[quote="hAZNADAR] Ih hebote, nisam znao da cijela Juzna Amerika hem prica spanski/portugalski hem sve spanska i portugalska imena,... slave Maje, Azteke,... a imena po mrskim okupatorima, ... double think? [/quote]
Hispanci se smatraju kulturnim i biološkim produžetkom Španaca i Portugalaca u Južnoj Americi. Samo uspoređivanje Bošnjaka kao kulturološkog i biološkog produžetka Turske je dovoljno meni da se smatra neko izdajicom.
[quote="hAZNADAR]Cijeli Bliski istok i Sjeverna Afrika slavi civilizacije Egipta, Kartage, Babilona, Persije,... a nadijeva muslimanska imena po mrskim okupatorima,...[/quote]
Sjeverna Afrika i Levant su asimilirana u arapski etnički i kulturni korpus. A i tamo sam upoznao Hanibala i Aksila. Puno više nego Vukova i Husana u Bosni.
[quote="hAZNADAR]a imena krcanskog korijena prilagodjena anglosaksonskom, germanskom, romanskom, slavenskom, grckom,.. jeziku - kojih je inace najvise u Evropi a slave svoje pagansko razdoblje - isto double think?[/quote]
Ključna riječ sa tim imenima je da su PRILAGOĐENA svojim kulturnim prostorima, mi ne prilagođavamo ta imena našim običajima već forsiramo tuđu kulturu na naše nacionalno tkivo.
[quote="hAZNADAR]Niko se nije naucen rodio - normalni ljudi uce, saznaju novo, mijenjaju stavove,.... zaguljeni i ograniceni ljudi to nisu u stanju. [/quote]
Slažem se
[quote="hAZNADAR]Najgori double think na ovim prostorima je teorija domacih i stranih vjera i naaaka podobnost konto imena.

Zato su ljudi i prerasli YU - razumni ljudi ne mogu dovijeka imati dvostruke arsine i klasifikaciju naroda i vjera ko je favorit a ko donji [/quote]
Ovo. Sve semitske religije su strane ovim prostorima, a sve ima veze sa imenima. Ona nam dobrim dijelom definiraju život pojedinca i govore mu "gdje da traži sreću".