pritom i srbi iz federacije nemaju za koga glasovati... ta neće za sefera halilovića ili nekog iz SDA
glasuju za nekog ko ih podjeća na stara dobra vremena kad su bili alfa i omega u političkom oslučivanju => žmeljko
- spreca
#768 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Da ovo slucajno nije KordicmO k3 wrote:Bošnjačke armije BiH ???Black swan wrote:ne znam ja te građane
samo malograđane
- mO k3
#769 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
@Blacksvan labudane kamuflirani
Kako te nije stid ??? Živiš medju Bošnjacima a želiš im najgore
Kako te nije stid ??? Živiš medju Bošnjacima a želiš im najgore
- studiorum_tuzlaensis
#770 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
De facto, jedino je izbor predsjednika na neki način, demokratski principijelno u ovoj državi. Sve ostalo je šarena laža, a ovaj izbor je jedino građansko što je ostalo, iako je segregacija i tu prisutna u vidu izbora člana iz RS-a i obrnuto.
Komotno se npr Ramiz Salkić izjasni kao Srbin i kandiduje u RS-u. Ko te može spriječiti? Niko.
Zadatak je da imaš većinu.
Komotno se npr Ramiz Salkić izjasni kao Srbin i kandiduje u RS-u. Ko te može spriječiti? Niko.
Zadatak je da imaš većinu.
- Smrcak15
#771 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Covic je najveci krivac sto ce Bosnje glasati za KOmsica, taj potrcko Kolindin vise je u hrvatskoj nego u BiH a kad je u BiH sastanci sa Dodikom koji javno kaze da ce unistiti Bosnu....tacno Covic gura rukama BOsnjake da glasaju za Komsica ne zato sto ej Komsic nesto kvalitet nego samo da se skloni hinjsko zlo zvano Covic.
ja sam svjestan da nije uredu da ti neko bira predstavnika, ali ovo je pacenicki potezs bosnjaka da spase Bosnu od nakardne politike Covica..da je Covic kako treba i da se nije spajdasio sa Dodikom koji ocito ide na razbijanju BiH ja bi prvi bio protiv glasanja bosnjaka za hrvatske kandidate....
hrvati se apsolutno nemaju sta buniti na bosnjake nego jednostavno samo mogu da se bune na Covica koji je svojim rukama gurao desetine hiljada bosnjaka da glasaju za Komsica sa svojom uzasnom hinjskom politikom.
Samo se stavite u cipele bosnjana i gledajte kroz njhovbe oci...kako bi se vi osjecali da bosnjak i srbin zajednicki rade na razbijanju Hrvatske u hrvatskom troclanom predsjednistvu....kad bi ti neki bosnjan rekao, ja cu da idem da unistim Hrvatsku , da li bi to vama bilo drago??? a imas mogucnost glasanjem da ga sklonis...samo svoju dusu pitajte sta bi vi uradili u toj situaciji.
ja sam svjestan da nije uredu da ti neko bira predstavnika, ali ovo je pacenicki potezs bosnjaka da spase Bosnu od nakardne politike Covica..da je Covic kako treba i da se nije spajdasio sa Dodikom koji ocito ide na razbijanju BiH ja bi prvi bio protiv glasanja bosnjaka za hrvatske kandidate....
hrvati se apsolutno nemaju sta buniti na bosnjake nego jednostavno samo mogu da se bune na Covica koji je svojim rukama gurao desetine hiljada bosnjaka da glasaju za Komsica sa svojom uzasnom hinjskom politikom.
Samo se stavite u cipele bosnjana i gledajte kroz njhovbe oci...kako bi se vi osjecali da bosnjak i srbin zajednicki rade na razbijanju Hrvatske u hrvatskom troclanom predsjednistvu....kad bi ti neki bosnjan rekao, ja cu da idem da unistim Hrvatsku , da li bi to vama bilo drago??? a imas mogucnost glasanjem da ga sklonis...samo svoju dusu pitajte sta bi vi uradili u toj situaciji.
-
Akibh
#772 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nije ovo nista novo, navikli smo od tebe.Black swan wrote:1 glas komšiću je kao i jedna marka prosjaku
samo služi da se korisnik tih sitnih mešetarskih poteza u ogledalu osjeća bolje
ali zapravo je jadno i bijedno
ništa suštinski ne rješava samo pravi i produljava agoniju
baš me zanima kako će klaun sabinin suprug u raljama pravih političara
dok mu je kći u katoličkom školskom centru
nek je pošalje u bošnjačku gimnaziju
Dzaba ti Sarajevo, raja i mahala, vuk dlaku mijenja ali...
- spreca
#773 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pusti ga nek otvori svju "cistu"dushu.....kako je to fino kad se ljudi otvore pa kazu ono sto misle ....a sline im poteku svaki put pred izbore a pogotovu kad spomenes Ljiljanadulekrele wrote:koliko si bijedan pokazuje to sto mu spominjes zenu i dijete kad nemas nikakav argument. bijedo bijedna. sreca tvoja da postoje banovici.Black swan wrote:1 glas komšiću je kao i jedna marka prosjaku
- spreca
#774 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
A sta da je ovakav dijamant malo juznije...kako bi tek tad to izgledalo....ma pokvarile ga ba ove sarajevske balijeAkibh wrote:Nije ovo nista novo, navikli smo od tebe.Black swan wrote:1 glas komšiću je kao i jedna marka prosjaku
Dzaba ti Sarajevo, raja i mahala, vuk dlaku mijenja ali...
- 512MB
#775 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Entiteti su multietnicke politicke regije, gdje vlada jedan covjek jedan glas. Stim da se jos uvjek bira jedan clan BiH Predsjednistva iz RS koji mora biti Srbin, i dva iz FBiH koji moraju biti Hrvat i Bosnjak. Ovo je UKINUO evropski sud za ljudska prava, dakle mora se MIJENJATI. Sto opet znaci da ce se kad tad u bliskoj buducnosti birati jedan iz RS i dva iz FBiH, bez nacionalnih prefiksa. Sah i mat.
Da je civilizovani zapadni svijet htio da hercegovacki fasisti imaju pravo birati fasistu u predsjednistvo, dao bi im u Daytonu vec takvu mogucnost. Nije slucajno da Bosnjaci u FBiH imaju ovaj anti-fasisticki kontrolni mehanizam.
Da je civilizovani zapadni svijet htio da hercegovacki fasisti imaju pravo birati fasistu u predsjednistvo, dao bi im u Daytonu vec takvu mogucnost. Nije slucajno da Bosnjaci u FBiH imaju ovaj anti-fasisticki kontrolni mehanizam.