S4mpion wrote:"Ja ću te vozit' u šoping, samo se nemoj hvatat' volana, hljeba ti."
Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Zejnep
#751 Re: Institucija braka i današnji vakat
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#752 Re: Institucija braka i današnji vakat
Šta je, pa ko gospođaZejnep wrote:S4mpion wrote:"Ja ću te vozit' u šoping, samo se nemoj hvatat' volana, hljeba ti."
- triconja
#753 Re: Institucija braka i današnji vakat
To su ti od dva brata djeca, ovo prvo je nemogucnost stupanja u romanticne odnose i tako to a drugo je nemogucnost u vezi seksualnih odnosa, tj u oba slucaja pojedinci nemaju zelje a ne vide ni smisao u vezama/seksu.Bloo wrote:Šta je aromantičan?triconja wrote:Jebi ti to, sta ce ljudi koji imaju poremecaje u sklapanju relacija musko zensko? Kae aromantican nakon kratke pretrage interneta, to je otprilike to u mom slucaju. Kako cu ja sklapat brak i tako to?
Znam za aseksualan...
- triconja
#754 Re: Institucija braka i današnji vakat
Cekam princezu na zrnu 'šence, mozda se i zaljubimannoy wrote:Ma ja mislim da ti samo dosad nisi upoznao onu pravutriconja wrote:Jebi ti to, sta ce ljudi koji imaju poremecaje u sklapanju relacija musko zensko? Kae aromantican nakon kratke pretrage interneta, to je otprilike to u mom slucaju. Kako cu ja sklapat brak i tako to?
- Bloo
- Globalna šefica
#755 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa nađeš nekog aromantičnog (aromatičnogtriconja wrote:To su ti od dva brata djeca, ovo prvo je nemogucnost stupanja u romanticne odnose i tako to a drugo je nemogucnost u vezi seksualnih odnosa, tj u oba slucaja pojedinci nemaju zelje a ne vide ni smisao u vezama/seksu.Bloo wrote:Šta je aromantičan?triconja wrote:Jebi ti to, sta ce ljudi koji imaju poremecaje u sklapanju relacija musko zensko? Kae aromantican nakon kratke pretrage interneta, to je otprilike to u mom slucaju. Kako cu ja sklapat brak i tako to?
Znam za aseksualan...
Isto kao ovi aseksualni
-
moonca
#756 Re: Institucija braka i današnji vakat
triconja wrote:Cekam princezu na zrnu 'šence, mozda se i zaljubimannoy wrote:Ma ja mislim da ti samo dosad nisi upoznao onu pravutriconja wrote:Jebi ti to, sta ce ljudi koji imaju poremecaje u sklapanju relacija musko zensko? Kae aromantican nakon kratke pretrage interneta, to je otprilike to u mom slucaju. Kako cu ja sklapat brak i tako to?![]()
![]()
Suti, nisi ni svjestan koliko si sretan
- triconja
#757 Re: Institucija braka i današnji vakat
Kad smo kod aromaticnog e moja ti jesam riljo ko konj seljacke poslove (4 sata danas), vas sam mastan (znojan), evo cekam kace se voda ugrijat da se plaknem.Bloo wrote:Pa nađeš nekog aromantičnog (aromatičnogtriconja wrote: To su ti od dva brata djeca, ovo prvo je nemogucnost stupanja u romanticne odnose i tako to a drugo je nemogucnost u vezi seksualnih odnosa, tj u oba slucaja pojedinci nemaju zelje a ne vide ni smisao u vezama/seksu.ha!) i oformite životnu zajednicu
da ne budete sami, a lakše je u dvoje..
Isto kao ovi aseksualni
E cuj nadji nekog aromanticnog i bidni šnjim, mislim da opet nema logike sto bih ja bio u nekakvoj vezi kad to meni nema nikakvog smisla nit me nesta privlaci. Da nikad u zivotu ne budem u vezi ne bi mi bilo krivo, niti bih mislio da sam nesta promasio i tako to. Mene jarani tjerali u osnovnoj i srednjoj da nesta to pokusavam, ispadne traljavo skroz, jednostavno nisam tip za te stvari i eto.
- Bloo
- Globalna šefica
#758 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ne, već da oformite ekonomsku zajednicutriconja wrote:Kad smo kod aromaticnog e moja ti jesam riljo ko konj seljacke poslove (4 sata danas), vas sam mastan (znojan), evo cekam kace se voda ugrijat da se plaknem.Bloo wrote:Pa nađeš nekog aromantičnog (aromatičnogtriconja wrote: To su ti od dva brata djeca, ovo prvo je nemogucnost stupanja u romanticne odnose i tako to a drugo je nemogucnost u vezi seksualnih odnosa, tj u oba slucaja pojedinci nemaju zelje a ne vide ni smisao u vezama/seksu.ha!) i oformite životnu zajednicu
da ne budete sami, a lakše je u dvoje..
Isto kao ovi aseksualni
E cuj nadji nekog aromanticnog i bidni šnjim, mislim da opet nema logike sto bih ja bio u nekakvoj vezi kad to meni nema nikakvog smisla nit me nesta privlaci. Da nikad u zivotu ne budem u vezi ne bi mi bilo krivo, niti bih mislio da sam nesta promasio i tako to. Mene jarani tjerali u osnovnoj i srednjoj da nesta to pokusavam, ispadne traljavo skroz, jednostavno nisam tip za te stvari i eto.
