Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Tabijat

#751 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

Ma biće Zvizdić kandidat ispred SDA, samo da premosti 4 godine do opet Baketa.
Seyfo

#752 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Seyfo »

Sjoooo ako ONA bude kandidat, kako će uzet metlu pa pomesti ostale
putokaz1

#753 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Seyfo wrote:Sjoooo ako ONA bude kandidat, kako će uzet metlu pa pomesti ostale
Ovakvu Opoziciju i treba pomest
kmirsad

#754 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Putokazu... de nam napravi spiskove kandidata za Predsjedništvo
1. Srba
.........SNSD
.........SDS
.........Nezavisni
2. Hrvata
...........
..........
..........
3. Bošnjaka
..........
..........
..........

čija se imena vrte po forumima.
julisiz es grant

#755 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by julisiz es grant »

Tabijat wrote:"Rođena je 29. travnja 1968. u Rijeci gdje pohađa osnovnu školu, a srednju školu završava u Los Alamosu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Godine 1993. diplomira engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a osim toga usavršava se i u području portugalskog jezika. Naredne godine u Beču završava Diplomatsku akademiju, a 2000. stječe akademski naziv magistre međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. do 2003. boravi na Sveučilištu „George Washington“ u Sjedinjenim Američkim Državama kao dobitnica Fulbrightove stipendije za preddoktorsko istraživanje iz međunarodnih odnosa i sigurnosne politike. U to vrijeme dodijeljena joj je Predsjednikova medalja za znanstveni, društveni i politički rad. Dobitnica je i stipendije Lukšić za usavršavanje u području upravljanja u visokim strukturama vlasti na Kennedy School of Government Sveučilišta „Harvard“ u Sjedinjenim Američkim Državama 2009. godine.

Karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske. U Ministarstvu vanjskih poslova obnaša razne dužnosti - 1995. postaje pročelnica Odjela za Sjevernu Ameriku, a 1997. odlazi u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi na mjesto savjetnice, a potom i ministrice savjetnice i zamjenika šefa misije.

Od 2001. do 2003. obnaša dužnost ministrice savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova, a u studenom 2003. izabrana je u Hrvatski sabor u 7. izbornoj jedinici. Iste godine prisegnula je na dužnost ministrice europskih integracija Republike Hrvatske, a potom 2005. ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i tu je dužnost obnašala do 2008. godine. Glavni cilj njenog mandata bio je voditi Hrvatsku na putu euroatlantske integracije te je vodila i Državno izaslanstvo za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

2008. postaje veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama. Na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju imenovana je 2011. i na toj dužnosti ostaje do 2014., kao prva žena u povijesti NATO-a koja je obnašala dužnost pomoćnice glavnog tajnika i najviše rangirana žena u NATO-u.

Udana je i majka dvoje djece. Tečno govori engleski, španjolski i portugalski jezik te se služi talijanskim, francuskim i njemačkim jezikom."

Zvuči poznato?
Ali je prije tih fensi-šmensi školovanja vani dobro ispekla zanat u domovini, i to u relevantnim institucijama za razvoj ozbiljne političke karijere, i u najdramatičnija vremena.
julisiz es grant

#756 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by julisiz es grant »

Tabijat wrote:Ma biće Zvizdić kandidat ispred SDA, samo da premosti 4 godine do opet Baketa.
Mislim da je on previše nepopularan i za SDA glasačko tijelo...ili bi oni glasali i za crnog đavola, samo nek je iz SDA, evo nisam pametan.
kmirsad

#757 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

julisiz es grant wrote:
Tabijat wrote:Ma biće Zvizdić kandidat ispred SDA, samo da premosti 4 godine do opet Baketa.
Mislim da je on previše nepopularan i za SDA glasačko tijelo...ili bi oni glasali i za crnog đavola, samo nek je iz SDA, evo nisam pametan.
Ma pusti ... sve je to, naša, bosanska mraka... za 100 maraka glasat će i za Gari Kupera... hercegovačga neče bez 200... skočila cijena, jaka konkurencija... a i ima se, može se... Dodik će najjeftinije proć...5-10 maraka... :-D
Last edited by kmirsad on 25/04/2018 14:13, edited 1 time in total.
Tabijat

#758 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

julisiz es grant wrote:
Ma glasat će za koga im se kaže, ko da tu iko išta misli.
Za Kolindu... da mi neko da njenu biografiju na papiru (kao što FGR gura BF) i ja bi glasala za nju. Misli ovo ili ono, ali impresvna biografija, fakat.
E zato se ne glasa za biografije nego za ljude.
kmirsad

#759 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Tabijat wrote:
julisiz es grant wrote:
Ma glasat će za koga im se kaže, ko da tu iko išta misli.
Za Kolindu... da mi neko da njenu biografiju na papiru (kao što FGR gura BF) i ja bi glasala za nju. Misli ovo ili ono, ali impresvna biografija, fakat.
E zato se ne glasa za biografije nego za ljude.
Pa i oni su glasali za Kolindu... e sad jel zbog biografije ili zbog struka i prsa...
putokaz1

#760 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

P sve je poznato
-Zvizdić ili Sebija ili Osmanović(bilo koji od dvojice) ili u svakom slučaju trenutno s najvećim šansama
-Bećirević ako pristane s dobrim šansama
-Enis Bešlagić ako ovaj odustane
-Aner Jerlagić
-Sefer Halilović(uvjek bude)
-Adil Žigić ko fol nezavisni
-Neko od Babinih,možda oni lično i personalno
-Neko izASDA
-Hadžiakdunić
-SenadŠepić NZBLOK -Nastpa iz sjene kao podršku ima čak i F.K.
-Fahrudin Radončić uvjek drugi ali sada deseti
-Možda Mirnes Ajanović
-Putokaz1,kad mogu svi mogu i ja,dat svoja biračka mjesta za dobru lovu,ukrats glasova od Bećirevića,valjda ćete glasat za mene forumaši :D
-Bit će Bošnjaka još
Hrvati
-Falatar
-Komšić
-Čović ili žrtva Borjana Krišto
-Cvitanović ,Zelenika ili Niko kao podrška Čoviću od 90tke
-Lijanović,multietničar
-NK Slavo Kukić
Srbi
-Milorad Dodik,Danko Mladić ili
-Mladen Ivanić,Sonja Karadžić ili Vojislav Šešelj SZP
-Neka muzičarka koja radi za Dodika
Bošnjaka i Hrvata ima nepotrebnih uglavnom rade za Kandidata ili Kandidatkinju SDA ili Kandidata HDZ
Moguće da sma koga preskočio,ili da bude iznaneđenja u zadnji čas,Kako stvari idu najveće šanse imaju SDA HDZ SNSD ali
kmirsad

#761 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:P sve je poznato
-Zvizdić ili Sebija ili Osmanović(bilo koji od dvojice) ili u svakom slučaju trenutno s najvećim šansama
-Aner Jerlagić
-Neko izASDA
-Hadžiakdunić
-Možda Mirnes Ajanović
-Putokaz1,kad mogu svi mogu i ja,dat svoja biračka mjesta za dobru lovu,ukrats glasova od Bećirevića,valjda ćete glasat za mene forumaši :D
-Bit će Bošnjaka još
Hrvati
-Falatar
-Komšić
-Lijanović,multietničar
-NK Slavo Kukić
Srbi
Bošnjaka i Hrvata ima nepotrebnih uglavnom rade za Kandidata ili Kandidatkinju SDA ili Kandidata HDZ
Moguće da sma koga preskočio,ili da bude iznaneđenja u zadnji čas,Kako stvari idu najveće šanse imaju SDA HDZ SNSD ali
Hvala putokazu... :-D
:lol: :lol: :lol: ... ne daj se Ines... ispod sto maraka... drži do sebe... :lol:
putokaz1