Ako već nemaš neke bliže i dalje familije koja će ti pomagati
I da, istuširaj se, čuješ se do mog kantona..
-
moonca
#759 Re: Institucija braka i današnji vakat
E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno . 
- Bloo
- Globalna šefica
#760 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ama u ovom slučaju gdje je jedno aromanticno ili aseksualno. Nađe drugog iste naravi i oforme ekonomsku zajednicumoonca wrote:E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno .
Jer se svejedno neće razmnožavati ili imati seks niti kakve osjećaje
-
moonca
#761 Re: Institucija braka i današnji vakat
U redu, mogu dijeliti zivotni prostor ali nije garancija za ostalo sto si navela.Bloo wrote:Ama u ovom slučaju gdje je jedno aromanticno ili aseksualno. Nađe drugog iste naravi i oforme ekonomsku zajednicumoonca wrote:E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno .![]()
No, evo da li bi ti dijelila svoj prostor sa nekim ako si u prilici da sve svoje troskove pokrises.Jedva, ali mozes?
- Bloo
- Globalna šefica
#762 Re: Institucija braka i današnji vakat
Kao što napisah detaljnije u istom postu, lakše je starost dočekati u dvoje, dići kredit, kupiti stan. Nisam rekla da oni svi moraju tako da urade, već da je i to jedna od opcijamoonca wrote:U redu, mogu dijeliti zivotni prostor ali nije garancija za ostalo sto si navela.Bloo wrote:Ama u ovom slučaju gdje je jedno aromanticno ili aseksualno. Nađe drugog iste naravi i oforme ekonomsku zajednicumoonca wrote:E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno .![]()
No, evo da li bi ti dijelila svoj prostor sa nekim ako si u prilici da sve svoje troskove pokrises.Jedva, ali mozes?
Imala sam cimere silom prilika, tako da sam navikla da živim sa nekim s kim ne dijelim nikakav interes osim ekonomski
- triconja
#763 Re: Institucija braka i današnji vakat
Svidja mi se ovo oko ekonomske zajednice ali opet bi bilo hoce otac i mati unuke, pritisak okoline pravi djecu i tako to i jebiga.moonca wrote:U redu, mogu dijeliti zivotni prostor ali nije garancija za ostalo sto si navela.Bloo wrote:Ama u ovom slučaju gdje je jedno aromanticno ili aseksualno. Nađe drugog iste naravi i oforme ekonomsku zajednicumoonca wrote:E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno .![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#764 Re: Institucija braka i današnji vakat
Do tebe jetriconja wrote: Svidja mi se ovo oko ekonomske zajednice ali opet bi bilo hoce otac i mati unuke, pritisak okoline pravi djecu i tako to i jebiga.
Hoćeš uraditi ono što ti hiljade duhova predaka nalažu da učiniš ili ćeš biti ti...
Ili budi Mulan
- Euridika
- Globalna šefica
#765 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi... 
- triconja
#766 Re: Institucija braka i današnji vakat
I na kraju ko za sve u zivotu, niko te nista ne pita il se prilagodi ili najebes osim ako nisi sa velikim zaledjem (jal porodicnim jal zaledjem stvorenim vlastitim radom) i pravi se da ti to odgovara. Osjecaji i razmisljanje i individualnost je cisto sranje (pogled drustva), igraj kako ti se svira i ne talasaj i bog ce te vidjet 
-
moonca
#767 Re: Institucija braka i današnji vakat
Nista ne raditi pod pritiskom okoline. Neka tracajuBloo wrote:Do tebe jetriconja wrote: Svidja mi se ovo oko ekonomske zajednice ali opet bi bilo hoce otac i mati unuke, pritisak okoline pravi djecu i tako to i jebiga.
Hoćeš uraditi ono što ti hiljade duhova predaka nalažu da učiniš ili ćeš biti ti...
Ili budi Mulan
- triconja
#768 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubioEuridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi...
- Bloo
- Globalna šefica
#769 Re: Institucija braka i današnji vakat
triconja wrote:Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubioEuridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi...![]()
![]()
- MarlboroGold
#770 Re: Institucija braka i današnji vakat
Kod tebe crno-bijeli svijettriconja wrote:Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubioEuridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi...![]()
![]()
-
moonca
#771 Re: Institucija braka i današnji vakat
Da, until one dayMarlboroGold wrote:Kod tebe crno-bijeli svijettriconja wrote:Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubioEuridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi...![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#772 Re: Institucija braka i današnji vakat
E, al zato Meho iza kulisa, kad niko ne vidiBloo wrote:triconja wrote:Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubioEuridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi...![]()
![]()
Drugo je što danas ako nisi objavio na fb - nije se ni desilo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#773 Re: Institucija braka i današnji vakat
Meh, vidim šta si uradila ovdjeBloo wrote:Do tebe jetriconja wrote: Svidja mi se ovo oko ekonomske zajednice ali opet bi bilo hoce otac i mati unuke, pritisak okoline pravi djecu i tako to i jebiga.
Ili budi Mulan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#774 Re: Institucija braka i današnji vakat
Živio sam tako kao student, s rođom.Bloo wrote:Ama u ovom slučaju gdje je jedno aromanticno ili aseksualno. Nađe drugog iste naravi i oforme ekonomsku zajednicumoonca wrote:E, ako je to razlog za zivot u dvoje - onda nije vrijedno .![]()
Čuj sa ženskom da živim u ekonomskoj zajednici
To vi malo
- Bloo
- Globalna šefica
#775 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ta me ruzis