#762 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Bakir mi nudi da ću biti u oni 100 000 kojih će zaposlit ako njemu prodam odbore,Neki mi nude besplatnu pretplatu novina,neki nude ministarske pozicije,neki nude Kule i Gradove samo d aim ustupim odbore,da se odreknem kandidature itd
Uloga tzv Nezavisnih kandidaat je jasna
-Da nekome preda,proda ili pokloni biračke odbore
-Da nekome ukrade glasove i drugome pomogne
To je kao u atletici,onaj što trči vodi utrku a ustvari radi za nekoga ili novi rekord pa odustane na po puta
Predsjendištvo je kao utrka na načelnika što što u FBIH prolaze 2 ali ne 2 po broju glasova već po Nacionalnosti
Ovo Predsjendištvo podsjeća na prošlo ali i na Centar
Nažalost nismo uspjeli da imamo smao po1 protivkandidata Čoviću i Izetbegovićki,da smo biliPAMETNI imali bi samo jednog(komšić ili falatar) i(ili) smao jendog Bošnjaka tj Bećirević i lakše pobjedili aovako smo izgubili prije oktobra
neon-x

#763 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by neon-x »

Roccohljup wrote:Al sta znači podoban iz te perspetkive? Jel to ako kandidat zagovara građansku opciju, unitarnu državu, bori se protiv podjela, itd., onmda je podoban, a ako vuce na stranou svog korpusa i zahebava onda je legitimni predstavnik?
.
Da zivimo u istinski gradjanskoj drzavi naravno da bi bio legitiman. Stvar je u tome sto je BiH jos od ZAVNOBIH-a zamisljenja kao tronacionalna a Dejtonom i gotovo zacementirana.

Plus, mi kao da zaboravljamo da se ovdje puskama borilo za nesto od cega se nece odustati sigurno samo zato sto mu taj na koga je puskom isao sada bira predstavnike. Time se samo udaljava od gradjanske BiH.

Jedini put da BiH ikada postane gradjanska jeste da se radi na tome da Trokutistan postane Zapadna Njemacka. Jedino takva politika moze srusiti berlinske zidove stvorene na etno-nacionalizmu. Svaka druga politika je cisto politikanststvo i u tome se vrtimo vec preko 20 godina.

Imamo kvazi-nacionalisticke stranke koje koriste nacionalizam da dodju do fotelja, i kvazi-gradjanske stranke koje koriste siroku lepezu "gradjanizma" koji se krece od jugonostalgicarstva do prikrivenog nacional-unitarizma da dodju do fotelja.

Mirsad Hadzikadic je prvi ozbiljan kandidat od rata naovamo koji zeli voditi iskrenu politiku pravljenja gradjanske drzave i zato trosim svoje vrijeme kao dobrovoljni bot istog ne bi li potakao ljude da malo razmisle ozbiljnije u kakvom trenutku se nalazimo i sta bi znacila simbolicki ali i sustinski pobjeda nekoga ko ce voditi takvu politiku.

Naravno da bih bio presretan da vise od 2% Hrvata i Srba zele glasati za Falatara ili Miru Lazovica medjutim najbolje cemu se u ovom momentu mogu nadati jeste da glasaju za one koji barem nemaju nacionalisticku retoriku kao sto su Sarovic, Krsmanovic, Bevanda ili HDZ1990.

To bi bio neki prvi korak ka ozdravljenju BiH drustva uz preduslov da Bosnjaci biraju politicare potpuno lisene populisticke retorike bilo gradjanske ili nacionalisticke i samo posveceni izgradnji pravne drzave i jacanju ekonomije. Cak i u takvom idealnom scenariju BiH ne bi postala istinski gradjanska drazava barem za 3-4 decenije gdje mozemo ocekivati da Falafar bude "legitiman". Naravno ako zivimo u carstvu Branka Kockice onda je sve moguce.
kmirsad

#764 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Bakir mi nudi da ću biti u oni 100 000 kojih će zaposlit ako njemu prodam odbore,Neki mi nude besplatnu pretplatu novina,neki nude ministarske pozicije,neki nude Kule i Gradove samo d aim ustupim odbore,da se odreknem kandidature itd
Uloga tzv Nezavisnih kandidaat je jasna
-Da nekome preda,proda ili pokloni biračke odbore
-Da nekome ukrade glasove i drugome pomogne
To je kao u atletici,onaj što trči vodi utrku a ustvari radi za nekoga ili novi rekord pa odustane na po puta
Predsjendištvo je kao utrka na načelnika što što u FBIH prolaze 2 ali ne 2 po broju glasova već po Nacionalnosti
Ovo Predsjendištvo podsjeća na prošlo ali i na Centar
Nažalost nismo uspjeli da imamo smao po1 protivkandidata Čoviću i Izetbegovićki,da smo biliPAMETNI imali bi samo jednog(komšić ili falatar) i(ili) smao jendog Bošnjaka tj Bećirević i lakše pobjedili aovako smo izgubili prije oktobra
Slažem se da bi to bilo dobro... pobjednici...Socijal-Liberalni dvojac + gratis, izbačen SDA...
I vuk sit... i ovce na broju...
reče vuk... i pojde čobana...
strong69

#765 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by strong69 »

neon-x wrote:
Roccohljup wrote:Al sta znači podoban iz te perspetkive? Jel to ako kandidat zagovara građansku opciju, unitarnu državu, bori se protiv podjela, itd., onmda je podoban, a ako vuce na stranou svog korpusa i zahebava onda je legitimni predstavnik?
.
Da zivimo u istinski gradjanskoj drzavi naravno da bi bio legitiman. Stvar je u tome sto je BiH jos od ZAVNOBIH-a zamisljenja kao tronacionalna a Dejtonom i gotovo zacementirana.

Plus, mi kao da zaboravljamo da se ovdje puskama borilo za nesto od cega se nece odustati sigurno samo zato sto mu taj na koga je puskom isao sada bira predstavnike. Time se samo udaljava od gradjanske BiH.

Jedini put da BiH ikada postane gradjanska jeste da se radi na tome da Trokutistan postane Zapadna Njemacka. Jedino takva politika moze srusiti berlinske zidove stvorene na etno-nacionalizmu. Svaka druga politika je cisto politikanststvo i u tome se vrtimo vec preko 20 godina.

Imamo kvazi-nacionalisticke stranke koje koriste nacionalizam da dodju do fotelja, i kvazi-gradjanske stranke koje koriste siroku lepezu "gradjanizma" koji se krece od jugonostalgicarstva do prikrivenog nacional-unitarizma da dodju do fotelja.

Mirsad Hadzikadic je prvi ozbiljan kandidat od rata naovamo koji zeli voditi iskrenu politiku pravljenja gradjanske drzave i zato trosim svoje vrijeme kao dobrovoljni bot istog ne bi li potakao ljude da malo razmisle ozbiljnije u kakvom trenutku se nalazimo i sta bi znacila simbolicki ali i sustinski pobjeda nekoga ko ce voditi takvu politiku.

Naravno da bih bio presretan da vise od 2% Hrvata i Srba zele glasati za Falatara ili Miru Lazovica medjutim najbolje cemu se u ovom momentu mogu nadati jeste da glasaju za one koji barem nemaju nacionalisticku retoriku kao sto su Sarovic, Krsmanovic, Bevanda ili HDZ1990.

To bi bio neki prvi korak ka ozdravljenju BiH drustva uz preduslov da Bosnjaci biraju politicare potpuno lisene populisticke retorike bilo gradjanske ili nacionalisticke i samo posveceni izgradnji pravne drzave i jacanju ekonomije. Cak i u takvom idealnom scenariju BiH ne bi postala istinski gradjanska drazava barem za 3-4 decenije gdje mozemo ocekivati da Falafar bude "legitiman". Naravno ako zivimo u carstvu Branka Kockice onda je sve moguce.
Da ne trošim vrijeme, samo da podebljam ovaj post. :thumbup: :thumbup:
Roccohljup

#766 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Roccohljup »

neon-x wrote:
.

:thumbup: I upravo za to ne treba prihvatiti kako je sad da bude i odsad već raditi na promjenama......kamo srece da se davno pocelo.
seln

#767 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

neon-x wrote:Moze li mi neko reci od ovih koji zele glasati za nove neukaljane ljude zasto bi glasao prije za Falatara a ne za Mirsada Hadzikadica koji je po svim mjerilima kvalitetniji kandidat? Nakon odslusanih vise od dvije recenice javnog nastupa jednog i drugog mislim da bi to svakom trebalo biti jasno.
Sta cu glasati ako necu za inat hrvatima. :wink:
Hafis

#768 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Hafis »

Ne bih htio prekidati ovu velkikobošnjačku brigu za Hrvate i izbor njihovog člana predsjedništva koji bi ih nekako trebao izvesti na put.
Htio bih uputiti samo jedan apel - Ako je već pala knjiga na dva slova, dajte se nekako dogovorite i barem ovog Falatara uglavite. Sad bez imalo zezanja: momak je tri koplja iznad svih ovih dosadašnjih lopina i seljadije koja pojavila u domaćoj politici u zadnjih 25 godina. Smiješno ga je porediti bilo s kim.
Samo nemojte ako Boga znate opet onu pijanu budaletinu. Stvarno nema smisla, ne znam čime smo to zaslužili, da smo tri genocida napravili i 50 starih mostova porušili. Stvarno brutalno. nije mi jasno...evo što nas hoćete zajebeti, ali zašto i sebe?'
Mirza007

#769 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Mirza007 »

Pazite se ljudi, ovo je podvala.
Poslije ce reci nije Falatar ni legitiman ni Hrvat.
insomnia78

#770 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by insomnia78 »

putokaz1 wrote:P sve je poznato
-Aner Jerlagić
-Neko izASDA
-Hadžiakdunić
-Možda Mirnes Ajanović
-Bit će Bošnjaka još
Hrvati
-Falatar
-Komšić
-Lijanović,multietničar
-NK Slavo Kukić
Srbi
Dje je Dozer?
putokaz1

#771 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Ko je Dozer koja stranka?
Seyfo

#773 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Seyfo »

Davno je receno da je sujeta najveci neprijatelj ljevice u BiH. Kako ona radi i razara ljevicu pokazali su izbori za nacelnika opstine centar,gdje je Ajnadzic pomeo sestoricu lijevih koji su skupa imali vise nego on. Na taj nacin je bastion multietnicnosti, pameti,obrazovanja,kulture, FGR, qraca palaca KAPITULIRAO. I lekcija nije naucena. Kako vrijeme ide,sve je vise lijevih kandidata. A u predsjednistvu jedva ima mjesta za jednog,ni slucajno dvojicu.
putokaz1

#774 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Seyfo wrote:Davno je receno da je sujeta najveci neprijatelj ljevice u BiH. Kako ona radi i razara ljevicu pokazali su izbori za nacelnika opstine centar,gdje je Ajnadzic pomeo sestoricu lijevih koji su skupa imali vise nego on. Na taj nacin je bastion multietnicnosti, pameti,obrazovanja,kulture, FGR, qraca palaca KAPITULIRAO. I lekcija nije naucena. Kako vrijeme ide,sve je vise lijevih kandidata. A u predsjednistvu jedva ima mjesta za jednog,ni slucajno dvojicu.
Prvo se Komšić inatio pa sad Falatar-NEMA LOGIKE
A sve bilo spremo da Denis Bećirević pomete
Ajnadžić=Sebija
Bećirević=Kamočaji
Faltara=Bukva
Komšić=Rešidat
A ko je Damir Nikšić=
Što tiče poređenja SDA,Centar nisu nikad osvajali sad pomeli,procenat glasova isti
SDP poređenje SDP kandidat bi sda trebao biti jači ali veće je i biračko tijelo,nikad dosad nisu pobjedili
poređenje NS kandidat je sad bolji ali procenat glasova NS manji
DF poređenje kandidat df sadašnji je već pobjeđivao ali je bio i popularniji
Sve u sve PONAVLJA SE
starisalko

#775 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by starisalko »

Seyfo wrote:Davno je receno da je sujeta najveci neprijatelj ljevice u BiH. Kako ona radi i razara ljevicu pokazali su izbori za nacelnika opstine centar,gdje je Ajnadzic pomeo sestoricu lijevih koji su skupa imali vise nego on. Na taj nacin je bastion multietnicnosti, pameti,obrazovanja,kulture, FGR, qraca palaca KAPITULIRAO. I lekcija nije naucena. Kako vrijeme ide,sve je vise lijevih kandidata. A u predsjednistvu jedva ima mjesta za jednog,ni slucajno dvojicu.
Uz ovakvu ljevicu trebamo bit zahvalni sto postoji SDA
Locked